Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Јел вама на веб сајту не ради преводиоц како треба јер вам фале дијелови Библије? И то баш се хоће неки посебни дијелови. Ви ЈС ми нећете помагати, мени само Бог преко Библије помаже.
А за Свето Тојство сам већ све разјаснио и за Тому. Него ћу бити кратак са једним питањем.

Да ли човјек треба да се клања само Богу и никоме више?

Пошто сам данас по ко зна који пут прочитао Јеванђеље по Марку и фино тамо се људи клањају Исусу, а Он их није укорио, што јасно доказује да је Исус Бог и да је раван Оцу. Само ме занима твоје мишљење пошто ја већ знам одговор.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Да ли човјек треба да се клања само Богу и никоме више?
Пошто сам данас по ко зна који пут прочитао Јеванђеље по Марку и фино тамо се људи клањају Исусу, а Он их није укорио, што јасно доказује да је Исус Бог и да је раван Оцу. Само ме занима твоје мишљење пошто ја већ знам одговор.

Dragi moj ili nisi razumeo po Marku ili se nisu klanjali tvorenju od ovo dvoje jedno je! a da ti u tome pomognem citiraću ti sledeće:

"Tada reče njemu Isus: idi od mene, sotono; jer stoji napisano: JHWH Bogu svojemu poklanjaj se i njemu jedino služi."

Dragi moj evo istine koja treba da ti ruši predrasudu i dogmu, dali sada svataš da se tvar ne treba obožavati umesto tvoritelja?

Sada ti meni kaži dali Gospod Isus laže kada kaže da je napisano to što je govorio?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
A jesi ti neki, ja te fino pitam kome treba da se čovjek klanja. Pa nije ništa rekao Isus lažno, pa treba i Ocu da se klanja. Mani ti meni filozofiju, znaš dobro da Isus nije korio ljude koji su Mu klečali i klanjali se i koji su mu se neposredno obraćali Bogu. Što dokazuje da su Otac i Sin jedno. Kad god se neko klanja Sinu ili Ocu taj se klanja JEDNOM ISTOM BOGU.
I upravo si svojim postom potvrdio da su Oni JEDNO iako ti to nećeš priznati.

Ja tebe pitam šta ti misliš evo konretno Marko 5,33 da li se ta žena klanja Bogu ili ne? Znam ja šta sam shvatio u vezi toga. Ali me zanima tvoje mišljenje.

Ma nema šansi da dokažeš da Isus nije Bog. Zato što je Isus u tijelu i osjeća grijehe svijeta On osjeća i određenu odvojenost od Boga Oca ali nije prestao biti Bog. U tom i jeste suština. I što vam na veb sajtu fali dio Biblije 1. Jovanova 5,7 nije cijeli stih.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
tripo 41

Tebra kako ne svatas da nas oni prosto zaj.tj oni vrlo dobro znaju to o cemu ti pricas oni su antihristi istina ih neinteresuje, ja sam im postavio tri pitanja a oni dobro znaju ako odgovore na njih odma su pukli evo jos jedno pitanje? koje bio kod avraama jehova ili hrist isus gospod nas
kad je doneo vest da ce sara imati sina s avraamom pred unistenje sodoma i gomore.Bilo ih je troje dva andjela i ????????

Ponavljam moja SADA CETIRI pitanja:Ko je mihail???

Zasto su jevreji ubili hrista gospoda nasega???

Zasto su jevreji ubili sv. stefana???

Koje bio kod avraama jehova ili gospod isus hrist nas,
kad je doneo vest da ce sara imati sina s avraamom pred unistenje sodoma i gomore.Bilo ih je troje dva andjela i ????????

Ajde filozofi odgovorite???

!!!Znam da nesmete odgovoriti zato sto automacki pobijate vasu laznu doktrinu!!!!

!!!! JER KO NEPRIZNAJE SINA ZA BOGA ON NEPRIZNAJE NI OCA A ONI SU JEDNO!!!

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
A jesi ti neki, ja te fino pitam kome treba da se čovjek klanja. Pa nije ništa rekao Isus lažno, pa treba i Ocu da se klanja. Mani ti meni filozofiju, znaš dobro da Isus nije korio ljude koji su Mu klečali i klanjali se i koji su mu se neposredno obraćali Bogu. Što dokazuje da su Otac i Sin jedno. Kad god se neko klanja Sinu ili Ocu taj se klanja JEDNOM ISTOM BOGU.
I upravo si svojim postom potvrdio da su Oni JEDNO iako ti to nećeš priznati.

Ja tebe pitam šta ti misliš evo konretno Marko 5,33 da li se ta žena klanja Bogu ili ne? Znam ja šta sam shvatio u vezi toga. Ali me zanima tvoje mišljenje.

Dragi moj tripo 41 ja sam ti citirao stih božije reči, odnosno JHWH sveti duh ili Hristovu nauku što čini zajednicu (zajednica Sina sa svojim Bogom i Ocem koja ih čini jedno) citirao sam ti stih da je Gospod Isus čovek da vidiš i ne kvariš pisma kako bi pogubno odpao iz zajednice Boga JHWH i Gospoda našega Isusa, evo ponoviću se

"Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus," (1Tim 2,5)
Dragi moj vidi reći ću ti šta je naša hrišćanska zajednica sa Godpodom Isusom, Hristosom JHWH

Sledbenik Hrista ima Hristov duh i isti im je misaoni stav.

Šta misliš koja je onda zajednica između Boga JHWH i Gospoda našega Isusa Hrista i dali ima razlike? dali ima života ako smo odvojeni od toga??

Citirao sam ti i stih iz zajednice Gospoda našega koji nas naučava kome se jedino treba kljanjati i obožavati, jesam li? evo ponoviću se:

5.Moj. 6,13. Gospoda Boga svojega boj se, i njemu služi, i njegovim se imenom kuni.
Drugo, sećaš li se šta je Isus odgovorio Sotoni kada mu je traženo da se klanja?
Zato dragi moj ja ne bi od Isusa pravio lažova nego nisi svatio ono što piše! Isus nije korio zato što je znao da se samo Bogu treba klanjati a ne njemu kao Gospodu.

tripo 41
Ma nema šansi da dokažeš da Isus nije Bog. Zato što je Isus u tijelu i osjeća grijehe svijeta On osjeća i određenu odvojenost od Boga Oca ali nije prestao biti Bog. U tom i jeste suština.

Dragi moj moj cilj nije da dokažem da nema drugih nazvanih bogovima, ne! meni je cilj dokazivati da hrišćanstvo koje sledi Hrista ima samo jednoga Boga i Oca od koga je sve ili da nema niko drugi ko bi JHWH bio jednak ili ravan u bilo čemu.
Dakle ja ovde dokazivam da nema drugoga istinitoga živoga Boga osim JHWH a na tebi je da dokažeš da to nije bibljska istina tvojim zabludama zaveden dogmama jer eto našli ste sa kim da ga usporedite.
A sada dali bi bio ljubazan pa da pričaš priču kako je svemoguća množna Boga sa licem Isus u tijelu osjeća određenu odvojenost od drugih lica množine Bogova Svete Trojce. Dragi moj ja sam steko utisak da vaša crkva naučava kako vam ta množina Bogova uvek isti odnosno jednaki i uvek jedno, znači li to da to Sveto Trojstvo ipak nije uvek jedno pa makar i u drijeđenim slučajevima po potrebi?

Konkretno
Dragi moj kaži forumašima dali je to "Sveto Trojstvo celi jedan Bog" kada je Isus bio u određenu odvojenost od ostale množine Bogova pa da i mi vidimo o kakvoj suštini se ovde radi?

tripo 41
I što vam na veb sajtu fali dio Biblije 1. Jovanova 5,7 nije cijeli stih.

Dragi moj tipo 41 na ovoj temi nije mesto da se debatira o Jehovinm svedocima i bibliji koja vam ruši veru al hajd da i to preispitamo i vidimo dali ti lažno svedočiš.

5:7 The sick man answered him: “Sir, I do not have a man to put me into the pool when the water is disturbed; but while I am coming another steps down ahead of me.”

5:7 The impotent man answered him, Sir, I have no man, when the water is troubled, to put me into the pool: but while I am coming, another steppeth down before me.

[FONT=Arial, Geneva, Helvetica]5:7 The impotent man answered him, Sir, I have no man, when the water is troubled, to put me into the pool: but while * I am coming, another steppeth down before me. [/FONT]

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
AApocketz

Ja cekam strpljivo na tvoj odgovor iz posta #62 na moja pitanja!!!!!

A u medjuvremenu dok cekam evo jos dva pitanja:

Zasto su ubili petra???

Zasto su ubili pavla???

POMOC: Iz istog razloga su svi pobijeni.

POMOC:
Sta su oni svi hteli da objasne i pokazu svetu? zbog cega su i ubijeni!! svi oni su hteli da kazu isus je ???

Traziz a sam nedas cudna neka ta tvoja logika!!!

specijalno za AApocketz-a (1 jovanova5:20,21)(2 jovanova 7,8,9) a moze i cela glava bice ti korisno.
jer tu se jasno vidi da boga svet nije poznao da je on dosao u telu i svi koji tako ne misle oni su antihristi.

a evo jos (isaija 9:6) rodice se bog tj dete tj bog u telu i zvace se Divni, Savetnik, Bog silni, Otac večni, Knez mirni.

kad se kaze savetnik znaci da ce nas posavetovati kako da verujemo u njega kad se vrati na svoj presto.

Kad kaze da ce se zvati Bog silni, Otac večni same za sebe govore ove reci,knez mirni to je jagnje

PA STA TI JOS TREBA PRIJATELJU SVE JE TU JASNO.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Da nije ozbiljna tema, nasmijao bih se. Nigdje ama baš nigdje Isus ne kori ljude koji Mu se klanjaju, a onaj što mu je rekao BLAGI i on Mu se poklonio, a Isus ga nije ukorio zbog toga.
Evo dokaza da je Isus Bog.
Samo Bog ima pravo opraštati grijehe i Isus kaže: "No da znate da vlast ima sin čovječij na zemlji opraštati grijehe" (Marko 2,10) Isus nije hulio na Boga kako su pomislili fariseji. Ovaj stih ima poruku da kada neko od ljudi kaže "opraštaju ti se gresi" onda taj huli na Boga.
Ovdje je jasno da Isus nije hulio na Boga nego DA je On Bog.
Što se tiče Trojstva ono je jasno dokazano u 1. Jovanovoj 5,7 i sasvim je jasno da su Oni jedno.

Biblija jasno uči da se spasenje nalazi u Isusu (Dela 4,12) Samo Bog može da bude spasitelj. I Isus znači Jahve. Prema tome Isus je Bog. "Kad biste znali mene, znali biste i oca mojega" (Jovan 8,19)

"Isus mu reče (Filipu) toliko sam vrijeme s vama i nijesi me poznao Filipe? Koji vidje mene, vidje oca, pa kako ti govoriš: pokaži nam oca? (Jovan 14,9)

Ajmo malo dalje "Zar ne vjeruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni?
Riječi koje vam ja govorim ne govorim od sebe nego Otac koji stoji u meni on tvori djela" (Isto 10) Ovaj drugi dio stiha uopšte ne negira da je Isus Bog nego samo govori o tome da Otac tvori djela.

"Vjerujte meni da sam ja u ocu i otac u meni" (Isto 11)

Isus je Bog u tijelu zato ne tvori djela nego Otac, ali On je sasvim jasno Bog i ima isto postojanje kao i Otac.

"Da se ne plaši srce vaše, vjerujte Boga i mene vjerujte" (Isto 1) Ovdje se jasno Isus izjednačava sa Ocem jer kaže da se vjeruje Njemu i Ocu.
Sasvim je logično da Isus koji je u tijelu nije u mogućnosti da tvori djela, ali to uopšte ne znači da nije Bog. I kada je rekao da je Otac veći od Njega to je zato što je On u tijelu, a ne zato što je tako suštinski. Jer Isus se ponizio pa i On osjeća da je Otac veći od Njega.
Jovan 1,1 "i Bog bješe riječ" Dokazuje da je Isus kroz koga je sve sazdano Bog. Potvrda se nalazi u Efescima 3,9

Da uporedimo "i Bog bješe riječ" "Sve je kroz nju (Riječ) postalo i bez nje ništa nije postalo što je postalo"

Efescima "I da otkrijem svima što je služba tajne od postanja svijeta sakrivene u Bogu, koji je sazdao sve kroz Isusa Hrista"

Jasno je da je Isus Bog. A 1. Jovanova 5,7 da su Sveta Trojica JEDNO

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
FANTASTICNO TRIPO 41 TEBRA SVAKA CAST BRAVO RASTURIO SI IH.
1)Kako je dobro:"Isus mu reče (Filipu) toliko sam vrijeme s vama i nijesi me poznao Filipe? Koji vidje mene, vidje oca, pa kako ti govoriš: pokaži nam oca? (Jovan 14,9)

2)Biblija jasno uči da se spasenje nalazi u Isusu (Dela 4,12) Samo Bog može da bude spasitelj. I Isus znači Jahve. Prema tome Isus je Bog. "Kad biste znali mene, znali biste i oca mojega" (Jovan 8,19)

I kad sam postavio pitanje ko je bio kod avraama evo i odgovora pa normalno da je bio isus sa jos dva andjela.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Isus je Bog u tijelu zato ne tvori djela nego Otac, ali On je sasvim jasno Bog i ima isto postojanje kao i Otac.
"Da se ne plaši srce vaše, vjerujte Boga i mene vjerujte" (Isto 1) Ovdje se jasno Isus izjednačava sa Ocem jer kaže da se vjeruje Njemu i Ocu.
Sasvim je logično da Isus koji je u tijelu nije u mogućnosti da tvori djela, ali to uopšte ne znači da nije Bog. I kada je rekao da je Otac veći od Njega to je zato što je On u tijelu, a ne zato što je tako suštinski. Jer Isus se ponizio pa i On osjeća da je Otac veći od Njega.
Jovan 1,1 "i Bog bješe riječ" Dokazuje da je Isus kroz koga je sve sazdano Bog. Potvrda se nalazi u Efescima 3,9

Da uporedimo "i Bog bješe riječ" "Sve je kroz nju (Riječ) postalo i bez nje ništa nije postalo što je postalo"

Efescima "I da otkrijem svima što je služba tajne od postanja svijeta sakrivene u Bogu,koji je sazdao sve kroz Isusa Hrista"

Jasno je da je Isus Bog. A 1. Jovanova 5,7 da su Sveta Trojica JEDNO

Tačno, slažemo se i sasvim je jasno bez ILI ALI! da je Gospod Isus pomazanik Boga JHWH-a i on ništa ne može sam od sebe nego sam Bog JHWH tvori dela.

Netačno! i nije to biblijska nauka, to je crkvena dogma kojom se zavedu neupućeni. Zar tvorenje može imati isto postojanje kao i tvoritelj? gde je PRVORODNI bio pre što to postade? i nema ILI ALI!

Tačno i bez ILI ALI! Sin govori ono što je čuo od svoga Boga i Oca JHWH-a, a zato verujemo Gospodu Isusu jer je on istiniti Božiji (JHWH-a) svedok i šta mu je Bog JHWH dao samo to je Gospod Isus govorio, da se potvrdi ono što je napisano: "Jedan Bog, jedan duh, jedno svedočanstvo" isti duh i isti im je misaoni stav.

Netačno i bez ILI ALI! Gospod naš Isus nikada se nije usporedio da je jednak sa svemogućim Bogom i Ocem JHWH, samo zavedene crkve Sotoninim smicalicama naučavaju da je stvorenje u svemu jednako sa stvoriteljm.

Bravo, i bez ILI ALI! logično da je Isus "ČOVEK u telu koji nije u mogućnosti puno čega "znati ili tvoriti sam od sebe" Drago mi je da priznaš da je Gospod Isus na zemlji bio u telu i kontradiktiraš samoga sebe kada si tvrdio da je Isus Tomi svemogući Bog (suštinski ili bez neke suštine sa ILI ALI)

Netačno! napisano je da ga svemogući Bog JHWH umanjio manjeg od citiram: Jevr. 2,7. Umalio si ga malijem nečim od anđela, slavom i časti vjenčao si ga, i postavio si ga nad djelima ruku svojijeh:
Dakle, Bog JHWH je taj što daje kako i kome on hoće! da je Isus jednak i da ima što da mu se da i da on primi? nego da se potvde pisma da nema i da nije ni isti ni jednak.

Po Jovanu koliko Bogova imaš? hajd ubeđivaj me da ih imaš TRI ALI ILI! nisu tri nego Sveta Trojica.

Ja sam govorio da sledbenik Gospoda Hrista ima samo jednoga Boga kojemu je ime JHWH a ti šta ti kažeš, koliko Bogova ima u tu množinu Bogova koje nazivate Svete Trojce?
Drugo da se ne bi smejali mojem neznanju molim da mi razjasnite dali je Isus vama Gospod ili Bog? naravno i da mi citirate koji bibliski stih na šta vam se bazira to vaše svedočanstvo.

Član
Učlanjen(a)
01.02.2011
Poruka
702
za AApocketza

( jovan 13:31,32)jasno govori da bog proslavljuje samog sebe kro sina covecjeg zar se to nevidi a u (jovan 14:8-11) jasno govori da je on i otac i sin pogotovo u 8,9-tom stihu to je nepobitni dokaz potom (jovan 15:22,23,24)tu se jasno vidi da isus nije rekao koje i sta je nebi smo imali greh, a posto znamo onda imamo i greh. A potom govori da nisam cinio cuda koja niko nemoze da cini, i sve jedno oni su videli dokaz da je bog i zbog toga su ga i namrzli upravo zato sto je on to potvrdjivao indirektno a ne direkno tj u zagonetkama a filipu je rekao direkno. Zasto pitas gde je otac zar nevidis da stoji pred tobom toliko vremena me znas a tek si me sad poznao sta je isus hteo da kaze stim???

ja mislim da je hteo da kaze pa ja sam otac glupane samo u telu, i nazivam se sinom da sam ja bog koji sam sebe stavlja u zrtvu za spasenje covecanstva. I da niko nemoze da izdrzi na ovom svetu bez greha kao on jer niko nije svet kao on kad kaze vracam se ocu on je mislio oslobadjam se tela i postajem ono sto sam tj otac bas zbog toga isus je rekao da sveti duh nemoze da sidje dok se on nevrati na svoj presto
a kad se vratio na presto prorocanstvo se ispunilo i on je poceo da dejstvuje kao otac sto se vidi (jovan 1:4,10,14,18 jovan 3:20,21)jer videlo je isus (jovan 1:1-5)

a sad uporedite ove stihove i bice sve jasno kao dan: prvo se govori da ce se roditi dete. (isaija 9:6)posle se objasnjava ko je to dete (jovan 14:8-11) i sta je bilo to dete prezde (prva timoteju 3:16)i odmah zatim kako se proslavi bog sam. i poslednje isus jasno kaziva da se cuvamo od onih koji veruju da isus nije gospod i bog nas (prv.timoteju 4:1,2)(kolosanima 2:6-9) jer nebi se djabe govorilo u ime oca i sina i svetog duha amin. u prevodu amin znaci da bude tako. evo zasto se takko govori u ime oca i sina i sv.duha(jovanova 5:6,7)
sto opravdava (kolosanima 2:6-9)tako sto imajte na umu (kolosane 2:6-9 )stalno sa sobom.

P.S

OBRATITE PAZNJU NA (JOVAN 1:1-14)(KOLOSANIMA 1:14-17) POTOM (RIMLJANIMA 1:18-23) JASNO SE OPISUJE ISUS BOG I GOSPOD NAS!!!
!!!OBRATI PAZNJU NA STIH 21 u rim!!!

Poslednja izmena:
Natrag