Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Pa nisam bas preterao mnogo.Podizanje Win.10 na HDD-u,trajao vise od pola sata,a sada na SSD,za nepune dve minute.Mogu odmah da krenem sa radom, bilo sta.Претера га ти. У сваком случају да је SSD бржи, посебно већ 6 генерација NVMe дискова.
Ево са мог рачунара дискови, SSD као оперативни и 2 HDD за складиштење:
Pogledajte prilog 155406
Pogledajte prilog 155407
Pogledajte prilog 155408
Ако је трајало пола сата, то је диск био на издисају а може бити и да се подизали пуно програма истовремено.Pa nisam bas preterao mnogo.Podizanje Win.10 na HDD-u,trajao vise od pola sata,a sada na SSD,za nepune dve minute.Mogu odmah da krenem sa radom, bilo sta.
Ja nocu iskljucujem komp i obicno sam na 7-ici,ali kada dodju unuci,njima prebacujem na 10-ku,jer i ako nesto zeznu,sada je 10-ku mnogo lakse instalirati,nego 7-icu,jer na njoj je sve manje podrske u apdejtima,pa moram sve sam da trazim od dosta apdejta koji su potrebni za rad OS-a.Nije HDD na izdisaju,promenio sam nekoliko,a svi spravni,isto se desava.To za dva minuta sam reko onak od oka,jer SSD stvarno brzo pokrece OS iako ima pozadinskih programa.Ако је трајало пола сата, то је диск био на издисају а може бити и да се подизали пуно програма истовремено.
На SSD-у, две минуте је јако много. Не би смео да прелази 20 секунди, биће да се подиже много програма у старту без потребе?
Иначе, лично не видим значај те брзине подизања система. Мени је лап топ увек у режиму спавања, оно, само спустим поклопац.
На рачунару нисам никада нешто обраћао пажњу јер се брзо подиже и погледао сам сада, после твог поста. Исто користим win10
Pogledajte prilog 155420
и систем се подиже за непуних 13 секунди. Касније, у раду, ту брзину за незахтевне операције (што је у већини случајева корисника) тешко је уочити.
Зашто то кажем? Ево, у рачунару имам SSD NVMe Samsung, окачио сам скрин шот брзине у претходном посту и, рекох, систем се подиже за непуних 12 секунди. На лап топу из 2010, који је SATA2, заменио сам стари HDD на SSD Seagate, наравно SATA, и на коме користим исти win10 и на лап топу подиже се за 16 секунди.
У раду, по питању отварања више линкова у прегледачу, нема приметне разлике. И остале операције иду глатко као на овом са SSD NVMe а разлика у брзини на синтетици је готово 12 пута.
На лап топу је нешто испод 300MB/s, пошто је сам лап топ SATA2 док је на рачунару са SSD NVMe 3374MB/s.
Разлика у подизању није 12 пута него симболична, свега 4 секунде или 30% спорији.
Нема за тим потребе. Већ сам написао, у раду већине компјутера ту брзину неће разликовати од брзине SSD SATA III.Moj je Sasmung Evo 970pro plus.
Nista nisam benchmarkovao, radi kako treba.
Valjda kada se benchamarkuje, sto je veci skor, veci je ego korisnika?