SF Vip plejer

Učlanjen(a)
27.05.2023
Poruka
10
aki si mislio od mac address da napravis listu m3u, to nece raditi.
Pre svega hvala vam na izdvojenom vremenu. Ono što želim sa ovim je jednostavan način upoređivanja različitih MAC lista pesama kroz uređivač teksta kao što je Notepad++, na primer; sa samo .tkt-om svih kanala bi bilo dovoljno. Da li bi to bilo moguće?
za fps pogledaj ovde
Kod:
https://mpv.io/manual/stable/#options-no-correct-pts
u mpv.conf dodaj 2 linije, fps sam stavio 60 a ti upisi kako mislis da treba
no-correct-pts
fps=60
Pokušao sam to, ali sve što je uradio je da reprodukuje sve kanale od 25 fps dvostrukom brzinom (koristio sam fps=50); problem je u tome što SFVIP Player ne detektuje 50 kadrova u sekundi od 1080 kanala kada su u stvari 50 kadrova u sekundi (720 50 kadrova u sekundi se pravilno detektuje). Da li radi za vas?
 
Učlanjen(a)
14.07.2022
Poruka
61
@salezli - Hvala za SFVIP-player, najbolji u operativnom sistemu Windows. Uz pomoć mpv.config-a, sve moguće opcije sam konfigurisao po svom ukusu i ne postoji drugi plejer u operativnom sistemu Windows, koji bi mogao da uradi sve te konfiguracije zajedno, u isto vreme. Imam samo još jedan zahtev da vas pitam. Pošto SFVIP-player koristim i za sve lokalne datoteke (.mkv,.mp4,.avi,.mp3), nedostaje mi u odeljku "Player" važna opcija, da dodam na primer celu fasciklu sa audio ili video datotekama i nateram ih da se reprodukuju bilo u nizu, ili nasumičnim redosledom. Da li je moguće dodati tu funkcionalnost u odeljak igrača. Unapred zahvalan.

Orig. English
@salezli - Thank you for SFVIP-player, the best on Windows. With the help of mpv.config, I have configured all possible options to my liking and there is no other player on Windows, that could do all those configurations together, in the same time. I have just one more request to ask you. Since I use SFVIP-player also for all local files (.mkv, .mp4, .avi, .mp3), I am missing in the "Player" section an important option, to add for example an entire folder with audio, or video files and make them play either in sequence, or in a random order. Is it possible to add that functionality to the player section. Thank you in advance.
 
Učlanjen(a)
14.07.2022
Poruka
61
Hvala vam puno @salezli. Dobra početna implementacija. Potrebno je samo nekoliko malih podešavanja.
1. Kada grupu fajlova podesimo na slučajni redosled, nakon završetka datog fajla (.mp3), SFVIP-player često ima tendenciju da se vrati na prvi fajl na spisku numera. Ili ako ručno izaberemo drugu datoteku sa liste i pustimo je da završi slučajno menjanje redosleda, SFVIP-player će se umesto toga vratiti i ponovo reći prvi fajl na listi. Tako da naizgled u oba slučaja, propuštamo opciju promešavanja bez stalnog ponavljanja već odigranih fajlova. Naravno, kada otvorimo drugu grupu fajlova, SFVIP-player bi trebalo da zaboravi šta je ranije odsvirano i započne novi, praćenje koji fajlovi nove selekcije su već odsvični i promešati od onih preostalih.

2. Ako počnemo u režimu slučajnog redosleda za određenu grupu fajlova i kliknemo na dugme "Next", SFVIP-player prelazi na sledeći fajl u redu, u okviru spiska numera, a nakon što se ovaj fajl završi, SFVIP-player i dalje ide na sledeći fajl na listi, oba pojavljivanja su netačna. Bilo koji drugi igrač u režimu slučajnog redosleda, kada kliknete na dugme "Dalje", radije bi išao na nasumičnu datoteku unutar spiska numera, koja još nije uigrana. Dok, ako kliknemo na dugme "Back" SFVIP-player uvek treba da ide na početak trenutno repromater fajla.
Unapred zahvalan.

Orig. English
Thank you very much @salezli. Good initial implementation. It only needs a few small adjustments.
1. When we set a group of files to shuffle, after finishing a given file (.mp3), SFVIP-player often tends to return to the first file in the playlist. Or if we manually pick another file from the list and let it end shuffling, SFVIP-player will instead return and play again the first file in the list. So seemingly in both cases, we are missing the option to shuffle without constantly repeating already played files. Of course, once we open another group of files, SFVIP-player should forget what was played before and start a new, tracking which files of the new selection have been played already and shuffle from those remaining.

2. If we start in the shuffle mode for a particular group of files and we click the "Next" button, SFVIP-player moves to the next file in line, within the playlist, and then after this file has finished, SFVIP-player still goes to the next file in the list, both of those occurrences are incorrect. Any other player in a shuffle mode, when clicking "Next", would rather go to a random file within the playlist, which has not been played yet. Whereas, if we click "Back" button SFVIP-player should always go to the beginning of the currently playing file.
Thank you in advance.
 
Učlanjen(a)
14.07.2022
Poruka
61
3. U dugmetu za menjanje režima imamo sledeće 4 opcije:
"No repeat" - ispravno reprodukuje samo trenutni fajl / tok i nego što se zaustavlja. Ovo se može smatrati podrazumevanim režimom.

"Repeat One" - pravilno ponavlja / petlja samo trenutni fajl (Ovu postavku možete konfigurisati sa manje, ili veoma malim zakašnjenjem, što će nam pomoći za IPTV. Zatim, ako kanal konstantno pada, ovaj režim - u teoriji - mogao bi da natera SFVIP-player da se ponovo poveže sa serverom i učini taj kanal gledanim (uz samo male prekide).

"Repeat All" - nepravilno radi potpuno isto kao i "Repeat One", ponavljajući samo trenutni fajl.

"Shuffle all" - pravilno se pretura po fajlovima na spisku numera, sve dok se ispravljaju tačke 1 i 2.

Kao što vidimo iznad ne postoji opcija da prelistate fajlove sa spiska numera sekvencijalnim / abecednim redosledom. Za mene imenovanje "Repeat All" nikada nije imalo smisla. Možda možete da ga preimenujete u "Play all" i konfigurišete taj režim tako da ide u nizu kroz stavke na spisku numera.


Orig. English
3. In the button for switching modes we have following 4 options:
"No repeat" - it correctly plays only the current file / stream and than stops. This can be regarded as the default mode.

"Repeat One" - it correctly repeats / loops only the current file (You can configure this setting with less, or very small delay, which will help us for IPTV. Then, if a channel drops constantly, this mode - in theory - could force SFVIP-player to reconnect to the server and make that channel watchable (with just small interruptions).

"Repeat All" - it incorrectly does exactly the same as "Repeat One", looping only the current file.

"Shuffle all" - it correctly shuffles through the files in the playlist, as long as points 1 and 2 are corrected.

As we see above there is no option to go through the files in the playlist in a sequential / alphabetical order. To me the naming "Repeat All" never really made any sense. Maybe you can rename it to "Play all" and configure that mode to go in a sequence through the items in the playlist.
 
Učlanjen(a)
28.05.2023
Poruka
15
@salezli
Jedno pitanje drug, naravno i za ostale ako znaju. Nesto sam testirao kanale i dosao do rezultata da kada se DEINTERLACE ukljuci kanali gube svoju fluidnost. To je bas dosta izrazeno kod 1080p 50fps kanala. Moze li to nekako da se ukljuci, a da pri tome ne kvari fluidnost (kao da padnu fps-ovi kada se ukljuci)? Inace voleo bih da deinterlace bude ukljucen jer dosta popravlja kvalitet slike...
 
Učlanjen(a)
14.07.2022
Poruka
61
@salezli
Jedno pitanje drug, naravno i za ostale ako znaju. Nesto sam testirao kanale i dosao do rezultata da kada se DEINTERLACE ukljuci kanali gube svoju fluidnost. To je bas dosta izrazeno kod 1080p 50fps kanala. Moze li to nekako da se ukljuci, a da pri tome ne kvari fluidnost (kao da padnu fps-ovi kada se ukljuci)? Inace voleo bih da deinterlace bude ukljucen jer dosta popravlja kvalitet slike...
Proveo sam dosta vremena učeći kako deinterlacing funkcionalnost može da se koristi na najbolji način. Ako moram da rezimiram ovde, dozvolite mi da kažem sledeće. Kao inicijalno pravilo algoritama za deinterakiranje palca primenjeno je samo putem softverskog dekodiranja. To znači da procesor obavlja veći deo posla, dekodiranjem i primenom filtera, uz pomoć generičke grafičke kartice. Ovo si uradio tako što si omogućio deinterlacing. Kasnije, sa evolucijom diskretnih / namenskih grafičkih kartica (NVIDIA, ATI i nedavno INTEL), ljudi su počeli da žele da žanje veći kompjuterski potencijal grafičke kartice i da puste procesor da bude posvećen drugim zadacima. Biblioteke kao što su "ffmpg" i kasnije "mpv" polako pokušavaju da daju više slobode krajnjim korisnicima. Želimo da premestimo zadatak dekodiranja video zapisa sa procesora na diskretnu grafičku karticu. Međutim, mnogo je ljudi, koji ne znaju ništa o konceptima video dekodiranja. Ponekad imaju i starije računare sa osnovnim grafičkim karticama – uglavnom integrisanim. A kada primene podešavanja na mpv, koja primoravaju sve zadatke dekodiranja da se pokreću na grafičkoj kartici, nego što bi kartica propala i izvršila loš posao, ili ne bi bilo video signala za neke, ili sve kodeke.
Sve navedeno je da jedna stvar bude jasna. Ako imate stari računar i osnovnu grafičku karticu i osim ako zaista, ali zaista znate šta radite, nikada ne možete da uživate u kvalitetnoj renderovanoj slici sa deinterlacingom. Sa druge strane, ako ste takvi, to ima relativno nov računar i naročito, ako imate pomalo modernu namensku grafičku karticu. Za vas prilažem ovde "mpv.config" fajl koji će generalno pokušati da prođe skoro sva dekodiranja i deinterlacinga kroz namensku grafičku karticu. Možete da pogledate postavke u datoteci "mpv.config" i promenite one koje vam se ne dotičnu. Naročito ćete možda želeti da promenite boju i font titlova, pošto najverovatnije nemate "Arianas AMU" i možda će vam žuti titlovi odvlačiti pažnju. Isto važi i za informacije o toku, koje sam takođe konfigurisao sa istim fontom, ali u beloj boji.


Orig. English
I spent a lot of time learning how the deinterlacing functionality can be used in a best way. If I have to summarize it here, let me state following. As an initial rule of thumb deinterlacing algorithms were applied only through software decoding. It means the processor is doing most of the work, by decoding and applying filters, with a help of a generic video card. This is what you did by enabling the deinterlacing. Later on, with the evolution of the discrete / dedicated video cards (NVIDIA, ATI and recently INTEL), people started wishing to harvest the greater computational potential of the video card and to let the processor be dedicated to other tasks. Libraries like “ffmpg” and later “mpv” are slowly trying to give more freedom to end users. We want to move the video decoding task from the processor to the discrete video card. However, there are many people, who know nothing about the concepts of video decoding. They sometimes have also older computers with basic video cards – mostly integrated. And when they apply settings to mpv, which force all decoding tasks to run on the video card, than the card would collapse and perform a bad job, or there would be no video signal for some, or all codecs.
All the above is to make one thing clear. If you have an old computer and a basic video card and unless you really, but really know what are you doing, you can never enjoy quality rendered picture with deinterlacing. On the other hand, if you are such, that has a relatively new computer and especially, if you have somewhat modern dedicated video card. For you I am attaching here a “mpv.config” file which will in general try to pass almost all decoding and deinterlacing through the dedicated video card. You can look at the settings in the “mpv.config” file and change those you don’t like. Especially you might want to change the color and the font of the subtitles, since you most likely don’t have “Arianas AMU” and might find yellow subtitles distracting. Same goes for the stream info, which I also have configured with the same font, but in white color.
 

Prilozi

  • mpv.zip
    1,6 KB · Pregleda: 55
Učlanjen(a)
28.05.2023
Poruka
15
@Svetloslav
Nema nikakve razlike. Mozes li da napravis mpv.config fajl koji obezbedjuje tecan, fluidan rad strim kanala. I ako postoji opcija da konvetuje svaki kanal na 60fps. Za neki kompjuter srednje jacine tipa 1gb ddr5 graficka karta i 6gb rama. Hvala!
 
Učlanjen(a)
14.07.2022
Poruka
61
@Svetloslav
Nema nikakve razlike. Mozes li da napravis mpv.config fajl koji obezbedjuje tecan, fluidan rad strim kanala. I ako postoji opcija da konvetuje svaki kanal na 60fps. Za neki kompjuter srednje jacine tipa 1gb ddr5 graficka karta i 6gb rama. Hvala!
In mpv.config make following changes:
hwdec=auto-copy
#hwdec=auto
Right now "hwdec=auto" is active, you have to comment it with a # in front and instead you activate "hwdec=auto-copy" a few lines above. This will force hardware deinterlacing. Sometimes, depending on the video card, it only works with "-copy" active ("dxva2-copy", "d3d11va-copy", or "auto-copy") because with the second pass it gets more time to apply this filter. If after this, video is still choppy, then there is no hope for you, your PC / "Video card" is probably too old/basic. Also, some videos have been recorded, or declared in the description inherently interlaced and can't be fixed with filters in the player.
 
Natrag
Top