I ja sam ti dragi moj isto priložio te biblijske stihove kao reč Božiju a ne neku filozofiju posvećenih duhovnika i njihovo proroštvo (viđenje) dao sam ti i komentare na koje ništa nisi argumentovano odgovorio (kazao) ni sa da ni sa ne. Ili ti selektivno odgovaraš ili ništa neznaš jer nisi upoznat sa tim biblijskim citatima, izvukao sam zaključak da ti nisi ni zano da se tako nešto nalazi i u tvoju bibliju.
Pošto mi ovde držiš lekcije iz teologije pitam te dali ovaj stih nalaziš negde i u tvojoj bibliji?
Po drugi put isti stih ti citiram (pošto prvi put nisi primetio) ako nema u tvojoj bibliji onda idi u prevod Novi Svet tamo ga ima sigurno! i molim da budeš toliko ljubazan pa da mi ga ti interpretiraš, unapred hvala.
1.Kor. 15,21. Jer budući da kroz čovjeka bi smrt, kroz čovjeka i vaskrsenije mrtvijeh.
Naravno, u ovom celom poglavlju Apostol Pavle zeli da dokaze vaskrsenje mrtvih u Isusu Hristu, u ovom tekstu Isus je nazvan covek, kao sto je na drugim mestima nazvan jos i sin coveciji.
Takodje u 22 stihu ovog poglavlja, Isus je uporedjen sa Adamom, s time da je prvi Adam kao sto znamo pao na ispitu vere i poslusnosti Bozjim zapovestima, i time je smrt preko Adama usla u sve ljude, tako biblija govori o drugom Adamu, koji ce kao covek ispuniti pravedne zahteve zakona, i svojim pravednim zivotom doneti zivot.
Isus je u svom zemaljskom oblicju bio covek, ali je bio i Bog vecni `I VELIKA JE TAJNA POBOZNOSTI, BOG SE JAVI U TELU, OPRAVDA SE U DUHU, POKAZA SE ANDJELIMA, PROPOVEDI SE NEZNABOSCIMA, UZNESE SE U SLAVI..
JER U NJEMU STANUJE SVA PUNINA BOZANSTVA TELESNO ( Boga u telu ).
A ako se Hristos propoveda da ustade iz mrtvih, kako govore neki među vama da nema vaskrsenja mrtvih?
I ako nema vaskrsenja mrtvih, to ni Hristos ne usta.
A ako Hristos ne usta, uzalud dakle propovedanje naše, a uzalud i vera vaša.
A nalazimo se i lažni svedoci Božiji što svedočimo na Boga da vaskrse Hrista, kog ne vaskrse kad mrtvi ne ustaju.
Jer ako mrtvi ne ustaju, ni Hristos ne usta.
A ako Hristos ne usta, uzalud vera vaša; još ste u gresima svojim.
Dakle, i oni koji pomreše u Hristu, izgiboše.
I ako se samo u ovom životu uzdamo u Hrista, najnesrećniji smo od svih ljudi.
Ali Hristos usta iz mrtvih, i bi novina onima koji umreše.
Jer budući da kroz čoveka bi smrt, kroz čoveka i vaskrsenje mrtvih.
Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi oživeti. ( 1 Korincanima poslanica 15. 22 ).