Sta rade mrtvi ljudi?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Jadni ljudi , nemaju dušu , nemaju kršćanstvo , a što onda imaju kadse sami nazivaju kršćanima ? Izgleda da samo ivaju Nostrodamusa ,i babu Vangu

Kršćanima se nazivaju jer pominju Krista, ali isto tako bi smo mogli da kažemo i da su muslimani kršćani jer pominju Isusa (Isu), ili bahaisti da su kršćani, jer i oni pominju Krista.

Shvati, radi se o klasičnom američkom shvatanju termina. (Za njih ni mi ni Pravoslavni nismo kršćani, samo su oni koji se klanjaju bibliji kršćani)

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Tako piše u grčkom originalu.

Raščlanimo ono što je najjednostavnije, što se tiče samo prijevoda.

Dakle, Biblija kaže ovako: Lk 23,42-43: "Isuse, sjeti me se kada dođeš u kraljevstvo svoje." A on će mu: "Zaista ti kažem: danas ćeš biti sa mnom u raju!"

Evo grckog teksta
BGT Luke 23:43 καὶ εἶπεν αὐτῷ· ἀμήν σοι λέγω, σήμερον μετ᾽ ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ.

BYZ Luke 23:43 Καὶ εἶπεν αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς, Ἀμὴν λέγω σοι, σήμερον μετ᾽ ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ.

Da li ti vidis ovde negde u grckom tekstu dve tacke : ??? ja ne vidim.
Bez te dve tacke recenica ima potpuno drugaciji smisao.
A on ce mu zaista ti kazem danas bices sa mnom u raju.
Pazi sad ovo,ako koristis popovsku logiku..
Biblija pise da je Isus bio 3 dana MRTAV,pa cak da je bio u paklu,ali nikako ne u raju. Po tvome ispada da je Isus slagao razbojnika do njega,zar ne???
Isus mu je tog dana obecao da ce biti u raju,i ispunice to obecanje u odredjeni dan.
Mogu li ti pomoci sa Jovan 11:
23 Isus joj reče: Brat će tvoj ustati.
24 Marta Mu reče: Znam da će ustati o vaskrsenju, u poslednji dan.
I Marta je znala da ce se uskrsenja desavati u poslednji dan,tako da ce i taj razbojnik biti usksnut u poslednji dan.
Bice mi drago ,ako si ovo razumeo onako kako je i Marta razumela.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo grckog teksta
BGT Luke 23:43 καὶ εἶπεν αὐτῷ· ἀμήν σοι λέγω, σήμερον μετ᾽ ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ.

BYZ Luke 23:43 Καὶ εἶπεν αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς, Ἀμὴν λέγω σοι, σήμερον μετ᾽ ἐμοῦ ἔσῃ ἐν τῷ παραδείσῳ.

Da li ti vidis ovde negde u grckom tekstu dve tacke : ??? ja ne vidim.

A evo vašeg "jehovističkog" prijevoda:

Lk 23,43: A Isus mu je rekao: “Zaista, kažem ti danas, bit ćeš sa mnom u raju.”

Vidi dvotočke u vašem jehovističkom prijevodu! Vidiš li u grčkom tekstu dvotočku!?!?!? Ja ne vidim. :)A vidi još dva zareza u vašem jehovističkom prijevodu, a kojih nema u grčkom originalu!?!?!? :)

Ostavimo se mi klaunskih argumenata i vratimo se ozbiljnoj analizi i argumentaciji. Ovo jednog potpuno istog primjera:

Mt 26,34: tἔφη αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς Ἀμὴν λέγω σοι ὅτι ἐν ταύτῃ τῇ νυκτὶ πρὶν ἀλέκτορα φωνῆσαι τρὶς ἀπαρνήσῃ με.

Mt 26,34: Reče mu Isus: "Zaista, kažem ti, još ove noći, prije negoli se pijetao oglasi, triput ćeš me zatajiti!"

Pitanje glasi: Je li Isus Petru rekao kako će ga Petar triput izdati još te iste noći, ili je Isus Petru rekao - noćas ti kažem, jednog dana (za tisuću godina ili kad Armagedon započne), triput ćeš me zatajiti???? Miroljub i Simović, da je Isus razbojniku rekao: "Danas ti kažem, bit ćeš sa mnom u raju (jednog dana), znači li to onda da je Isus i Petru rekao: "Danas ti kažem, triput ćeš me zatajiti!

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U grobu je bilo Isusovo tijelo. I Isus je Bog, a Bog prisutan svugdje i u svakom trenutku.

Da, Bog je prisutan svuda na svakom mestu.

Isus je nakon smrti bio u grobu,, i to jasno kaze pismo.

"Jer kao što je Jona bio u trbuhu kitovom tri dana i tri noći: tako će biti i sin čovječij u srcu zemlje tri dana i tri noći" ( Matej 12. 40 ).

"Reče joj Isus: ne dohvataj se do mene, jer se još ne vratih k ocu svojemu; nego idi k braći mojoj, i kaži im: vraćam se k ocu svojemu i ocu vašemu, i Bogu svojemu i Bogu vašemu" ( Jovan 20. 17 )

Jos nesto.

Ako je Hristos bio na nebu neposredno posle casa smrti,
onda on nije nikada stvarno umro i bio u stanju smrti u grobu, vec je samo promenio agregatno stanje.

Onda po vama biblija laze kada kaze da je UMRO za ljudske grehe.

Zato ne pravi Isusa lažovom. Lažljivica je vaša proročica.

Ja ne pravim Isusa lazovom, vec upravo ti tvojim nebiblijskim stavom.

Ja sam odbranio Isusa od tvog laznog ucenja, jer tvoje lazno ucenje prikazuje Isusa kao lazova.

Ni k od kršćana.

Ko veruje Hristu i onome sto on kaze, on je Hriscanin.

Ko tvrdi da Isus laze i da nije u pravu, i potom stavlja svoju rec naspram njegove, on nije ni H od Hriscana.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
A evo vašeg "jehovističkog" prijevoda:

Lk 23,43: A Isus mu je rekao: “Zaista, kažem ti danas, bit ćeš sa mnom u raju.”

Vidi dvotočke u vašem jehovističkom prijevodu! Vidiš li u grčkom tekstu dvotočku!?!?!? Ja ne vidim. :)A vidi još dva zareza u vašem jehovističkom prijevodu, a kojih nema u grčkom originalu!?!?!? :)

Ostavimo se mi klaunskih argumenata i vratimo se ozbiljnoj analizi i argumentaciji. Ovo jednog potpuno istog primjera:

Mt 26,34: tἔφη αὐτῷ ὁ Ἰησοῦς Ἀμὴν λέγω σοι ὅτι ἐν ταύτῃ τῇ νυκτὶ πρὶν ἀλέκτορα φωνῆσαι τρὶς ἀπαρνήσῃ με.

Mt 26,34: Reče mu Isus: "Zaista, kažem ti, još ove noći, prije negoli se pijetao oglasi, triput ćeš me zatajiti!"

Pitanje glasi: Je li Isus Petru rekao kako će ga Petar triput izdati još te iste noći, ili je Isus Petru rekao - noćas ti kažem, jednog dana (za tisuću godina ili kad Armagedon započne), triput ćeš me zatajiti???? Miroljub i Simović, da je Isus razbojniku rekao: "Danas ti kažem, bit ćeš sa mnom u raju (jednog dana), znači li to onda da je Isus i Petru rekao: "Danas ti kažem, triput ćeš me zatajiti!

Ogromna je razlika izmedju istine i lazi,izmedju dana i noci,
Konkretno,veoma je lose poredjenje doticnog stiha sa onim sto je Isus rekao Petru,
a to je da nema nikakve veze sa ovom temom "Sta rade mrtvi ljudi"
To nema blage veze sa stanjem mrtvih,
ali ne rece mi dal znas kolko slucajeva vaskrsenja mrtvih imas u Bibliji???
da li je i jedna osoba od tih vaskrslih mrtvih kazala da je bila u raju,i kako je tamo???
Uzeo sam najocigledniji primer Lazara, pa ako je za njegovu smrt Isus kazao da je Lazar zaspao i da ce on da ga probudi,
Kako da ti govoris nesto drugo???
Sta zelis da kazes??? Da je Lazar bio u raju,a da ga je Isus silom vratio na zemlju???
Sta su svi ti vaskrsli mrtvi koji se pominju u Bibliji radili dok su bili mrtvi???

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pre bi se reklo da su rani crkveni sabori bile prave kockarnice, jer tu nisu nista drugo radili osim sto su se kockali sa istinom, stavljajuci na sto razlicite nebiblijske obicaje i ucenja, pa bi onda izvlacili i usvajali ono sto bi izvukli.

Cak su i tukli one koji bi se suprotstavili takvom rezultatu kockanja, sto je istorijski podatak.

Novac se podrazumevao, jer nisu nista ulozili, a dobijali bi mnogo time sto bi narod pod pretnjom smrcu i progonstvom sve prihvatao, i donosio velikoi novac u crkvu za razlicite praznike, i kupovinu relikvija, i za darove crkvi.

Natrag