- Učlanjen(a)
- 22.07.2016
- Poruka
- 11.465
Reci mi brate moj da li je Pavle pohvalio Galaćane?
A pošto NIJE onda on tamo ne nalazi više dobrog već bezumlje koje nije ostalo u SPASENJE već uzeše da oni nešto drže i time pogaziše NAMIRENI DUG koji ih oslobodi od kletve i vratiše se pod prokletstvo uzevši opravdanje delima za meru. Vidiš brate moj da tamo gde se odbaci BESPLATNI DAR da tamo nema ništa dobro jer prokletstvo NIJE DOBRO.
Slažem se brate Taramana sa tobom u pogledu osude Galata u kontekstu njihovog odstupanja od Hrista. To je Pavle objasnio u kom kontekstu to misli, možemo o tome kao posebnu temu, ih... materijala za razgovor nikada dosta. No, u kontekstu toga da neke stvari ne možemo pomiriti i da moramo osuditi i nepraviti kompromis to se sa tobom slažem. Zato baš sam istakao da nam je Pismo vodič i da ono što je u skladu sa nadahnutim spisima apostola i proroka i ne protivureči možemo prihvatiti. Ja znam da i u Pravoslvalju i u Katoličanstvu ima puno nadahnutih spisa pojedinaca i učitelja i da je to nešto sa čime bi trebao svaki iskreni hrišćanin da se služi. Ne treba ništa de facto odbacivati samo zato što pripada nekoj drugoj Crkvi ili tradiciji. Zato smatram da mnoge duhovne pouke Adventisti mogu uzeti od Pravoslavlja i obrnuto. Znaš ima i sa jedne i sa druge strane koji ignorišu sve što je drugoga samo zbog predznaka neke Crkve. Mislim da to ne treba tako da bude. Duhovne pouke i iskustva se mogu primenjivati u praktičnom životu od strane raznih duhovnika nebitno sa koje je strane. Samo naravno dok nije u konfliktu sa učenjem Pisma. Tako da ima puno onoga što spaja.
Pozdravljam te brate pa se nadam još kvalitetnijim diskusijama. Naravno, voleo bih da se vode u pravom hrišćanskom duhu. Vidim da si bio malo oštriji u nekim diskusijama a pošto vidim da dobro poznaješ neke stvari verujem da znaš da sve to iskažeš na bratski i hrišćanski način pa te pozivam da u tom duhu razgovarmo svako sa svakim. Znaš ako možda za nekoga i smatraš da je možda nepopustljiv, a ono ti mu pokaži upravo suprotno. Pokaži mu širinu duha i konciznost misli te ga motiviši da počne da razmišlja drugačije. Iz ličnog iskustva znam da sa ljudima treba imati dosta takta i strpljenja. Svima nam to nedostaje pa neka nam Gospod u tome pomogne.