Šta je od ovoga Biblijska Istina?

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Pozdravljam sve forumaše

Mnogo se po forumu piše o "Pogrešnim očekivanjima" ili tim lažnim prorocima i da ne treba slediti te lažne proroke ali niko još nije pojasnio mnoge stvari da se izjasni šta je Biblijska istina a šta je TROLANJE SPAM i lažno prorokovanje jer je to prazno filozofiranje pogrešnim pretpostavkama po ljudskim uredbama.

Za početak moliću fino da se izjasni Biblijsko učenje:
Šta vi kažete da je Biblijsko načelo kada je u pitanju "Koliko lica jedan istiniti premudri Bog i spasitelj naš ima"?

Da li je ovo pitanje dobro fromulisano ili nije?
A sada je veoma važno da svi oni što se ne TROLAJU, SPAMUJU forum kao lažni proroci po Bibliji i sa Biblijom izjasne indoktrinaciju kako naš jedini Bog množine jeste jedan ali nije jedna osoba već više Božasntava kao posebne ili zasebne ličnosti čine jedgnog Boga.
Konkretno da se izjasni: Da li je Bog naš množina božanstava ili je to samo jedna ličnot kao numerično jedna osoba?
Unapred hvala na vašem uloženom trudu.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ostaviću za sada ovu tvoju temu, mada predosjećam da će se ovdje sva priča svesti na Sveto trojstvo. Ako se to desi, onda će ova tema biti spojena sa već postojećom temom "Sveto trojstvo".

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Ne znam, ako ga i ima, ( a to nećemo nikada dokazati ) , onda je jedan, jedna energija i jedno biće ili šta li već i kako bi " to " nazvali. Bogu hvala nemam Biblijskih citata.:)

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Na ovoj temi ne bi trebali lažni proroci da bilo kome TROLAJU njihovu doktrinu ili da promotiraju te njihove blogove, pogotovo me ne interesira ničija opsesija zato što su opsednuti JS, transfuzijom, Trojstvom ili Brooklinom i KS i svaka tema da se vrti oko JS.
Mene zanima samo istina kao Biblijsko načelo.

Dok čekamo da vidimo da li će se ova tema pretvoriti u TROJSTVO evo još nekoliko pitanja za napredne Hristove sledbenike koji izvršavaju sve zakone a ne robuju tom zakonu neka se izjasne šta je od ovoga Biblijska istina.

Šta je Biblijska istina o Isusu kada je u pitanju Toma, konkretno. Šta je Isus bio dok je boravio na zemlji?
Bog, pola Bog a pola čovek ili nešto treće?

U šta je Isus pretvorio vodu na svadbi u Kani Galilejskoj i dal je i Isus pio grožđani sok pre ili posle FERMENTACIJE po Jovanu glava 2

Po Biblijskom načelu koga sve treba nazivati Ocem?

Dakle mene interesira samo istina a tu je i to TROJSTVO i zakon i još mnogo što šta se ovde na ovaj forum TROLA da bi se spamovalo.
Jedino me ne interesira je to šta neki lažni proroci prorokuju, izvolte.

Član
Učlanjen(a)
29.06.2010
Poruka
2.014
Da sam pisala Jevanđelje, ja bih ti rekla i šta je io i šta je pio, ovako ne mogu dati ISTINIT odgovor. Čitajući Novi Zavjet , u dubini duše sam uvijek razmišljala da je Isus samo jedan dobar čovjek. Zato sam i napustila Bogoslovski fakultet, ne želeći lažno da studiram, a da ne vjerujem u bezgrešno začeće. Iako znam da je Bogu sve moguće, nekako to nisam mogla da prihvatim. I zašto se u Jevanđeljima ne spominje dalji život Bogorodice i đeca koju je rađala ne znam s kim? Samo se jednom spominje kada Isusu kažu : " Evo ti majke i braće ", a on kaže : " to nisu moji majka i braća, svi ste vi moja braća." U srcu sam pomislila, kompleks vanbračnog đeteta. To je ono što razumom pojmim. Žao mi je ako ovim iskazom vrijeđam bilo čija vjerska osjećanja. To mi nije namjera, samo iznosim ono što ja mislim.

Član
Učlanjen(a)
06.02.2010
Poruka
535
Iako je pitanje trojstva svim razumnim osobama apsurdna ideja o kojoj je besmisleno i govoriti jer nigde nema podršku u Bibliji, hajde da još jednom jednostavnim stavcima iz Biblija različitih prevoda izložimo istinu o nepostojanju trojstva!Neka Biblija odgovori na pitanje da li je Isus Svemogući Bog, jednak Jehovi (Jahveu) ili je Sin, Mesija, božanske prirode, savršeni čovek, poslednji Adam! 1. Luka 3:21 "*Kad se sav narod krstio, krstio se i Isus. I dok se molio, otvorilo se nebo 22*i sveti duh sišao je na njega u tjelesnom obliku kao golub, a s neba se začuo glas: “Ti si Sin moj, ljubljeni, ti si mi po volji!2. Matej 3:16,17 Kad se krstio, Isus se odmah podigao iz vode. I gle, otvorila su se nebesa i Ivan je vidio kako duh Božji silazi kao golub i dolazi na Isusa. 17 I gle, čuo se glas s neba koji je rekao: “Ovo je Sin moj, ljubljeni, koji mi je po volji!3. Marko 1:9-11 U te dane došao je Isus iz Nazareta u Galileji i Ivan ga je krstio u Jordanu. 10 I odmah, dok je izlazio iz vode, vidio je kako se razdvajaju nebesa i kako duh, kao golub, silazi na njega. 11 I s neba se začuo glas: “Ti si Sin moj, ljubljeni, ti si mi po volji!”4. Jovan 1:32-34 32 Ivan je još posvjedočio: “Vidio sam kako duh kao golub silazi s neba i ostaje na njemu. 33 Ni ja ga nisam znao, ali onaj koji me poslao da krštavam vodom rekao mi je: ‘Na koga vidiš da duh silazi i ostaje na njemu, to je onaj koji krsti svetim duhom.’ 34 Ja sam to vidio i svjedočim da je on Sin Božji.5. Matej 16:13-17 "Kad je došao u krajeve Cezareje Filipove, Isus je upitao učenike svoje: “Što govore ljudi, tko je Sin čovječji?” 14 Oni su odgovorili: “Neki kažu da si Ivan Krstitelj, drugi da si Ilija, a treći da si Jeremija ili jedan od proroka.” 15 Nato ih je upitao: “A vi, što vi kažete, tko sam ja?” 16 Šimun Petar je odgovorio: “Ti si Krist, Sin Boga živoga.” 17 Tada mu je Isus rekao: “Sretan si, Šimune, sine Jonin, jer to ti nisu otkrili tijelo i krv, nego Otac moj koji je na nebesima Verujem da ne može jasnije da bude da sva 4 pisca jevanđelja, od kojih su 3 apostola koji su živeli sa Isusom, zapisuju isti izveštaj o tome da je Isus Sin Božji a ne Svemogući Bog! Da nije tako, nego da je trojstvo činjenica i istina, zašto se onda niko drugi ne naziva sinom već samo Isus, dok je Jehova Otac, zašto se sveti duh ne naziva sinom ili ocem ako su sva trojica ravnopravna i ako su sva trojica Bogovi? Šta je onda sveti duh ako je Jehova jasno nazvan Ocem a Isus Sinom, da li je sveti duh mama, tetka, stric, baba, šta je sveti duh? Evo sledećih stavaka:1. 2. Petrova 1:17,18 "Jer on (Isus) je od Boga, Oca, primio čast i slavu, kad su od veličanstvene slave do njega doprle riječi: “Ovo je sin moj, ljubljeni moj, koji mi je po volji!” 18 Da, čuli smo te riječi koje su došle s neba dok smo s njim bili na svetoj gori. Ovo je Petrova izjava koji je, takođe, živeo i propovedao sa Isusom.Dakle razumnoj osobi je ovo sasvim dovoljno da uvidi da Biblija jasno iznosi i ponavlja da je Isus Sin Božji, ni slučajno Svemogući Bog! Ipak mnogi koji ne žele da vide istinu u tome izvrću Pismo!2. 1.Timoteju 2:5,6 "5 Jer jedan je Bog i jedan je posrednik između Boga i ljudi, čovjek, Krist Isus, 6 koji je sebe dao kao odgovarajuću otkupninu za sve!Da li može biti jasnije i bolje razumljivo bilo šta od ove izjave???;)

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Taman posla da se vređamo, nemam nameru nikog ni da provociram a ne da vređam. Samo hoću da mi ovi što sve zanju izjasne neke stvari, jednostavno zar ne.

Prvo izmislili da je to KS onda ismejavaju tuđu veru da nije, samo zato insistiram da mi pojasne jer oni nisu lažni proroci koji je taj jedini kanal istine?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
PRIMEDBE:

Neki kažu: ako je Isus Bog, onda ne bi mogao biti iskušan. Po Bibliji, Isus je uzeo telo čoveka, svoje Božanstvo je zaogrnuo ljudskom prirodom, pa svoje božanske osobine nije koristio. Tako je mogao da se služi samo onim što je dostupno svim ljudima, a to je Božja milost. Zato dok je god na Zemlji, Isus se Ocu obraća kao niži višem, kao što mi kao stvorenja treba da mu se obraćamo. Isus stalno govori da ima iste moći kao i Otac (ima život, sveznanje, sveprisutnost, i slično). Isus je pre svega pokazao koliko poverenje treba da imamo u svog nebeskog Oca. Pokazao je da ako se oslonimo na Boga možemo da živimo bez greha, po Božjem zakonu. Zato Isus dok je na Zemlji stalno poziva Oca da deluje, to jest koristi ono što je nama ljudima na raspolaganju. Hijerarhija Otac, Sin, Sveti Duh postoji zbog različitih uloga u planu spasenja. Da li postoji neki citat gde je Isus Hristos u podređenom položaju u odnosu na Oca pre Njegovog utelovljenja, ili pre pada u greh? Naravno, nema ga jer Isus samo dok je na zemlji kaže: "Otac moj je veći od mene" (Jn. 14.28), ali na nebu rade zajedno.

Za Hrista neki ljudi kažu da je bio neka vrsta anđela, pa je postao čovek, pa po vaskrsenju opet anđeo. Ako je po njima stvorenje bilo u stanju da bude u dva oblika (anđeo - čovek - anđeo), zašto Bog ne bi mogao da se utelovi u čoveka? Da li je stvorenje moćnije od svog Stvoritelja, pa može da uradi ono što Stvoritelj ne može?

Neki na osnovu 1.Kor. 8.4-6 kažu da Hristos jeste Gospod i Bog (Elohim), ali nije Jahve i nije svemoguć. Već smo čitali u Isaija 44.6 i 45.5 da je Jahve jedini Elohim, i da nema drugog Elohima osim Njega. Pošto za Isusa znamo da jeste Elohim, jasno je da je i Bog. Ako bi na osnovu ovog stiha rekli da Isus nije Bog, jer piše za Oca da je Bog, to bi bilo isto kao kad bi tvrdili da Otac nije Gospod jer je Isus Gospod, što naravno nije tačno. đavo i demoni sebe nazivaju bogovima i gospodima. To je njihova trajna želja (Is. 14.13,14). Svako za sebe može kazati da je Jahve, Gospod ili Bog, ali on to ne postaje samo zato što se tako nazvao. Ovde je istaknuto jedinstvo Oca i Hrista: postoje lažni bogovi i gospodi, ali mi imamo samo jednog Oca i samo jednog Gospoda Isusa Hrista. Kao što Isus kaže: "Ja i Otac jedno smo (Jn. 10.30).

Neki ljudi kažu da pošto je Isus Hristos posrednik između Boga i ljudi (1.Tim. 2.5), onda nije Bog, jer ne može istovremeno da bude i posrednik i jedan od dve strane između kojih posreduje. Ova primedba je apsurdna, jer u istom stihu piše: "Jer je jedan Bog i jedan posrednik Boga i ljudi, čovek Isus Hristos." Ako Hristos može da bude čovek a u isto vreme da bude posrednik između čoveka i Boga, onda mora da bude i Bog, jer posrednik između Boga i ljudi je očigledno i Bog i čovek - Bog u telu čoveka.

Marko 13.32 kod nas je prevedeno kao da Isus ne zna dan i čas svog povratka na Zemlju. Ovaj grčki glagol ima više mogućnosti za prevođenje, a najprikladnija bi u skladu sa sadržajem bila ova: "A o danu tome i času niko neće objavljivati (predavati znanje, a ne znati) ni anđeli, ...ni Sin, do Otac." Sin koji je poistovećen sa mudrošću, koji je zajedno sa Ocem stvarao svet, koji je zajedno sa Ocem pravio plan spasenja uključujući i Hristov drugi dolazak i koji je izrekao veoma precizna proročanstva o ovom događaju sigurno zna kada će doći da uništi greh, ali će taj dan i čas objaviti Otac.

SVETI DUH U BIBLIJI

Da li je Sveti Duh u Bibliji opisan kao sila kojom Bog deluje, ili kao osoba - Bog? Najjasnije je to objasnio Isus: "Bog je duh, i koji mu se mole, duhom i istinom treba da se mole." (Jn. 4.24) Ili Pavle: "A Gospod je Duh; a gde je Duh onde je sloboda." (2.Kor. 3.17) Ovde ne piše Bog ima silu koja je duh, nego Bog je Duh.

"Tako i u Bogu što je niko ne zna osim Duha Božjeg" (1.Kor. 2.11). Samo sveznajuća osoba može znati šta je u Bogu. Sveznanje ima samo Bog, a vidimo da Duh zna sve što je u Bogu. Osim toga, da li ste videli nekad silu koja nešto "zna"? Sila ne zna, silom upravlja neko ko ima znanje.

"Ko je upravljao Duh Gospodnji? Ili mu bio savetnik i naučio ga? S kim se dogovarao i ko ga je urazumio i naučio putu suda, i naučio ga znanju i pokazao mu put razuma?" (Is. 40.13,14) Ovde je Božji Duh prikazan opet kao neko ko sve zna, koga niko ne može da nauči nečemu. Božjim Duhom niko ne upravlja, jer Duh ima apsolutne, superiorne osobine u odnosu na nas, kakve ima samo Bog. "Kuda bih otišao od Duha tvojega, i od lica tvojega kuda bih utekao?" (Ps. 139.7) Ovde je za psalmistu isto bežati od Božjeg Duha i bežati od Božjeg lica. Samo Bog je sveprisutan, pa se od njega ne može pobeći.

U 1.Kor. 12.11 Duh razdeljuje po svojoj vlasti darove kako hoće. Za takvo delovanje mu je potrebno znanje koje ima samo Bog, inače bi pri podeli darova grešio. Duh dakle ima autoritet da radi po svojoj volji. Isus je takođe imao stav osobe koja ima vlast (Mt. 7.29; 9.6).

"Jer nađe za dobro Duh Sveti..." (Dela 15.28). Vidimo da Sveti Duh samostalno donosi odluke, a ne da je instrument kojim neko upravlja. Tako je zabranio apostolima da govore u Aziji (Dela 16.6), ima vlast da postavlja vladike (Dela 20.28), razdeljuje darove po svojoj vlasti (1Kor. 12.11), itd.

Pod silom se podrazumeva bezlična energija kojom upravlja neka ličnost. Sila nema razum i emocije. Ipak, u Bibliji se o Svetom Duhu u pravilu govori kao o nekom ko ima i razum i osećanja. Sveti Duh nas teši i uči (Jn. 14.26; Dela 9.31; 1.Kor. 2.13; 2.Pet. 1.21), možemo ga ožalostiti (Ef. 4.30), pre se sa ljudima (1.Moj. 6.3), govori preko proroka (2.Sa. 23.2), govori ljudima i to razgovetno (1.Tim. 4.1; Dela 10.19; 1.2,16; 13.2,4; Lk. 2.26;), razgovara sa prorocima (1.Ca. 22.24), poseduje ljubav (Rim. 15.30), ljudi ga kušaju (Dela 5.9), Duh misli i moli se za svete (Rim. 8.27), mrzi na zavist (Jak. 4.5), ljudi mogu da ga naruže (Jev. 10.29).

Da li možete da zamislite da sa vama razgovara sila? Ili da vas teši sila? Jezekilj razgovara sa Duhom Gospodnjim, i Duh mu kaže: "Ovako veli Gospod" (Jezek. 11.1,2,5). Sveti Duh je u Bibliji po pravilu opisan osobinama koje imaju samo bića, a nigde nije opisan kao sila, pa zato ne može biti reči o stilskim figurama. Stilske figure bi bile samo kada bi svuda u Bibliji Sveti Duh bio opisan kao sila, a onda u par navrata bio pesnički opisan kao živo biće. Nasuprot, Sveti Duh nikad u Bibliji nije opisan kao bezlična sila, nego mu je nasuprot tome dato mnogo osobina razumnog bića.

"Ne silom, ni krepošću, nego Duhom mojim veli Gospod." Zah. 4.6 Ako se promena karaktera, koja nam je svima potrebna, ne dešava silom nego Gospodnjim Duhom, onda Duh nije sila nego poseduje silu. "Jer evanđelje naše ne bi k vama samo u reči nego i u sili i u Duhu Svetom, i u velikom priznanju." (1.Sol. 1.5) Sila, Sveti Duh i priznanje su i ovde odvojeni. U Jev. 2.4 spominju se "različite sile i Duh Sveti". Umesto da Sveti Duh bude ubačen u različite sile, on je jasno odvojen od njih. "Silom Duha Božjeg" (Rim. 15.19). "Jer nam Bog ne dade Duha straha, nego sile i ljubavi i čistote." (2.Tim. 1.7) Ako bismo rekli da je Duh sila, morali bismo da kažemo i da je duh ljubav i čistota. Isaija u 11.2 piše da će na Hristu "počivati Duh Gospodnji, Duh mudrosti i razuma, Duh saveta i sile, Duh znanja i straha Gospodnjeg." Ovde Duh ima silu, kao i mudrost, razum, savete i znanje, a ne piše da je Duh sila, mudrost, razum, savet, znanje. I Mihej (Mih. 3.
cool.gif
kaže da je "pun sile od Duha Gospodnjeg." Vidi Rim. 15.13; 1.Kor. 2.4; Dela 1.8

Ako će Bog oprostiti hulu na Hrista a neće hulu na Svetog Duha (Mt. 12.31,32), onda bi ispalo da Bog više poštuje silu nego osobu. Međutim, po planu spasenja Isus u nebeskoj Svetinji nad svetinjama posreduje za nas, a Sveti Duh je ovde, uči nas i daje nam snagu. Dakle, ako pohulimo, zauvek odbacimo onog ko je tu da nas posvećuje, nema oproštaja.

"A Petar reče: Ananija! Zašto napuni sotona srce tvoje da slažeš Duhu Svetom i sakriješ od novaca što uze za njivu? ...Ljudima nisi slagao nego Bogu." (Dela 5.3,4) Po apostolu Petru slagati Svetog Duha je isto što i slagati Boga. "Ako li mu govori Duh ili anđeo, da se ne suprotimo Bogu." (Dela 23.9). Ovo sigurno nije rečenica sa stilskim figurama, nego jasna, doslovna rečenica. Anđeo i Sveti Duh su osobe koje govore, a ne bezlične sile. Protiviti se Duhu znači protiviti se Bogu.

U 1.Kor. 3.16; kaže da Božji Duh (a u 6.19 Sveti Duh) živi u nama. Ako je Sveti Duh sila, kako onda živi? Sila nije živa. Isto 2.Tim. 1.14; Rim. 8.9

Otkrivenje 1.4 govori o 7 Duhova Božjih koji su pred prestolom. Da li ima 7 Duhova ili samo jedan Duh? Odgovor je u Otkrivenju 4.5 sedam duhova Božjih su 7 žižaka = jedan svećnjak sa 7 žižaka = jedan Sveti Duh koji utiče na celu crkvu (jer je broj 7 simbol punine).

Postavlja se pitanje kako bi Sveti Duh ako je osoba mogao da se izlije na mnoštvo osoba, ili da poziva sve ljude na svetu na pokajanje. Osobina sveprisutnosti koju Bog ima nama ljudima je neshvatljiva. Kada bi shvatili kako to da je Bog svuda prisutan iako je jedan, znali bismo kako Sveti Duh utiče i izliva se na ljude iako je osoba. Osporavati da je Sveti Duh ličnost je isto kao i osporavati da je Bog ličnost, a to je stav ateiste a ne vernika. Ako je Gospod (Jahve - Jer. 23.24) sveprisutan a ličnost je, onda je i Sveti Duh ličnost iako je sveprisutan. Isus je isto tvrdio da je svuda prisutan: "gde su dva ili tri sabrani u ime moje, onde sam ja među njima" (Mt. 18.20). Ljudi održavaju bogosluženja širom sveta u isto vreme i svi oni su “sabrani u Hristovo ime”. Ako je Hristova tvrdnja tačna jasno je da poseduje osobinu sveprisutnosti. Pošto Sin i Sveti Duh imaju iste osobine kao i Otac, koje stvorenja nemaju, onda se ne može osporiti da su Sin i Sveti Duh Bog. Samo Bog je neograničen vremenom, prostorom i materijom. Duh je istina (1.Jn. 5.6) i Isus je istina (Jn. 14.6), i naravno Otac je istina, što se za bilo koje stvorenje ne može reći.

ŽRTVA

Koliku vrednost ima žrtva Isusa Hrista ako on nije Bog? Nije isto ako Bog šalje nekog drugog da se žrtvuje umesto nas, kao kad se On žrtvuje umesto nas. Veličina Boga je što nas toliko voli da se dok smo mu bili neprijatelji žrtvovao da bi nas spasao. Ako je Bog uzeo telo čoveka i umro umesto nas, onda smo zaista "kupljeni skupo"(1.Kor. 6.20; 7.23), i još smo preplaćeni. Ako je stvorenje umrlo za stvorenje, kako bi bio otkupljen ceo ljudski rod? Ako je Hristos samo stvorenje a ne Bog onda ne bi imao pravo da nas otkupi, jer smo prekršili Božji zakon, a ne Hristov. Jedino ako je Hristos Bog koji je dao ljudima zakon, mogao bi da se umeša u ovaj spor i da nas otkupi. Da li bi Bog bio pravedan ako bi poslao nekog trećeg da umre umesto nas ili njega, a svedoči drugačije, kako je već rečeno u Jev. 9.16,17?

ZAKLJUČAK

Sve ovo ne znači da ima tri Boga. Bog je samo jedan, i predstavio nam se kao Otac, Sin i Sveti Duh. Tačno je da ne možemo potpuno da shvatimo kako to da su Otac, Sin i Sveti Duh jedan Bog. Takođe, ne možemo da shvatimo kako Bog čita misli, kako je stvorio Zemlju, kako je vaskrsao Hrista, kako je hodao po vodi, kako se Hristos utelovio, i još mnogo toga. Ipak, sve ovo verujemo, jer nam je Bog tako objavio u Bibliji. Zato u Oca, Sina i Svetog Duha kao jednog Boga možemo verovati iako to ne razumeno potpuno, jer nam se Bog tako objavio.

Ko je video Sina video je i Oca. Otac, Sin i Sveti Duh imaju iste osobine, osobine koje nema ni jedno stvorenje nego samo Stvoritelj, jer su oni jedno - Bog. "Niko ne može Isusa Gospodom nazvati osim Duhom Svetim" (1.Kor. 12.3). "A kada dođe Utešitelj koga ću vam poslati od Oca, Duh istine koji od Oca izlazi, On će svedočiti za mene" (Jn. 15.26). Bog u planu spasenja ima različite uloge i načine delovanja. Plan spasenja će biti ostvaren, jer Bog (Otac, Sin i Sveti Duh) tako obećao, a pred kraj tog ostvarenja desiće se reči koje su nam prorečene preko Pavla: “da bude Bog sve u svemu” (1.Kor. 15.28).

Dodatak:

1Mojsijeva 22:12 "A anđeo reče: Ne diži ruke svoje na dete, i ne čini mu ništa; jer sada poznah da se bojiš Boga, kad nisi požalio sina svog, jedinca svog,
"mene radi." = Pošto kaže "mene radi" a ne "radi Boga", to ukazuje da vesnik koji je Avramu doneo poruku, u stvari jeste Hristos. Kao što Hristos nije umro od koplja, nego od tereta greha koji ga je razdvajao od Oca, tako ni Isak nije umro od očevog noža.

Isus dolazi

Član
Učlanjen(a)
03.10.2010
Poruka
1.305
Ovo nije odgovor ni na jedno moje pitanje, drugo

Ako već nešto citiraš tada je red da navedeš i koga citiraš odakle i šta citiraš da svi znamo sa čim imamo posla, niko da ne kaže eto opet lažni neki proroci.

A sada moliću lepo da mi pojasnite šta ovaj prorok ovde svedoči? citiram ga:

"Ja i Otac JEDNO SMO" - To je ono sto je Bog rekao u Starovm zvetu "Slusaj Izraele, Gospod Bog nas je JEDAN"

Šta je Bog u starom zavetu rekao?
Koji Bog iz starog zaveta je to rekao?
Uostalom ima li ko ovde da mi izjasni šta je ili koga je ovaj prorok ovde citirao?

Jer neki lažni proroci po forumu TROLAJU neku indoktrinaciju kako njihov Bog nije numerično jedan Bog nego mnoštvo božanstava(zasebnih ličnosti ili osoba) čine jednoga Boga i da sve te zasebne ponaosob osobe su u svemu jednake, u svemu iste i u svemu su ravne. Izvolte pitanja su vam postavljena a vi niste kao oni neki lažni proroci već u vama Biblijska istina i govorite sa autoritetom, jednostavno zar ne?

Povodom:
U 1.Kor. 3.16; kaže da Božji Duh (a u 6.19 Sveti Duh) živi u nama. Ako je Sveti Duh sila, kako onda živi? Sila nije živa. Isto 2.Tim. 1.14; Rim. 8.9

Od kud ti znaš da sila živi ili ne živi? pojasni mi taj pojam a potom i ovo:
A ako je pak taj Sveti Duh zasebno posebna neka ličnot božanske indoktrinacije "OSOBA" kako obijašnjavaš da se taj zasebni Bog Sveti Duh zaliva, doliva a kako se on to i preliva?

Hvala uredniče

Pokušavam da izmenim post kako bi dodao još pitanja ovim prorocima no ako se ne varam ima tu neki problem, Izvinjavam se za dupli post.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Pozdravljam sve forumaše

Mnogo se po forumu piše o "Pogrešnim očekivanjima" ili tim lažnim prorocima i da ne treba slediti te lažne proroke ali niko još nije pojasnio mnoge stvari da se izjasni šta je Biblijska istina a šta je TROLANJE SPAM i lažno prorokovanje jer je to prazno filozofiranje pogrešnim pretpostavkama po ljudskim uredbama.

Za početak moliću fino da se izjasni Biblijsko učenje:
Šta vi kažete da je Biblijsko načelo kada je u pitanju "Koliko lica jedan istiniti premudri Bog i spasitelj naš ima"?

Da li je ovo pitanje dobro fromulisano ili nije?
A sada je veoma važno da svi oni što se ne TROLAJU, SPAMUJU forum kao lažni proroci po Bibliji i sa Biblijom izjasne indoktrinaciju kako naš jedini Bog množine jeste jedan ali nije jedna osoba već više Božasntava kao posebne ili zasebne ličnosti čine jedgnog Boga.
Konkretno da se izjasni: Da li je Bog naš množina božanstava ili je to samo jedna ličnot kao numerično jedna osoba?
Unapred hvala na vašem uloženom trudu.
[FONT=&amp]1. Trojstvo ne podrazumeva više Bogova;[/FONT]
[FONT=&amp]2. Trojstvo podrazumeva da postoji samo JEDAN Bog;[/FONT] Tako da mi nije jasno na koga misliš kada kažeš ''višebožštvo''
[FONT=&amp]Jer zašto bi Matej, odnosno Hrist, insistirao na krštavanju u ime Oca, Sina i Svetog Duha. Ako je Bog Jehova – Spasitelj i jedini merodavni za naš odlazak u večni život ili večnu smrt ..... šta će nam sada ovde Sin i SD? Dovoljno je da se krstimo u ime Oca (Jehove)! I imamo dovoljno elemenata da se nadamo budućem spasenju. A ne da nam trebaju sada neki pomoćnici u Sinu i SD.[/FONT]

[FONT=&amp]Ima puno dokaza u Bibliji da je Bog samo jedan i da se On javlja u tri lica, ali sada bih izneo samo TRI.[/FONT]

[FONT=&amp]I – [/FONT][FONT=&amp]1. [/FONT][FONT=&amp]Тимот.[/FONT][FONT=&amp] 3,[/FONT][FONT=&amp]16[/FONT][FONT=&amp] И, као што је признато, велика је тајна побожности: Бог се јави у телу, оправда се у Духу, показа се анђелима, проповеди се незнабошцима, верова се на свету, узнесе се у слави.[/FONT]

[FONT=&amp] Znači nije baš tako lako spoznati Trojstvo, jer je to jedna od tajni Božijih. A znamo po Bibliji koliko je ljudska filozofija, inteligencija, logika, znanje...........ispod Božijie. Tako da se ovaj stih jako dobro uklapa u ovo što mi sada ovde na ovoj temi diskutujemo. [/FONT]

[FONT=&amp]II – [/FONT][FONT=&amp]Марко 1,8[/FONT][FONT=&amp] Ја вас крштавам водом, а Он ће вас крстити Духом Светим.[/FONT]

[FONT=&amp]Kako to da nas Hrist krštava SD? Zašto ne Bog? Ako je SD sila kojom Bog deluje na nekog ili nešto – otkud sada da je tu umešan Hrist?[/FONT]

[FONT=&amp]III - [/FONT]2. [FONT=&amp]Солуњ. [/FONT][FONT=&amp]2, 2[/FONT] [FONT=&amp]Да се не дате ласно покренути од ума, нити да се плашите, ни духом ни речју, ни посланицом, као да је од нас послана, да је већ настао дан Христов.[/FONT]

[FONT=&amp]Jedina Crkva koja ne priznaje Trojstvo su JS. [/FONT]
[FONT=&amp]Jedina Crkva koja govori da ima direktnu komunikacijom sa Bogom su JS. Preko Kule Stražare.[/FONT]
[FONT=&amp]A svi znamo, pa i JS – koliko zabluda i pogrešnih tumačenja je imala ta organizacija. Koji to prorok Božiji je u Bibliji više puta sa greškom predviđao neku stvar, sem LAŽNIH Božijih proroka?[/FONT]
[FONT=&amp]I sada je zaista vrlo nelogično da je Svemogući Bog jednoj takvoj organizaciji otkrio tako važnu stvar, a ostalim Crkvama koje su imale neuporedivo manje pogrešnih tumačenja ili vizija – otkriti laž!?[/FONT]

[FONT=&amp]Na kraju bih te zamolio da mi kažeš šta znači reč TROLAJU, jer je meni nepoznata?[/FONT]

[FONT=&amp]Pozdrav[/FONT]

Poslednja izmena:
Natrag