Sta rade mrtvi ljudi?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Za Boga su to proroci koji su govorili u drskosti. :)

Zato ce te tvoje reci same osuditi, jer tvoj karakter upravo pokazuje ovu karakternu osobinu drskosti, bahatosti, zavisti, egoizma, samoljublja..itd..

Ellen White je bila osoba ljubavi, ponizna, krotka, saosecajna, poucljiva, i poucavala je druge ljubavi Bozjoj.

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Pitanje svih pitanja je, o kom se Isusu radi.

Onom koji je za sebe rekao da je "Ego Eimi" na hebrejskom YHWH, raspetom na Krstu - Križu, ili o Chuck Noriss-u, nekakvom "najvećem čoveku koji je ikada živeo", stubovanom, nevidljivo prisutnom "Mihaelu" iz 1914?

Ako li se radi o prvom, onda treba znati da oni takvog (pravog) Isusa ne priznaju, tačnije gadi im se, a ako se radi o ovom drugom, to je nekakakv "body builder" američkog uma, alter ego trgovca suknima i masona u pokušaju Charlesa T Russell-a i njegovih "sledbenika", i od "njega" se zaista i može očekivati da govori kao i otac mu, dakle da laže. Uostalom, ako li je verovati "duhu proroštva" isti je "nevidljivo prisutni" (od 1914, pa 1929. pa 1975 i tako dalje) sotonin brat, pa kako onda da ne laže...

Shvatimo već jednom, Isus koji je osnovao Crkvu, bogočovek, um, logos, Sin, druga osoba jednog i jedinog bića, nije Isus koga ovi Mileritski masončići pominju i u koga navodno "veruju"... tako da, oni se neće libiti da pravog Isusa, sina Božijeg, prikažu lažovom, jer ga Bogom i ne priznaju.
Bogocovek ne postoji u Bibliji dakle verujes u lazi :)

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Bogocovek ne postoji u Bibliji dakle verujes u lazi :)

Postoji Isus Bog

"I odgovori Toma i reče mu: Gospod moj i Bog moj.
Isus mu reče: pošto me vidje vjerovao si; blago onima koji ne vidješe i vjerovaše" ( Jovan 20. 28 )

Postoji Isus koji je jedno sa Ocem:

Ja i otac jedno smo" ( Jovan 10. 30 - 31 )

Postoji Isus koga Bog Otac oslovljava sa Boze i stvoritelju:

A sinu ( GOVORI ):
prijestol je tvoj, Bože, va vijek vijeka; palica je pravde palica carstva tvoga.
Omiljela ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza te,
Bože, Bog tvoj uljem radosti većma od drugova tvojijeh.
I opet: ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su djela ruku tvojijeh:
Ona će proći, a ti ostaješ: i sva će ostarjeti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmijeniće se: a ti si onaj isti, i tvojijeh godina neće nestati"
( Jevrejima 1. 8 - 12 | Psalam 45. 6 - 7 )

itd..

Učlanjen(a)
30.01.2016
Poruka
371
Postoji Isus Bog

Isus mu reče: pošto me vidje vjerovao si; blago onima koji ne vidješe i vjerovaše" ( Jovan 20. 28 )

Postoji Isus koji je jedno sa Ocem:

Ja i otac jedno smo" ( Jovan 10. 30 - 31 )

Postoji Isus koga Bog Otac oslovljava sa Boze i stvoritelju:

A sinu ( GOVORI ): prijestol je tvoj, Bože, va vijek vijeka; palica je pravde palica carstva tvoga.
Omiljela ti je pravda, i omrzao si na bezakonje: toga radi pomaza te,
Bože, Bog tvoj uljem radosti većma od drugova tvojijeh.
I opet: ti si, Gospode, u početku osnovao zemlju, i nebesa su djela ruku tvojijeh:
Ona će proći, a ti ostaješ: i sva će ostarjeti kao haljina,
I savićeš ih kao haljinu, i izmijeniće se: a ti si onaj isti, i tvojijeh godina neće nestati"
( Jevrejima 1. 8 - 12 | Psalam 45. 6 - 7 )

itd..
Isus nije Bog to nigde ne pise.

Pise da je Isus Bozji Sin.
Bog je posvedocio sa neba tri puta da je Isus Bozji Sin.
Isus je rekao za sebe; Ja Sam Bozji Sin.

Isus nije nikada rekao Ja sam Bog.

a ti neces da prihvatois te dokaze iz Biblije.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Postoji Isus Bog

Isus nije Bog to nigde ne pise.

Pise da je Isus Bozji Sin.
Bog je posvedocio sa neba tri puta da je Isus Bozji Sin.
Isus je rekao za sebe; Ja Sam Bozji Sin.

Isus nije nikada rekao Ja sam Bog.

a ti neces da prihvatois te dokaze iz Biblije.

Ovdje se najzornije vidi što je to "Sola Scriptura". :) Princip "Sola Scriptura" najtočnije bi bilo imenovati - "only my sect" - "samo moja sekta".

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ovdje se najzornije vidi što je to "Sola Scriptura". :) Princip "Sola Scriptura" najtočnije bi bilo imenovati - "only my sect" - "samo moja sekta".

Što se i dalo očekivati, jer ta idolatrijska blasfemija je i izrodila 50.000 "denominacija" poznatih između ostalog i kao "oni koji umeću zareze, tačke, dvotačke i ostale znake interpunkcije", jednom rečju siluju, pendreče i kasape Bibliju, da bi ista dokazala njihove zaumnosti. Od kojih je jedna između ostalog i ta da je Jakov bio "mlađi" brat Isusov (a to je u zaumlju njihovom nastalo isključivo da bi se suprotstavili Crkvenoj dogmi o devičanstvu Blažene Djevice Marije, na koju su ovi idolatri alergični)...

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Što se i dalo očekivati, jer ta idolatrijska blasfemija je i izrodila 50.000 "denominacija" poznatih između ostalog i kao "oni koji umeću zareze, tačke, dvotačke i ostale znake interpunkcije", jednom rečju siluju, pendreče i kasape Bibliju, da bi ista dokazala njihove zaumnosti. Od kojih je jedna između ostalog i ta da je Jakov bio "mlađi" brat Isusov (a to je u zaumlju njihovom nastalo isključivo da bi se suprotstavili Crkvenoj dogmi o devičanstvu Blažene Djevice Marije, na koju su ovi idolatri alergični)...

Sve što je od Kristove Crkve njima izaziva alergiju.

Natrag