Sve o parfemima

Član
Učlanjen(a)
07.01.2010
Poruka
417
Ovo je po meni najbolji Zenski Parfem!



Samo kada ga osetim na nekoj zenskoj osobi hmmm kako je dobar,ima jos dosta dobrih parfema ali sve je stvar ukusa i stila.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Top 5 zimskih parfema

Top 5 zimskih parfema

She.hr 15.12.2010 11:05



Hladnije godišnje doba traži mekan, topao, a opet jači parfem, naravno s notama i začinima po želji. Evo nekoliko parfema koji će vam grejati nozdrve

1. Marc Jacobs – Lola

b0034c64785031dd6e8f78e13e4c28ec.jpg


U jedinstvenom dizajnu bočice krije se ženstven, zavodljiv i živahan parfem. U njemu se miješaju note grejpfruta, vanilije, papra i bijele ruže. Lola je parfem sa stavom uz kojeg ćete definitivno biti primijećeni.


2. Narciso Rodriguez – For Her

53b77e5cded8fb4b08291ba9b4380e4b.jpg


Parfem mladog američkog dizajnera kubanskog podrijetla je izrazito seksualan i težak. U njegovoj puderastoj slatkoći miješaju se vanilija, naranča, amber i mošus. To je parfem kojem ne možete odoljeti, makar i favorizirali lakše parfeme.

3. Bvlgari - Notte

9f46a1d0ace6ea93c516b3aae97dbb94.jpg

Pomalo misteriozan, a opet senzualan i primamljiv Bvlgari Notte savršen je za ženu koja živi danju i noću. Parfem je jak, zimski s notama perunike i mošusa te dodirom tamne čokolade. Ogrnite se njegovom toplinom i u zimskim prohladnim noćima.

4. CK - Euphoria

51e7b7ce61145d4f2001ae641ea01999.jpg


Ne toliko jak, možda svevremenski parfem CK Euphoria odlično je rješenje za žene koje preferiraju malo maznije parfeme zimi, a opet ne toliko jake. CK Euphoria je glamurozan parfem koji sadrži note nara, lotusa, crne orhideje i mahagonija. Sočan je, tajanstven i privlačan poput tamnog voća kojeg sadrži u sebi.


5. Guerlain - Idylle

bfdd42614601f869a39ae27057ef6ce5.jpg


U senzualnom zimskom parfemu iz Guerlainove tvornice mirisa miješaju se bugarska ruža, malina, mošus i jasmin. Idylle je idealan za dnevne i večernje varijante. Uvijek je prikladan, mekan i šik.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Parfem u prstenu

Parfem u prstenu

S.K. | 07. februar 2011. 11:40 | Večernje novosti

Za dame koje žele da lep miris bude njihov verni pratilac, pravi izbor je novi Daisy Marc Jacobs parfem.

1.jpg

Parfem u prstenu


Za dame koje žele da lep miris bude njihov verni pratilac, pravi izbor je novi Daisy Marc Jacobs parfem u kremi koji se nalazi u ogromnom crnom prstenu.
Ovaj mirisni detalj urađen u retro stilu može da se nosi na ruci bilo kada i bilo gde.
Parfem u prstenu inače je moderna verzija originalnog mirisa, a karatkerišu ga sveže i otmene note divljih jagoda, ljubičice, jasmina i gardenije. Idealan je za dame koje naginju elegatnom i pomalo prefinjenom stilu, a njegova mirisna kompozicija ostavlja i poruku i trag.



 
Član
Učlanjen(a)
31.08.2009
Poruka
4
Moj izbor su definitivno Versace parfemi jer dosad sve koje sam koristila su lepo pristajali mojoj kozi...pocev od Versace blonde, Red jensa, Dreamer-a pa do Crystal Noir-a...znaci glasam za VERSACE...
 
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Miris koze i izbor partnera


muski-parfemi.jpg



Pre par godina su radjena medicinska istraživanja vezana za afinitet prema odredjenom mirisu i genskoj strukturi. Radi se o mirisu nečijeg tela. Ne parfemu ili sl.

Rezultati su pokazali da nam se najviše svidja miris tela osobe koja je, po genskoj strukturi, najudaljenija od nas. Što osoba ima sličniju gensku strukturu, to nam se miris njene kože manje dopada. Priroda je tako omogućila da po mirisu kože odaberemo partnera sa kojim će ukrštanje biti najkonstruktivnije u evolutivnom smislu.

Time se izbegavaju eventualne anomalije u filijalnoj generaciji. S tim u vezi, nameće se logičan zaključak da je upotreba parfema stvorila izvesnu zabunu, tj. opstrukciju prirodnih mehanizama odabira adekvatnog partnera. Naravno, svako voli da oseti prijatan miris, ali ga, ipak, ne treba vezivati za osobu koja ga nosi. Kao ni npr. garderobu. Adekvatna ishrana, naročito ona koja isključuje meso i alkohol, kao i higijena, mogu omogućiti da lepo i prirodno mirišemo i bez hemijskih dodataka na koži.

Narodi koji su tradicionalno vegetarijanci i ne piju alkohol, npr. Indijci, uopšte ne smrde ni kada se najstrašnije oznoje. Nije čudo da su Francuzi najviše koristili parfeme - francuska kuhinja uključuje meso i alkoholna pića kao retko koja druga.

Inače, čulo mirisa je najznačajnije čovekovo čulo. Direktno je povezano sa baznim energetskim centrom, tzv. Muladhara čakrom. Redovno održavanje čistoće i funkcionalnosti nosa, kao organa čula mirisa, ima ogromnu važnost u funkciji obezbedjivanja opšteg zdravlja.[


IZVOR:inter-caffe.com
 
Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
10.05.2010
Poruka
2.064
Parfemi - postanite poznavalac

parfemi2009.jpg


Famozni parfem Chanel 5, naziv je dobio po Coco Chanel, a broj 5 je njen srecan broj. U Rimu su poznate price Petronija o banketima - orgijama mirisa.
Žena bez mirisa, je žena bez budućnosti

Mala istorija mirisa

Prvi zapisi potiču iz Egipta. Njima je bio ispunjen život ali i - smrt. Balzamovanje faraona uz pomoć mirisnih trava je i danas tajna. Papirusi pokazuju da je kyfi nastao od šezdeset mirisnih sastojaka. U staroj Grčkoj je vladao kult mirisa i lepote.

U Rimu su poznate priče Petronija o banketima koji su bili prave "orgije mirisa". Tokom tih banketa su kroz rupice na balkonu po gostima padale ružine latice, natopljene najskupocenijim i najfinijim esencijama. Mirisna panorama naravno doživljava svoju revoluciju napretkom tehnologije i sintezom vanilije i aldehida.

I tako smo dobili famozni "Chanel 5"- naziv dobio po Coco Chanel, a broj 5 je njen srećan broj. Vreme je proteklo ali je smisao parfema ostao isti: snovi, želje, zavodljivost, ekscentričnost, posebnost.

Šta miriše jače?

- Parfum je najkoncentrisaniji miris sa 15 do 30% udelom ekstrata.

- Eau de parfum (edp) - sadrži 8-15% mirisnog ulja i oko 85-90% alkohola.

- Eau de toilette (edt)- sadrži 4-8% mirisnog ulja i oko 80% alkohola.

- Eau de Cologne - sadrži 3-5% ekstrata i oko 70% alkohola.

- Splash Cologne (body spray) - ima samo 1 do 3% ekstrata, a ostalo je alkohol.

Parfem kao i mi ima:

glavu - to je početak mirisa,odnosno prvo sto osetimo kada se poprskamo mirisom.

srce - to je druga faza života (Hm..) jednog mirisa koju osetimo kad počnu isparavati početni delovi glave.

učvršćivač - elemenat koji snižava isparavanje.

baza - poslednja faza života jednog mirisa stvorena je od najčvršćih i najpostojanijih elemenata.

Miris uvek mora biti u skladu sa vašim bićem, on Vas mora "mirisno" odavati kao osobu, mora biti takav da Vas se pamti.

Pre nego što ja nastavim sa obukom - kako ga kupiti, želim da Vas upoznam "mirisno"! Ja sam Givenchy - Organza, a vi ste?


izvor:inter-caffe.com
 
Član
Učlanjen(a)
22.11.2009
Poruka
29
Može li mi neko pomoći gde da kupim Love for love - Gloria Vanderbild (kažu da ga u Srbiji nema)?

GLORIA-VANDERBILT-LOVE-FOR-LOVE-30ML.jpg


javascript:MM_openBrWindow('http://www.auravita.com/PopUpImagesV3.aspx?HealtheCode=FRFA20920&ImageID=0','ImgViewer','width=710,height=830')
 

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Cacharel Le Jardin 2011





By: Sanja Pekić
Izvor: punmiris.com 03/16/11 14:53:17

o.8663.jpg


Cacharel ovog proljeća lansira šest svojih slavnih parfema u novoj kolekciji pod zajedničkim imenom Le Jardin, posvećenoj mirisnoj cvijetnoj bašti. Parfemi Anais Anais, Lou Lou, Eden, Noa, Amor Amor i Scarlett predstavljeni su u novim bočicama šarenih cvjetnih printova. Šest različitih mirisa zamišljeno je kao šest različitih cvjetova od kojih svaki odgovara posebnoj ženi.

o.8665.jpg


Anais Anais (1978) je opojni miris cvjetnog buketa jasmina, tuberoze, karanfila, ruža i mnogih drugih latica. Predstavljen je bočici nježne ružičaste boje, idealnoj za privlačenje pažnje.
Gornje note: bergamot, limun, crna ribizla, cvijet narandže, orlovi nokti, zumbul, ljiljan, lavanda, galbanum
Srce: jasmin, ruža, tuberoza, karanfil, iris, cvijet narandže, ljiljan, orlovi nokti, ylang-ylang, đurđevak, korijen irisa
Baza: sandalovina, kedar, vetiver, pačuli, hrastova mahovina, tamjan, koža, amber, mošus

o.8666.jpg


Lou Lou (1987) je intenzivni orijentalno – cvjetni parfem, miris Pandorine kutije, kojim dominira puderasti heliotrop zajedno sa irisom, začinjen notama cimeta i anisa. Njegova bočica je plava sa crvenim detaljima, odiše glamurom i misterioznom privlačnošću.
Gornje note: šljiva, pupoljak ribizle, mimoza, iris, ljiljan, ljubičica, jasmin, cimet, anis
Srce: heliotrop, tuberoza, cvijet narandže, ylang-ylang, korijen irisa
Baza: sandalovina, benzoin, tamjan, vanilija, mošus


Eden (1993) je bogati miris zabranjene cvjetne bašte i intenzivno senzualnih nota citrusa i voća. Novo izdanje dolazi u bočici zelene boje sa plavim detaljima, iskričavog i veselog izgleda.
Gornje note: bergamot, limun, mandarina, breskva
Srce: dinja, ananas, cvijet narandže, jasmin, mimoza, tuberoza, ruža, lotos, lokvanj, đurđevak
Baza: sandalovina, pačuli, kedar, tonka, bagrem


Noa
(1998) je luksuzna prozračna aura cvijeća, kafe, vanilije i mošusno – drvene pozadine; vanzemaljski miris koji dolazi sa posebne planete. Bočica nježno plave boje savršeno pristaje karakteru ovog parfema.

o.8664.jpg


Gornje note: zelene note, šljiva, breskva, frezija, bijeli mošus
Srce: bijeli božur, jasmin, ljiljan, ruža, ylang-ylang, đurđevak, trava
Baza: korijander, tonka, vanilija, kafa, sandalovina, kedar, tamjan


cacharel-le-jardin-cacharel-amor-amor.jpg


Amor Amor (2003) je predstavljen u intenzivnoj crvenoj bočici koja pristaje koketnom cvjetno – voćnom karakteru ovog mirisa. Parfem zaljubljenih stapa citrusne, voćne, cvjetne i začinske arome u zavodljivi sklad.
Gornje note: bergamot, grejpfrut, mandarina, narandža, ribizla, kasija
Srce: ljiljan, đurđevak, orlovi nokti, ruža, kajsija
Baza: vanilija, tonka, kedar, amber, mošus


Scarlett (2009) je nježna cvjetno – drveno – mošusna kompozicija posvećena ženstvenoj heroini kultnog filma „Prohujalo s vihorom“. Note citrusa, kruške, čaja, bijelog cvijeća, sandalovine i bijelog mošusa upakovane su u novu bočicu koja prikazuje sitne cvjetiće boje breskve.
Gornje note: listovi čaja, limun, kruška
Srce: jasmin, cvijet narandže, orlovi nokti
Baza: bijeli mošus, sandalovina, med iz Provanse

Nova Le Jardin izdanja su limitirana, dostupna kao 25 ml Eau de Toilette.
cacharellejardingamme_1299000104_876804146.jpg

 

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Jean Paul Gaultier Classique X Collection – Jewel Edition


By: Sanja Pekic
Izvor: punmiris.com 03/16/11

classique_x.jpg



Kultni Classique parfem dizajnera Jean Paul Gaultier-a dobio je svoju modernu nasljednicu početkom 2010. godine u formi izdanja Classique X. Parfimer Jacques Cavallier kreirao je ovu svježiju ali i dalje senzualnu verziju parfema od citrusnih nota mandarine i bergamota u vrhu, cvijeta narandže, puderastog irisa i božura u srcu, te baze kedra i vanilije.

Gornje note: mandarina, bergamot
Srce: cvijet narandže, božur, iris
Baza: kedar, vanilija

o.8654.jpg


Ove godine Classique X predstavljen je u novom ruhu kao limitirano izdanje, privlačnije nego ikad. Autentičan nakit – dizajnerska ogrlica i narukvica – krase obline bočice u obliku znaka „X“. Kao simbol oslobođene senzualnosti, ovaj parfem i komadi nakita pružaju sexy rock – chic doživljaj. Duga crna ogrlica krasi izdanje od 100 ml, dok na bočici od 50 ml možete pronaći narukvicu istog dizajna. Na metalnoj crnoj kutiji nalazi se veliki, mrežasti znak „X“ ružičaste boje.

o.8658.jpg


Nova izdanja dostupna su od aprila kao 50 i 100 ml EDT.
 

PYC

Član
Učlanjen(a)
04.10.2009
Poruka
11.506
Givenchy Harvest 2010 / Givenchy Les Récoltes 2010




By: Sandra Raičević Petrović
Izvor: punmiris.com
03/12/11

220416.jpeg


Baš kao i u proteklih nekoliko godina, Givenchy bira najbolje žetve za svoja limitirana izdanja - kolekciju Givenchy Harvest / Givenchy Les Recoltes. U toku 2010. godine odabrane su četiri najbolje žetve sastojaka ylang ylang, nerolija, Damask ruže i jasmina Sambac za četiri popularna izdanja kuće.
Četiri odlične žetve učiniće poznate kompozicije Amarige, Organza, Very Irresistible i Ange ou Demon još primamljivijim i bogatijim. Nijansirana pomenutim esencijama četiri nova limitirana izdanja biće prava bajka za sva čula.

o.8629.jpg

Ovogodišnja Amarige limitirana edicija nudi prepoznatljive note klasika ističući sunčani i intenzivni ylang-ylang, poklanjajući egzotične arome koje podsećaju na miris flambirane banane. Givenchy Harvest 2010 Amarige Ylang Ylang ponovo je sa istaknutim ylang-ylangom baš kao i u žetvama iz 2006. godine i 2008. godine. Miris je dostupan u bočici od 60ml EDP upakovan u luskuzno pakovanje ilustrovano ovim prekrasnim cvetom. Žetva cvetova ylang-ylang je sa ostrva Moheli (Comoros).

o.8630.jpg

Ženstvena Organza prepliće svoje izazovne note sa esencijama cveta nerolija. Neroli je zaštitni znak najnovijeg limitiranog izdanja koji svojim nijansama poklanja svetlucaviji i svežiji prikaz klasičnoj kompoziciji. Neroli je takođe ponovo usklađen sa Organzom, baš kao 2006. godine i 2008. godine. Givenchy Harvest 2010 Organza Neroli dostupan je u bočici od 60ml EDP i upakovan u luskuzno spoljno pakovanje ilustrovano cvetom narandže.

o.8631.jpg

Za treću veoma dragocenu i kvalitetnu žetvu kolekcije Harvest 2010 sakupljeno je 12 miliona latica Damask ruže koje su korišćene za proizvodnju ovog limitiranog mirisa. Givenchy Harvest 2010 Very Irresistible Rose Damascena izmamljuje osmehe aromama maline, bogatim cvetnim buketom opojnih voćnih nijansi sa zelenim akcentima. Miris je dostupan u bočici od 60ml EDP u luksuznom pakovanju. Damask ruža krasila je izdanja iz 2007. i 2009. godine.

o.8632.jpg

Dualistični Ange ou Demon, ove godine je krunisan krasnim belim cvetovima jasmina Sambac. Podsećajući na voćkaste arome kajsije, fine i medne, jasmin sambac caruje srcem mirisa obogaćujući kompoziciju. Intenzivno cvetan voćni Givenchy Harvest 2010 Ange ou Demon Jasmin Sambac je dostupan u bočici od 60ml EDP kao limitirano izdanje. Bočica je upakovana u luksuzno spoljno pakovanje ilustrovano cvetovima jasmina. Ange ou Demon je najmanje puta do sada kombinovan sa kvalitetnim cvetnim žetvama. Priključen je kolekciji 2009. godine kada je baš kao i ove godine kombinovan sa jasminom sambac (Harvest 2008 Ange Ou Demon), dok je prošlogodišnja limitirana edicija komponovana sa cvetom narandže.
Mirisi Givenchy Harvest 2010 / Givenchy Les Recoltes 2010 su limitirana izdanja dostupna od 2011. godine na tržištu.
 
Natrag
Top