- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Draga Isabelita, i ovo smo utvrdili da nije tačno. Na osnovu njenih spisa i objašnjenja ona nije tvrdila da su vrata grešnicima zatvorena nakon 22.oktobra 1844. Ono što smo ovde mogli videti kroz citate koje je pisala i objašnjena koja je dala jeste da je verovala lično da su vrata zatvorena bila za one koji su vest čuli pa odbacili. Ne za one koji vest nisu čuli. Tako da je ovo takođe dezinformacija po pitanju njenog učenja.U Katoličkoj crkvi ima jako puno svetaca, tako da nemam vremena ni interes za čitanjem djela Ellen White, čak ni iz radoznalosti.
Ono što pročitam ovdje na forumu, dovoljno je da imam neki uvid. Jednu važnu informaciju o njoj daje mi njezine riječi o zatvorenosti vrata, onaj datum 22. 10....te i te godine, znaš već na što mislim? Kad su se vrata zatvorila za grešnike.
Vidiš, ja vjerujem u Boga koji nikada ne zatvara vrata svoga Srca. Naprotiv, On se ne umara praštajući i stalno zove k sebi grešnike da Mu se vrate, da im može iskazati svoje milosrđe.
Ti ćeš imati svoje objašnjenje, znam...ali kažem ti, već samo taj podatak meni je dovoljan da shvatim da njezino nadahnuće nije bilo od Boga. A ako je jednom pogriješila, mogla je pogriješiti i više puta.
Pozdrav.