Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Reci da jeste ili nije jednak Ocu moze imati vise razlicitih spekulacija. U kojem mslilu jednak? U tjelesnom? Duhovnom? Ili sto tacno prenosi Bozju Rijec?
Da li je zivotinja jednaka covjeku obzirom na metrijal od kojeg je gradjena, obzirom na odanost, na ljepotu na poslusnost...?
A biljka? Gruda blata?
prema tome, ako neko ne zeli da uvrijedi Boga mora da istakne Bozja Svostva Koja je Objavio ljudima, i onima prvim i onima zadnjim.

Nalazeci neke paralele s mnogobostvom moze se zakljuciti da je Bog iz Milsoti svoje poslao svim ljudima poruke preko svojih poslanika. zato se nalaze paralele. Bozja Rijec je ista onima prije i onima poslije, ali samo vjernici znaju da je Bog Jedan da je Hrisots Mesija poslanik od Boga i da je Muhammed a.s. posljednji poslanik.
Ali jednako kao sto je stari covjek nacinio sebi zamku stujuci bogove i svece, s jednakim zarom se bavi i savremeni homos-religiosus. I sjednakim zarom priprema sebi paklene muke.

Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Laodikeja vidim ja da ti nista ne razumes kada je pitanje o Trijadi Bozanstava i zato ti opet ti JS za sve krivi.
Dali si proverio one linkove sto sam ja vec proverio? Proveri i saznaces mnogo, mnogo vise o tvojoj Trijadi kako je osnovano, koje godine i jos mnogo toga.
Sta mislis dali je Arije osnovao Ortodoxiju? a i Adventizam je tu jer nije daleko.
Cekam da mi obijasnis i tu Trijadu kao i Bozansku inkarnaciju, jer imam pitanja za vas Adventiste.
Zato nemoj da mi selektovno odgovaras ili preskaces pitanja idi redom, prvi los utisak mnogo znaci. Kada ti je vec tesno pored JS mogu ti ponoviti da oni kod mene su za ugled, uredno i poucno obijasvnjavaju svako pitanje. Veoma su ljubazni i nikoga ne potcenjuju, pa da mi proverimo dali i Adventisti mogo isto tako?
Molim da mi za pocetak obijasnis Adventisticku Trijadu Bozanstava i to od pocetka, recimo kako je pocelo da od jednoga Boga imate Tri u svemu isti Bogovi, Biblijski stihovi pozeljni da bi sve to proverio.

Član
Učlanjen(a)
26.06.2011
Poruka
4
šta je sa ovaj forum koći puuno, a na druge ne,proverio sam i nije do moj cop ili vezu, stvarno šteta jedva sam i ovo napisao.
Izvinjavam se da sam baš na ovu temu stavio pitanje al jedva sam uspeo i to

Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Halo! ima ko zelju da mi misionira tu Trijadu Bazanstava po Bibliji, haj dosadno je citati stare postove.
Adventisti gde ste i gde su pravoslavci? gde su sad sveznalice, ja koji nista neznam jedva cekam da mi vi misionirate.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pitanja (dva) za mnogobožce.

Dali je Isus došao na zenlji kao čovek ali u stvari on je Svemogući starozavetni Jehova Bog koji se inkarnaciom inkarnirao u čoveka?
Kakvog božanstva je Isus bio dok je boravio na zemlji? naravno i biblijski stih ako ga imate. Molim se za sve mnogobožce da im da jedini istiniti Bog da osvetli istina i prihvatite Hristovo evanđelje.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Pitanja (dva) za mnogobožce.

Dali je Isus došao na zenlji kao čovek ali u stvari on je Svemogući starozavetni Jehova Bog koji se inkarnaciom inkarnirao u čoveka?
Kakvog božanstva je Isus bio dok je boravio na zemlji? naravno i biblijski stih ako ga imate. Molim se za sve mnogobožce da im da jedini istiniti Bog da osvetli istina i prihvatite Hristovo evanđelje.

DZaba se molis!!! mi smo upravo ti koji smo davno prihvatili Hristovo Jevandjelje, a ti se prijatelju zapitaj sta si i koga si ti prihvatio?

(JHVH je Alfa i Omega Pocetak Svega I Svrsetak Svega!!!koji je sishao s neba u obliku covecjem da se pokaze ljudima koji ga ne uzverovase, i razapese na krst, kao i vi JS sto radite sada na kraju vremena o kome je Isus tj jehousa upozoravao.

(luka 16:15-16)

και ειπεν αυτοις υμεις εστε οι δικαιουντες εαυτους ενωπιον των ανθρωπων ο δε θεος γινωσκει τας καρδιας υμων οτι το εν ανθρωποις υψηλον βδελυγμα ενωπιον του θεου -И рече им: ви сте они који се градите праведни пред људима; али Бог зна срца ваша; јер што је у људи високо оно је мрзост пред Богом.

16. ο νομος και οι προφηται εως ιωαννου απο τοτε η βασιλεια του θεου ευαγγελιζεται και πας εις αυτην βιαζεται -Закон и пророци су до Јована; отселе се царство Божије проповиједа јеванђељем, и сваки наваљује да уђе у њега.

(matvej 11:13-14)

παντες γαρ οι προφηται και ο νομος εως ιωαννου προεφητευσαν-Јер су сви пророци и закон прорицали до Јована.

και ει θελετε δεξασθαι αυτος εστιν ηλιας ο μελλων ερχεσθαι-И ако хоћете вјеровати, он је Илија што ће доћи.
(Jovan je u stvari ilija)
To je taj prorok koji je isaija nagovestio da ce spremiti put za (JHVH) tj (Gospodu Isusu Hristu-Jehousa.)koje znaci (Bog je svama!!!)

(matv 11: 28)

δευτε προς με παντες οι κοπιωντες και πεφορτισμενοι καγω αναπαυσω υμας-Ходите к мени сви који сте уморни и натоварени, и ја ћу вас одморити.

29. αρατε τον ζυγον μου εφ υμας και μαθετε απ εμου οτι πραος ειμι και ταπεινος τη καρδια και ευρησετε αναπαυσιν ταις ψυχαις υμων-Узмите јарам мој на себе, и научите се од мене; јер сам ја кротак и смјеран у срцу, и наћи ћете покој душама својијем.

30. ο γαρ ζυγος μου χρηστος και το φορτιον μου ελαφρον εστιν-Јер је јарам мој благ, и бреме је моје лако.

(jovan 1:1-5)

1 U početku beše Reč, i Reč beše u Boga, i Bog beše Reč.
2 Ona beše u početku u Boga.

3 Sve je kroz Nju postalo, i bez Nje ništa nije postalo što je postalo.

4 U Njoj beše život, i život beše videlo ljudima.
5 I Videlo se svetli u tami, i tama Ga ne obuze.

(jovan 3:17-21)

17 Jer Bog ne posla Sina svog na svet da sudi svetu, nego da se svet spase kroza Nj.
18 Koji Njega veruje ne sudi mu se, a koji ne veruje već je osuđen, jer ne verova u ime Jedinorodnog Sina Božijeg.

19 A sud je ovaj što videlo dođe na svet, i ljudima omile većma tama negoli videlo; jer njihova dela behu zla.

20 Jer svaki koji zlo čini mrzi na na videlo i ne ide k videlu da ne pokaraju dela njegova, jer su zla.

21 A ko istinu čini ide k videlu, da se vide dela njegova, jer su u Bogu učinjena.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Halo! ima ko zelju da mi misionira tu Trijadu Bazanstava po Bibliji, haj dosadno je citati stare postove.
Adventisti gde ste i gde su pravoslavci? gde su sad sveznalice, ja koji nista neznam jedva cekam da mi vi misionirate.

Halo! ima ko da misionira Trijadu Bozanstava po Bibliji?
Da to proverim dali je Bog jedan ili nije?

Jos cekam da mi misionirate ta vasa Tri Boga, ovde je mesto da misionirate Biblijom ne kako taj napisa: To je to, ja sam ti rekao.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620

Jos cekam da mi misionirate ta vasa Tri Boga, ovde je mesto da misionirate Biblijom ne kako taj napisa: To je to, ja sam ti rekao.

Pa prijatelju citaj bibliju, a ne Kulu Strazare, i nece ti niko trebati!!! da ti objasnjava o Ocu I Sinu i Sv Duhu!!!

Ali evo bicu dobar da ti objasnim:

О СИМВОЛУ ВЕРЕ

Верујем у једнога Бога, Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.

И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божјег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног, не створеног, једносуштног Оцу, кроз кога је све постало;

Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве и постао човек;

И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен;

И Који је васкрсао у трећи дан, по Писму;

И Који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца;

И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом Царству неће бити краја.

И у Духа Светога, Господа, Животворнога, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.

У једну, свету, саборну и апостолску Цркву.

Исповедам једно крштење за опроштење грехова.

Чекам васкрсење мртвих.

И живот будућег века. Амин.

Постоји велико мноштво разних секти и непријатеља православља који непрестано насрћу на православне вернике и покушавају да на разне лукаве начине унесу забуну и погрешно учење. Данас у свету постоји толико секти да их за годину дана небих могли само набројати а камоли изучити сва њихова лажна учења.

Да небих верски застранили свети оци су нам оставили Символ вере, кратко али прецизно исказано православно исповедање вере. Зато је добро научити Символ вере напамет и када се год молимо Богу прочитати и Символ вере тј. правилно исказати ( исповедити ) нашу веру.

На Првом и Другом васељенском сабору, у Никеји (325) и Цариграду(381), Свети Оци су борећи се против јереси и лажних учења у Хришћанству, саставили сажето, правилно, исповедање вере, звано Символ вере.

Верујем у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог (први члан Симбола вере)

Бог је свуда присутан, непроменљив, неограничен, недостижан, вечан, безпочетан и безкрајан, духован и безсмртан и сведобар. Тај исти Бог открио нам се у Христу.

Зато као хришћани Верујемо и у Сина Божијег Господе Исуса Христа, Бога који је постао човек ради спасења нас људи.

О Христу су пророковали Духом Светим надахнути пророци. Очекивали су Га бројни мудраци древних цивилизација и религија. Он се родио као Богочовек од Духа Светога и Марије Дјеве у једном времену када су морално оронуле, умирале старе цивилизације, или су нагризене моралним кризама наговештавале свој крај. О томе сведочи апостол Павле: ''А када се навршило време посла Бог Сина Свог'' (Гал. 4,4).

Свети јеванђелист Јован објављује истину: ''Бог је тако заволео свет да је Сина Свога Јединородног дао, да сваки који верује у Њега не погине, него да има живот вечни'' (Јн.3,16).

Стога: верујем
И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, рођеног од Оца пре свих векова: Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог, рођеног а не створеног, једно суштног са Оцем, кроз кога је све постало (дргуи члан Симбола вере).

Као што се мисао рађа из ума и открива га, тако се и Син Божији вечно рађа од Бога Оца, и Он је Бога Оца откријо свету и човеку. А човек је створен по слици и прилици Бога Небеског, Богаличног. Зато је и човек личност, умно и свесно и слободно лично биће, саздано по лику Христа Богочовека.

Господ Христос сведочи о себи: ''Ја и Отац (небески) Једно смо...ко види мене, види Оца који ме је послао (у свет)'' (Јн.10,30;12,45). О великој истини Христовог оваплоћења свети Апостол Павле каже: ''Велика је тајна побожности:Бог се јави у телу'' (I Тим. 3,16) то јест: Бог се јави као човек, као Богочовек.

О томе говори 3. члан Симбола вере овако:

Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао с небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Деве и постао човек.

Христос Син Божији, као Богочевек и Спаситељ света, из љубави је пострадао за нас људе разапет био на крсту, умро и сахраљен био али је и васкрсао из мртвих и победио смрт да би нама људима обезбедио и даровао вечни и бесмртни живот код Бога. Гаранција нажег спасења и победе над грехом и смрћу, као и залог нашег безсмртног живота са Богом јесте Христово разпеће, смрт и васкрсење и славно васнесење са телом на небу одакле ће Христос поново доћи да суди свим људима и бићима.

Зато исповедамо и признајемо Христа Господа и Спаситеља:

Који је за нас распет у време Понтија Пилата, и страдао и погребен; и који је васкрсао у трећи дан по Писму; и који се узнео на небеса и седи с десне стране Оца; и који ће опет доћи са славом да суди живима и мртвима, и Његовом царству неће бити краја(4-7,члан Симбола вере).

Верујемо и у Духа Светог, јер верујемо у Свету Тројицу, Јединог и Истинитог Бога нашег.

Дух Божији Свети је творац и оживитељ света и човека. Он је надахњивао пророке и остале свете људе Богжије. Спаситељ Христос је, по Свом васнесењу на небу, послао од Оца светим Апостолима Духа Светога, Утешитеља и Надахнитља. Он им је рекао да се, после Његовог васнесења, не удаљују из Јерусалима док се не обуку у силу Духа Светога, ''у силу одозго'' (Лк. 24,29).

Затим је Христос, шаљући Своје Апостоле у свет да проповедају Јевађеље и оснивају Цркву, заповедао: ''Идите и научите све народе крстећи их у име Оца и Сина и Светога Духа, учећи их да држе све што сам вам заповедао. И ево, Ја сам с вама у све дане до свршетка века'' (Мт.28,19-20)

Зато: верујемо

и у Духа Светога, Господа, животворног, који од Оца исходи, који се заједно са Оцем и Сином поштује и слави, који је говорио кроз пророке...(осми члан Симбола вере).

Верујем и у Свету Цркву Христову:

Господ Христос је рекао: ''Сазидаћу Цркву Своју и врата паклена неће је надвладати'' (Мт 16,18). И заиста, Христос Богочовек је на Себи саздао Цркву силом Духа Светога преко светих Апостола и ево-Црква Христова постоји и живи пуне две хиљаде година. Пролазила је она кроз спољашња гонњења и унутрашње кризе, кроз шибе непријатељства и безбожне мржње, кроз прогоне и погроме, али је доказала речи Спаситељеве да је непобедива: да је ни врата паклена немогу нашкодити. У Цркву се улази и постаје живи члан кроз свету тајну Крштења. У Цркви, вером и благодаћу и добрим делима, стиче се вечни живот, и чека вескрсење мртвих и Бесмртно царство.

Зато:
верујем у једну, свету, саборну и Апостолску Цркву (девети члан).

Та Црква је света Православна црква Христова, основана од Христа и Светих Апостола и утврђена од свих Отаца и Сабора и од светих Мученика и Светитеља.

Тако исто, као православни хришћанини:

Исповедамо једно крштење за опроштење грехова.

Чекам васкрсење мртвих и живот будућег века (10-12 члан)

Copy paste apostolski centar 888 forum.

A ti pametnjakovicu pokazi nam tvoj simbol vere jednog boga bez sina i svetog duha.

Evo ti (matvej 28:18-20)

17 I kad Ga videše, pokloniše Mu se; a jedni posumnjaše. 18 I pristupivši Isus reče im govoreći: Dade mi se svaka vlast na nebu i na zemlji.

19 Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,

20 Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin.

linija.gif

Uceci ih tako a( Ne u ime JEHOVE)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
[ Prvobitno napisao Letron

/QUOTE]

Ti si nevaspitan nekulturan i needukovan!
Nisam trazio da mi ti kazes u sta verujes, nisam trazio ni tvoj simvol vere i nisam znatizeljan sta ti mislis o Kuli Strazare. Sve si pobrkao, ja sam trazio da mi neko misionira Trijadu Bozanstava po Bibliji a ne To je to, ja sam ti rekao i da mi przvakano serviras.
Nista se od needukovanih nece nauciti, zato ponavljam gornji post.

Ako ima ko zalju da mi misionira Trijadu Bozanstava po Bibliji spreman sam da ga saslusam jer hocu da proverim dali je Bog jedan ili nije jedan zato sto su tri. Ponavljam Jos jednom, od vas trazim samo da mi misionirate Biblijom tu Trijadu Bogova, molimh vas ostavljajte meni da sam za sebe izvucem zakljucke, hvala na razumevanju.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Prema #470 i #471
za baumastera i geru
Ako se u 1.Moj 1:2 spominje Bozji duh i Bog,gde se spominje Isus?Zasto se ime Isus nigde u starom savezu ne primenjuje na Boga oca?
U celom starom savezu nema ni pomisli da su Bog i Bozji duh jedna te ista osoba.Bozji duh je uvek sredstvo preko kojega Bog deluje.
1.Mojsijeva 1:2 A zemlja je bila prazna i pusta, i tama se prostirala nad površinom bezdana vodenog, a Božji duh djelovao je nad površinom voda

Natrag