Šnicle - razne vrste

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Punjene teleće šnicle

Punjene teleće šnicle

1.jpg

Za 4 osobe: 4 tanke teleće šnicle, 4 veće šnite mesnate slanine ili šunke, 150 g mladog sira, 100 g rukole, 6 struka mladog luka, kašika meda, 4 kašike ulja, 1,2 dl suvog belog vina, 2 kašike senfa, 3 kašike pavlake za kuvanje, so i biber.
Tri struka mladog luka iseckajte i ispržite na dve kašike vrelog ulja, dodajte rukolu, promešajte i ovu mešavinu krupnije izmiksajte zajedno sa sirom i medom, pa dobijeno pastom premažite svaku šniclu koju ste prethodno istanjili. Posolite, pobiberite, urolajte, umotajte u šnite mesnate slanine i uvežite kanapom. Na preostalom ulju ispržite ostatak mladog luka, dodajte pripremljene rolnice, prelijte vinom, stavite senf, pa smanjite temperaturu i krčkajte 15 minuta, povremeno okrećući rolnice i prelivajući ih sokom od kuvanja, da se ravnomerno ispeku. Pred kraj dinstanja dodajte pavlaku za kuvanje, promešajte da se sok od kuvanja zgusne, posolite, pobiberite i servirajte sa prilogom od mladog graška.

(Večernje novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
šnicle sa pečurkama

ŠNICLE SA PEČURKAMA

1.jpg

POTREBNO JE
500 g malih šampinjona, 2 crna luka srednje veličine, 250 g koktel-paradajza, 3 kašike ulja, 4 tanke svinjske šnicle (od po 100 g), so, biber, kašika brašna, kondenzovano mleko (170 g) ili malo slatke pavlake, kašika + pola kašičice instant goveđe supe, pola veze peršuna, 2 kašike vinskog sirćeta,
200 g zelene salate

PRIPREMA

Očistite pečurke, a crni luk iseckajte na kockice. Paradajz presecite na pola. Zagrejte ulje u tiganju i pecite na njemu šnicle 3-4 minuta sa obe strane. Posolite i pobiberite. Ostavite na toplom mestu. Pečurke i polovinu količine crnog luka dinstajte oko 5 minuta u ulju u kome ste pekli šnicle. Začinite, pospite brašnom i zagrejte. Postepeno i uz mešanje dolivajte četvrtinu litre vode i kondenzovano mleko. Kad proključa, dolijte 1 kašiku supe, promešajte, poklopite i ostavite da se krčka oko 5 minuta. Iseckajte peršun. Pet kašika vode, sirće i ostatak crnog luka prokuvajte, pa dolijte pola kašičice supe. Začinite. Pomešajte sa paradajzom i salatom. Meso stavite na tanjir, prelijte pečurkama u sosu i ukrasite peršunom.

(Blic žena)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
šnicle sa inćunima

ŠNICLE SA INĆUNIMA

1.jpg

POTREBNO JE
4 svinjske šnicle (od po 200 g), 2 kašike putera, so, crni biber, 8 fileta inćuna (iz tegle), 2 kašike kapra, mirođija
Salata: 100 g cvekle (iz tegle), 4 kuvana jajeta

PRIPREMA
Operite šnicle i dobro ih osušite papirnim ubrusom. Puter zagrejte na tiganju i pržite šnicle sa obe strane po 4 minuta. Začinite solju i biberom. Izvadite meso iz tiganja i ostavite na toplom mestu. U vreloj masti ispržite jaja na oko. Posolite i pobiberite. Na tanjiru servirajte po jednu šniclu i ukrasite inćunima i mirođijom. Salata: Cvekla, lapar i po kuvano jaje.

(Blic žena)
 
MODERATOR
Učlanjen(a)
02.05.2009
Poruka
30.629
Fasirane snicle od piletine

FASIRANE SNICLE OD PILETINE


346teoh.jpg






Na pauzi za ručak, odem do Cvetkove pijace Pijaca mi je na tri minuta od posla, i uvek me put vuče ka njoj. Nekad izadjem ciljano da kupim to i to, a nekad samo onako blejim, pa uzmem nešto što mi se tog trenutka svidi. Na spoljnom obodu pijace načičkane su radnjice, što prodavnice, što cvećare, što pekare... Ima jedna radnja koja se zove "Taze" i u njoj kuvana jela, na meru, za poneti. Dakle, pilavi, paprikaši, gulaši, musake, pohovano svašta, grilovano svašta. I faširane šnicle. Nije da sam ih željna, ali čim sam videla kako lepo izgledaju, pritom se još puše koliko su taze, kupim dve, i neki prilog od povrća i vratim se u kancelariju. Zasečem onu šniclu, a ona unutra BELA! U, jbt, pa ovo nije faširana! Ma jeste, ali od pilećeg mesa! Ljudi, koliko je to bilo sočno i divno, smazala sam u dahu. I danima mislila posle o toj pilećoj faširanoj, i kako im je uspelo da bude onako sočna

zlt8xh.jpg

2dmh9xz.jpg

Pravila sam nekoliko puta faširane od pilećeg mesa. Recimo ove po necijem receptu, pa ove druge iz glave... Sirovo meso se samelje, pola batak pola belo, i posle se dodaju drugi sastojci. Te šnicle su fine, ali budu ipak malo suve, kao što bi i sam pileći file bio. Pravila sam i pileće ćevape, i to je fino, ali takodje malo suvo. Volim ja i te šnicle od sirovog mesa, jer su onda baš konkretne, i ima se utisak da se jede neko teže meso. Ipak, one mekane i sočne nikako da izbacim iz glave, dok mi konačno nije palo na pamet da se one prave od KUVANOG mesa! Mislim, stvarno ne treba biti baš mnogo inteligentan, pa doći do ovakvog zaključka, ali ja vam ne mogu opisati svoju sreću, kao da sam rešila neku vekovnu enigmu, iako sam otkrila toplu vodu Naravno da sam uporno razmišljala o sirovom mesu, jer sam samo takve šnicle radila, pa skrenula sa puta tražeći šta je to drugo, osim mesa, krivo za sočnost onih kupovnih šnicli. Ništa. Ništa ne bi moglo da se u toj meri doda sirovom mlevenom pilećem mesu a da i dalje ostanu šnicle od mesa, a ne sa mesom.

Eto usput i načina da se potroši bareno meso iz supe. Kad je u osnovi kuvano meso, uvek će šnicle biti meke, a ostali sastojci - prema želji i trenutnom stanju u frižideru. Moje stanje u frižideru je bilo kao prema slecećem receptu, i ovo je bilo zaista predobro





potrebno.png




1 kom. pilećih grudi, oko 400-500 g
1 tikvica, oko 400-500 g
1 jaje
sredina starog hleba, oko 50 g
50 ml mleka
1 kašika prezli
so
biber
peršun
ulje






priprema.png





1. Tikvicu izrendisati na sitno rende, dodati pola kašičice soli, ostaviti da pusti vodu. Sredinu hleba namočiti mlekom, ostaviti sa strane.
2. Za to vreme skuvati pileće grudi. Skinuti belo meso, pa iseckati na naj-najsitnije komadiće.
3. U dublji sud staviti iseckano meso, ocedjene tikvice, jaje, namočen hleb, pa začine, so, biber, peršun. Izmešati dobro. Dodati kašiku prezli, ako deluje mnogo čorbasto. Smesa treba da je meka.
4. Oblikovati manje šnicle debljine prsta, i uvaljati u brašno. Pržiti na srednjoj temperaturi, na ulju koga ima dovoljno da doseže do polovine visine šnicli. Vreme prženja je oko pet minuta sa svake strane, ili dok šnicle ne porumene. Brzo su gotove, jer je meso već kuvano i nema šta puno da se čeka. Od ove mere dobiće se oko 12 manjih šnicli.


Izvor: Foodforthought-jelena.blogspot.com
 
Poslednja izmena od urednika:
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
GURMANSKI BIFTEK

2ito8wz.jpg


Za 4 osobe potrebno je: 4 juneće šnicle (po 180 g), 1 kašika izgnječenih semenki korijandera, 1 kašika krupno mlevenog bibera. Za sos: 80 ml maslinovog ulja, 2 kašike sušenog seckanog vlašca, 3 kašike seckanog bosiljka, 1 kašika vinskog sirćeta, so i biber, po 8 čeri paradajza crvene i žute boje.

Zagrejte roštilj na srednjoj temperaturi. U činiji pomešajte 80 ml maslinovog ulja, kašiku vinskog sirćeta, sušeni vlašac i bosiljak. Posolite i pobiberite po želji i umutite. Isecite čeri paradajz na četvrtine, dodajte u sos i promešajte. Istucite šnicle, pospite ih korijanderom i biberom i ispecite na podmazanom roštilju po 3-5 minuta sa svake strane. Prilikom serviranja posolite, prelijte sosom sa čeri paradajzom i poslužite uz pečen krompir.

(Novosti)
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
ŠNICLE U SOSU

or2cck.jpg


Za 4 osobe potrebno je: 4 šnicle od svinjskog mesa, 8 šampinjona, 150 ml belog vina, 200 ml krem pavlake, 2 kašike zrnastog senfa, 4 kašike seckanog vlašca, 1 dl pileće supe, 4 kašike ulja, so i biber.

Šnicle izlupajte, posolite i pobiberite. U tiganju zagrejte ulje na srednjoj temperaturi i ispržite meso po 3 minuta sa svake strane. Potom ih stavite u tanjir i prekrijte aluminijumskom folijom. U istom tiganju izdinstajte šampinjone i seckani vlašac 3-5 minuta, pa prelijte vinom i ostavite da se krčka dok tečnost ne ispari. Zatim umešajte krem pavlaku, senf i supu. Kuvajte 3-5 minuta na srednjoj temperaturi, posolite i pobiberite po želji. Zatim vratite šnicle u tiganj, ostavite na toplom još 2-3 minuta i poslužite.

(Novosti)
 
Natrag
Top