Naravno da zna!
Upucuje ih da izaberu ono sta je dobro, ako hoce.
Toliko je ljudima dao slobodne volje.
Tacno je znao sta ce ko izabrati i sta sada u ovom trenutku bira.
Наравно, слажем се свим бићем. Бог не само да зна, него је и видео сваки могући исход како год да се човек одлучи. Да не види, не би ни било Откривења Исуса Христа, јер Бог каже: ја сам Бог једини и то ћу доказати! Рећи ћу шта је од почетка и шта ће бити до самог краја. Ту се људи саблажњавају и почињу да верују у судбину, као да нам је све предодређено. Не, само Бог зна сваки могући исход после наше одлуке, а Његова промисао је као рука коју нам пружа, а на нама је да је прихватимо или не.
Да сведем на световни ниво (програмерски, тако је најочитије да докажем): замислите комјутерски програм који може да сагледа сваки могући исход при избору у алгоритму. Ништа необично, имаш алгоритам где имаш опције које бираш, после избора отвара ти се друга ствар и тако редом. А сам програм може да дефинише сваки могући исход твог избора - никакав проблем. Па колико је Бог већи од глупог компјутера, па да му представља проблем да сагледа све исходе, да ти да опције за избор ако тражиш његову помоћ или да се не обазире ако га одбациш (мада је Бог спреман да опрости, сетимо се приче о блудном сину), али је такође већ видео исход свих могућих избора и видео је будућност, па како би је иначе показивао и старозаветним пророцима шта ће бити последњих дана?
Ко воли умну гимнастику, нека одгледа крај последњег дела Матрикса, ту имамо покушај компјутерског програма да схвати оно што је видео да ће се десити, тј. сам сценариста се занео па погубио у својим мозгањима.
:stupid:
Иначе, филм је управо глупост која чини да се људи одрекну спасења, верујући да се после сваке катастрофе (потопа тачније) понавља циклус који треба да буде поновљен вољом Архитекте (Бога) који не може да схвати човека и његову жељу за слободом (оном лажном коју сам раније описао), па без емоција само уништава људе остављајући један мали број који ће се умножити и поновити циклус...испирање мозга.
Тако се враћам на тему, ђаво лагано испира мозак људском роду преко оваквих блокбастера, који већи ефекат имају на душу него на тренутно схватање поруке. Нема ТВ програма да нема неког модног хита, политичког скандала, великих несрећа које се ископавају макар из самог ћошка планете (као што рече водитељ једном: "И на крају и једна добра вест..."), велика открића која певаљка (страна или домаћа) где купује сандале или оделце за кера, и многе друге глупости којих смо сви свесни, само, изгледа, дубоко хипнотисани да се отргнемо.
Све су то, у ствари, ометања и обмане да човек не сагледа реално слику. Налазимо се на самом крају пута, зато је ђаво и пооштрио и много лукавије искористио утицај. Све се поклапа, само мали број је спреман да то увиди. На нама је да се заједнички боримо против тога говорећи људима без обзира на осуде, не агресивно већ мудро, дајући сопствени пример да би они нас питали како и зашто. Надам се да још неко има неки предлог...
Пре свега, морамо да извадимо балван из свог ока, многи припадају где не треба, а време је да се Вавилон напушта (већ одавно). Ево показатеља које ђаво покушава да замаскира:
2. Тимотију, глава 3
1. Али ово знај да ће у последње дане настати времена тешка. 1 Јов. 2:18, Јуда 1:18
2. Јер ће људи постати саможиви, среброљупци, хвалише, поносити, хулници, непокорни родитељима, неблагодарни, неправедни, нељубавни, Дан. 7:8, Рим. 1:30
3. Непримирљиви, опадачи, неуздржници, бесни, недоброљубиви,
4. Издајници, нагли, надувени, који више маре за сласти него за Бога,
5. Који имају обличје побожности, а силе су се њене одрекли. И ових се клони. Иса. 29:13, Језек. 33:30
6. Јер су од ових они који се завлаче по кућама, и робе женице које су натоварене гресима и воде их различне жеље, Мат. 23:14
7. Које се свагда уче, и никад не могу да дођу к познању истине. Амос 8:12, 1 Тим. 2:4
8. Као што се Јаније и Јамврије противише Мојсију, тако се и ови противе истини, људи изопаченог ума, невешти у вери. 2 Мој. 7:11, 2 Мој. 8:18
9. Али неће дуго напредовати; јер ће њихово безумље постати јавно пред свима, као и оних што поста. 2 Мој. 8:13, 2 Мој. 9:11
10. А ти си се угледао на моју науку, живљење, намеру, веру, сношење, љубав, трпљење, Лука 1:3
11. Протеривања, страдања, каква ми се догодише у Антиохији, и у Иконији, и у Листри, каква протеривања поднесох, и од свих ме избави Господ. 1 Мој. 48:16, Јов 5:19, Псал. 34:19, Јер. 1:19, Јер. 38:28, Дан. 6:27, Дела 13:45, Дела 14:2
12. А и сви који побожно хоће да живе у Христу Исусу, биће гоњени. Мат. 16:24, Јован 17:14, Дела 14:22
13. А зли људи и варалице напредоваће на горе, варајући и варајући се. Иса. 30:2, 1 Јов. 2:18
14. Али ти стој у томе што си научио и што ти је поверено, знајући од кога си се научио,
15. И будући да из малена умеш света писма, која те могу умудрити на спасење у Христу Исусу. Псал. 119:11, Дан. 9:2, Јован 5:39, Јован 20:31, Дела 10:43
16. Све је писмо од Бога дано, и корисно за учење, за карање, за поправљање, за поучавање у правди, 2 Сам. 23:2, Мар. 12:24, Лука 1:70, Дела 1:16, Рим. 4:23, Јевр. 3:7, 2 Пет. 1:20
17. Да буде савршен човек Божји, за свако добро дело приправљен. 1 Тим. 6:11