Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ово је Христос рекао апостолима који су кренули с њим на проповијед, а не свим хришћанима. Да си мало читао НЗ видио би да су апостоли водили жене са собом, кад су ишли на проповијед, о чему свједочи и св.ап.Павле.
Versko nasilje!
Nije nasilje samo "šakom među rogove". Ima mnogo oblika nasilja: psihičko, emocionalno, kulturno, nekulturno, ...
Smatram da je na ovom forumu, u nekoj meri, zastupljeno versko nasilje, u smislu da nas neki pojedinci verski zlostavljaju, npr., omalovažavanjem, i sl., "tuđih" verskih nauka i verovanja da bi time uzdigli svoju veru (što je već samo po sebi nasilno zlo), A neki nas pojedinci doslovce, verski siluju svojim viđenjima verskih istina. Poznato je da, ponajpre, sektaši "napadaju" slabe i nemoćne (udovice, koriste nesreće u familiji kao teške bolesti, smrt bliske osobe itd.) kako bi ih preobratili.
Mene najviše zanima koje sve metode verskog nasilja koriste verske siledžije.
Samo jedno pitanje.
Da li su apostoli cinili versko nasilje kada su isli od kuce do kuce onako kako ih je Isus poslao da svedoce o Hristu?
meni nije poznat taj citat gde pise da je isus rekao idite od kuce do kuce i svedocite o meni
ispravi me ako gresim i postavi mi taj citat da vidim, ali pravi citat ne one vase prepravke
meni nije poznat taj citat gde pise da je isus rekao idite od kuce do kuce i svedocite o meni
ispravi me ako gresim i postavi mi taj citat da vidim, ali pravi citat ne one vase prepravke