Sveto Trojstvo

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Dragi moj Gerice i ostali trojicari
oprostite,ali izgubila mi se slatkorecivost,cini mi se da vise volite ovaj jezik,razumljiviji je.
Osnovno pitanje za vas je
Kako to tvrdite da je Bog jedan,a obozavate Trojicu?
Ili je Bog Jedan,ili je Trojstvo-Tri Boga,a mozda i mnogo vise,ko sto je rekao sotona da ce i ljudi postati kao bogovi.
Nadalje ne spominji vise 1.Jovanovu5:7,8
1 John 5:6 On, Isus Krist, dođe kroz vodu i krv. Ne samo u vodi nego – u vodi i krvi. I Duh je koji svjedoči jer Duh je istina. (1Jo 5:6 CRO)
1 John 5:7 Jer troje je što svjedoči: 8 Duh, voda i krv; i to je troje jedno.
(1Jo 5:7 CRO)
Ovo sto si ti umetnuo po danicic-karadzicu je apokrif
(7.Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.)
Nadalje niste nigde u Bibliji uspeli da ubacite dve reci zajedno "Sveto trojstvo"-Pise li to IGDE u Bibliji?Ili je to samo plod vase maste i zelja?
Zasto je vama zelja da Boga koji je JEDAN ,predstavite kao Tri Boga u jednom ???Ciju to tradiciju sledite?

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ako si ikada procitao pavlova pisma, o jv matveja , a o jovanu da i ne govorimo, a danilo gde danilo govori kako Isus razgovara sa mihailom kako da mu pomogne da zbace lucifera na zemlu,itd onda trebas shvatiti da ste jeres upravo vi!!!Sto smo dokazali svim mogucim i dostupnim argumentima, na koje i dan danas niste dali odgovore nego se krijerte kao lisisce, kad se molimo u nasoj molitvi oce nas koju vi kategoricno ne upotrebljavate mi na kraju molitve kazemo izbavi nas od lukavog!!!

Isus je jasno pokazao kako se treba moliti Oce nas!!!! a ne jehova nas i to je dosta da se vidi ko je jeres.

Pitanje za JS? zasto vas vise nema na temi "ko je arhandjel mihail" posle posta kada sam postavio da o mihailu i Isusu mozete saznati istinu u knjigi danila a?????

Svako ko hoce da zna dali je isus mihail neka procita knjigu danila ja mislim da je 18 ili osma glava i znace kako JS,lazu da je mihail Isus.

Prvo nauči da knjiga proroka Danila nema 18 nego 12 poglavlja. Što se tiče trojstva prouči malo šta PAPA kaže o trojstvu i videćeš da su vam ista gledišta.

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Prvo nauči da knjiga proroka Danila nema 18 nego 12 poglavlja. Što se tiče trojstva prouči malo šta PAPA kaže o trojstvu i videćeš da su vam ista gledišta.

Znam ja to prijatelju, 10 puta bolje nego ti! jednostavno sam pogresio umesto 8-ma napisao sam 18-ta glava Izvinjavam se forumu.

A ti nemas nikakve odgovore na moj post pa lupas gluposti NAUCI, pa ceo forum zna da odlicno poznajem bibliju.

Ja sam (Hristov Svedok)a ne jehovin,Ja verujem u Oca I Sina I Svetog duha,zato ti savetujem da procitas pazljivo 8-mu-10-tu glavu danila i videces ko je Isus Hrist a ko Jehova.

A sto se tice pape, ja ni sam katolik, a ortodox, i ne zanimaju me papine djavolske mahinacije, nisam glup da ne vidim ko je na ovom svetu antihrist,dobro sam nacitan i nagledan, mogao bih ti hiljade sekti i crkvi i veroispovednike nabrojati ja ni sam ni jedan od njih ja sam prosto ortodox koji veruje u U oca i Sina i Sv Duha, jer sam se i krstio u to ime, i druga me imena ne zanimaju osim jedinog, kroz koje se mogu spasti a to je Isus Hrist tj Rec !!!

Dodato posle 2 Sati 12 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Kakav recnik i kakvo ponasanje takav i duh.

Poznavalac pisma kaze

Koja druga imena te ne zanimaju?
Kroz koje ime se ti i tvoje Pravoslavlje spasavate?

O JS sam stekao dobro misljenje, a kada kazes da si ti Pravoslavac pokazi mi taj duh Pravoslavlja. Eto ja uzimajuci u obzir taj tvoj recnik i ponasanje kazem da ti nazalost nisi upoznao Hrista i da u tebi nema ljubavi vec je to samo farsa. Vidis kulturno obracanje, mozes li i ti isto tako?

Ti mi zanas dali u meni ima ljubavi ili nema, i dali zam Hrista. Godinu dana sam bio u zabludi u kraljevskoj dvorani Medju JS, ja nisam nikada video vece licimerje nego u kraljevskoj dvorani, a i medju nekim posebnim JS,kao na primer staresinama koji nemilosrdno sude svakog JS,bez ikakve ljubavi a vec s najvecom zestokoscu koju jedan covek moze da ima.

Reci mi dali si ikada citao ovu knjigu JS?Pa mi se javi ako si tamo nov naravno da nisi citao ali recimo (malecki,risko,AApocketz odlicno znaju i poznaju ovu uzasnu knjigu JS!!! kako manipulisati ljudima tj kako im ispirati mozak.

© 1992
WATCH TOWER BIBLE AND TRACT SOCIETY OF PENNSYLVANIA
sva prava izdavaca zadrzana.
«Внимайте себе и всему стаду»
«prislusajte se svome stadu»
izdavac:
WATCHTOWER BIBLE AND TRACT SOCIETY OF NEW YORK, INC.
INTERNATIONAL BIBLE STUDENTS ASSOCIATION
Brooklyn, New York, U.S.A.
odgovorno izdateljstvo u nemackoj:
WACHTTURM BIBEL-UND TRAKTAT-GESELLSCHAFT
Deutscher Zweig, e. V., Selters/Taunus

E kad procitas javi mi se.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
1 John 5:8 Late manuscripts of the Vulgate testify in heaven: the Father, the Word and the Holy Spirit, and these three are one. And there are three that testify on earth: the (not found in any Greek manuscript before the fourteenth century)

http://www.biblestudytools.com/1-john/5.html
7 For there are three that testify: 8 the Spirit, the water and the blood; and the three are in agreement.

Dragi moj gerakules dali si proverio rane grčke manuskripte, recimo pre 14 veka? proveri pa nam kaži kako tamo piše, odnosno ima li reči o nekom Svetom Trojstvu?
Ovo je razlog zašto ovde pišem da je dodato(dometnuto) pismu! imaš kakav takav komentar?

Post 244
izjasnite šta dokazivate rečju ELOHIM?
Dakazivate li to da imate TRI Boga u svemu isti, u svemu jednaki i u svemu ravni ili dokazivate da imate JEDNOG jedinog Boga sa tri (3) lica. I zato se krštavate SVETOM TROJSTVU, Boga Oca, jednog Svemogućeg Boga Sina i jednog Svevišnjeg Boga Sveti Duh koji su mnoštvo što prestavljaju jedninu.

Samo da te potsetim da još uvek čekam tvoj komentar na moje pitanje.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
1 John 5:8 Late manuscripts of the Vulgate testify in heaven: the Father, the Word and the Holy Spirit, and these three are one. And there are three that testify on earth: the (not found in any Greek manuscript before the fourteenth century)

7 For there are three that testify: 8 the Spirit, the water and the blood; and the three are in agreement.

Dragi moj gerakules dali si proverio rane grčke manuskripte, recimo pre 14 veka? proveri pa nam kaži kako tamo piše, odnosno ima li reči o nekom Svetom Trojstvu?
Ovo je razlog zašto ovde pišem da je dodato(dometnuto) pismu! imaš kakav takav komentar?

Post 244
Dakazivate li to da imate TRI Boga u svemu isti, u svemu jednaki i u svemu ravni ili dokazivate da imate JEDNOG jedinog Boga sa tri (3) lica. I zato se krštavate SVETOM TROJSTVU, Boga Oca, jednog Svemogućeg Boga Sina i jednog Svevišnjeg Boga Sveti Duh koji su mnoštvo što prestavljaju jedninu.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305

Post 244

Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
AApockettz ne spamuj a bolje odgovori letronu ili mu preporuci da procita knjigu, koju sam naveo #443!!!

A to je:

© 1992
izdavac:

E kad procitas javi mi se.

Cim ti pises tri posta za redom, znaci opet te uhvatio nervni slom!!! medicinski receno sizofrenija AAAA.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Pravi je spam ,kada spamujes sa 1.Jovanovom 5:7 stih po DK
Taj stih je apokrif.
Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.-OVAJ STIH NE POSTOJI!!!
Uveri se ako pogledas sinajski kodeks iz IV veka nase ere,trenutno je to nesto najstarije sto se ima.
U sinajskom kodeksu toga stiha nema,ne postoji!!!
1.Jovanova 5-7 to 21 sinaiticus codex.jpg

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.01.2011
Poruka
620
Pravi je spam ,kada spamujes sa 1.Jovanovom 5:7 stih po DK
Taj stih je apokrif.
Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.-OVAJ STIH NE POSTOJI!!!
Uveri se ako pogledas sinajski kodeks iz IV veka nase ere,trenutno je to nesto najstarije sto se ima.
U sinajskom kodeksu toga stiha nema,ne postoji!!!
Pogledajte prilog 18109

Nisam znao da je kula strazara otkupila i to autorsko pravo,ali imam i ja sinajski kodeks gde nista nije izmenjeno,samo da ga nadjem i postavicu.

A na tom sinajskom kodeksu pise li ime jehova?aaa

Dodato posle 2 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

I ni jednog komentara sto se tice knjige koje sam ukazao!!!

© 1992
izdavac:

Zasto? Zato sto ja znam tajnu JS,o ispiranju mozga.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
14.12.2010
Poruka
18
Dragi moj Gerice i ostali trojicari
oprostite,ali izgubila mi se slatkorecivost,cini mi se da vise volite ovaj jezik,razumljiviji je.
Osnovno pitanje za vas je
Kako to tvrdite da je Bog jedan,a obozavate Trojicu?
Ili je Bog Jedan,ili je Trojstvo-Tri Boga,a mozda i mnogo vise,ko sto je rekao sotona da ce i ljudi postati kao bogovi.
Nadalje ne spominji vise 1.Jovanovu5:7,8
1 John 5:6 On, Isus Krist, dođe kroz vodu i krv. Ne samo u vodi nego – u vodi i krvi. I Duh je koji svjedoči jer Duh je istina. (1Jo 5:6 CRO)
1 John 5:7 Jer troje je što svjedoči: 8 Duh, voda i krv; i to je troje jedno.
(1Jo 5:7 CRO)
Ovo sto si ti umetnuo po danicic-karadzicu je apokrif
(7.Jer je troje što svedoči na nebu: Otac, Reč, i Sveti Duh; i ovo je troje jedno.)
Nadalje niste nigde u Bibliji uspeli da ubacite dve reci zajedno "Sveto trojstvo"-Pise li to IGDE u Bibliji?Ili je to samo plod vase maste i zelja?
Zasto je vama zelja da Boga koji je JEDAN ,predstavite kao Tri Boga u jednom ???Ciju to tradiciju sledite?
Ako mogu da odgovorim.:)
Pre svega,treba istaci da je vera u Svetu Trojicu,ranohriscanska,i da predstavlja sastavni deo svih baptizmalnih simvola prvih vekova.O tome pisu gotovo svi hriscanski pisci 2. i 3.veka,poput Ignatija Antiohijskog,Atinagore Atinskog,Teofila,Justina Filozofa,irineja Lionskog,Tertulijana idr.(nije problem da navedem i konkretne citate iz njihovih dela,ako zelis).Dakle,pitanje da li je Bog Sveta Trojica se nije postavljalo.Medjutim,sredinom drugogo veka,kada hriscanstvo postepeno dolazi u dodir sa jelinskom filozofijom,javlja se pitanje koje upravo ti postavljas:kako uklopiti veru u Oca,Sina i Svetoga Duha,sa konceptom monoteizma,koji je hriscanstvo preuzelo i nasledilo od drevnog judaizma.Prvi koji je dao odredjeno resenje,bio je Tertulijan,tvorac i danas nadaleko poznate trijadoloske formule:"Una substantia,tres personae"("Jedna sustina,a tri licnosti/osobe).Dakle,jedan Bog predstavlja jednu sustinu,koju poseduju sva tri Bozanska Lica(=Ipostasi).Ovakvo ucenje je bilo prihvaceno i na Istoku,pre svega zahvaljujuci Ipolitu Rimskom,i upravo tada nastaju ogromni terminoloski problemi,koji su potresali Crkvu veoma dugo,sve do generacije cuvenih otaca iz kapadokijske bogoslovske skole,koji su veoma smelo jelinskim terminima dali novo znacenje,i na taj nacin obezbedili da se vera u Svetu Trojicu,izrazi bez opasnosti da bi nas to moglo odvesti u politeizam,tj.triteizam,ili pak u savelijanstvo,odnosno monarho-modalizam.No,to nije toliko bitno za ovu temu.
Sveti Kapadokijci(Vasilije Veliki,Grigorije Bogoslov i Grigorije iz Nise),prirodno,nasledjuju dotadasnje ucenje o Svetoj Trojici,a tu mislim pre svega,na Tertulijanovu formulu.Da bi objasnili takava stav,oni se koriste primerom sa tri coveka.Naime,kao sto tri coveka,Jakov,Jovan i Petar,predstavljaju tri osobe,ali imaju istu,ljudsku prirodu,tako i Sveta Trojica,Otac,Sin i Sveti Duh,predstavljaju tri osobe,koje imaju jednu,bozansku prirodu ili sustinu.Medjutim,javlja se sledeci problem:kada govorimo o ljudima,iako Jakov,Jovan i Petar dele istu prirodu,i dalje imamo tri coveka,ne jednog.Zasto,dakle,kada govorimo o Bogu,nemamo tri Boga?Odgovor se sastoji u tome sto je na Boga nemoguce primeniti kategorije naseg prostora i vremena,buduci da i oni sami upucuju na odredjeni pocetak,sto bi negiralo nacelo bespocetnosti u Bozijem bicu.Prosto i vreme predstavljaju faktore koji nas dele,koji cine da ti ne budes ja,a koji se ne mogu primeniti na Boga.To bi bilo ukratko objasnjenje zasto vera u Svetu Trojicu,ne negira monoteizam.
Sledeca tvoja zamerka se odnosila na to da se izraz Sveta Trojica nigde ne spominje u Bibliji,i to je sasvim tacno.Medjutim,u Bibliji se ne spominje ni rec moral,pa ipak,bilo bi besmisleno tvrditi da nam Biblija ne nudi nikakav moral.U razlicitim vremenima,da bi se opisale iste stvari koriste se razliciti izrazi.

Natrag