Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Da u pravu si, tako je po Atanasiji i Constantina sa njihovim mnogobožačkim teolozima, ali biblija nigde ne pominje nikakvo Sveto Trojstvo i Tri lica. Raspitaj se kod Gospođe Niki i ljubaznog gerakulesa ili Poelbustera, oni poznaju grčke manuskripte i postiraj najbolji stih koji dokazuje da jedan Gospod Bog ili društvo Svete Trojce imaju Tri lica, dok to ne uradiš za mene je to JERES, veliki pozdrav za sve mnogobožce i neka vas spašava Bogomatera vaša Spasiteljica.

Oooooooooo, Apockettz jos kako se pominje, pa o jednom Sv Duhu pola biblije pise, a o Gospodu sva biblija pise, i o Ocu takodje, i ti to znas,i ja to znam,i nemoj vise da pises gluposti ili da ponovim neke dokaze o korenima vase jeresi??

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

za baumastera
1.Mojsijeva 1:2 A zemlja je bila prazna i pusta, i tama se prostirala nad površinom bezdana vodenog, a Božji duh djelovao je nad površinom voda.

Bog se javi u telu?
Pa i Mojsije je bio u telu i oznacen je kao Bog prema 2.Mojsijevoj 7:1
I Gospod reče Mojsiju: Evo, postavio sam te da si Bog Faraonu; a Aron brat tvoj biće prorok tvoj.
Ako je Mogao Mojsije da bude Bog,a sto ne bi mogao i Isus i to sa mnogo vecim pravom,zar ne?
Sto se tice svetog duha,ima citava tema posvecena njemu ,kao Bozjoj sili,a ne osobi.
Pozdrav

Pa lepo ti govori sam stih, Bog je Bog,a Bozji duh je Bozji Duh, tj Sv Duh,kojeg vi ne priznajete!!!

A ako bozji duh moze da misli ,oseca,uci,zalosti se,utesuje,nagradjuje,voli,pa cak i ubija,onda je to licnost!!!!

Moj bratski savet, citaj bibliju, a ne kulu strazare!!!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Oooooooooo, Apockettz jos kako se pominje, pa o jednom Sv Duhu pola biblije pise, a o Gospodu sva biblija pise, i o Ocu takodje, i ti to znas,i ja to znam,i nemoj vise da pises gluposti ili da ponovim neke dokaze o korenima vase jeresi??

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Pa lepo ti govori sam stih, Bog je Bog,a Bozji duh je Bozji Duh, tj Sv Duh,kojeg vi ne priznajete!!!

A ako bozji duh moze da misli ,oseca,uci,zalosti se,utesuje,nagradjuje,voli,pa cak i ubija,onda je to licnost!!!!

Moj bratski savet, citaj bibliju, a ne kulu strazare!!!

Dragi moj gerakules misliš ako ponavljaš glupo predubeđenje i laž to jest koren te vaše Pravoslavne JERESI "Sveto Trojstvo glavna uloga cele biblije" najmanje 150 puta na dan onda to i postaje istina?

Dragi moj gerakules ti si uhvaćen u laži i pre, eto opet ćeš.

Daj mi doslovni biblijski stih gde piše
Sveto Trojstvo, Sveta Trojca, jedan Bog sa Tri lica, jedan Bog Tri ličnosti, JEDAN BOG TRI GLAVNE ULOGE, Tri Božanstva jedan Bog, Trijada Bogova.

Pokaži šta jedan Pravoslavac može i zna, veliki pozdrav.

1. Ivanova 3:13 Ne čudite se, braćo, što vas svet mrzi

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Pavle reče da mu valja biti u Jerusalemu o Trojičinu Dne. I to je praznik Duhova (ne kaže DUHA već Duhova)
šta misliš AApocketz zašto tako nazva taj dan i ko stiže na taj praznik?
pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pavle reče da mu valja biti u Jerusalemu o Trojičinu Dne. I to je praznik Duhova (ne kaže DUHA već Duhova)
šta misliš AApocketz zašto tako nazva taj dan i ko stiže na taj praznik?
pozdrav.

Pozdrav Baumasteru, verovatno zato što računa da ima više nego jedan praznik "DUHA". To je moj komentar bez da nikog ovde ne sataniziram. A sada ti dragi moj Baumasteru dokaži mi da on Pavle to radi zbog Apostolkog matematičkog računa 1x1x1=1 a nikako ne zbog 1+1+1=3, imajući u obzir TROJIČINU! hvala na odgovoru

Pitanje za tebe

Obijasni šta znaći TROJIČINA i daj jedan dobar biblijski stih koji podržava tvoj stav. Veliki pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Dragi moj gerakules misliš ako ponavljaš glupo predubeđenje i laž to jest koren te vaše Pravoslavne JERESI "Sveto Trojstvo glavna uloga cele biblije" najmanje 150 puta na dan onda to i postaje istina?

Sveto Trojstvo, Sveta Trojca, jedan Bog sa Tri lica, jedan Bog Tri ličnosti, JEDAN BOG TRI GLAVNE ULOGE, Tri Božanstva jedan Bog, Trijada Bogova.

Na ista pitanja hocu odgovor od tebe ,ti ih nemas i ti to znas i ja to znam

Kad ti meni pokazes da si prav i ja cu tebi.

Član
Učlanjen(a)
31.05.2011
Poruka
481
Pozdrav Baumasteru, verovatno zato što računa da ima više nego jedan praznik "DUHA". To je moj komentar bez da nikog ovde ne sataniziram. A sada ti dragi moj Baumasteru dokaži mi da on Pavle to radi zbog Apostolkog matematičkog računa 1x1x1=1 a nikako ne zbog 1+1+1=3, imajući u obzir TROJIČINU! hvala na odgovoru

Pitanje za tebe

Obijasni šta znaći TROJIČINA i daj jedan dobar biblijski stih koji podržava tvoj stav. Veliki pozdrav.

Odgovor pogrešan.
Matematika loša.
Molim Vas spremite se da ponovite ispit.
Nema potrebe da odgovaram jer sam iz ovog pitanja saznao mnogo o tvom ne poznavanju Pisma.
Evo ti samo neki detalji koji se vide iz kosmosa...neznaš koje bio Pavle sem apostola, neznaš obredni a ni ostale zakone,nepoznaš praznike a samim tim ni Isusa ne možeš prepoznati, a ko nepozna praznike nezna suštinu svih zbivanja, nepoznaš službe van hrama, nepoznaš jedinstvo vere Pavla i ostalih apostola baš zbog ne poznavanja predhodnih elemenata, nepoznaš svemogućnos Božiju , nepoznaš obećanja Božja......itd.

Znaš prijatelju ako vidiš da neko nepozna pola slova a izjavi da je napisao mnogo knjiga znaćeš šta je izgovorio. Iza svakog pitanja svakom upućenog krije se mnogo toga što se vidi o sagovorniku ma šta god on mislio ili rekao....ako neko nezna osnovne matematičke operacije a kaže da poznaje stepenovanje i trigonometriju znaćeš šta govori.

Hajde blago meni Bibliju u ruke pa se čujemo jer je ovo prazno zapitkivanje i iza svakog pitanja se vidi gomila neznanja. Postoje trik pitanja i prvo sam mislio da ideš to ali video sam jer si pokazao karte nesvesno tako da sa tim karticama nemožeš igrati.

Puno pozdrava takođe.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

quote_icon.png
Prvobitno napisao AApocketz

Samo ti zuji u vetar po 150 puta na dan u nadi da će postati istina ali zabludu oko TROJIČINE SVETE TRIJADE i da daš doslovni stih gde piše:

nećeš moći, dok ja u svako doba da je Bog jedan i da nema drugi da je kao "ON" jer kažu da ko nema Oca nema ni Sina, veliki pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Dragi moj Baumasteru ovo je tema o Svetoj Trijadi Bogova u koje se mnogi krštavaju, nije o praznicima i pogotovo o mom neznanju.
Baumasteru koji je trik pa ste ostali bez komentara? vidiš ovo moje pitanje još uvek čeka na vaš odgovor.
Šta misliš dali je ovo dobar dokaz o kakvoj se jeresi ovde radi kada njihov temelj Hrišćanstva ni jedan dotaći se nesme, već begaju pravednici praveći se naivni. Veliki pozdrav svima ama, i zapamti Ko nema Oca nema ni Sina! idem da čitam one koji znaju šta govore.

Samo ti zuji u vetar po 150 puta na dan u nadi da će postati istina ali zabludu oko TROJIČINE SVETE TRIJADE i da daš doslovni stih gde piše:

nećeš moći, dok ja u svako doba da je Bog jedan i da nema drugi da je kao "ON" jer kažu da ko nema Oca nema ni Sina, veliki pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
quote_icon.png
Prvobitno napisao AApocketz

Svaki put kad mi kazes lazov, ti licno vredjas Boga!!! jer ja nikada nisam nista stavio na post a da to nepise u bibliji!!!!
Ovaj stih koji si postavio uopste se ne odnosi na vas, ako procitas celu glavu!!! (1 jov 3:13)
jer Isus to govori Hriscanima tj apostolima a ne JS.

1 Vidite kakvu nam je ljubav dao Otac, da se deca Božija nazovemo i budemo; zato svet ne poznaje nas, jer Njega ne pozna.(jer ga vi ne poznaste u telu)
2 Ljubazni! Sad smo deca Božija, i još se ne pokaza šta ćemo biti; nego znamo da kad se pokaže, bićemo kao i On, jer ćemo Ga videti kao što jeste.

3 I svaki koji ovu nadu ima na Njega, čisti se, kao i On što je čist.
4 Svaki koji čini greh i bezakonje čini: i greh je bezakonje.
5 I znate da se On javi da grehe naše uzme; i greha u Njemu nema.

6 Koji god u Njemu stoji ne greši; koji god greši ne vide Ga niti Ga pozna.
7 Dečice! Niko da vas ne vara: koji pravdu tvori pravednik je, kao što je On pravedan;
(ovde se jasno vidi da koji ne stoji u njemu, ne pozna Gospoda i nevide ga gresnik je)

8 Koji tvori greh od đavola je, jer đavo greši od početka. Zato se javi Sin Božji da raskopa dela đavolja.

9 Koji je god rođen od Boga ne čini greha, jer Njegovo seme stoji u njemu, i ne može grešiti, jer je rođen od Boga.

10 Po tome se poznaju deca Božija i deca đavolja: koji god ne tvori pravde, nije od Boga, i koji ne ljubi brata svog.

11 Jer je ovo zapovest, koju čuste ispočetka, da ljubimo jedan drugog.

12 Ne kao što Kain beše od nečastivog i zakla brata svog. I za koji ga uzrok zakla? Jer dela njegova behu zla, a brata mu pravedna.
(a ovde se radi o bratskoj ljubavi i nenavisti, koju vi proiznosite k svim ljudima koji hoce da odu od vas, tako zvani bivsi JS.

22 I šta god zaištemo, primićemo od Njega, jer zapovesti Njegove držimo i činimo šta je Njemu ugodno.
23 I ovo je zapovest Njegova da verujemo u ime Sina Njegovog Isusa Hrista, i da ljubimo jedan drugog kao što nam je dao zapovest.

24 I koji drži zapovesti Njegove u Njemu stoji, i On u njemu. I po tom poznajemo da stoji u nama, po Duhu koga nam je dao.

(a ovde ti jasno pise da je zapovest bozja jasna, da verujemo u sina njegovog jer drugog imena pod nebom nema ko veruje sina veruje i oca) Toliko o 1-oj jovanovoj 3:1-24

Savetujem ti da malo bolje to procitas i prostudiras.

Poslednja izmena:
Natrag