Stauros-Krst ili Stub???

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
I j ti draoj isiložio te bie sti
boki71-albums-smajli-2-picture2561t-sretan.gif
boki71-albums-smajli-2-picture2564t-svaka-cast.gif
hoo reč Bož ne neklozofiju posovozni sa da ni sa ne. Ili ti selektivno odgkiaam zakljua ti
nisi ni zano da se tako nešlazi i u tvoibliju.

Pošt ovdj stih nalaegde i u tvojbliji?
Pugi put isti itiram (pošsi ptio) ako ojo onda u pre

1.Kor. 15,21. Jer budući da kroz čovjeka bi smrt, kroz čovjeka i vaskrsenije mrtvijeh.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
I ja sam ti dragi moj isto priložio te biblijske stihove kao reč Božiju a ne neku filozofiju posvećenih duhovnika i njihovo proroštvo (viđenje) dao sam ti i komentare na koje ništa nisi argumentovano odgovorio (kazao) ni sa da ni sa ne. Ili ti selektivno odgovaraš ili ništa neznaš jer nisi upoznat sa tim biblijskim citatima, izvukao sam zaključak da ti nisi ni zano da se tako nešto nalazi i u tvoju bibliju.

Pošto mi ovde držiš lekcije iz teologije pitam te dali ovaj stih nalaziš negde i u tvojoj bibliji?
Po drugi put isti stih ti citiram (pošto prvi put nisi primetio) ako nema u tvojoj bibliji onda idi u prevod Novi Svet tamo ga ima sigurno! i molim da budeš toliko ljubazan pa da mi ga ti interpretiraš, unapred hvala.

1.Kor. 15,21. Jer budući da kroz čovjeka bi smrt, kroz čovjeka i vaskrsenije mrtvijeh.

Naravno, u ovom celom poglavlju Apostol Pavle zeli da dokaze vaskrsenje mrtvih u Isusu Hristu, u ovom tekstu Isus je nazvan covek, kao sto je na drugim mestima nazvan jos i sin coveciji.
Takodje u 22 stihu ovog poglavlja, Isus je uporedjen sa Adamom, s time da je prvi Adam kao sto znamo pao na ispitu vere i poslusnosti Bozjim zapovestima, i time je smrt preko Adama usla u sve ljude, tako biblija govori o drugom Adamu, koji ce kao covek ispuniti pravedne zahteve zakona, i svojim pravednim zivotom doneti zivot.

Isus je u svom zemaljskom oblicju bio covek, ali je bio i Bog vecni `I VELIKA JE TAJNA POBOZNOSTI, BOG SE JAVI U TELU, OPRAVDA SE U DUHU, POKAZA SE ANDJELIMA, PROPOVEDI SE NEZNABOSCIMA, UZNESE SE U SLAVI..

JER U NJEMU STANUJE SVA PUNINA BOZANSTVA TELESNO ( Boga u telu ).

A ako se Hristos propoveda da ustade iz mrtvih, kako govore neki među vama da nema vaskrsenja mrtvih?
I ako nema vaskrsenja mrtvih, to ni Hristos ne usta.
A ako Hristos ne usta, uzalud dakle propovedanje naše, a uzalud i vera vaša.
A nalazimo se i lažni svedoci Božiji što svedočimo na Boga da vaskrse Hrista, kog ne vaskrse kad mrtvi ne ustaju.
Jer ako mrtvi ne ustaju, ni Hristos ne usta.
A ako Hristos ne usta, uzalud vera vaša; još ste u gresima svojim.

Dakle, i oni koji pomreše u Hristu, izgiboše.
I ako se samo u ovom životu uzdamo u Hrista, najnesrećniji smo od svih ljudi.
Ali Hristos usta iz mrtvih, i bi novina onima koji umreše.
Jer budući da kroz čoveka bi smrt, kroz čoveka i vaskrsenje mrtvih.
Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti. ( 1 Korincanima poslanica 15. 22 ).

Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
27
Naravno, u ovom celom poglavlju Apostol Pavle zeli da dokaze vaskrsenje mrtvih u Isusu Hristu, u ovom tekstu Isus je nazvan covek, kao sto je na drugim mestima nazvan jos i sin coveciji.
Takodje u 22 stihu ovog poglavlja, Isus je uporedjen sa Adamom, s time da je prvi Adam kao sto znamo pao na ispitu vere i poslusnosti Bozjim zapovestima, i time je smrt preko Adama usla u sve ljude, tako biblija govori o drugom Adamu, koji ce kao covek ispuniti pravedne zahteve zakona, i svojim pravednim zivotom doneti zivot.

Isus je u svom zemaljskom oblicju bio covek, ali je bio i Bog vecni `I VELIKA JE TAJNA POBOZNOSTI, BOG SE JAVI U TELU, OPRAVDA SE U DUHU, POKAZA SE ANDJELIMA, PROPOVEDI SE NEZNABOSCIMA, UZNESE SE U SLAVI..

JER U NJEMU STANUJE SVA PUNINA BOZANSTVA TELESNO ( Boga u telu ).

A ako se Hristos propoveda da ustade iz mrtvih, kako govore neki među vama da nema vaskrsenja mrtvih?
I ako nema vaskrsenja mrtvih, to ni Hristos ne usta.
A ako Hristos ne usta, uzalud dakle propovedanje naše, a uzalud i vera vaša.
A nalazimo se i lažni svedoci Božiji što svedočimo na Boga da vaskrse Hrista, kog ne vaskrse kad mrtvi ne ustaju.
Jer ako mrtvi ne ustaju, ni Hristos ne usta.
A ako Hristos ne usta, uzalud vera vaša; još ste u gresima svojim.
Dakle, i oni koji pomreše u Hristu, izgiboše.
I ako se samo u ovom životu uzdamo u Hrista, najnesrećniji smo od svih ljudi.
Ali Hristos usta iz mrtvih, i bi novina onima koji umreše.
Jer budući da kroz čoveka bi smrt, kroz čoveka i vaskrsenje mrtvih.
Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti. ( 1 Korincanima poslanica 15. 22 ).
Pozdrav brate Laudikeja,zeleo bih da te pitam,zasto se uporedjuje sa Adamom odnosno zasto se kaze daje Isus drugi Adam?I zasto je Isus morao toliko da pati i da umre mucenickom smrcu staje on time trebao da dokaze,veran do smrti?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Dobro, AApocketz, Loadikeja, POĐI ZA MNOM..., vidite li vi i gledate li uopšte šta je tema na kojoj pišete? Kakve veze imaju vaši prethodni postovi sa ovom temom? Nemaju nikakve! Zašto me dovodite u situaciju da vam brišem postove, a ne bih to želio, jer se trudite da pišete, a meni je lako obrisati post. Dajte, ljudi, obratite pažnju gdje šta pišete, kada pišete!
...I nemojte govoriti da vaskrsenje ima veze sa krstom. Tom logikom sve u hrišćanstvu ima veze sa krstom, pa ne bi ni trebale posebne teme na religiji, jer sve ima veze sa svačim. Ali pošto teme već postoje, onda se držimo tih tema i Pravilnika Foruma.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
16.11.2011
Poruka
27
Izvinjavam ti se PODJI ZAMNOM, napisao sam ti odgovor na pitanje, ali ga je urednik izbrisao.

Mozemo o tome raspravljati na drugoj temi, postpo je pravilo da je ova tema o krstu..
Pozdrav zeleo bih da se izvinim uredniku,a tebi brate Laodikeja nemoj da se izvinjavas ja sam procitao tvoj odgovor u nekim delovima se slazem dok u nekim se ne slazem.Ali veoma cenim tvoj trud pa nadamse dacemo o tome u temi o Isusu da raspravljamo.Pozdrav...

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Laodikejac
sto se tice krsta mislim da si isao samo za dokazima koji idu u prilog krstu.
Potpuno si zanemario drugu grupu dokaza koji su protiv krsta.
To ti je kao ciga hvali svoga konja.
Govori sve lepo,a o manama ni reci.

Cak postoje i filmovi koji pokazuju raspece Isusa na T stub,a ne na krst kakav je svima u mislima.
Sto se tice same Biblije postoji velika povezanost starog i novog saveza.
Ko se obesi da visi na drvetu do smrti i tako umre biva proklet,pise u starom zavetu,
a u novom se dodaje da je Isus tako uzeo nase prokletstvo na sebe.
Nadalje u izdanju knjige Biblija je u pravu sa blagoslovom SPC,pise nacin ubijanja i smrti Isusa.
Ljudi su eksperimentisali sa tim razapinjanjima i nije im uspelo na taj vas nacin.
Naime pucaju veoma lako ligamenti na rukama....,ali
cak i da je ubijen na njemu zar treba ljubiti i celivati krst?Hocemo li i oruzje isto tako da celivamo,kao sto mnogi to odavno i rade???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ne postoje drugaciji dokazi osim prilozenih, jer istorija, filozofija, i otkrica na polju arheologije ne mogu biti dvosmislena.

Problem je jedino u tvom svesnom iskrivljavanju biblijskog teksta, i pogresnog prevoda u bibliji `Novi Svet, u koju su unete pojedinosti koje ne postoje, naprimer izraz STAUROS, koji znaci `Ograda od kolja sa precagom, ili jednostavno Krst, a u bibliji novi svet taj izraz je preveden sa `Mucenicki stub, sto je proizvoljni prevod organizacije koja svesno prevodi tekstove menjajuci kontekst i ucenje da bi dokazala svoje lazne teorije, koje nemaju veze ni sa izvornim tekstom, ni sa istorijom, niti sa modernim otkricima na polju nauke i Arheologije.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Pogledaj malo knjigu u izdanju SPC "Biblija je u pravu" od dr.wener kelera.,da vidis njegov naucni rad o raspecu na krst.
da li znas kako i zasto nastupa krsna smrt?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pogledaj malo knjigu u izdanju SPC "Biblija je u pravu" od dr.wener kelera.,da vidis njegov naucni rad o raspecu na krst.
da li znas kako i zasto nastupa krsna smrt?

Ja bih pre tebi preporucio da proucis istorijski, kao i filozofski koncept krsta, jer on objasnjava uglavnom celu ovu problematiku.

Kako budes putovao kroz istoriju, videces da je krst stvoren jos u drevnom Vavilonu, i da je bio znak Boga Tamuza, koji se urezivao na grudi beba, pri cemu im se vadilo srce, sto je bio mnogobozacki ritual prinosenja zrtava Bogu sunca Tamuzu.

Takodje ces videti kako je taj znak bio prenesen iz Vavilona u Egipat, i postao simbol Egipatskih Bozanstava i sredstvo pomocu koga su Bogovi vracali mrtve u zivot, a poznat je kao ANK, ili Egipatski krst.

Takodje videces kako su Rimljani usvojili ovaj znak kao simbol njihovog Bozanstva Mitre, i ustanovili raspece na krrst kao cin prinosenja ljudskih zrtava njihovom Bogu.

Takodje prouci filozofiju krsta, sta on pretstavlja u mnogobostvu, sta pretstavlja vertikalna a sta horizontalna linija krsta, da je to Falusni - seksualni simbol, i da pretstavlja spoj muskog i zenskog u paganskom kultu Plodnosti, i da ima vulgarne Konotacije.

Kada to spoznas, neces vise razmisljati kao sto sada mislis.

Zato Apostol Pavle kaze da je Isus umro na sramnom krstu, jer je umro ne mareci za sramotu, da bi preuzeo ljudske grehe, i spasio coveka iz njegovog ropstva.

Natrag