Pošto sam primetio da Laodikejac sam sebe kontradiktira pitanje za ostali advent (nije bitno ko daje odgovor)
Dali je svemogući taj vaš Gospod Bog Isus (zasebna ličnost Trojičarskog Boga) razapet ili obešen na krstaču ili tarabu sa popregačom?
Biblijske dokaze samo! ako ima poželjno i stihovi jer ovde raspravljamo po bibliji a ne po ljudskoj nauci neke crkve.
Unapred hvala na odgovorima.
Dali večni život "je Božija smrt na tarabi sa poprečagom?"
To je optuzba bez pokrica, bar bi bilo dobro da kazes sta sam izneo kontradiktorno, osim sto sam rekao da je Apostol obracajuci se Jevrejima u zargonu rekao `Bog otaca naših podiže Isusa,
kog vi ubiste obesivši na drvo, pritom misleci na raspece Hristovo na krstu, jer Isus i jeste bio obesen na krstu od drveta viseci samo na klimovima koji su mu bili zabijeni kroz ruke i noge.
Evo nekoliko tekstova koji govore o krstu:
[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD]1.
Jevr. Glava 12
(Knjige Novoga zaveta/Jevrejima poslanica)
... i Svršitelja Isusa, koji mesto određene sebi radosti pretrpe
krst, ne mareći za sramotu, i sede s desne strane prestola Božijeg. 12:3 Pomislite, dakle, na Onog koji je takvo protivljenje protiv sebe od ...
2.
Kol. Glava 02
(Knjige Novoga zaveta/Kološanima poslanica)
... poklonivši nam sve grehe, 2:14 I izbrisavši pismo uredbe koja beše protiv nas, i to uzevši sa srede prikova ga na
krstu; 2:15 I svukavši poglavarstva i vlasti izvede ih na ugled slobodno, i pobedi ih ...
3.
Kol. Glava 01
(Knjige Novoga zaveta/Kološanima poslanica)
... sa sobom, umirivši krvlju
krsta Njegova, kroza Nj sve, bilo na zemlji ili na nebu. 1:21 I vas koji ste nekad bili odlučeni i neprijatelji kroz pomisli u zlim delima, 1:22 A sad vas primiri u telu mesa ...
4.
Filib. Glava 03
(Knjige Novoga zaveta/Filibljanima poslanica)
... one koji tako žive kao što nas imate za ugled. 3:18 Jer mnogi hode, za koje vam mnogo puta govorih, a sad i plačući govorim, neprijatelji
krsta Hristovog; 3:19 Kojima je svršetak pogibao, kojima je Bog ...
5.
Filib. Glava 02
(Knjige Novoga zaveta/Filibljanima poslanica)
... nađe se kao čovek. 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti
krstove. 2:9 Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena. 2:10 Da se u ime Isusovo pokloni ...
6.
Efe. Glava 02
(Knjige Novoga zaveta/Efescima poslanica)
... da iz oboga načini sobom jednog novog čoveka, čineći mir; 2:16 I da pomiri s Bogom oboje u jednom telu
krstom, ubivši neprijateljstvo na njemu. 2:17 I došavši propovedi u jevanđelju mir vama dalekima ...
7.
Gal. Glava 06
(Knjige Novoga zaveta/Galatima poslanica)
... onima koji su s nama u veri. 6:11 Vidite koliko vam napisah rukom svojom! 6:12 Koji hoće da se hvale po telu oni vas nagone da se obrezujete, samo da ne budu gonjeni za
krst Hristov. 6:13 Jer ni oni ...
8.
Gal. Glava 05
(Knjige Novoga zaveta/Galatima poslanica)
... se ukide sablazan
krstova. 5:12 O da bi odsečeni bili oni koji vas kvare! 5:13 Jer ste vi, braćo, na slobodu pozvani: samo da vaša sloboda ne bude na želju telesnu, nego iz ljubavi služite jedan drugom. ...
Sto se tice izraza Krst - Stauros, to jeste greda sa precagom koja oblikuje krst.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]