Sola Scriptura- da li je dovoljno

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Vrlo zanimljivo.
A što misliš kako bi ona sad pisala? Pomirljivije i u kršćanskom duhu? No, onda bi se nekim adventistima izmaknulo tlo pod nogama, ne bi znali ni tko su ni što su. Da nije bilo Ellen zar bi sadašnji adventisti pisali kako pišu? Ipak, mora se priznati, ni svi adventisti nisu jednako "obdareni". Netko ima izrazito sektaški duh, a k tome i duh "proroštva". Ti reče da nemaš.
"Zar je i Šaul (Jovan) među prorocima?"
Nije. Meni drago.

Uhh, nije to dječja igra. To su lažne optužbe. Ne znam kako bi se katolici trebali ponašati. Šutjeti? Možda ima katolika koji su mazohisti, ali na forumu je normalno odgovoriti na optužbe.
Vip brat je desetak godina na forumu i nije se umorio pišući uvijek iste klevete. Izgleda da mu je to u opisu poslova, hoću reći, ipak je u sklopu vašeg vjerovanja.
Pričam o forumašima. Mnogo toga što se ovde piše nije u duhu zajednica koje predstavljaju. Vidiš,ti i ja afirmativno pišemo o Reči Božjoj. Ja nedam da to pokvare ni jedni ni drugi. Nadam se da ni ti nećeš podleći.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Veliš, napisala je da je Kristova crkva Kurva, ali ne bi to ponovila ovdje na forumu. OK, osim što ti je "proročica bogohulnica", evo sam svjedočiš da ti je proročica i notorna licemjerka. Ne bi ovdje napisala ono što je napisala na desetine mjesta u svome plagiranom tekstu.

P.S. Sad si priznao kakva ti je proročica, i nema razloga da se i dalje praviš budalom.

I daj konačno iznesi njezin tekst u kojemu piše da je Kristova crkva Kurva. Ako nećeš ti, ja ću.
Nema potrebe, jedno je potreba za provokacijim pa neko citira nešto tek da citira a drugo je kada postoji stvarna potreba da se nešto kaže. Prigrli tvog brata po naravi sa one druge strane pa se naslađujte pogrdama. Ima nas drugačijih.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Vrlo zanimljivo.
A što misliš kako bi ona sad pisala?

Ellen White je uvijek pisala "kako novac puše". A na to ju je natjerao, vidjevši "u kojem grmu leži novac", njezin muž James White. James White ti je bio "Miroljub iz američkih kukuruzišta". Naravno, kako je novac izvor svakog zla, nepresušna ljubav prema novcu obuzela je i "babu Jelu".

Pričam o forumašima. Mnogo toga što se ovde piše nije u duhu zajednica koje predstavljaju. Vidiš,ti i ja afirmativno pišemo o Reči Božjoj. Ja nedam da to pokvare ni jedni ni drugi. Nadam se da ni ti nećeš podleći.

A ti ne bi da se spomene "baba Jela" i njene priče o Kristovoj crkvi kurvi?

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Pričam o forumašima. Mnogo toga što se ovde piše nije u duhu zajednica koje predstavljaju. Vidiš, ti i ja afirmativno pišemo o Reči Božjoj. Ja nedam da to pokvare ni jedni ni drugi. Nadam se da ni ti nećeš podleći.

Ja sigurno neću nikoga napadati prva. :beee: Ali, odgovorit ću na napade protiv Katoličke Crkve. I ne mislim da je to napad, već odgovor. Problem je što Ellen u svojim spisima ostavila ružne, nekršćanke i lažne opise glede Katoličke Crkve i drugih. Da li ju je tko od advenitista osporio i rektificirao? Da li je nekome neugodno zbog toga?

O Riječi Božjoj svi pišemo afirmativno, kako bi drugačije? Uvjerena sam da Slap imao svašta lijepog za reći, samo da hoće, haha. No, tema je kako se može prihvatiti i slijediti Ellen White kad je zakazala kao kršćanka i u kršćanskim odlikama.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
No, tema je kako se može prihvatiti i slijediti Ellen White kad je zakazala kao kršćanka i u kršćanskim odlikama.

Kad Jovan ne bi o tome kako je i što Jelena govorila i pisala o Kristovoj crkvi i svim kršćanima, zamoli ga da ti kaže zašto se razdvojila od muža i zašto su živjeli jedan period do Jamesove smrti odvojeno. Rekli bi danas - razvedeno. Uvo subotari inače ne znaju.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Problem je što Ellen u svojim spisima ostavila ružne, nekršćanke i lažne opise glede Katoličke Crkve i drugih.

Vidi, to je tema za sebe. Rečeno je u kontekstu Otkrivneja 17 jer ono pominje Vavilonsku bludnicu a odnosi se na sklop lažnih učenja kao što Otkrivnje i kaže. Ta lažna učenja mogu biti legitimno nazvana otpad vavilonski itd. No, ja ovde govorim o nepotrebnom i zlonamernom korišćenju u svakoj prilici tog naziva, po meni je to nepotrebno. Neka svako bude ubeđen u tumačenje onoga što predstavlja opis iz Otkrivenja 17 ali ne treba to zloupotrebljavati na ovakav način. Dakle naziv je Biblijski i uredu je tvrditi da je neko prepoznat u tome ali to ne zloupotrebljavati kao što se radi. Nije potrebno to isticati u razgovoru jedinih sa drugima sa ciljem da se neko ponizi i sl.

O Riječi Božjoj svi pišemo afirmativno, kako bi drugačije

Mislim da je to najbolje. Zato i kažem da je to itekako važno...dobro bi bilo da svi iznesemo svoj stav prema Reći Božijoj. Svoje iskustvo u proučavanju Reči. Amin.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Problem je što Ellen u svojim spisima ostavila ružne, nekršćanke i lažne opise glede Katoličke Crkve i drugih.

Da je samo to problem ni po jada, nego je sama srž adventizma antikrišćanska, blasfemična i apostatska.

Postoje i drugi koji nas napadaju, lažu o Crkvi Kristovoj, ali ne naučavaju i ne propovedaju blasfemije.

Da li ju je tko od advenitista osporio i rektificirao? Da li je nekome neugodno zbog toga?

Kako bi mogli to kritiizirati, ili čak se zbog toga osećati neugodno, kada je sumnja u učenje Ellen Gould Harmon White njima ravna apostazi.

Rekli bi danas - razvedeno. Uvo subotari inače ne znaju.

Naravno da ne znaju. No čini mi se da bi i da znaju, iznašli "Biblijski" odgovor ili "proročanstvo" kojim bi i to opravdavali.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ellen White nije "RUZNO" pisala protiv Rimokatolicke crkve - vec istinu, onu u proslosti, i onu za buducnost.
Razotkrila je namere papstva, i progon ostatka u poslednjem vremenu.

Sta mislite, kada Bog otkrije istinu i kaze da se ona javno objavi, da li sluga Bozji treba da cuti da bi udovoljio ljudima, ili da tu istinu iznese i da udovolji Bogu a postane kao neprijatelj ljudi?

To jesu nezgodne stvari, ali uvek treba poslusati Boga.

Ponavljam, sve sto je Ellen White iznosila o Rimokatolicizmu i papstvu u kontekstu proslosti i buducnosti je istina
.

Natrag