Jedino su mi odgovori 100Dinarsa realni i nisu" ukalupljeni " u neke opštevažeće norme. Za 100Dinarsa da dodam da će jednog dana biti odličan psiholog, a mislim da sam mu to i rekla u pp-a.Meni nije jasno, zašto se ljudi strogo drže nekih davnoprihvaćenih formi ljudskog ponašanja? Zašto osuđuju suicid i užasnu se prilkom njegovog pomena? Ako čovjek nema pravo da izabere da NEĆE da se rodi, valjda ima pravo da izabere kada će PRESTATI da traje. I ne treba to shvatati ništa teatralno .Zašto ljudi vođeni predrasudama, ne mogu da shvate da neko drugačije od njih razmišlja i jednostavno da kaže : " E, dosta je bilo. Šta će meni sve ovo? " I da ne treba postojati nikakav specijalan, i tragičan razlog za to. I muka mi je kada mi kažu, sebična si, a đeca? Niko ne gleda na tebe nego samo na ostale, koji bi tim činom bili povrijeđeni. Zašto je to tako? Niko ne treba da živi ni zbog koga drugoga nego samo zbog sebe. Ako ne valja sebi,ne valja ni drugima. Onaj drugi će se uvijek snaći, jer eto, ima nagon za životom. Ne znam kako više da objasnim svu realnost mog shvatanja suicida. I da, u psihologiju kao nauku ne vjerujem nikako. Nema sterilnije nauke od nje, a koliko je beskonačno nepoznat ljudski um, da bi se sabio u par frustriranih Frojdovih nebuloza, par fraza i podjela karaktera i tipova ličnosti.
Danas jeste većina ljudi depresivna i iz razloga koje si navela, a i mnogih drugih, ali, biti depresivan nipošto ne znači biti sklon suicidu i imati pozitvno mišljenje o njemu. Ima, naravno, i takvih. Eto, ti si sebe opisala tako, ali tvoj stav i tvoj rezon je pogrešan. Držati suicid kao keca u rukavu, kao uvijek mogući izlaz iz životnih nedaća, otupljuje, ili u naboljem slučaju redukuje čovjekov napor i punu angažovanost u neprestanoj borbi za bolji život i bolje sutra.
Jeste baš ovako, suicid mi je kec u rukavu, ali mi nije nešto što me otupljuje, nego naprotiv , nešto što mi daje snagu da nastavim ovaj usrani život. Sve sam viđela, sve sam čula, ništa mi više nije interesantno, niti me zanima, znam da sutra može biti samo gore, nikada bolje. Ja mogu sebi trenutke učiniti lijepim, božanstvenim, uživati u muzici,književnosti, plivanju u moru, kada mi talasi miluju tijelo, namjerno sam napisala ovu glupost, jer znam da cijenim sitnice koje život znače , ali u globalu gledano, ne interesuje me sve to, iskreno rečeno. Sad u februaru sam imala užasnu krizu , osjećala sam se tako suvišno i nepotrebno. Osjećala sam se kao da sam svima " na put ", da smetam, đeca me maltretiraju, muž pogrešnim načinom pokušava da spriječi suicid, uvredama i baš verbalnim stvarima, koje su za mene najbitnije, pogoršava situaciju. Nije mi niko kriv, ja sam jednostavno takva. Kakav je to život ako znam da sam sad potrebna jednoj ćerki zbog operacije, drugu neću da sekiram jer je trudna, dvoje đece je malo i kao to su razlozi moga življenja. Jebem ti takve razloge. Izvinjavam se ovima kulturnima, ali je psovka jedini način kojim se mogu opisati osjećanja u svom pravom obliku. Đe sam ja u svoj ovoj priči?