Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Sotona može, imitirajući Boga kako bi zaveo čovjeka, nukati čovjeka i na prividnu pobožnost, jedino ne može kod čovjeka izazvati iskreno kajanje. Iskreno kajanje, kako mi tvoje izgleda, može doći samo od Boga.
I prigoda i tema podsjetila me na nešto slično, pa ću to sada ovdje citirati. Srbin, pravoslavac, Lazar Prokić (pod pseudonimom R. Oraški) kao emigrant u Njemačkoj, nekoliko godina nakon smrti kardinala Alojzija Stepinca piše:
Dva pravoslavca podigla su javno glas protesta protiv montiranog procesa Kardinalu Stepincu – američko kanadski episkop SPC Dionisije i zagrebački episkop Dositej (kojeg je Stepinac spasio od sigurne smrti u NDH, op.a). Srbi u Jugoslaviji bejahu nemoćni da reaguju ukoliko su i znali pravu istinu. Srbi u emigraciji pak ne učiniše ništa sem što prihvatiše Titove teze. Kardinal Stepinac je zaklopio oči ali ostaje njegova živa legenda u hrvatskom narodu i jedan neisplaćen dug časti pravoslavnih Srba u emigraciji, a to je rehabilitovati pokojnog Kardinala u očima onih čiji martirijum bejaše bar nešto manji od njegova. Krajnje je vreme. To smo dužni u ime istine koja je na strani pokojnog Kardinala. Zato niže potpisani (R. Oraški, op.a) pravoslavac i Srbin, iako sa zakašnjenjem pali voštanicu svom bivšem robijaškom drugu, velikom Hrvatu, ali još većem hrišćaninu, pokojnom nadbisklupu, dru Alojziju Stepincu. Neka bi u njenom plamenu sagorele sve stare zablude, neka bi njena svetlost obasjala sve nove i stare istine…“
Napomena: boldanje teksta je moje
Tako je brate, vecina pravoslavnih ne zna da je Stepinac spasavao srbe, a tome je kriva pogresno pisana istorija, skrivanje istine, i opet pod uticajem laznih istoricara i politicara. Cak i danas nemoguce je rehabilitovati ovog coveka u srbiji zbog idiotskih srpskih politicara. Zalosno je to brate moj, ali ovaj covek je zasluzio da mu se odaju sve pocasti za dobro koje je ucinio, jer on jeste heroj. A to najvise dokazuje Duh crkve, sto ovi ne mogu podneti! Zato i izmisljaju i blate ove velike ljude - Hriscane!
Poslednja izmena: