A jesi ti neki, ja te fino pitam kome treba da se čovjek klanja. Pa nije ništa rekao Isus lažno, pa treba i Ocu da se klanja. Mani ti meni filozofiju, znaš dobro da Isus nije korio ljude koji su Mu klečali i klanjali se i koji su mu se neposredno obraćali Bogu. Što dokazuje da su Otac i Sin jedno. Kad god se neko klanja Sinu ili Ocu taj se klanja JEDNOM ISTOM BOGU.
I upravo si svojim postom potvrdio da su Oni JEDNO iako ti to nećeš priznati.
Ja tebe pitam šta ti misliš evo konretno Marko 5,33 da li se ta žena klanja Bogu ili ne? Znam ja šta sam shvatio u vezi toga. Ali me zanima tvoje mišljenje.
Dragi moj tripo 41 ja sam ti citirao stih božije reči, odnosno JHWH sveti duh ili Hristovu nauku što čini zajednicu (zajednica Sina sa svojim Bogom i Ocem koja ih čini jedno) citirao sam ti stih da je Gospod Isus čovek da vidiš i ne kvariš pisma kako bi pogubno odpao iz zajednice Boga JHWH i Gospoda našega Isusa, evo ponoviću se
"Jer je jedan Bog, i jedan posrednik Boga i ljudi, čovjek Hristos Isus," (1Tim 2,5)
Dragi moj vidi reći ću ti šta je naša hrišćanska zajednica sa Godpodom Isusom, Hristosom JHWH
Sledbenik Hrista ima Hristov duh i isti im je misaoni stav.
Šta misliš koja je onda zajednica između Boga JHWH i Gospoda našega Isusa Hrista i dali ima razlike? dali ima života ako smo odvojeni od toga??
Citirao sam ti i stih iz zajednice Gospoda našega koji nas naučava kome se jedino treba kljanjati i obožavati, jesam li? evo ponoviću se:
5.Moj. 6,13. Gospoda Boga svojega boj se, i njemu
služi, i njegovim se imenom kuni.
Drugo, sećaš li se šta je Isus odgovorio Sotoni kada mu je traženo da se klanja?
Zato dragi moj ja ne bi od Isusa pravio lažova nego nisi svatio ono što piše! Isus nije korio zato što je znao da se samo Bogu treba klanjati a ne njemu kao Gospodu.
tripo 41
Ma nema šansi da dokažeš da Isus nije Bog. Zato što je Isus u tijelu i osjeća grijehe svijeta On osjeća i određenu odvojenost od Boga Oca ali nije prestao biti Bog. U tom i jeste suština.
Dragi moj moj cilj nije da dokažem da nema drugih nazvanih bogovima, ne! meni je cilj dokazivati da hrišćanstvo koje sledi Hrista ima samo jednoga Boga i Oca od koga je sve ili da nema niko drugi ko bi JHWH bio jednak ili ravan u bilo čemu.
Dakle ja ovde dokazivam da nema drugoga istinitoga živoga Boga osim JHWH a na tebi je da dokažeš da to nije bibljska istina tvojim zabludama zaveden dogmama jer eto našli ste sa kim da ga usporedite.
A sada dali bi bio ljubazan pa da pričaš priču kako je svemoguća množna Boga sa licem Isus u tijelu osjeća određenu odvojenost od drugih lica množine Bogova Svete Trojce. Dragi moj ja sam steko utisak da vaša crkva naučava kako vam ta množina Bogova uvek isti odnosno jednaki i uvek jedno, znači li to da to Sveto Trojstvo ipak nije uvek jedno pa makar i u drijeđenim slučajevima po potrebi?
Konkretno
Dragi moj kaži forumašima dali je to
"Sveto Trojstvo celi jedan Bog" kada je Isus bio u određenu odvojenost od ostale množine Bogova pa da i mi vidimo o kakvoj suštini se ovde radi?
tripo 41
I što vam na veb sajtu fali dio Biblije 1. Jovanova 5,7 nije cijeli stih.
Dragi moj tipo 41 na ovoj temi nije mesto da se debatira o Jehovinm svedocima i bibliji koja vam ruši veru al hajd da i to preispitamo i vidimo dali ti lažno svedočiš.
5:7 The sick man answered him: “Sir, I do not have a man to put me into the pool when the water is disturbed; but while I am coming another steps down ahead of me.”
5:7 The impotent man answered him, Sir, I have no man, when the water is troubled, to put me into the pool: but while I am coming, another steppeth down before me.
[FONT=Arial, Geneva, Helvetica]
5:7 The impotent man answered him, Sir, I have no man, when the water is troubled, to put me into the pool: but while * I am coming, another steppeth down before me. [/FONT]