Skromnost - vrlina ili mana?

Učlanjen(a)
19.09.2009
Poruka
27.630
Bez obzira na vrijeme i okruženje u kome živi, skromna osoba neće ništa manje profitirati i uspjeti u životu radi svoje skromnosti, pod uslovom da ima druge predispozicije za to, a istovremeno, uvijek će biti radije prihvaćena u svakom društvu.

Slažem se ali opet postoji ono "pod uslovom".
A što se prihvatanja u društvu tiče danas moguće ali teško ide :);)

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
39.023
Skromnost je vrlina što djevojku krasi,
Zato ja i želim i ti skromna da si!:blum3:
(Iz đačkih spomenara)

Ne treba mnogo filozofirati oko ovog pitanja. Skromnost jeste ljudska vrlina, - bila i ostaće. Ništa mi odbojnije ne djeluje kao razmetljivi i neskromni ljudi.
Bez obzira na vrijeme i okruženje u kome živi, skromna osoba neće ništa manje profitirati i uspjeti u životu radi svoje skromnosti, pod uslovom da ima druge predispozicije za to, a istovremeno, uvijek će biti radije prihvaćena u svakom društvu.

Apsolutno se slažem.
I ne znam zašto toliko vas razmišlja negativno. Ponekad, kad vas slušam, osećam se kao da živim u potpuno drukčijem svetu. Toliko ljudi opisuje samo ružne stvari koje doživljava od okruženja. Pa ako je stvarno tako - treba promeniti okruženje. Ako to nije moguće, pokušajte da u svom okruženju nađete neke makar sasvim sitne, lepe stvari.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
07.11.2009
Poruka
1
ja mislim da to sve zavisi u cemu je neko skroman a u cemu razmetljiv... recimo, skromnost u pruzanju ljubavi je svakako mana, ali skromnost u hrani i picu je vrlina! kako god, skromnost je vrlina simosanih a mana bogatih...

Član
Učlanjen(a)
13.02.2009
Poruka
1.014
Definitivno vrlina!

'Alavost je nešto najgore što postoji.

Član
Učlanjen(a)
05.08.2009
Poruka
89
Ne treba mnogo filozofirati oko ovog pitanja. Skromnost jeste ljudska vrlina, - bila i ostaće. Ništa mi odbojnije ne djeluje kao razmetljivi i neskromni ljudi.

Bash Tako. .:)

Član
Učlanjen(a)
12.02.2010
Poruka
90
хоћемо ли упропастити скромнога човека, ако га у његовој скромности почнемо да величамо? лако је препознати лажну скромност, али шта чинити када сретнете истински скромнога човека? ништа, само ћутати, и молити бога да и вама да тај талант.

Učlanjen(a)
15.04.2010
Poruka
341
Skromnost mi je vrlina čak šta više to mi je srednje ime!!

Prilozi

• gramzivost_i_pohlepa, 2002.jpg
    gramzivost_i_pohlepa, 2002.jpg
    24,5 KB · Pregleda: 12
Natrag