Stvaranje vode ... Ko je stvorio vodu..

Član
Učlanjen(a)
17.04.2009
Poruka
4.299
Stvaranje vode ... Ko je stvorio vodu..

Biblija,prva knjiga postanja po Mojsiju kaže:

U početku Bog stvori nebo i zemlju.A zemlja beše bez obličja i pusta i beše tama nad bezdanom;i Duh Božiji dizaše se nad vodom.
I reče Bog: Neka bude svetlost.
I bi svetlost.
I vide Bog svetlost da je dobra;i rastavi Bog svetlost od tame.I svetlost nazva Bog dan a tamu nazva noć.I bi veče i bi jutro,dan prvi.

Kada obratimo pažnju šta je od Boga stvoreno prvog dana postanja,uočavamo da su stvoreni nebo i zemlja a da se Duh Božiji dizaše nad vodom.Ja ne razumem dovoljno pa pitam odakle voda na zemlji.Odakle voda nad kojom se dizaše Duh Božiji...

U postanju ne piše da je stvorena.Nigde ne piše da je postojala pre stvaranja u danu prvom.Na tu okolnost,hajde da se družimo sa biblijom i utvrdimo odakle voda nad kojom se izdizaše Duh Božiji.Da li je voda stvorena u vreme kada je Bog stvarao anđele, ili znatno pre stvaranja zemlje i svega na njoj..

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ja ne mogu kompetentno raspravljati o biblijskom tumačenju nastanka vode na Zemlji. Ali mislim da je interesantno da ovdje kažem da je i nauka dugo, dugo lutala i tražila odgovor na pitanje: odakle voda na Zemlji? Naime, zna se da je Zemlja u početku bila usijana masa sa temperaturom od nekoliko hiljada stepeni, pa se pred nauku postavljalo intrigantno pitanje, kako se u takvim uslovima stvorila i opstala voda? Nema još uvijek posve sigurnog odgovra. Ono do čega je danas nauka došla u traganju za odgovorom na to pitanje, jeste da su u jednoj vrsti kosmičke prašine pronađeni molekuli vode. To je dalje naučnike navelo na zaključak da je prilikom stvatranja Zemlje znatan udiuo u tome imala upravo takva vrsta kosmičke prašine.

ATI

Član
Učlanjen(a)
04.08.2009
Poruka
221
Voda je bila omotac oko Zemlje. :)

Poslednja izmena:
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Odkud znas da nije? :)

Pa, kada već postavljaš takvo pitanje meni, postavi ga prvo sebi. Dakle, odakle ti znaš da je voda bila omotač zemlje?
Što se tiče moje tvrdnje, ona je zasnovana samo na onome što današnja nauka o tome zna i govori.

Učlanjen(a)
16.11.2009
Poruka
39
Danasnja nauka po kojoj si ti nastao od amebe,a bliski rodjak ti je majmun,nema blage veze prosto receno a kamo li nekakve dokaze.Ako ih ima izvoli ih plasirati ovde da ih vidimo,ko ih pronasao,kada,kako ih je dokazao i tome slicno.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Danasnja nauka po kojoj si ti nastao od amebe,a bliski rodjak ti je majmun,nema blage veze prosto receno a kamo li nekakve dokaze.Ako ih ima izvoli ih plasirati ovde da ih vidimo,ko ih pronasao,kada,kako ih je dokazao i tome slicno.

Uh, čovječe od blata, šta imaš toliko protiv nauke? Koji vjerodostojniji izvor saznanja danas postoji, ako to nije nauka? Ko je zaslužan za industrijsku revoluciju i kasniji opšti razvoj tehnologije, ako to nije nauka? Ko je omogućio čovjeku da leti, ako to nije nauka? Ko je čovjeka poslao u kosmos, ako to nije nauka? Ko je omogućio da ja i ti ovako komuniciramo, ako to nije nauka....? Tvrditi da današnja nauka nema blage veze, može samo neko čiji je intelekt vrlo upitan!
A što se tiče dokaza, tebi i sličnima tebi, ne vredi ništa dokazivati. Dokaze koje zahtijevaš od mene, imaš u svim udžbenicima, čak i onim za srednju školu. Ako te zanima, nije kasno da to i sada malo prelistaš.

Učlanjen(a)
16.11.2009
Poruka
39
U prevodu sve to sto si rekao je ne,nemam dokaza da je voda nastala od kosmicke prasine,samo su mitako rekli u skoli i ja im poverovao:D:???:.Hvala odgovr iako je uvijen ipak je jasan

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
U prevodu sve to sto si rekao je ne,nemam dokaza da je voda nastala od kosmicke prasine,samo su mitako rekli u skoli i ja im poverovao:D:???:.Hvala odgovr iako je uvijen ipak je jasan

Pa, svo znanje ovoga svijeta, jedino se i može spoznati u školama. Ne postoji nikakvo drugo mjesto gdje se može doći do znanja. Svo ono ljudsko kumulirano znanje i iskustvo sticano kroz vjekove, a koje je pomoglo da čovječanstvo stigne do današnjeg stepena razvoja i napretka, sublimirano je u raznim udžbenicima koji se izučavaju u školama. Da nije tako, ljudi bi, možda, još uvijek živjeli u pećinama i molili se bogovima da ih ne pogodi gromom!

Natrag