eee i nikouro je pocetnik ...:acute:stim sto u zadnja dva tri meseca proucavam i skupljam informacije sta i kako a vezano za aq tj floru i faunu u aq. isto kao i ti imam u planu da u aq naselim severno americki biotop sa jednim malim izuzetkom, a to je borac (
Betta splendens ) koji pripada aziskom biotopu. ja sam moju lozu otkuvao prvo u slanoj vodi a onda u " normalnoj" cesmusi. eno je sada u loncu gde pokusavam da doznam dal ce se pojaviti plesni ( inace tamo boravi vec 10 dana potopljena i svaki treci dan menjav vodu kako bih izvukao boju iz nje ). pesak sam pripremio uz svu hemisku biolosku i jos koje kakve eksperimente. jedino me aq zeza posto sam imao malih poteskoca u sastavljanju. inace bio je sastavljen i u probi punih 10 dana ali posto sam ga juce ispraznio da bi odradio pozadinu primetio sam mehurice na jednom sastavu, pa sam resio da ne rizikujem vec da odmah dok jos nije formirano da to zamenim tj odradim. inace za desetak dana koliko je bio pun vode nije ni na jednom mestu pokazao bilo kakvu promenu u boji slikona ili bilo sta drugo. ( pocetnicke greske
). spoljni filter je pripremljen i spreman za rad. nadam se da cu posle ovih praznika da pristupim sa formiranjem aq. krov ili poklopac je gotov i mislim da je odradjen ekstra ( nadam se da ce te videti u skorije vreme u novoj temi ...
) inace osvetljenje je reseno sa tri stedise ( dve od po 25 w, 6500 k, 1250 L i jos jednom od 20 w ). ugradjene su i tri plave diodice ciji je zadatak da imitiraju mesecinu. takodje sam ugradio i dva ventilatora u pozadini ciji je zadatak da ubacuju i hlade vazduh pod haubom. tu su i prekidaci .... i pitaj boga sta mi je sve ovo trebalo:blum3: