- Učlanjen(a)
- 24.02.2010
- Poruka
- 2.775
Ja uvek pišem u pravu, ali za svaki slučaj..., da priupitam....yes3Kaže se: u pravu!
Kakve veze sve ovo ima sa koristoljubljem? Nema nikakve. Licemjerstvo jeste kada se ljudi, radi mode, sredine, trenda..., naglo okrenu Bogu, a do juče ga nisu ni poznavali ni priznavali, a to urade ne radi sebe nego radi drugih, ali, licemjerstvo nije ako to urade iz iskrenog poriva. Ako ti u svima koji nose brojanice i krstove oko vrata vidiš licemjere, onda imaš problem.
S druge strane, licemjerstvo se nikako ne mora povezivati sa koristoljubljem, niti se ono uvijek ispoljava radi koristoljublja. Pročitaj još jednom definiciju o licemjerstvu!
Ne izvrći moje rečenice, nisam rekla da vidim licemerje u svima onima koji nose brojanice, već sam navela primer pojedinaca, koji prate modni trend i kroz religiju. Ne podmeći....:acute:
Ti si upravo potvrdio sve što sam ja rekla kada su ti pojedinci u pitanju. Inače, ja nisam gore nigde povezala tu vrstu licemerja, sa koristoljubljem. To si ti sam proizvoljno izveo...Pročitaj i ti još jednom i definicije koje sam ja navela...:blum3:
A kako se licemerje odražava u politici?