Član
- Učlanjen(a)
- 29.06.2010
- Poruka
- 2.014
E, ja mislim da psiholozi ne mogu pomoći nikome. Ne zato što su nesposobni ili nedovoljno naučili iz čitanki, nego jednostavno, što je ljudski um, tako osjetljiva tvar, s kojom se ne treba igrati. Tu nema šablona, naime, što je za nekoga dobra terapija, za drugoga je pogubna i svaki um treba sagledati posebno, bez čitanki, a to je i nemoguće, jer na razvoj ili stanje ljudskog uma , utiče milion faktora, koje psiholog ne može da zna, a u kriznim situacijama , kada su sekunde u pitanju, to je vewlika odgovornost, nositi na plećima tuđi život. Moja terapija vađenja pištolja iz usta je rečenica: " Ubij se pičko, a nas ostavi da seru po nama ". Možda bi se neko baš onda i ubio. Moj me jutros pohvali i reče, taman bi mi đeca trebala doći na grob i posrati se na njega da sam to uradio. Inače, vrlo čestit i stabilan i stamen čovjek, ali to su sekunde. Zato ne možemo isključivo nikada reći da je neko nenormalan ko to i uradi. Ja za moga garantujem da je najnormalniji i najjači čovjek na svijetu, a ja sam razmažena i suicidna iz drugih razloga.