- Učlanjen(a)
- 24.02.2010
- Poruka
- 2.775
A šta je licemerje nego lažno predstavljanje, obmanjivanje. Tanka je to linija. Razlika između laži i licemerja, je što se laž direktno saopštava, a licemerje malo uvijenije...''U laži su kratke noge'', a licemerje traje duže...Ne miješajte laž i licemjerje. Isto tako, ne miješajte poltronstvo i licemjerje. Licemjerje ili hipokrizija je nešto drugo. Ono se može ispoljavati i bez i malo laži, utoliko je opasnije i podmuklije.
Ja sam u uvodu teme rekla šta je po meni licemerje. Hajde, reci ti neku svoju definiciju...yes3
Što se tiče posla, tu sam se malo pogrešno izrazila, žurila sam...
Znači, možemo se dodvoravati pretpostavljenom, ali ne misliti kao on, pri tome ne mislim na poltronstvo. Pri tome mislim na igru ''na dve stolice''. Na pr. zaposleni ima šefa i direktora. Šefu se dodvorava u smislu, da smatra da su njegove ideje dobre, i način njegovog rada je savršen, a onda ode kod direktora i kaže sve suprotno. Šef živi u iluziji da ima podršku radnika i da ga baš vole, a onda od direktora sazna, da njegove metode uopšte nisu dobre i da nailaze na otpor zaposlenih i naravno tu je šokiran. Zaposleni je sve vreme u plusu, sa jedne strane ima podršku direktora, a sa druge strane ima podršku šefa. Ovako se najbolje izvlači korist. Ja mislim da je to licemerje...A ti me ispravi, možda grešim.
Ja sam upravo i postavila temu ''Licemerje'', jer o licemerju ima tako malo na internetu...Diskutujemo...