VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Niko nije rekao da vera nije neophodna, ali ona sama je nedovoljna..
Tačno, ali ona je početak i bez nje ni ostalo ne postoji, jer vera je uzok a ne posledica.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Niko nije rekao da vera nije neophodna, ali ona sama je nedovoljna..
Nije uvek i u svim situacijama.U nekim situacijama je ljubav(pravednost) uzrok vere kao sto je slucaj kod Jova i Avrama, pravednost u SZ, ljubav u NZ, ako neko voli i postuje moralni zakon onda ga Bog vodi ka Veri tj. vodi ga u Crkvu svoju.Tačno, ali ona je početak i bez nje ni ostalo ne postoji, jer vera je uzok a ne posledica.
Nije uvek i u svim situacijama.U nekim situacijama je ljubav(pravednost) uzrok vere kao sto je slucaj kod Jova i Avrama, pravednost u SZ, ljubav u NZ, ako neko voli i postuje moralni zakon onda ga Bog vodi ka Veri tj. vodi ga u Crkvu svoju.
Zamolio bih da bar u ovoj temi ne skačemo po svemu i svačemu jer jetema specifična idirektna pa za sobom ne povlači diskusiju o razlikama većsamo stavove treba zneti ili kontra argumente.
U nekom od narednih postova ćuako Bog dau opširnijem tekstu izneti svoje verovanje po pitanju spasenja i citate kojima potkrepljujem to verovanje a dotle imam pitanja za sviju.
Šta ne dostaje u Isusovom otkupu te mi moramo pomoći da bi bili opravdani?
Ko je od ljudi održao sav zakon?
Izmisljotina!U PC moze da se plati kolo za dusu, i to i po 100 eura.
Moze, sve do uskrsenja da se promeni stanje. Znam da ces mi sad postaviti pricu o bogatasu i lazaru kao to je dokaz da ne mogu napolje iz paklaU PC može čovjek da se spasi i nakon smrti molitvama živih ili bar da mu se olakša muka u paklu. Čitao sam o tome u pravosl. knjigama.