Stauros-Krst ili Stub???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Umro je Isus kao jedna od licnosti Bozanstva

Ja sam vec pomenuo tekst iz starog zaveta gde Bog Otac koga vi imenujete kao JEHOWA kaze za sebe `I POGLEDACE NA MENE KOJEGA PROBODOSE, I ZAPLAKACE ZA NJIM KAO ZA JEDINCEM.

Ovo se ispunilo na Golgoti kada je Isus razapet, i tom prilikom probodene njegove ruke i noge klinovima, i rebra Rimskim kopljem.
Takodje, Jevandjelj kazu da su zene plakale prilikom Isusovog raspeca na Golgoti.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Umro je Isus kao jedna od licnosti Bozanstva

Ja sam vec pomenuo tekst iz starog zaveta gde Bog Otac koga vi imenujete kao JEHOWA kaze za sebe `I POGLEDACE NA MENE KOJEGA PROBODOSE, I ZAPLAKACE ZA NJIM KAO ZA JEDINCEM.

Ovo se ispunilo na Golgoti kada je Isus razapet, i tom prilikom probodene njegove ruke i noge klinovima, i rebra Rimskim kopljem.
Takodje, Jevandjelj kazu da su zene plakale prilikom Isusovog raspeca na Golgoti.

Misliš li na ovaj text: Zaharije 12
10 I izliću na dom Davidov i na stanovnike Jerusalimske duh milosti i molitava, i pogledaće na mene kojega probodoše; i plakaće za njim kao za jedincem, i tužiće za njim kao za prvencem

Dragi moj Laodikejac mogu reći da nisi mnogo upućen i imaš još dosta truda da uložiš kako bi došao do nekog znanja. Pošto se smatraš autoritetom i ovde držiš predavanja učiniću ti uslugu.

Nažalost taj prevod koji ti koristiš jeste loše preveden pa si zaveden da se radi o JEHOVI koji je JEDINAC za kojim se zaplače.
Prvo i prvo postavljam ti pitanje kome je to JEHOVA prvenac? ili o kakvom prvenstvu je ovde reč (i da ne izvlačiš iz kontexta)
Pošto na to nemaš odgovor ja ću ti učiniti uslugu kada ti postiram više prevoda da bi ih ti uporedio i proverio.

ovo je pod jedan
10

And I will pour upon the house of David, and upon the inhabitants of Jerusalem, the spirit of grace and of supplications: and they shall look upon me whom they have pierced, and they shall mourn for him, as one mourneth for his only son, and shall be in bitterness for him, as one that is in bitterness for his firstborn.

drugi

10

And I will pour[SUP]1[/SUP] upon the house of David, and upon the inhabitants[SUP]6[/SUP] of Jerusalem, the spirit of grace and of supplications: and they shall look[SUP]52[/SUP] upon me whom they have pierced,[SUP]1[/SUP] and they shall mourn[SUP]1[/SUP] for him, as one mourneth for [his] only [son], and shall be in bitterness[SUP]53[/SUP] for him, as one that is in bitterness[SUP]53[/SUP] for [his] firstborn.

treći
12:10 And I will pour upon the house of David, and upon the inhabitants of Jerusalem, the spirit of grace and of supplications: and they shall look upon me whom they have pierced, and they shall mourn for him, as one mourneth for his only son, and shall be in bitterness for him, as one that is in bitterness for his firstborn. pa redom

10 And I will pour upon the house of David, and upon the inhabitants of Jerusalem, the spirit of grace and of supplications: and they shall look upon me whom they have pierced, and they shall mourn for him, as one mourneth for his only son, and shall be in bitterness for him, as one that is in bitterness for his firstborn.

10 And I will pour upon the house of David, and upon the inhabitants of Jerusalem, the spirit of grace and compassion: and they shall look upon me, because they have mocked me, and they shall make lamentation for him, as for a beloved friend, and they shall grieve intensely, as for a firstborn son.

Hebrew Transliterated
12:10 VShPhKThY 'yL-BYTh DVYD V'yL YVShB YUrVShLM UrVCh ChN VThChNVNYM VHBYTV 'aLY 'aTh 'aShUr-DQUrV VSPhDV 'yLYV KMSPhD 'yL-HYChYD VHMUr 'yLYV KHMUr 'yL- HBKVUr.

Latin Vulgate
12:10 et effundam super domum David et super habitatores Hierusalem spiritum gratiae et precum et aspicient ad me quem confixerunt et plangent eum planctu quasi super unigenitum et dolebunt super eum ut doleri solet in morte primogeniti

King James Version
12:10 And I will pour upon the house of David, and upon the inhabitants of Jerusalem, the spirit of grace and of supplications: and they shall look upon me whom they have pierced, and they shall mourn for him, as one mourneth for his only son, and shall be in bitterness for him, as one that is in bitterness for his firstborn.

American Standard Version
12:10 And I will pour upon the house of David, and upon the inhabitants of Jerusalem, the spirit of grace and of supplication; and they shall look unto me whom they have pierced; and they shall mourn for him, as one mourneth for his only son, and shall be in bitterness for him, as one that is in bitterness for his first-born.

Bible in Basic English
12:10 And I will send down on the family of David and on the people of Jerusalem the spirit of grace and of prayer; and their eyes will be turned to the one who was wounded by their hands: and they will be weeping for him as for an only son, and their grief for him will be bitter, like the grief of one sorrowing for his oldest son.

Darby's English Translation
12:10 And I will pour upon the house of David and upon the inhabitants of Jerusalem the spirit of grace and of supplications; and they shall look on me whom they pierced, and they shall mourn for him, as one mourneth for an only son, and shall be in bitterness for him, as one that is in bitterness for his firstborn.

Douay Rheims Bible
12:10 And I will pour out upon the house of David, and upon the inhabitants of Jerusalem, the spirit of grace, and of prayers: and they shall look upon me, whom they have pierced: and they shall mourn for him as one mourneth for an only son, and they shall grieve over him, as the manner is to grieve for the death of the firstborn.

Noah Webster Bible
12:10 And I will pour upon the house of David, and upon the inhabitants of Jerusalem, the spirit of grace and of supplications: and they shall look upon me whom they have pierced, and they shall mourn for him, as one mourneth for his only son, and shall be in bitterness for him, as one that is in bitterness for his first-born.

World English Bible
12:10 I will pour on the house of David, and on the inhabitants of Jerusalem, the spirit of grace and of supplication; and they shall look to me whom they have pierced; and they shall mourn for him, as one mourns for his only son, and shall be in bitterness for him, as one who is in bitterness for his firstborn.

Young's Literal Translation
12:10 And I have poured on the house of David, And on the inhabitant of Jerusalem, A spirit of grace and supplications, And they have looked unto Me whom they pierced, And they have mourned over it, Like a mourning over the only one, And they have been in bitterness for it, Like a bitterness over the first-born

10
And I will pour[SUP]1[/SUP] upon the house of David, and upon the inhabitants[SUP]6[/SUP] of Jerusalem, the spirit of grace and of supplications: and they shall look[SUP]52[/SUP] upon me whom they have pierced,[SUP]1[/SUP] and they shall mourn[SUP]1[/SUP] for him, as one mourneth for [his] only [son], and shall be in bitterness[SUP]53[/SUP] for him, as one that is in bitterness[SUP]53[/SUP] for [his] firstborn.

Dragi moj Laodikejac ako ovo nije dosta onda ide znaš ono:

[TABLE]
[TR]
[TD][/TD]
[TD]U kojima Bog svijeta ovoga oslijepi razume nevjernika, da im ne zasvijetli vidjelo jevanđelja slave Hristove,
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
Dakle dali je JEHOVA jedinac? ja ne bi rekao jer biblijska nauka kako vidiš to ne podržava.
Sve ovo u nadi da mi trud nije uzalud.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
[WARNING]Svi prethodni postovi koji se nisu odnosili na temu, pobrisani su. Tema je Stauros - Krst ili Stub?[/WARNING]

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Dela apostolska 5:30 daje takodje malo uvida o isusovoj smrti
Bog otaca naših podiže Isusa, kog vi ubiste obesivši na drvo.
Sta mislite jesu li ga razapeli ili obesili?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dela apostolska 5:30 daje takodje malo uvida o isusovoj smrti
Bog otaca naših podiže Isusa, kog vi ubiste obesivši na drvo.
Sta mislite jesu li ga razapeli ili obesili?

Apostol je ovde vise to naglasio zargonski, misleci na raspece na krstu, biblija ne protivreci sebi samoj.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Poam prima odikejam sentradiktanje zaavenije bitnje odgo

Dmogući taj vpod Bus (zaseost Trojičarskog Boga) raešen na krstaču ili tarabu sa popregačom

Unapreorima.

Dali večni život "je Božija smrt na tarabi sa poprečagom?"

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pošto sam primetio da Laodikejac sam sebe kontradiktira pitanje za ostali advent (nije bitno ko daje odgovor)

Dali je svemogući taj vaš Gospod Bog Isus (zasebna ličnost Trojičarskog Boga) razapet ili obešen na krstaču ili tarabu sa popregačom?

Biblijske dokaze samo! ako ima poželjno i stihovi jer ovde raspravljamo po bibliji a ne po ljudskoj nauci neke crkve.
Unapred hvala na odgovorima.

To je optuzba bez pokrica, bar bi bilo dobro da kazes sta sam izneo kontradiktorno, osim sto sam rekao da je Apostol obracajuci se Jevrejima u zargonu rekao `Bog otaca naših podiže Isusa, kog vi ubiste obesivši na drvo, pritom misleci na raspece Hristovo na krstu, jer Isus i jeste bio obesen na krstu od drveta viseci samo na klimovima koji su mu bili zabijeni kroz ruke i noge.

Evo nekoliko tekstova koji govore o krstu:

[TABLE="class: contentpaneopen"]
[TR]
[TD]1. Jevr. Glava 12
(Knjige Novoga zaveta/Jevrejima poslanica)
... i Svršitelja Isusa, koji mesto određene sebi radosti pretrpe krst, ne mareći za sramotu, i sede s desne strane prestola Božijeg. 12:3 Pomislite, dakle, na Onog koji je takvo protivljenje protiv sebe od ...
2. Kol. Glava 02
(Knjige Novoga zaveta/Kološanima poslanica)
... poklonivši nam sve grehe, 2:14 I izbrisavši pismo uredbe koja beše protiv nas, i to uzevši sa srede prikova ga nakrstu; 2:15 I svukavši poglavarstva i vlasti izvede ih na ugled slobodno, i pobedi ih ...
3. Kol. Glava 01
(Knjige Novoga zaveta/Kološanima poslanica)
... sa sobom, umirivši krvlju krsta Njegova, kroza Nj sve, bilo na zemlji ili na nebu. 1:21 I vas koji ste nekad bili odlučeni i neprijatelji kroz pomisli u zlim delima, 1:22 A sad vas primiri u telu mesa ...
4. Filib. Glava 03
(Knjige Novoga zaveta/Filibljanima poslanica)
... one koji tako žive kao što nas imate za ugled. 3:18 Jer mnogi hode, za koje vam mnogo puta govorih, a sad i plačući govorim, neprijatelji krsta Hristovog; 3:19 Kojima je svršetak pogibao, kojima je Bog ...
5. Filib. Glava 02
(Knjige Novoga zaveta/Filibljanima poslanica)
... nađe se kao čovek. 2:8 Ponizio sam sebe postavši poslušan do same smrti, a smrti krstove. 2:9 Zato i Bog Njega povisi, i darova Mu ime koje je veće od svakog imena. 2:10 Da se u ime Isusovo pokloni ...
6. Efe. Glava 02
(Knjige Novoga zaveta/Efescima poslanica)
... da iz oboga načini sobom jednog novog čoveka, čineći mir; 2:16 I da pomiri s Bogom oboje u jednom telukrstom, ubivši neprijateljstvo na njemu. 2:17 I došavši propovedi u jevanđelju mir vama dalekima ...
7. Gal. Glava 06
(Knjige Novoga zaveta/Galatima poslanica)
... onima koji su s nama u veri. 6:11 Vidite koliko vam napisah rukom svojom! 6:12 Koji hoće da se hvale po telu oni vas nagone da se obrezujete, samo da ne budu gonjeni za krst Hristov. 6:13 Jer ni oni ...
8. Gal. Glava 05
(Knjige Novoga zaveta/Galatima poslanica)
... se ukide sablazan krstova. 5:12 O da bi odsečeni bili oni koji vas kvare! 5:13 Jer ste vi, braćo, na slobodu pozvani: samo da vaša sloboda ne bude na želju telesnu, nego iz ljubavi služite jedan drugom. ...

Sto se tice izraza Krst - Stauros, to jeste greda sa precagom koja oblikuje krst.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
5.Moj21:22,23
Ko zgreši tako da zasluži smrt, te bude osuđen na smrt i obesiš ga na drvo,
[SUP]23[/SUP] Neka ne prenoći telo njegovo na drvetu, nego ga isti dan pogrebi, jer je proklet pred Bogom ko je obešen; zato ne skvrni zemlje koju ti Gospod Bog tvoj daje u nasledstvo.
To je bila kazna koja se takodje praktikovala u Izraelu.
Povezi to sa Delima 5:30
Bog otaca naših podiže Isusa, kog vi ubiste obesivši na drvo
dela:10:39
I mi smo svedoci svemu što učini u zemlji judejskoj i Jerusalimu; kog i ubiše obesivši na drvo
Galatima 3:13
[SUP]13[/SUP] Hristos je nas iskupio od kletve zakonske postavši za nas kletva, jer je pisano: Proklet svaki koji visi na drvetu
Ruke su mu prikucane uspravno na stubu,i tako je visio,pomalo se odupiruci nogama od posebno pravljen naslon.Kad zele da skrate muke ,prebiju mu noge,ali njemu to nisu uradili jer su zakasnili,umro je malo pre toga.

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pošto sam primetio da Laodikejac sam sebe kontradiktira pitanje za ostali advent (nije bitno ko daje odgovor)

Dali je svemogući taj vaš Gospod Bog Isus (zasebna ličnost Trojičarskog Boga) razapet ili obešen na krstaču ili tarabu sa popregačom
?

Biblijske dokaze samo! ako ima poželjno i stihovi jer ovde raspravljamo po bibliji a ne po ljudskoj nauci neke crkve.
Unapred hvala na odgovorima.

Ako je optužba bez pokrića citiraj taj post gde si ti dao odgovor na postavljena pitanja?

Evo kako ja vodim diskusiju sa tobom:

Pitanje
Kako se izgovara i šta znači "KRST"

Laodikejac odgovara
Grčki krst se piše Staurus a znači TARABA SA POPREGAČAMA

Pitanje
Šta znači ELOHIM

Laodikejac odgovara
Pa rekao sam ti da je to JEDNINA U MNOŽINI, što znači Bog u tri zasebne ličnosti

Pitanje
Ko je umro na tarabi sa popregačama

Laodikejac odgovara
Rekao sam ti već da je umro je jedno lice Trojičarskog ELOHIMA "NA KRSTU" i samo Bog je mogao da umre da spasi čoveka i ima večni život! ne može čovek da umre kao spasitelj to mora da je BOG.

Pitanje
Ko je Isus i šta je Isus

Laodikejac odgovara
Rekao sam ti da se Isus Bog i da se zove JEHOVA. Rekao sam ti mnogo puta da se starozavetni JEHOVA inkarnirao u novozavetnog JEHOVU

Pitanje
Dali ponovljeni zakon Marko 12:29 And
SonName.gif
answered him, The first of all the commandments is, Hear, O Israel;
HisName.gif
is our Elohim,
HisName.gif
is one:

važi i za adventiste

Tajac! Laodikejac ne kaže šta je rekao.

Neozbiljan diskutant koji ne poznaje pismo a hoće da bude učitelj! prezatrpava stihovima svoje psotove kontadiktirajući sam sebe.

Dragi moj Laodikejac što ti kažeš jeste adventna dogma bazirana ni na što! , zato ti sam sebe kontradiktiraš i ne daš odgovore. Ali ja tebi citiram ono što ti neznaš niti poznaješ, Vidi to je jevanđelja našega Gospoda Isusa (HRISTOSA našega premudroga ELOHIMA i spasitelja) a to se ne može kvariti.

Evo pa krvari da vidimo sa čim ovo kontradiktiraš?
1.Kor. 15,21. Jer budući da kroz čovjeka bi smrt, kroz čovjeka i vaskrsenije mrtvijeh.

Zato ja tebi kažem da si ti u adventnoj jeresi i da ti kažeš ono što ne možeš pokriti! i opet te pitam:

Šta znači "KRST" i Ko je umro na tarabi sa popregačama?
Dali laže kada citira ponovnljene zakone?

Unapred hvala na odgovoru.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
5.Moj21:22,23
Ko zgreši tako da zasluži smrt, te bude osuđen na smrt i obesiš ga na drvo,
[SUP]23[/SUP] Neka ne prenoći telo njegovo na drvetu, nego ga isti dan pogrebi, jer je proklet pred Bogom ko je obešen; zato ne skvrni zemlje koju ti Gospod Bog tvoj daje u nasledstvo.
To je bila kazna koja se takodje praktikovala u Izraelu.
Povezi to sa Delima 5:30
Bog otaca naših podiže Isusa, kog vi ubiste obesivši na drvo
dela:10:39
I mi smo svedoci svemu što učini u zemlji judejskoj i Jerusalimu; kog i ubiše obesivši na drvo
Galatima 3:13
[SUP]13[/SUP] Hristos je nas iskupio od kletve zakonske postavši za nas kletva, jer je pisano: Proklet svaki koji visi na drvetu
Ruke su mu prikucane uspravno na stubu,i tako je visio,pomalo se odupiruci nogama od posebno pravljen naslon.Kad zele da skrate muke ,prebiju mu noge,ali njemu to nisu uradili jer su zakasnili,umro je malo pre toga.

Vec sam prilozio potrebne istorijske, filozofske, i arheoloske dokaze u prilog cinjenice da su Rimljani razapinjali osudjenike iskljucivo na krst, i da druga vrsta raspeca nije u skladu sa ovim dokazima.

Takodje sam dao i biblijske argumente, i takodje naveo da je izraz obesiti na drvo, izrecen zargonski a podrazumeva raspece na drveni krst, sto potvrdjuju i tekstovi koji govore o samom cinu Isusovog raspeca.

Ali ponovio bih ono sto sam vec rekao u jednom od komentara, strasno je kada organizacija uzme monopol nad ljudskim umom i savescu, takav covek je spreman sve da prihvati, odricuci se svesno istine zarad pripadnosti organizaciji koja propagira laz, i ako takav covek i otkrije da je nesto laz, on ce u svakom slucaju ostati u njoj zrtvujuci istinu, sto govori o samim pobudama koje ga na to nagone.

Natrag