За некога је Писмо недефинисано, за некога је овако, за некога онако... Свако тумачи како му се накриви или како му неко каже да је истина. Без савесног сагледавања, као робот који сервира цитате и понавља туђе по хиљаду пута. Ни мени није као хришћанину све једно што се почињу расправе да се сви исчуђавају какви смо и где се ту везујемо у Једну Цркву. Баш као што и неки тврде да смо оманули, па је Бог послао неког другог...смејурија.
Поента целе приче је да се једна тврдња (нећу је квалификовати правим именом) имплементира као истина и онда се све остале које јој пркосе унижавају или избацују из Писма.
Тврдња да је Христ анђео (по чину арханђео) мора бити доказана, значи све оно што томе контрира мора бити оборено. Само посматрам како се на сваку тему смишљено убацује питање Тројства не би ли се изазвао неко од нас да реагује. Мени су лично досадили са питањима на која нећу одговарати јер имају друге одговоре, шта ће им моји или неког од нас?
Ја сам почео да постујем овде да сазнам више и да поделим своја сазнања са онима који можда познају нешто што ја не знам, па да тако сви заједно се надограђујемо. Кад погрешим да ме неко исправи, да ја неког исправим и да заједно учимо. Ово форсирање питања Тројства је превршило сваку меру и тачно се види да се увек напомене у свакој теми форума.
Вама нема Тројства, вама Христ није Бог, вама Дух није Бог и шта онда? Ништа посебно. Зато бих замолио остале да се уздрже и да не наседају више на припремљен материјал и на причу: одговори ми ово, реци ми онда оно, пророкуј ми сад и сл. Све су то провокације ниже врсте и улажењем у дуел са Сведоцима не може се постићи ништа. Они ће онда напасти вашу цркву (деноминацију), ископаваће прљав веш ваших свештеника, верника и остало.
Бог ми је сведок да ни једног нисам назвао секташем и ко зна како све. Чиста срца без предрасуда сам коментарисао и мислио да се дописујем са људима који користе ум и срце, међутим временом сам закључио да само покушавају да инсталирају своје "набубане" тезе да је Христ анђео транспортован (телепортован) у материцу Марије (Боже, опрости им, не знају шта говоре!).
Све остале цркве су за њих заглупљени и залуђени људи, само ОНИ имају истину и само ОНИ нам је пружају, као да су ОНИ Спаситељ.
Да вам коначно кажем неке ствари: нека је моја Православна црква у апостасији, нека она учи криво неке ствари (све сам то ја лично нападао), али укажите бар трунку поштовања према институцији захваљујући којој сви ми смо сачували језик и веру у Христа, преко које смо се описменили као народ и која је страдала са својим народом. Не кажем да није било лоших и корумпираних свештеника, али прави су се показивали на делу, излазећи испред каме да заштите жене и нејач. Срамите се својих година и жутих бркова, да се црвенило ваше не склони док не кажете : Боже, опрости! Да те цркве није било, сад би вам име било Омер, Мехо, Алија... Народ мудро говори кад каже:
НИКАД НЕ ПЉУЈ У БУНАР ИЗ КОЈЕГ СИ ВОДЕ ПИО
иако је сад вода замућена и запрљана (ја додао)!
А пошто сам морао Тројство да браним на другим темама, оставићу траг и на овој, да остане убележено ради неког ко ће можда и прочитати, да се не саблазни на ваше безбожне глупости. Христ је знао да је Јован ваш велики непријатељ, сваком својом посланицом вам потире хуљење, не чуди ме што је био омиљен. Било је таквих људских наука много, нисте ви новина. Зато Читајте Јеванђеље Јованово и посланице његове, али не преправљане већ праву реч Божију без обзира на превод. Лако се упореди тачност, онда читајте паралелно из 2-3 па упоређујете на тим местима.
1. Јованова, глава 5
5. Ко је који свет побеђује осим оног који верује да је Исус Син Божји? (а не анђео!)
6. Ово је Исус Христос што дође водом и крвљу и Духом, не само водом него водом и крвљу; и Дух је који сведочи, јер је Дух истина,
7. Јер је троје што сведочи на небу: Отац, Реч, и Свети Дух; и ово је троје једно.
8. И троје је што сведочи на земљи: дух, и вода, и крв; и троје је заједно.
9. Кад примамо сведочанство човечије, сведочанство је Божије веће; јер је ово сведочанство Божије што сведочи за Сина свог.
10. Који верује Сина Божијег има сведочанство у себи; који не верује Богу начинио Га је лажом, јер не верова сведочанству које сведочи Бог за Сина свог. (ту сте ви)