Sta rade mrtvi ljudi?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Danas osnivam grupu.
Zar nisi rekao da vec dajes nase kometare u grupi a sad je tek osnivas?

Znaci lagao si svo vreme!

Ti bi kidao moje koment. ali ne smeš ni da ih uzmeš. A ja ću vaše da dam.
Naravno da bi kidao, pozovi me u grupu ako smes!?

Ne smes, jer smo mi teoloski superiorniji od tebe! Mozes samo da dajes nase komentare okrnjene! Totalni jad i beda!

A ti nisi porekao, cime svojom recju?

ovde me nije razbio, a tamo će da me razbije.
Ovde sam te takodje razbio!
Pozovi me i tamo da te razbijem!

Pa ako sam kako kazes smesan, sta se brines?

Nego ne smes pozvati, jer su mi argumenti superiorniji!

:D:beee::):roll:ovaj čas idem da je osnujem.
I sta ces tamo sam da radis, da se hvalis drugima kako si nas razbio? :)

Koja beda!

Jesi li svjestan? Sad si osobno priznao da si do sada čitavo vrijeme lagao.
Svo vreme ga i navodim da se izlaprda a on ne shvata! :)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Propovjednik 9,10]Sve što ti dođe na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada ni mišljenja ni znanja ni mudrosti u grobu u koji ideš.

Dakle nema rada, nema mišljenja, nema znanja, nema mudrosti umrlima.

A ovi će da veruju kao i bezbožnik Saul.

Dakle Saul bezbožnik je verovao da ima rada, mišljenja, znanja nakon smrti.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Propovjednik 9,10]Sve što ti dođe na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada ni mišljenja ni znanja ni mudrosti u grobu u koji ideš.

Dakle nema rada, nema mišljenja, nema znanja, nema mudrosti umrlima.

Da, kada se cepka i izvrce onda je tako, ali kada se procita ceo kontekst, onda se vidi da je Solomun rekao da "nema ni vaskrsenja" a ne samo zagrobnog zivota:

Propovednik 9:4-7:

» Jer ONAJ TKO JE MEĐU ZIVIMA, IMA NADE: i živ pas više vrijedi nego mrtav lav. «

---> zivi imaju nade..

» Živi barem znaju da će umrijeti, a MRTVI ne znaju ništa, ZA NJIH NEMA VIŠE NAGRADE, jer se zaboravlja i spomen na njih. «

---> mrtvac nece dobiti nagradu, dakle nista od vaskrsenja..

» Davno je nestalo i njihove ljubavi, i mržnje, i zavisti, I VIŠE NIKADA NEĆE IMATI UDELA NI U ČEM ŠTO BIVA POD SUNCEM. «

---> nikada vise nece ziveti, dakle nista od vaskrsenja..

» Zato s radošću jedi svoj kruh i vesela srca pij svoje vino, JER SE BOGU VEĆ PRIJE SVIDJELO TVOJE DJELO. «

---> dobio si platu u ovom zivotu i ne nadaj se nicemu vise, ovaj zivot je sve.. tako su jevreji jedno vreme i verovali i Solomun ovde navodi sta su verovali

Dakle, ne samo da se u tekstu porice zagrobni zivot nego i vaskrsenje mrtvih, pa ako cemo verovati tome sto Solomun kaze, onda trebamo odbaciti i vaskrsenje! Eto koliko je ovakva teologija besmislena!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Dakle, ne samo da se u tekstu porice zagrobni zivot nego i vaskrsenje mrtvih, pa ako cemo verovati tome sto Solomun kaze, onda trebamo odbaciti i vaskrsenje! Eto koliko je ovakva teologija besmislena!

Problem je u tome da je Solomon u stvari filozofirao, što je i očekivano od čoveka takve mudrosti. Da ne govorim o tome da se ovo:

"Zato s radošću jedi svoj kruh i vesela srca pij svoje vino, JER SE BOGU VEĆ PRIJE SVIDJELO TVOJE DJELO" ne odnosi na nepostojanje zagrobnog života, nego na to da ne treba previše brinuti o tome šta donosi sutra. Uz to naglašava Božiju milost, jer bez nje ne bi smo ni postojali.

Ps. Jadna li im je "telogija" koja ne shvata ni kontekst ni dubinu filozofskog razmišljanja autora knjige mudrosti.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Da, kada se cepka i izvrce onda je tako, ali kada se procita ceo kontekst, onda se vidi da je Solomun rekao da "nema ni vaskrsenja" a ne samo zagrobnog zivota:

Propovednik 9:4-7:

» Jer ONAJ TKO JE MEĐU ZIVIMA, IMA NADE: i živ pas više vrijedi nego mrtav lav. «

---> zivi imaju nade..

» Živi barem znaju da će umrijeti, a MRTVI ne znaju ništa, ZA NJIH NEMA VIŠE NAGRADE, jer se zaboravlja i spomen na njih. «

---> mrtvac nece dobiti nagradu, dakle nista od vaskrsenja..

» Davno je nestalo i njihove ljubavi, i mržnje, i zavisti, I VIŠE NIKADA NEĆE IMATI UDELA NI U ČEM ŠTO BIVA POD SUNCEM. «

---> nikada vise nece ziveti, dakle nista od vaskrsenja..

» Zato s radošću jedi svoj kruh i vesela srca pij svoje vino, JER SE BOGU VEĆ PRIJE SVIDJELO TVOJE DJELO. «

---> dobio si platu u ovom zivotu i ne nadaj se nicemu vise, ovaj zivot je sve.. tako su jevreji jedno vreme i verovali i Solomun ovde navodi sta su verovali

Pa dobro,u cemu je problem???
Jesu li Lazar i ostali koji su u Bibliji spomenuti kao vaskrsle osobe,rekle narodu da su bili na nebu u raju,paklu,cistilistu?,ili gde vec???
Jel tesko dati odgovor na to pitanje???
A na ono "spomen im se zaboravio" ,pa Bog nece da vaskrsne zlikovce,kao ni one koje je licno pobio vodama potopa i slicnim sredstvima. Sve koje Bog licno ubije ili unisti,za njih se i spomen zaboravio,nece biti vaskrsnuti.
A zasto bi Bog sve vaskrsavao???
U Boga postoji knjiga zivota u koju su upisani svi oni koji su vredni Bozjeg dara vaskrsenja,pa se zato potrudimo da ako umremo,da se nadjemo u njoj. i to ti je lak odgovor.
Uvek prvo proveri prevod,kontekst,kome je upucen i slicno i bice lako razumeti.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A tko Bogu piše u tu knjigu? Bog nema ruke, ne može držati olovku i pisati.

Kako tko mu piše? Danas mu to radi "nebeski" tekst procesor, recimo "word perfect", ili skupine anđela pred kojima se mora opravdati zašto spašava čoveka...:rolleyes:

Naravno gornja rečenica je tačna isključivo ako mislimo da je Sveto Pismo (Bibliju) zaista doslovno pisao Svesilni, i da original iste "drži" u sefu na devetom nebu, kako to veruju američki farmeri i trgovci s istočne obale "good ol US of A. Oni su ti uz zamotane muhamedance, jedini koji Pismima negiraju ljudsku komponentu i autorstvo.

Ps. kao i u svemu ostalom i u ovome su ovi "fundamentalisti" licemerni i dvolični, jer isti i te kako koriste ljudsku komponentu kako u "tumačenjima" tako i u odbrani istih ubacivanjem stvari koje u originalnom tekstu Pisama ne postoje.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Mrtvi ne znaju ništa Propovednik 9,5-10

Mrtvi ne hvale Boga Isaija 38,18-19.

Mrtvi nemaju misli Psalam 146,4.

Natrag