lepak za plocice, cement podize Ph vode , tako da je potrebno nekoliko voda promeniti u aq. i obavezno odraditi merenje ostalih faktora u vodi a pre pustanja njenih stanovnika. takodje moze se desiti da se upotrebom cementa poveca i kolicina fosfata u vodi, sto nije uopste pozeljno.
ono sto sam dosad procitao na intu ( kao sto sam ti napisao , nisam ljubitelj ovakvih pozadina, pa i nesto se nisam interesovao za ovu vrstu ukrasa u aq. ) , ali stoji da postoje odredjeni materijali koji se koriste za lepljenje stiropora a do kojih je malo teze doci na trzistu.
u svakom slucaju moj ti je savet da se raspitas jos malo na odredjenim forumima i eventualno uporedis razlicita iskustva ljudi u aqkvaristici a vezano za fugu , cemen , lepak ... itd.
imamo isti problem sto se tice izrade aq., a to je novac
:dntknw:. i ja moj sklapam vec mesec dana. resio sam dimenzije stakla tj stranica, isekao i pripremio staklo. sada cekam silikon ( koji se inace malo teze nalazi u beogradu, mislim kvalitetan ... ). odradio sam takodje i spoljni filter, koji ce se nalaziti iza aq., i koji ima pet pregrada tako da ce biti ludilo ...
trenutno resavam rasvetu u krovu sa sdedljivim sijalicama. malo me muce tajmeri za paljenje svetla odnosno nikako da nadjem tajmer koji postepeno pojacava jacinu svetla u aq. takodje lutam i za kulere koje planiram da postavim u krovu a radi ventilacije tj hladjenja ... ma hiljadu detalja ima koje treba uklopiti i sve to pre same montaze aq.