Sta rade mrtvi ljudi?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Strasno je ono sto se ovde tvrdi, da Hriscani nakon 100 godine nisu imali spise novog zaveta.

Točno, sve do blizu kraja 4. stoljeća nisu točno znali što spada u novozavjetne spise.

Kako su onda uopste znali za Hrista, i ucenje jevandjelja?

Imali su Crkvu. :) Crkva je stup i uporište istine, a ne knjiga.

Osim toga, imate vi protestanti novozavjetne spise, a razmnožavate se k'o koronavirus. Crkva okuplja one koji su Kristovi, a ne Biblija. Isus je glava Crkve, a ne glava Biblije.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Točno, sve do blizu kraja 4. stoljeća nisu točno znali što spada u novozavjetne spise.

Osim toga, imate vi protestanti novozavjetne spise, a razmnožavate se k'o koronavirus. Crkva okuplja one koji su Kristovi, a ne Biblija. Isus je glava Crkve, a ne glava Biblije.
Biblija nije obicna knjiga,ona je Rec Bozja, i naravno vaznija je od crkve,od koje su cak i ljudi vazniji...
Crkva je obicna gradjevina,i moze biti od bilo cega i bilo gde,ali ljudi su ti koji cine "crkvu"

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Da, ali samo onima kojima je Krist Bog.

Upravo tako, a ne nekakav "anđeo" u liku Chuck-a Norrisa (Najveći čovek koji je ikada živeo - po Kuli Stražari Rasselove korporacije)

S malim "c" crkva je građevina, a s velikim "C" Crkva je ono čemu je Krist glava. Jehovini svjedoci odbacuju i Krista Boga i Crkvu kojoj je Krist glava.

Odbacuju oni i Boga, a ne samo Njegovu Crkvu. Jer, ponoviću "Jehova" nije YHWH.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
OK. Tko ne prizna Boga Sina ne priznaje ni Boga Oca.

Upravo tako. Zar nije rečeno: "Ljubljeni! Tko je lažac, ako ne onaj koji tvrdi da Isus nije Krist? Antikrist je onaj tko niječe Oca i Sina. Svaki koji niječe Sina, nema ni Oca, a tko priznaje Sina, ima i Oca."

Naime, Otac je u Sinu i Sin u Ocu. Jedno su, ili ovima judaizmom posednutima Echad.

Ujedno, upravo njihovo (Protestantsko, posebno Mileritsko) insistiranje na hebraizmima (to ide toliko daleko da od čitavog Novog Zaveta priznaju, tačnije smatraju "izvornim" jedino Matejevo evanđelje, i to njegovu gnostičko manihejsku "varijantu" isključivo zato što je prepuno "hebraizama") i vodi ka dvema stvarima: ili odbacivanju Novog Zaveta ili čak, kao u slučaju Maura Bignina čitave Biblije.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
SMRT = kao SPAVANJE - NESVJESNOST
kad čovjek umre
umre zato jer mu je Bog Otac JHVH
uzeo svoj dah-duh životni,
tijelo se raspadne,
a DUH čovjeka ide u stanje spavanja
NESVJESTAN je
do – uskrsa – bilo prvog za spašenike
bilo drugoga za ne spašenike

duhovi svih mrtvih su zajedno
u nekom „skladištu“

SMRT = SPAVANJE

==========================

1. SAMUELOVA 28,15

Samuel upita Šaula: "ZAŠTO SI POMUTIO MOJ MIR dozivajući me gore?" A Šaul odgovori: "U velikoj sam nevolji jer su Filistejci zavojštili na me, a Bog se okrenuo od mene i ne odgovara mi više ni preko proroka ni u snima. Zato sam dozvao tebe da me poučiš što da činim.

PSALAM 3,6

Sad mogu leć` i USNUTI, i onda ustat` jer me Jahve drži.

PSALAM 17,15

A ja ću u pravdi gledati lice tvoje, i JEDNOM KAD SE PROBUDIM, sit ću ga se nagledati.

PSALAM 22,30

Njemu će se jedinom klanjati svi koji SNIVAJU U ZEMLJI, pred njim se sagnuti svi koji u prah silaze. I moja će duša za njega živjeti,

JOB 19,26

A KAD SE PROBUDIM, k sebi će me dići: iz svoje ću puti tad vidjeti Boga.

MUDRE IZREKE 3,24

Kad legneš, nećeš se plašiti, i KAD ZASPIŠ, SLATKO ĆEŠ SNIVATI.

PJESMA NAD PJESMAMA 7,10

Usta su tvoja kao najbolje vino. Koje odlazi ravno dragome mome kao što teče na usnama USNULIH.

IZAIJA 26,19

Tvoji će mrtvi oživjeti, uskrsnut će tijela. PROBUDITE SE I KLIČITE, STANOVNICI PRAHA! Jer rosa je tvoja - rosa svjetlosti, i zemlja će sjene na svijet dati.

DANIEL 12,2

Tada će se PROBUDITI MNOGI KOJI SNIVAJU U PRAHU ZEMLJINU; jedni za vječni život, drugi za sramotu, za vječnu gadost.

NZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZNZ

IVAN 11,11

To reče, a onda im dometnu: "Lazar, prijatelj naš,

SPAVA, NO IDEM PROBUDITI GA.

DJELA APOSTOLSKA 7,60

Onda se baci na koljena i povika iza glasa:

"Gospodine, ne uzmi im ovo za grijeh!" Kada to reče, USNU.

1. KORINĆANIMA 15,6

Potom se ukaza braći, kojih bijaše više od pet stotina zajedno;

većina ih još i sada živi, a NEKI USNUŠE.

1. KORINĆANIMA 15,18

Onda i oni koji USNUŠE U KRISTU, propadoše.

1. KORINĆANIMA 15,20

Ali sada: KRIST USKRSNU OD MRTVIH, PRVINA USNULIH!

1. KORINĆANIMA 15,51

Evo otajstvo vam kazujem: svi doduše nećemo USNUTI, ali svi ćemo se izmijeniti.

EFEŽANIMA 5,14

Zato veli: "PROBUDI SE, TI ŠTO SPAVAŠ, USTANI OD MRTVIH

i zasvijetljet će ti Krist.

1. SOLUNJANIMA 4,13

Nećemo da budete u neznanju, braćo, o onima koji su USNULI,

da ne tugujete kao drugi koji nemaju nade.

1. SOLUNJANIMA 4,14

Doista, ako vjerujemo da je Isus umro i uskrsnuo,

onda će Bog i one koji USNUŠE U ISUSU, privesti zajedno s njime.

1. SOLUNJANIMA 4,15

Ovo vam uistinu velimo po riječi Gospodnjoj: mi živi, preostali za Dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su USNULI.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107

Potpuno pogresno, jer biblija kaze da su apostoli pisali poslanice i jevandjelja i ostale, a potom se to citalo i umnozavalo po crkvama.

Tako da su crkve vec sa smrcu poslednjeg apostola Jovana imale SVE apostolske spise, i znali su koji su od apostola.

Tek sa otpadom Rimske lokalne crkve, ona je usvajala i apokrife koje je pripisivala apostolima.

"Pozdravite braću u Laodikiji, i Nimfana i domaću crkvu njegovu.
I kad se ova poslanica pročita kod vas, učinite da se pročita i u laodikijskoj crkvi, i onu što je pisana u Laodikiju da i vi pročitate"
( Kolosanima 4. 15 - 16 )

Koje istine ako kazes da nisu imali spise koji su izvor istine?

Bog je crkvi dao svoju rec, i ona je merilo istine.
Ko nema rec Bozju on uci ljudske filozofije a naziva se Hristovim imenom.

Da vidimo sta Bog kaze o tome:

REČ BOŽJA - BIBLIJA NAPISANA I NADAHNUTA SVETIM DUHOM BOŽJIM DUHOM:

"I imamo najpouzdaniju proročku riječ, i dobro činite što pazite na nju, ako na vidjelo koje svijetli u tamnome mjestu, dokle dan ne osvane i danica se ne rodi u srcima vašima.
I ovo znajte najprije da nijedno proroštvo književno ne biva po svome kazivanju;
Jer nikad proroštvo ne bi od čovječije volje, nego naučeni od svetoga Duha govoriše sveti Božiji ljudi" ( 2 poslanica Petrova 1. 19 - 21 )

DATA ZA ČOVEKOVO DUHOVNO USAVRŠAVANJE:

"Ali ti stoj u tome što si naučio i što ti je povjereno, znajući od koga si se naučio,
I budući da iz malena umiješ sveta pisma, koja te mogu umudriti na spasenije u Hrista Isusa.
Sve je pismo od Boga dano, i korisno za učenje, za karanje, za popravljanje, za poučavanje u pravdi, Da bude savršen čovjek Božij, za svako dobro djelo pripravljen" ( 2 poslanica Timotijeva 3. 16 - 17 )

"Jer šta se napred napisa, za našu se nauku napisa, da trpljenjem i utehom pisma nadu imamo" ( Rimljanima poslanica 15. 4 )

REČ BOŽJA JE IZVOR ISTINE KOJOM NAS ON POSVEĆUJE:

"Osveti ih istinom svojom: riječ je tvoja istina" ( jevanđelje po Jovanu 17. 17 )

BOG NAS DUHOVNO PREPORAĐA VEČNOM REJU BOŽJOM:

"Kao prerođeni ne od sjemena koje truhne, nego od onog koje ne truhne, riječju živoga Boga, koja ostaje dovijeka.
Jer je svako tijelo kao trava, i svaka slava čovječija kao cvijet travni: osuši se trava, i cvijet njezin otpade;
Ali riječ Gospodnja ostaje dovijeka. A ovo je riječ što je objavljena među vama" ( 1 poslanica Petrova 1. 23 - 25 )

REČ BOŽJA - SVEDOĆANSTVO ZA POSLEDNJE VREME:

"A on reče: idi Danilo, jer su zatvorene i zapečaćene ove riječi do pošljednjega vremena, mnogi će pretraživati, i znanje će se umnožiti....
Mnogi će se očistiti, ubijeliti i okušati; a bezbožnici će raditi bezbožno, niti će koji bezbožnik razumjeti, ali će razumni razumjeti" ( knjiga proroka Danila 12. 4 - 10 )

REČ BOŽJA OSTAJE DOVEKA:

"I doći će izbavitelj u Sion i k onima od Jakova koji se obraćaju od grijeha, veli Gospod.
A ovo će biti zavjet moj s njima, veli Gospod: duh moj, koji je u tebi, i riječi moje, koje metnuh u usta tvoja, neće otići od usta tvojih ni od usta sjemena tvojega, ni od usta sjemena sjemena tvojega, veli Gospod, otsele i dovijeka" ( knjiga proroka Isaije 59. 20 - 21 )

REČ BOŽJA - SVEDOĆANSTVO O ISUSU:

"I On im reče: O bezumni i sporog srca za verovanje svega što govoriše proroci!
Nije li to trebalo da Hristos pretrpi i da uđe u slavu svoju?
I počevši od Mojsija i od svih proroka kazivaše im šta je za Njega u svemu pismu" ( jevanšelje po Luki 24. 25 - 27 )

"I reče im: Ovo su reči koje sam vam govorio još dok sam bio s vama, da sve treba da se svrši šta je za mene napisano u zakonu Mojsijevom i u prorocima i u psalmima.
Tada im otvori um da razumeju pismo.
I reče im: Tako je pisano, i tako je trebalo da Hristos postrada i da ustane iz mrtvih treći dan;
I da se propoveda pokajanje u ime Njegovo i oproštenje greha po svim narodima počevši od Jerusalima.
A vi ste svedoci ovome" ( jevanđelje po Luki 24. 44 - 48 )

NE MENJATI REČ BOŽJU:

"Jer svjedočim svakome koji čuje riječi proroštva knjige ove; ako ko dometne ovome, Bog će nametnuti na njega zla napisana u knjizi ovoj;
I ako ko oduzme od riječi knjige proroštva ovoga, Bog će oduzeti njegov dijel od knjige života, i od grada svetoga, i od onoga što je napisano u knjizi ovoj" ( otkrivenje 22. 18 - 20 )

Član
Učlanjen(a)
13.10.2009
Poruka
1.294
Jedva čekam da vidim šta će to Bog dometnuti onima koji napisaše onih stotinak biblijskih kontradiktornosti što sam ovde na forumu postavio i onda to pripovedaju kako je Biblija nekaka božija reč u stvari je sve to pisanije iz treće i četvrte i ko zna koje ruke? A šta rade mrtvi? Zavisi od vere. Neki spavaju neki su džehenemu ili čistilištu neki se reinkarnišu a neki su slobodni.......

Natrag