Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Prema #470 i #471
za baumastera i geru
Ako se u 1.Moj 1:2 spominje Bozji duh i Bog,gde se spominje Isus?Zasto se ime Isus nigde u starom savezu ne primenjuje na Boga oca?
U celom starom savezu nema ni pomisli da su Bog i Bozji duh jedna te ista osoba.Bozji duh je uvek sredstvo preko kojega Bog deluje.
1.Mojsijeva 1:2 A zemlja je bila prazna i pusta, i tama se prostirala nad površinom bezdana vodenog, a Božji duh djelovao je nad površinom voda

Jos kako se pominje prosto treba citati i citati bibliju Isus je (Alfa i Omega TJ JHVH)u novom zavetu se jasno potvrdjuje a potvrdjuje Jovan krstitelj!!!potvrdjuje isaiju.

Dodato posle 15 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Po cemu do dan danas neiskazete svoj simbol vere? po cemu vi verujete u jehovu,ucitela Isusa Hrista i duha organizacije i zasto se krstite ne saglasno Isusovim recima, koje je predao apostolima, a to je Uu ime Oca I Sina i Sv Duha?

Dali ste sebe nekad zapitali, a stvarno u sta ja verujem u koga u hrista ili jehovu ,u Hrista ako verujem ja sam onda Hriscanin ako verujem u jehovu ja sam onda jehovista, isto tako ko veruje u budu on je budist,ko veruje u alaha on je musliman,ko veruje u bahamat gitu on je hindus,itd.

Za riska bozji duh mozes povezati sa (jovan 1:1-4)

Dodato posle 10 minuta:

Ako tvrdite vi JS-ci da ste hriscani, objasnite forumu kako se krstite ako ne priznajete Oca I Sina iSv Duha???

U cije se ime krstite?

Nema drugog imena pod nebom osim hristovog, kroz kojeg se covek moze spasiti!!!

Pitane za sve JS?

Pitam JS ovde, pred forumom, da se izjasne: dali se odricu imena gosppodnja, oca i sina i svetoga duha, tj hrista boga spasitelja i svedrzitelja nasega.
Kome ce se pokloniti svako pleme, i svako koleno na zemlji, i pod zemlju, na nebu, i pod nebom, i koga ce da prizna svaki jezik u dan, kad dodje u svoj svojoj slavi na oblacima, kada ce ga videti svako oko od zivotinja,svih gadova, i coveka i andjela do demona i djavola.

I koji rece jasno, koji ima uho neka cuje,da nema drugog imena, pod nebom, i na zemlji, pod kojem vi ljudi mozete da se spasite,jer ja sam put i istina i zivot, jer ja sam alfa i omega zivot i smrt,zivot vecni.
Slava vecna da je u Nasega jedinoga boga, koji je u ocu, i otac u njemu, jer on i otac su jedinosusni u duhu, amin.

Ako ste hriscani odgovoricete da se ne odricete (A ako niste onda se odricete Gospoda i Oca i Sv Duha) Jer JS-ci,ne mogu da budu isto sto i Hristovi Svedoci, jer vi Gospoda ne priznate za Gospoda Boga!!!!Svedoci hrista su samo oni koji idu putem apostola!!!A vi ne idete tim putem, jer kad bi isli vi bi slavili najvece im koje je ikada hodalo zemljom a to je "JEHOUSA" tj Isus na grckom, sto znaci "JHVH"je svama,bog svama.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Šta kaže da si nevaspitan, nekulturan i needukovan :)

Zašto mu ne misioniraš to vaše Sveto Trojstvo kojim se krštavate? tražio vam je da mu tu TRIJADU evanđelizirate :)

Pitanje

Dali bi se ti krstio Bogohulnim lažnim i nehrišćanskim predubeđenjem?
Ako nisi svatio pitanje javi i ja ću ti dati dopunsko obijašnjenje.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620

Zašto mu ne misioniraš to vaše Sveto Trojstvo kojim se krštavate? tražio vam je da mu tu TRIJADU evanđelizirate :)

Pitanje

ma sta kazes prijatelju,evo pa malo nauci ko se krsti ne hriscanski: (matv 28:19)

19-πορευθεντες μαθητευσατε παντα τα εθνη βαπτιζοντες αυτους εις το ονομα του πατρος και του υιου και του αγιου πνευματος -Идите дакле и научите све народе крстећи их ва име оца и сина и светога Духа.

Cak tvrdite da se Isus,pojavio (1914)-te u nevidljivom obliku dok on sam kaze da je u sve dane do kraja sveta sa nama:

(matvej 28:20) διδασκοντες αυτους τηρειν παντα οσα ενετειλαμην υμιν και ιδου εγω μεθ υμων ειμι πασας τας ημερας εως της συντελειας του αιωνος αμην -Учећи их да све држе што сам вам заповиједао; и ево ја сам с вама у све дане до свршетка вијека. Амин.

A ne to sto vi ucite vasim bogohulstvom i laznim nehriscanskim predubedjenjem, o nasem Gospodu.

Vi prosto kasapite vekovno Apostolsko ucenje i samu bibliju,a da ne govorim o Hristovim recima koje izvrcete,pisete,i brisete iz biblije kako vam se cefne.

Stihove koje sam ti stavio mozes naci u sve biblije, koje su ikada stampane!!! Cak i u bibliji JS-ka.

Dodato posle 4 minuta:

Biblija JS-ka: (matv 28:19,20) 19 Зато идите и стварајте ученике од људи из свих народа, крстећи их у име Оца и Сина и светог духа, 20 учећи их да се држе свега што сам вам заповедио. И ја сам с вама у све дане до свршетка овог поретка.“

Watch Tower Bible and Tract Society of Pennsylvania. All rights reserved.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Prema #470 i #471
za baumastera i geru
Ako se u 1.Moj 1:2 spominje Bozji duh i Bog,gde se spominje Isus?Zasto se ime Isus nigde u starom savezu ne primenjuje na Boga oca?
U celom starom savezu nema ni pomisli da su Bog i Bozji duh jedna te ista osoba.Bozji duh je uvek sredstvo preko kojega Bog deluje.
1.Mojsijeva 1:2 A zemlja je bila prazna i pusta, i tama se prostirala nad površinom bezdana vodenog, a Božji duh djelovao je nad površinom voda

Pozdrav prijatelju.
Reci mi molim te koji Duh i čiji je u vernim Hrišćanima?
Reci mi šta je sredstvo za tebe?
Praznik Duha je bio potvrđen dolaskom obećanja i Isus je obećan pa da li je On sredstvo i Duh je obećan da li je i On sredstvo?
Nije mi jasno kako ti je promaklo IME gde se kaže da je BOG SPASITELJ i spasava jer je SA NAMA u sve dane?
Ko je zapravo Jehošua za tebe i u kojoj službi je Bog bio SPASITELJ šta je prineo?

Dodato posle 15 minuta:

Pitanje

Pokret koji sebe naziva,,Hristova duhovna crkva,, zastupa tvoje poglede i jedan deo Pentakostalaca.
Nema spora ovde već ne razumevanja.
Apostoli su SVE ČINILI u ime JEHOŠUE i to je ime dato kojem se sve sile i vlasti pokoravaju, zar se sme ikom sem Bogu pokoriti?
Iz Isusovih usta se čulo: ,,JA SAM,, i popadaše vojnici kad krenuše da hapse...ko se to oglasi iz tela?

Isus stalno govori da ništa od svoga ne govori, što znači od telesnih misli već od onog što čuje od OCA koji je u Njemu sve do: ,,Oče moj zašto si me OSTAVIO,, Tad Duh izlazi da bi telo mogla smrt nadvladati.
U Otk. se vidi da onaj koji stoji između sveđnjaka ima SEDAM DUHOVA u službi i sedam KRUNA jer je gospodar od 7 nivoa nebesa.

Ako krstiš u ime Isusa dobro činiš ako krstiš u ime Boga Oca i Isusa Heista sina Božijeg i Duha Svetoga opet dobro činiš jer je to ISTO.
Isus je rekao da se Ocu molimo ali kroz njegovo ime jer je to služba otkupa kroz to ime učinjena.

Problem je reći da nema Oca ili da nema sina ili da nema Duha Svetog a nije problem sve priznati u jednoj osobi sa više službi.
Bog je SVEPRISUTAN i stalno je tu----Isus je sveprisutan u svakom verniku i trajno ----Duh S. zapečaćava za život i On je trajno u nama.
Isus je učitelj----Bog je učitelj----Duh Sveti je učitelj a učitelj je JEDAN.
Prati malo iste službe u različitim oblicima i videćeš istinu i ona će te osloboditi. yes3

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
daleko bilo da je sveto....hiljadu puta recena laz po Hitlerovoj filozofiji i njegovih podanika,postaje istina.
Pise li igde u Bibliji da su otac sin i sveti duh ISTI?,ili Jednaki?
Ne pise nigde,cak se ni rec trojstvo nigde ne spominje u Bibliji,a kamoli sveto.
Evo sta pise u Bibliji u Efessanima 1 glave.,o lazovima i antihristima koji su jos u I veku pokusali da izmene biblijske istine.,a koje je ujedinio atanasije uz pomoc konstantina koji cak nije ni bio hriscanin.

Čudim se da se tako odmah odvraćate na drugo jevanđelje od Onog koji vas pozva blagodaću Hristovom,
7 Koje nije drugo, samo što neki smetaju vas, i hoće da izvrnu jevanđelje Hristovo.
8 Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drugačije nego što vam javismo, proklet da bude!

Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
Halo! ima ko zelju da mi misionira tu Trijadu Bazanstava po Bibliji, haj dosadno je citati stare postove.
Adventisti gde ste i gde su pravoslavci? gde su sad sveznalice, ja koji nista neznam jedva cekam da mi vi misionirate.

Halo kuc, kuc
Kuc, kuc da vas potsetim pre mesec dana sam izrazio zelju mi misionirate po Bibliji Trijadu jednoga Gospoda Boga, jos cekam.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Halo kuc, kuc
Kuc, kuc da vas potsetim pre mesec dana sam izrazio zelju mi misionirate po Bibliji Trijadu jednoga Gospoda Boga, jos cekam.
Ocito se nece niko javiti. Nikada.
jer Hristos nikada nije rekao o tome ni rijec! Niti iko od predjasnjih ni potonjih vjernika Boga Koji je stvorio Adama i govorio s Abrahamom, Mojsijem, Davidom, .... Hristosom.... i Muhammedom.
E, asad, mogu se pronaci vjernici Savla, Save, Matije, Jovana, Ivana, Vlaha, Gospe od Konavala, Marije Bistrice i ne znam ni ja kakvih sve zacetnika kakvih sve vjerovanja

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ocito se nece niko javiti. Nikada.
jer Hristos nikada nije rekao o tome ni rijec! Niti iko od predjasnjih ni potonjih vjernika Boga Koji je stvorio Adama i govorio s Abrahamom, Mojsijem, Davidom, .... Hristosom.... i Muhammedom.
E, asad, mogu se pronaci vjernici Savla, Save, Matije, Jovana, Ivana, Vlaha, Gospe od Konavala, Marije Bistrice i ne znam ni ja kakvih sve zacetnika kakvih sve vjerovanja

Pozdrav harrzbonnot

Kako misliš da neće, pa nije im krava stala na nogu? hrišćani su oni! imaju i duhovnike koji ih vode do spasenja. Neke Bogomatera spašava moleći se za njih Bogu dan i noć kao posrednik, čak ima i moć da ih leči i od pijanstva. Upraviteljka je to uma ka spasenju, kako ti onda kažeš da neće da misioniraju? Izbaviće njih ona njenim molitvama i od lukave zasede i od svake zamke đavoljih.
Imaju oni dosta i liberalnih pravoslavnih sveštenika koji neće ispirati mozag dogmatikom, to su pravi duhovni nastavnici na koje se ugledaju. Ovi ne znaju da ispiraju mozak nikakvim pritiskom a ni obavezama.
A šta ćemo sa proročkim duhovnikom Draganom Micic? on ne spava, formiran je to karakter sa najvećom svetošću i pun dara duha, sada će oni da misioniraju njihovo hrišćanstvo, samo što nisu.

Jedino oni ne mogu imati mir sa svim ljudima, ili se za to ne mole ili im niko od svete trojce ne usluša molitve.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Pozdrav harrzbonnot

Kako misliš da neće, pa nije im krava stala na nogu? hrišćani su oni! imaju i duhovnike koji ih vode do spasenja. Neke Bogomatera spašava moleći se za njih Bogu dan i noć kao posrednik, čak ima i moć da ih leči i od pijanstva. Upraviteljka je to uma ka spasenju, kako ti onda kažeš da neće da misioniraju? Izbaviće njih ona njenim molitvama i od lukave zasede i od svake zamke đavoljih.
Imaju oni dosta i liberalnih pravoslavnih sveštenika koji neće ispirati mozag dogmatikom, to su pravi duhovni nastavnici na koje se ugledaju. Ovi ne znaju da ispiraju mozak nikakvim pritiskom a ni obavezama.
A šta ćemo sa proročkim duhovnikom Draganom Micic? on ne spava, formiran je to karakter sa najvećom svetošću i pun dara duha, sada će oni da misioniraju njihovo hrišćanstvo, samo što nisu.

Jedino oni ne mogu imati mir sa svim ljudima, ili se za to ne mole ili im niko od svete trojce ne usluša molitve.

Da pravo kazes "HRISCANI SMO MI ALI NIKAKO JEHOVISTI"!!!!!!!!!!!!!

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
hahahaha
Jedno se slazemo gerice
Ogromna je razlika izmedju JS i svih ostalih takozvanih hriscana.
Mene bi bilo sramota da izbacim Bozje ime Jehova iz Biblije.
Ti i ovi tvoji ne samo da ste izbacili Jehovu iz Novog ,nego ste ga izbacili cak i iz starog saveza!!!
Zasto barem umesto Jehova ,ne ubaciste Isus???,nego samo Gospod???
Hocete li uskoro izbaciti i ime Isusa iz Novog saveza???
Kad ste na tako nesto spremni,sta reci o ostalim stvarima koje ste ucinili,uvodeci bogohulne nauke,i okrvavivsi ruke do lakata...

Natrag