Sta je Sabat i da li Hriscani treba da ga drze.

Da li Hriscani ne smeju nista da rade subotom

• Hriscani smeju i mogu da rade subotom sta god pozele

Votes: 3 60,0%
  • Hriscani Ne smeju da rade subotom

Votes: 0 0,0%
  • Hriscani mogu subotom da lece ,ali ne smeju da rade

• Hriscani mogu subotom samo da poucavaju Biblijom .

• Hriscanima je nesto dozvoljeno,a nesto nije dozvoljeno da rade subotom

Votes: 2 40,0%
  • Hriscani imaju crveno slovo subotom -pravoslavni kalendar

• Total voters
    5
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
To isto pise i u cetvrtoj zapovesti u odnosu na subotu, sto znaci da je subota sedmi dan.

Ovde umesto odmor stoji SHABAT - subota.

"Sjećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.

Šest dana radi, i svršuj sve poslove svoje.
A sedmi je dan odmor Gospodu Bogu tvojemu; tada nemoj raditi nijednoga posla, ni ti, ni sin tvoj, ni kći tvoja, ni sluga tvoj, ni sluškinja tvoja, ni živinče tvoje, ni stranac koji je među vratima tvojim.

Jer je za šest dana stvorio Gospod nebo i zemlju, more i što je god u njima; a u sedmi dan počinu; zato je blagoslovio Gospod dan od odmora i posvetio ga" ( 2 Mojsijeva 20 poglavlje ).
Sabat se na nas jezik prevodi sa Odmor,pa nisi li mi ti to potvrdio u jednom od ranijih postova?
Dakle sedmi dan se preveden na nas jezik zove ODMOR.
Ta rec se koristi na hiljade mesta u Bibliji pa ne znaci samo sedmi dan.Ja ti postavih slike u ranijim postovima,al badava...
Nadalje ako vec hoces da se drzis jevrejskog Odmora onda moras ceo zakon da slusas,a ne samo drzanje Sabata i desetke.
Vas je vasa prorocica zestoko prevarila deleci zakon na dva dela i slicno.
Dal ti zelis vise da slusas vasu Jezavelju prema
Otkrivenje, glava 2
20 No imam na tebe malo, što dopuštaš ženi Jezavelji, koja govori da je proročica, da uči i da vara sluge moje da čine preljubu i da jedu žrtvu idolsku.
ili pak ono sto Pavle pise u
Galatima, glava 3
10 Jer koji su god od dela zakona pod kletvom su, jer je pisano: Proklet svaki koji ne ostane u svemu što je napisano u knjizi zakonskoj da čini.
U Novom savezu ni Isus ni apostoli ne pristaju na farisejska podmetanja nogu da sablazne ucenika pocev od "obrezanja" pa do drzanja subota ,desetka i slicno. Zasto to cinite???

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ljudi, morate znati. Ovo što gore iznese Laodikeja, ne piše u Bibliji nego u spisima pijane proročice Ellen White.

Upravo tako.

No pijana proročica, pijani "otac" Miller, pijani "učitelj" joj Bates, Bibliju nikada i nisu čitali kako se ona čita, nego su joj prilazili s ciljem da pronađu "dokaze" za svoje bezumne kalkulacije i delirična "proroštva".

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
A ovo sto pise Stvarnoslap pise covek koji smrce Heroin.

Jer tako nesto moze da iznisli samo covek pod uticajem droga.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
To znaci da od sada trebamo da krsimo zapovesti, da krademo, ubijamo, cinimo preljube..

Cist satanizam.

Galatima 3. 10 govori o obrednom zakonu.
Dokle ces da slusas prorocicu koja deli zakon???
Kakve su to podele Zakona???
Ap pavle je veoma jasan
Galatima, glava 3
10 Jer koji su god od dela zakona pod kletvom su, jer je pisano: Proklet svaki koji ne ostane u svemu što je napisano u knjizi zakonskoj da čini.
11 A da se zakonom niko ne opravdava pred Bogom, poznato je: jer pravednik od vere živeće.
Zato ne saplici hriscane kao fariseji da moraju da drze Subote,jer to nigde i niko nija zapovedio hriscanima da drze subote i da daju desetak.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Iznosis lazi da ja citiram neku prorocicu.

Ja govorim sta pise u bibliji.

A ti ucis ljudsku nauku tvoje organizacije koja je sve izvrnula.

Dakle.

Knjiga zakonska sadrzi obredni zakon.
I tu knjigu je Mojsije stavio pored kovcega zaveta.

Deset zapovesti su bile u kovcegu.

Dakle, radi se o obrednom zakonu napisanom u knjizi
.

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Iznosis lazi da ja citiram neku prorocicu.

Ja govorim sta pise u bibliji.

A ti ucis ljudsku nauku tvoje organizacije koja je sve izvrnula.

Dakle.

Knjiga zakonska sadrzi obredni zakon.
I tu knjigu je Mojsije stavio pored kovcega zaveta.

Deset zapovesti su bile u kovcegu.

Dakle, radi se o obrednom zakonu napisanom u knjizi
.
Ponasas se kao farisej i gledas da saplices ljude kao nekada fariseji hriscane o obrezanju itd...
Pogledaj sta pise Biblija o takvim osobama,i o onome sto je Vodece telo zapovedilo
Dela apostolska, glava 15
24 Budući da mi čusmo da neki od nas izišavši smetoše vas rečima, i raslabiše duše vaše govoreći vam da se obrezujete i da držite zakon, kojima mi ne zapovedismo;
28 Jer nađe za dobro Sveti Duh i mi da nikakvih tegoba više ne mećemo na vas osim ovih potrebnih:
29 Da se čuvate od priloga idolskih i od krvi i od udavljenog i od kurvarstva, i šta nećete da se čini vama ne činite drugima; od čega ako se čuvate, dobro ćete činiti. Budite zdravi.
Jel tu procita negde da treba da drzimo subote i da dajemo desetak???
Nema ih,pa zato ne saplici ,i ne teraj ljude da drze subote i da im uzimas desetak.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tu se govori o obrezanju i obrednom zakobu, a ne o deset zapovesti.

Da su tu apostoli upucivali na krsenje dest zapovesti kako ti tvrdis, o to vi bilo iskonsko bezbostvo.

A Hristos i apostoli svuda nalazu drzanje deset zapovesti.

Natrag