Sveto Trojstvo

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Alo risko gde su argumentici!!!

11 A ovo sve čini jedan i taj isti Duh razdeljujući po svojoj vlasti svakome kako hoće.
Jn. 3:8, Rim. 12:6, 1 Kor. 7:7, Ef. 4:7, Jev. 2:4
(A ovde sve to cini Duh po cijoj vlasti jasno pise po Svojoj)(to dokazuje da je licnost)

Cak moze da svedoci,uci,utesi,oseca bol,zalost, itd.

Sveti Duh je Bog kroz koga se sve stvara (1 mojs 1:2)

Ja jos uvek cekam!!! argumente JS-ka.

Argumenti su na strani Jehovinih Svedoka a to što vi ne priznajete da je trojstvo izmišljotina ili bolje reći jeres na koju je upozorio apostol Pavle da će se pojaviti neka vam bude,ali dobićete još argumenata jer ste zbog tog verovanja sa Papom u istom košu.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Da da svi mi vidimo tu vaša ljubav prema bližnjemu koju ovde širite, nema teme da je ne kvarite zarad te vaše bratske ljubavi prema JS.
Otićemo na temu JS onda kada se ovde na ovoj izjasnite šta dokazivate rečju ELOHIM?
Dakazivate li to da imate TRI Boga u svemu isti, u svemu jednaki i u svemu ravni ili dokazivate da imate JEDNOG jedinog Boga sa tri (3) lica. I zato se krštavate SVETOM TROJSTVU, Boga Oca, jednog Svemogućeg Boga Sina i jednog Svevišnjeg Boga Sveti Duh koji su mnoštvo što prestavljaju jedninu.

Još uvek strpljivo čekam vaš odgovor na moje pitanje(post 244)

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Argumenti su na strani Jehovinih Svedoka a to što vi ne priznajete da je trojstvo izmišljotina ili bolje reći jeres na koju je upozorio apostol Pavle da će se pojaviti neka vam bude,ali dobićete još argumenata jer ste zbog tog verovanja sa Papom u istom košu.

Ako si ikada procitao pavlova pisma, o jv matveja , a o jovanu da i ne govorimo, a danilo gde danilo govori kako Isus razgovara sa mihailom kako da mu pomogne da zbace lucifera na zemlu,itd onda trebas shvatiti da ste jeres upravo vi!!!Sto smo dokazali svim mogucim i dostupnim argumentima, na koje i dan danas niste dali odgovore nego se krijerte kao lisisce, kad se molimo u nasoj molitvi oce nas koju vi kategoricno ne upotrebljavate mi na kraju molitve kazemo izbavi nas od lukavog!!!

Isus je jasno pokazao kako se treba moliti Oce nas!!!! a ne jehova nas i to je dosta da se vidi ko je jeres.

Pitanje za JS? zasto vas vise nema na temi "ko je arhandjel mihail" posle posta kada sam postavio da o mihailu i Isusu mozete saznati istinu u knjigi danila a?????

Svako ko hoce da zna dali je isus mihail neka procita knjigu danila ja mislim da je 18 ili osma glava i znace kako JS,lazu da je mihail Isus.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Još uvek strpljivo čekam vaš odgovor na moje pitanje(post 244)

A vasa ljubav je takva da prosto mozes da padnes u nesvest od srece.

Kakvi ste na ulici takvi ste i u kucama i na forumu: agresivni,ignorisni,nemilosrdni,prevrtljivi,besni,lazovi,prevaranti,licimeri,itd.

Ja vas se ne bojim niti vam verujem, ja sam jos gori od vas JS,ja sam Hristov Svedok, a ne jehovin, a Otac i Sin su jedno!!!

I ja verujem:

ВЕРУЈЕМ у једнога Бога Оца, Сведржитеља, Творца неба и земље и свега видљивог и невидљивог.
И у једнога Господа Исуса Христа, Сина Божијег, Јединородног, од Оца рођеног пре свих векова; Светлост од Светлости, Бога истинитог од Бога истинитог; рођеног, а не створеног, једносуштног Оцу, кроз Кога је све постало;
Који је ради нас људи и ради нашег спасења сишао са небеса, и оваплотио се од Духа Светога и Марије Дјеве, и постао човек;
И Који је распет за нас у време Понтија Пилата, и страдао и био погребен;
И Који је васкрсао у трећи дан, по Писму;
И Који се вазнео на небеса и седи са десне стране Оца;
И Који ће опет доћи са славом, да суди живима и мртвима, Његовом царству неће бити краја.
И у Духа Светога, Господа, Животворног, Који од Оца исходи, Који се са Оцем и Сином заједно поштује и заједно слави, Који је говорио кроз пророке.
У једну свету, саборну и Апостолску Цркву.
Исповедам једно крштење за опроштење грехова.
Чекам васкрсење мртвих.
И живот будућег века. Амин!

Ovo su dve najvece zapovesti, djaba vam svih 10 iz SZ,ako ove dve ne ispunjavate ja zivim po ovim iz NZ,koje je ostavio Gospod i Bog moj, koji bese i koji ce doci,, da sudi svetu ,Gospod i Bog moj Isus Hrist!!!

A zapovesti su:

А Исус рече му: љуби Господа Бога својега свијем срцем својијем, и свом душом својом, и свом мисли својом.

ο δε ιησους εφη αυτω αγαπησεις κυριον τον θεον σου εν ολη καρδια σου και εν ολη ψυχη σου και εν ολη τη διανοια σου

αυτη εστιν πρωτη και μεγαλη εντολη

Ово је прва и највећа заповијест.

δευτερα δε ομοια αυτη αγαπησεις τον πλησιον σου ως σεαυτον

А друга је као и ова: љуби ближњега својега као самога себе.

εν ταυταις ταις δυσιν εντολαις ολος ο νομος και οι προφηται κρεμανται

О овима двјема заповијестима виси сав закон и пророци.

Eto malo prouci grcki original sa pod prevodom pa mi se javi.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.06.2011
Poruka
74
[WARNING]Tema je Sveto Trojstvo![/WARNING]

Upravo tako urednice, tema jeste Sveto Trojstvo a niko se jos nije nasao da nam obijasni kako to a i zasto to njihovo Sveto Trojstvo nisu tri Boga nego samo je jedan?

Zato postavljam pitanje
Po kojoj logici ili razumu nauka o Svetoj Trojici, jer po bibliji to sigurno nije? e a ako nije po bibliji onda se pitamo cije je?

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
το γαρ ου μοιχευσεις ου φονευσεις ου κλεψεις »ου ψευδομαρτυρησεις¼ ουκ επιθυμησεις και ει τις ετερα εντολη εν τουτω τω λογω ανακεφαλαιουται εν τω αγαπησεις τον πλησιον σου ως σεαυτον:

Prevod:Јер ово: не чини прељубе, не убиј, не укради, не свједочи лажно, не зажели, и ако има још каква друга заповјест, у овој се ријечи извршује, то јест: љуби ближњега својега као самога себе.

Avi kako se ponasate i sta cinite sa svojom bracom ili ovde sa forumasima?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dobro, gospodo, hoćete li vi ovdje pisati o temi, to jest, o Svetom Trojstvu, ili da ovu temu zaključamo. Vidim, pišete ovdje o svemu, a najmanje o temi, dok istovremeno na drugim temama pišete o Svetom Trojstvu!? Ako nastavite spamovati, ova tema će biti zaključana.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Upravo tako urednice, tema jeste Sveto Trojstvo a niko se jos nije nasao da nam obijasni kako to a i zasto to njihovo Sveto Trojstvo nisu tri Boga nego samo je jedan?

Zato postavljam pitanje
Po kojoj logici ili razumu nauka o Svetoj Trojici, jer po bibliji to sigurno nije? e a ako nije po bibliji onda se pitamo cije je?

Evo ti logika i gde pise:

Evo ti prijatelju pa proveravaj koliko hocec:

Grcki:

οτι παν το γεγεννημενον εκ του θεου νικα τον κοσμον και αυτη εστιν η νικη η νικησασα τον κοσμον η πιστις υμων

prevod na srpski:
Јер сваки који је рођен од Бога побјеђује свијет; и вјера је наша ова побједа која побиједи свијет.

grcki:
τις εστιν ο νικων τον κοσμον ει μη ο πιστευων οτι ιησους εστιν ο υιος του θεου

srpski p:

Ко је који свијет побјеђује осим онога који вјерује да је Исус син Божиј?

grcki:

ουτος εστιν ο ελθων δι υδατος και αιματος ιησους χριστος ουκ εν τω υδατι μονον αλλ εν τω υδατι και τω αιματι και το πνευμα εστιν το μαρτυρουν οτι το πνευμα εστιν η αληθεια

sprski p:
Ово је Исус Христос што дође водом и крвљу и Духом, не само водом него водом и крвљу; и Дух је који свједочи, јер је Дух истина,

grcki:

οτι τρεις εισιν οι μαρτυρουντες

srpski:Јер је троје што свједочи на небу: Отац, Ријеч, и свети Дух; и ово је троје једно.

grcki:

το πνευμα και το υδωρ και το αιμα και οι τρεις εις το εν εισιν

srpski:
И троје је што свједочи на земљи: дух, и вода, и крв; и троје је заједно.

grcki:

ταυτα εγραψα υμιν τοις πιστευουσιν εις το ονομα του υιου του θεου ινα ειδητε οτι ζωην αιωνιον εχετε και ινα πιστευητε εις το ονομα του υιου του θεου

srpski:Ово писах вама који вјерујете у име сина Божијега, да знате да имате живот вјечни и да вјерујете у име сина Божијега.

grcki:
οιδαμεν δε οτι ο υιος του θεου ηκει και δεδωκεν ημιν διανοιαν ινα γινωσκωμεν τον αληθινον και εσμεν εν τω αληθινω εν τω υιω αυτου ιησου χριστω ουτος εστιν ο αληθινος θεος και »η¼ ζωη »η¼ αιωνιος - А знамо да син Божиј дође, и дао нам је разум да познамо Бога истинога, и да будемо у истиноме сину његовом Исусу Христу. Ово је истини Бог и живот вјечни.

i za kraj:τεκνια φυλαξατε εαυτα απο των ειδωλων αμην -Дјечице! чувајте се од незнабоштва. Амин.

Sve ove stihove mozes naci u (1 jovanonoj glavi 5) a ovaj stih dobro proveri!!! οτι τρεις εισιν οι μαρτυρουντες -Јер је троје што свједочи на небу: Отац, Ријеч, и свети Дух; и ово је троје једно. a na ovaj pogotovo Isaia 48:16)Приступите к мени, чујте ово: од почетка нисам говорио тајно; откако то би, бејах онде; а сада Господ Господ посла ме и Дух Његов.

Zahar 38:8-11)Јер овако вели Господ над војскама: За славом посла ме к народима, који вас опленише; јер ко тиче у вас, тиче у зеницу ока Његовог.

Јер ево, ја ћу махнути руком својом на њих, и биће плен слугама својим, и познаћете да ме је послао Господ над војскама.

Певај и весели се, кћери сионска, јер ево ја идем и наставаћу усред тебе, говори Господ.

И многи ће се народи прилепити ка Господу у тај дан, и биће ми народ, и ја ћу наставати усред тебе, и познаћеш да ме је послао к теби Господ над војскама.

Kad budes razumeo, ko je ovde Gospod a ko otac? i o cijoj zenici govori Gospod i o kom duhu govori Gospod? Onda mi se javi.

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Pa povezi sve ovo s (jovan 1:1-14) s alfa i omega,s pocetak i zavrsetak pa ces videti.

Dodato posle 8 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

A ima jos mnogo logike koju upravo spremam!!!

Poslednja izmena:
Natrag