Što su katolici radili za vrijeme Hitlera?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da, spašavao ljude. A dokle može sezati "ludilo fukara", najbolje će se vidjeti na slijedećem primjeru.

Vestinet.rs

13. јула 2015.

Povodom najnovijih dešavanja u vezi sa predlogom rimokatoličke crkve da se vojni vikar NDH Alojzije Stepinac proglasi za sveca, oglasio se otvorenim pismom i predsednik Međunarodne komisije za istinu o Jasenovcu prof. dr Srboljub Živanović.

Pismo prenosimo u celosti.

Primio sam pismo iz Australije u kome se navodi da je g. Vasa Kondić iz Sidneja, inače preživelo dete iz hrvatskog logora za istrebljenje Srba, Jevreja i Roma u Jasenovcu, saopštio istinu o onome što je lično video kao dete od sedam godina dok je bio zatočen u Jasenovcu.

Gospodin Vasa Kondić je rođen 1934. godine u Sladinji kod Kozarske Dubice. Hrvati su spalili njegovo selo odmah po uspostavljanju svoje Nezavisne države Hrvatske, a on se kao zatočenik našao u logoru smrti u Jasenovcu.

Lično se uverio – svojim očima je gledao kako su najgrozniji koljači srpske dece bili rimokatolički sveštenici, tako da su čak i neki Hrvati u logoru pokušavali da spasu po neko dete. Ovi katolički popovi su pored krsta nosili oko vrata i nož za klanje dece i odraslih.

Otimali su malu decu od majki koje su vrištale i zapomagale, dok su ih katolički popovi psovali. Jednom rukom su držali dete, a drugom ih klali, pa onda bacali leš u grotlo peći za spaljivanje. Ceo logor je zaudarao na spaljeno ljudsko meso.

G. Kondić govori i kako je u logoru bilo pravo slavlje kada bi dolazio u Jasenovac hrvatski zagrebački nadbiskup Alojzije Stepinac. Nosio je nekakvu posebnu uniformu, a njegov krst je bio mnogo veći od krstova ostalih popova. Stepinac bi smireno i hladno hvatao i klao jedno po jedno srpsko dete i bacao leš u usijanu peć. Sve to je g. Kondić posmatrao u toku tri meseca, a onda su njegovu grupu zatočenika preuzeli Nemci, pa je tako ostao u životu. Po svršetku Drugog svetskog rata je g. Kondić otišao u Italiju, da bi potom emigrirao u Australiju, gde i sada živi.

Sve navedene podatke je preneo advokat iz Adelaide u Australiji g. Vasko Vukoje.

Profesor Dr.Srboljub Živanović,

Predsednik Međunarodne komisije za istinu o Jasenovcu,

London, Velika Britanija
---------------------------------------------------------------------------------------------
Treba li komentar ovom "izljevu fukarskog ludila"?

Ne treba. Pisac tih redova, nacionalistički senzacionalista, tačnije click bait novinarstva, malko se više zaneo. Navodni Kondić, ako uopšte i postoji, je imamo samo sedam godina 1941, što znači da je krajem rata imao samo 11 godina. Nema nikakve šanse da je neko sa samo 11 godina uspeo da emigrira u Italiju, a kasnije uz Australiju. Toliko o osnovi pisanja ovog click bait fukaraša, nedostojnog svoje Doktorske titiule. Uostalom i Jozef Mengele ju je takođe nosio. Nema goreg od onoga kada čovek nauke postane ovakva osoba. Živanović je rođen 1933, i u svetskoj javnosti je poznat kao onaj koji relativizuje Srebrenicu, a eksponira Jasenovac. Naučnik od kredibilkiteta mora da potisne svoja "nacionalna" osećanja i da govori istinu, inače nije naučnik nego naj običniji propagandista. Uzgred, isti je u vezi Jasenovca sumnjao u nalaze Izraelske komisije, jer navodno nju nisu sačinjavali Jevreji poreklom sa ovih prostora, pa su navodno umanjili broj i način na koji su žrtve stradale. Toiliko o njemu.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Da ih je spašavao onda ih ne bi toliko pobili, a bio je na visokoj funkciji u crkvi, najvišoj u Hrv.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da ih je spašavao onda ih ne bi toliko pobili,

Da ih nije spašavao, bilo bi više stradalih. :)

a bio je na visokoj funkciji u crkvi, najvišoj u Hrv.

Ta funkcija mu nije omogućavala mijenjati vlasti ili kažnjavati nekoga iz vlasti. :) Kužiš? I onim što je činio "stavljao je glavu na panj". :) A tvoji Adventisti u Njemačkoj, Darth ti je neki dan citirao, odmah su "sve svoje resurse" stavili Führeru na raspolaganje, još početkom 1930-tih. :)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Da ih nije spašavao, bilo bi više stradalih.

Pa zar nije bilo dosta?

Ta funkcija mu nije omogućavala mijenjati vlasti ili kažnjavati nekoga iz vlasti.

Pa on ne bi bio na toj funkciji da nije učestvovao u zločinima.

Kužiš? I onim što je činio "stavljao je glavu na panj".

Ma da.

Nacisti glupi ostavili na tako visokoj funkciji nekoga ko je protiv njih radio.

A tvoji Adventisti u Njemačkoj, Darth ti je neki dan citirao, odmah su "sve svoje resurse" stavili Führeru na raspolaganje, još početkom 1930-tih. :)

Ti uopšte nemaš percepciju šta je dokaz za nešto, a šta nije.

To je generalizacija, uobičajeno kod ljudi isk. razuma i formalnog načina razmišljanja.

Što sam već dokazao primjerima njihovih izgovora.

Taman su i tvoji izgovori takvi samo u ovim temama.

Ti uopšte ne znaš šta su kriterijumi da bi se ocijenila neka religija da ima takav duh ili narod.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa zar nije bilo dosta?

Pa on ne bi bio na toj funkciji da nije učestvovao u zločinima.

Ma da.

Nacisti glupi ostavili na tako visokoj funkciji nekoga ko je protiv njih radio.

Ti uopšte nemaš percepciju šta je dokaz za nešto, a šta nije.

To je generalizacija, uobičajeno kod ljudi isk. razuma i formalnog načina razmišljanja.

Što sam već dokazao primjerima njihovih izgovora.

Ti uopšte ne znaš šta su kriterijumi da bi se ocijenila neka religija da ima takav duh ili narod.

Čovječe, što se više "valjaš po blatu"? Tko te tjera na to?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070

Jedno je kada napadate Crkvu, jer to vam je "duh istine", i morate tako, inače nema žrtava koje bi vam poverovale. Ali je sasvim drugo kada sagovornika lično, podmuklo optužujete za formaliztam i nedoistatak razuma.

Pazite, niti smo mi vaši đaci, niti pod vašom jurisdikcijom pa da se tako ponašate. Više puta sam to pomenuo, ali je bilo uzalud.

A sada: Zahtevam da ovde na forumu, izneste koji su to kriterijumi po kojima se to ocenjuje religija i njen duh. Pazite, nezavisni kriterijumi. Dakle nikava ateističko komunistička, relativistička i dekonstrukcionalistička ,adventistička učenja.

Nezavisna. Ukoliko možete da ih date. Ukoliko ne dokazaćete da iznosite neistine.

Čovječe, što se više "valjaš po blatu"? Tko te tjera na to?

Ne može drugačije. Adventistički primer onoga što je zahvatilo zapad. SJW se ponašaju tako. Cilj je ućutkati sagovornika na sve načine. na sve načine.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Jedno je kada napadate Crkvu, jer to vam je "duh istine", i morate tako, inače nema žrtava koje bi vam poverovale.

Vašu naravno da napadamo jer širi neistine.

jer to vam je "duh istine", i morate tako, inače nema žrtava koje bi vam poverovale.

Opet naš arg.

Ali je sasvim drugo kada sagovornika lično, podmuklo optužujete za formaliztam i nedoistatak razuma.

Ja nisam nikome ništa direktno rekao, ako se on našao onda znaš šta to znači.

Pazite, niti smo mi vaši đaci, niti pod vašom jurisdikcijom pa da se tako ponašate.

Opet naš arg. vi silujete raspravu duhom nametanja.

A sada: Zahtevam da ovde na forumu, izneste koji su to kriterijumi po kojima se to ocenjuje religija i njen duh. Pazite, nezavisni kriterijumi. Dakle nikava ateističko komunistička, relativistička i dekonstrukcionalistička ,adventistička učenja.

Već sam to iznio.

Ne može drugačije. Adventistički primer onoga što je zahvatilo zapad. SJW se ponašaju tako. Cilj je ućutkati sagovornika na sve načine. na sve načine.

Vaš duh je duh nasilja i nametenja, što se i vidi po tome da ste nasilni jedni prema drugima ako nema "sektaša".

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Vašu naravno da napadamo jer širi neistine.

Opet naš arg.

Ja nisam nikome ništa direktno rekao, ako se on našao onda znaš šta to znači.

Opet naš arg. vi silujete raspravu duhom nametanja.

Već sam to iznio.

Vaš duh je duh nasilja i nametenja, što se i vidi po tome da ste nasilni jedni prema drugima ako nema "sektaša".

Jeste li vi uopšte pročitali šta sam ja napisao?

Nezavisna. Ukoliko možete da ih date. Ukoliko ne dokazaćete da iznosite neistine.

Niste mi dakle odgorovili. Dakle dokazali ste da iznosite NEISTINE. Uostalom, kakav osnivač, takva i zajednica. Neistine, samo neistine i izvrtanja i odgovori tipa nabrajanja država u kojima su navodno Sola Scriptulatori u većini. To nije iznošenje kriterijuma nego kićenje tuđim perjem.

Poslednja izmena:
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag