Sveto Trojstvo

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Dali i ovdje treba tumač ! Moj zaključak, Otac , Sin , i duh , su jedno.

krivo zaključuješ
kod mene u Bibliji jasno piše

Ja i otac jedno smo.
Evanđelje Ivan 10:30

Ja neznam štoe tu krivo , i kodmene isto piše,Ja i otac jedno smo.
Evanđelje Ivan 10:30

Što to potebi znači , zar treba tumač , kad Isus kaže jedno smo??
Ja i moja mama , što da napišem jedno smo ,sviće reć gle glupače , pa one su dvije.
Ako je Biblija rječ BOŽJA a je , štoćemo reć ona je glupa laže, samo zbog dvije rječi , jedno smo .Vi imate Dušu, imate i tjelo što budeš reko davas je dvoje , ja nebi znala možda vasje i troje.

nigdje u Svetom Pismu nema dokaza da je Duh Sveti osoba, naprotiv jano piše da je Duh Sveti sila Svevišnjega Boga

Samo trebate pročitat dolje štoje Laodikeja napisao i biće vam sve jasno.

Duh Sveti sići će na te, odgovori joj Anđeo
- sila Previšnjega zasjenit će te: zato če se
dijete koje češ roditi zvati Svetim, Sinom Božjim.
Evanđelje Luka 1:35

tvoja izjava da su Otac, Sin i Duh jedno opet ne priznaje Biblija
jer Isus je jasno i glasno rekao Ja i Otac jedno smo, Duh se niti ne spominje

Boga niko nije vidijo nije , zato Bog duh šalje Anđela , da će Duh sić i postat čovjekom daće se rodit kao obični čovjek. Kažeš: Duh se niti ne spominje,zar nepiše gore, Duh Sveti sići će .Pitanje: koje sišao??Ja mislim sam Bog se objavijo u čovjeku.
Dakle Bog je postao čovjek. Kad je postao čovjekom , onse odrekao svoji Božanski moći. Kakve bi bilo svrhe daje došao na Zemlju i počeo vikati, i paradirati moćima i čudesima pjevajući: Ja sam Bog ja sam Bog , ja što opraštam vam grijehe.
Mogao je reći samo jednu rječ i više nas nebi bilo. Bog se konačno pokazao u čovjeku , unazad dvije tisuće godina Bog je hodao p zemlji. Mi možemo diskutirati ,ali to nikad nećemo razumiet.

Timoteju (3:16)"Da, po sveopćem uvjerenju, veliko je Otajstvo pobožnosti: Bog, očitovan u tijelu, opravdan u Duhu, viđen od anđela, propovijedan među narodima, vjerovan u svijetu, uznesen u slavu."
Otkrivenje (11:17)"Govoreći: "Zahvaljujemo ti, Gospodine Bože Svemoćni, koji jesi, i koji bijaše, i koji ćeš doći, što si uzeo svoju veliku moć i zakraljevao."

Ko treba doć, kosije vratijo moć???

Isus Krist je Bog , dali se to vama gospodo svidjelo ili ne.Ako se hoćete klanjati , okrenitese prema Istoku i klanjajtese Alahu, samo dajte ,samo me nemojte ubjećivati da Isus nije Bog.

Ivanova (2:23) "Tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca, a tko priznaje Sina, ima i Oca."

Pusa svima. :give_r:

Duh Sveti sići će na te, odgovori joj Anđeo
- sila Previšnjega zasjenit će te: zato če se
dijete koje češ roditi zvati Svetim, Sinom Božjim.
Evanđelje Luka 1:35

i mala djeca ovo razumiju

Koje po tvom duh ???

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Naravno Spedy, Duh Sveti jeste sila, ali ti previdjas i sve druge biblijske dokaze - da je Duh Sveti i licnost, i njegovo delovanje u covekovom zivotu je okarakterisano kao delovanje sile, jer on to jeste, ali je ujedno i licnost.

Ako imas odgovore na postavljene citate o Duhu Svetome kao licnosti koje sam postavio, voleo bi da ih cujem.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Na nikejskom saboru 325. upravo je o tome najviše i raspravljano - jednakosti Oca i Sina. Velikom većinom (samo su dva glasa bila protiv), preovladalo je mišljenje o njihovoj jednakosti. Godine, kada je Bog u pitanju, ne znače ništa, jer Bog je vječnost! To ne možemo mjeriti našim zemaljskim aršinima. Ali, (ovo je sad moje lično mišljenje), za suštinu Svetog Trojstva, to nije toliko ni bitno, jer je svejedno da li Sveti Duh djeluje kao božanska sila ili na neki drugi način, da li je Sin jednak Ocu; važno je da djeluju, a kako su podijeli svoje uloge, to je valjda Božija odluka.
Pa prilicno se slazem sa tobom.
U pravu si da se te 325, na poziv Boga Konstantina odrzao nikejski sabor gde je odluceno da su sin i otac jednaki,i da su samo dva glasa bila protiv ,uz opasku da ih je doslo samo jedna trecina od broja koji je pozvan.
A tacno je i ovo tvoje misljenje o delovanju i Oca i sina.A i sve je delovalo uz pomoc svetog duha...
Sto se tice vaznosti svetog duha za nauku o trojstvu da je i on jednak potpuno sinu i ocu ,to je uspostavljeno tek kasnije,mislim par vekova kasnije.
A moje misljenje je da ce uskoro uvesti nauku o svetom kvartetu sa "boginjom Marijom-bogomajkom

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Vama je izgleda teško razumljivo,tkoje Bog,ko Isus ,štoje Rječ, štoje Duh.Evo još nekolko odgovoga.

Postanak (1:26)I reče Bog: "Načinimo čovjeka na svoju sliku, sebi slična, da bude gospodar ribama morskim, pticama nebeskim i stoci - svoj zemlji - i svim gmizavcima što puze po zemlji!"

Postanak( 3.22) Zatim reče Bog: "Evo, čovjek postade kao jedan od nas - znajući dobro i zlo! Da ne bi sada pružio ruku, ubrao sa stabla života pa pojeo i živio navijeke!"

Samom početku stvaranja dali je bijo Isus??? Neznam dalisam ja prolupala , ili dobro nevidim , da ovdje Bog govori u množini. Je li Bog govori da ih ima više ili sam ja slepa.

Ivan (1:1) "U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog."

Ivan (1:14) "I Riječ tijelom postade i nastani se među nama i vidjesmo slavu njegovu - slavu koju ima kao Jedinorođenac od Oca - pun milosti i istine."

Sad nam ostaje velko pitanje Rječ ???? Rječ je Konpijutor, Čokolada ,Sladoled ,Jabuka, sve su ovo ljepe i slasne rječi.

Hoćemoli sada svi nastaviti ove rječi tumačiti kako ko hoće , ilićemo slušat Bibliju.

Tako i Rječ Božju tumači svak kako kome paše , ako je Biblija rječ Božja , moželi mi itko odgovoriti , kada je Biblija ( Rječ) postala tjelom od krvi i mesa ??? Ipak da prelistamo Bibliju i da vidimo što kaže o Rječi Božjoj.

Ivan (17:5) A sada ti, Oče, proslavi mene kod sebe onom slavom koju imadoh kod tebe prije negoli je svijeta bilo.

Ivan (8:57-58)"Rekoše mu nato Židovi: "Ni pedeset ti još godina nije, a vidio si Abrahama? Reče im Isus: "Zaista, zaista, kažem vam: prije negoli Abraham posta, JA SAM!"

Znači Isus Krist je riječ Božja. Koja je u početku bila kod Boga , i riječ onda bijaše čovjek , i Riječ postadne Bog . Zar to ljepo ne nepiše u Bibliji .

Kološanima (2:8-10)"Pazite da vas tko ne odvuče mudrovanjem i ispraznim zavaravanjem što se oslanja na predaju ljudsku, na "počela svijeta", a ne na Krista. Jer u njemu tjelesno
prebiva sva punina božanstva; te ste i vi ispunjeni u njemu, koji je glava svakoga Vrhovništva i Vlasti."

Što to znači punina božanstva???Jabi rekla da svi znamo , možda i ne ? Pojasnila bi znači u postpunosti od početka do kraja a božanstvena znači imati atribute Boga tj. biti Bog. Punina božanstva tj. u postpunosti biti Bog u svakome aspektu bez iznimke.

Otkrivenje (22:13)"Evo, dolazim ubrzo i plaća moja sa mnom: naplatit ću svakom po njegovu djelu! Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Posljednji, Početak i Svršetak!"

Otkrivenje (2:8) "I anđelu Crkve u Smirni napiši: "Ovo govori Prvi i Posljednji, Onaj koji bijaše mrtav i oživje:

Gospodo dali znate odgovor?? Bog za sebe kaže da je prvi i posljednji, to je točno. Tko je u bibliji bio mrtav pa je oživio??? A taj za sebe kaže da je prvi i posljednji. Jabi rekla daje ovde sve jasno .

Otkrivenje (1:13,17)"A posred svijećnjaka netko kao Sin Čovječji, odjeven u dugu haljinu, oko prsiju opasan zlatnim pojasom.......Kad ga vidjeh, padoh mu k nogama kao mrtav. A on stavi na me desnicu govoreći: "Ne boj se! Ja sam Prvi i Posljednji",

Otkrivenje (1:8)"Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospodin Bog, koji jest, i koji bijaše, i koji će doći, Svemoćni."

Pa tkoje ovde prvi ,a tko posljednji, tu možda trebamo nekoga Kemičara.
Jabi pitala ! Tko treba doći Krist, ili Jahve? Ja mislim KRIST ,a vi.

Ivan (14:2-3)U domu Oca mojega ima mnogo stanova. Da nema, zar bih vam rekao: 'Idem pripraviti vam mjesto'? Kad odem i pripravim vam mjesto, ponovno ću doći i uzeti vas k sebi da i vi budete gdje sam ja.

Stalno tražite odgovore ,svi vam ih nube ,ali vi ostajete sljepi , ili nećete da vidite .Treba li nam neka posebna nauka , dabismo skužili tko će PONOVO doći na zemlju.

Na svim temama postavljaju se pitanja, gbje u Bibliji piše da je ISUS Bog ! Jabi vas pitala gdje u Bibliji pise da Isus nije BOG .

Naravno da nema tri BOGA , Postoji Otac Sin iDuh Sveti , valjda si skužijo daje to daje to sve jedna osoba.

Ivan (8:19)"Tada ga upitaše: "Gdje je Otac tvoj?" Isus odgovori: "Vi ne poznajete ni mene ni Oca mojega. Kad biste poznavali mene, poznavali biste i Oca mojega."

Štoje Isus rekao Farizeima ! Dali tu treba posebni tumač.

Ivan (8:17-18)"U zakonu vašem stoji pisano, da je svjedočanstvo dvojice ljudi istinito. Ja sam, koji svjedočim sam za sebe, i Otac, koji me posla, svjedoči za mene."

Dali i ovdje treba tumač ! Moj zaključak, Otac , Sin , i duh , su jedno.

Neko je ,mislim daje Zaokret u nekoj temi napisao , da se pišu cjeli doktorati , pa eto ijasam malo preterala . BOG
Ti - za odbranu svoje dogme koja ne piše u Bibliji,
koristiš spremljene odgovore koje si već davala.
Ja sam si jednom dao truda i po svakoj tvojoj tvrdnji - dao ti odgovor - koji poništava tvoje zaključke.
Nisi mi nikada na to odogovorila.
Zašto?
--------------------------------------
Ne da mi se opet - uzaludno to raditi.
Zato te pozivam da dokažeš i obraniš svoju dogmu!
Uska specijalka - na temi:

Isus nije A&O
http://serbianforum.org/threads/alfa-i-omega-otac-ili-sin.234163/page-25#post-1373296

Ja Jesam
http://serbianforum.org/threads/ja-jesam.504661/page-3#post-1370621

Jahve - Adonaj - Elohim - Isus
http://serbianforum.org/threads/jahve-adonaj-elohim-isus.503171/#post-1368439

Izaija 9,6
http://serbianforum.org/threads/kak...-roditi-isaija-9-6.401043/page-4#post-1366738

Stvoritelj nije Isus - nije Bog.
http://serbianforum.org/threads/stvoritelj-svega.499911/page-2#post-1364766

Logos nije Isus
http://serbianforum.org/threads/logos.499423/page-3#post-1360701

El Šadaj nije Isus
http://serbianforum.org/threads/gospod-bog-svedrzitelj.424693/page-6#post-1360688

Na Božjem prijestolju ne sjedi Isus
http://serbianforum.org/threads/bozje-prijestolje.499801/page-3#post-1358280

Ime Boga je JAHVE - ne Isus
http://serbianforum.org/threads/ime-boga-biblijskoga.500708/#post-1356262

Jedno - Otac i Sin
http://serbianforum.org/threads/da-svi-budu-jedno.423175/page-9#post-1354561

Boga vidjeli nisu - Isusa jesu
http://serbianforum.org/threads/vidjeti-lik-boga-oca-jahve.499597/page-2#post-1353606

--------------

Pa ako se smatraš istinitom,
te da imaš istinit nauk -
dokaži se tamo na tim temama
ali - STIHOVIMA!

Član
Učlanjen(a)
19.07.2010
Poruka
1.691
Čemu ova pitanja? Zar sam tvrdio da u biblijskim stihovima to piše? Tvrdio sam nešto sasvim drugo, da biblijski stihovi "...krstite u ime Oca i Sina i Duha Svetoga", daju osnov za dogmu (pravilo) o Svetom Trojstvu. Tako su to shvatili i svi duhovnici na nikejskom saboru 325. godine. Ako imaš o tome što reći reci, i po mogućnosti iz svoje glave, a ne postavljaj pitanja koja nemaju veze sa ovim o čemu govorim i ne lijepi svu silu biblijskih stihova, jer ja ne bih da raspravljam sa piscima Biblije, a ni sa tobom o nečemu drugome što se ne odnosi na Sveto Trojstvo.
AKO SU "SVETI OCI SA NIKEJE DOBRO RAZUMELI mateja 28 onda ostaje samo jedno naše razumevanje i rezonovanje da prvi sveti Duh nije dobro"razumeo" mateja 28,krštenje u ime oca i sin a ni sv,.duha,a potom ni svi apostoli ,pa ni njijhovi prethodnici zapisivači Pisma proroci. tako da celo Pismo nije valjano po takom gledanju ,i treba ispisati novo nikejsko pismo! jer apostoli su m

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nema sta da se razume, sve je jasno napisano.

"Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,
Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin" ( Matej 28. 19 - 20 )

Dakle, samo treba primeniti ove reci - nauciti ljude Jevandjeoskim istinama, sto je preduslov krstenja, i prilikom krstenja izgovoriti "KRSTAVAM TE U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA"

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Nema sta da se razume, sve je jasno napisano.

"Idite dakle i naučite sve narode krsteći ih va ime Oca i Sina i Svetog Duha,
Učeći ih da sve drže što sam vam zapovedao; i evo ja sam s vama u sve dane do svršetka veka. Amin" ( Matej 28. 19 - 20 )

Dakle, samo treba primeniti ove reci - nauciti ljude Jevandjeoskim istinama, sto je preduslov krstenja, i prilikom krstenja izgovoriti "KRSTAVAM TE U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA"

Lepo sve tu stoji napisano ali ja nigde ne vidim da piše:

Sveto Trojstvo
Sveta Trojca
Jedan Bog sa tri lica
Jedan Bog ali tri ličnosti
Bogočovek
I Bog i Čovek
Tri u jednog
Jedan u Tri

Nikgde ne piše da se treba krštavati u Tri Boga i služiti tri božanstava ili tri ličnosti.
To u Bibliji nema, Apostoli to nisu napisali nit je takvu jeres i Bogohulu Gospod naš Isus Hristos bilo kada jevanđelizirao.
To radiš damo ti i oni koji ne priznaju ni Bibliju ni Apostolsko pisanje a ni Isusov propovijed.

Neka ti je prosto.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja priznajem rec Bozju I ono sto ona u kontekstu govori o prirodi i ulogama Gospoda Isusa Hrista , i ono sto mi Duh Sveti sam svedoci.
Ne priznajem izokrenutu jezutsku bibliju koju su stvorili radi duhovne indoktrinacije.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ja priznajem rec Bozju I ono sto ona u kontekstu govori o prirodi i ulogama Gospoda Isusa Hrista , i ono sto mi Duh Sveti sam svedoci.
Ne priznajem izokrenutu jezutsku bibliju koju su stvorili radi duhovne indoktrinacije.

Misliš na SVETO TROJSTVO? jednog Boga (u množinu) odnosno mnoštva.

Jednog Boga sa posebno zasebne tri ličnosti ili misliš na bogohulu sa kojom pronalaze ko je jednak jedinom Bogu da bi ga izjednačili i usporedili. Jel si na tu bogohulu mislio?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Moli se Bogu pa sam zakljuci sta je Bogohula, ono sto tvrdi rec Bozja ili ti, odnosno vi.

Natrag