Severni i Juzni car u vreme kraja svetskog poretka-prorok Danilo

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ko je ko po tebi u tim stihovima? Ok, kažeš Zapad je Egipat a Rusija je Sirija. A ko su edomci, moavci i amonci?
prorok Danilo je cak i dao neki uvod o tome ko je ko,i kako se menjao polozaj severnog i juznog cara.
Eto naprimer Danilo 8 poglavlje pocinje sa ovnom sa 2 roga izgazenog od jarca sa jednim velikim rogom od koga nastaju 4 roga.
Dan. 8
20 Ovan što si ga video, koji ima dva roga, to su carevi midski i persijski.
Dan. 8
21 A runjavi je jarac car grčki; i veliki rog što mu beše među očima, to je prvi car.
ovo ti je verovatno jasno.
Zbrcka postaje tek sa nastankom 4 roga,tek od tada se pominju severni i juzni car
Dan. 11
4 A kako nestane, rasuće se carstvo njegovo i razdeliće se u četiri vetra nebeska, ne među natražje njegovo niti s vlašću s kojom je on vladao, jer će se carstvo njegovo ukinuti i dopasti drugima, a ne njima.
5 I car južni osiliće, i jedan od knezova njegovih, i biće silniji od njega, i vladaće, i država će njegova biti velika.
Eto to je pocetak,pa da li znas ko je prvi bio severni ,a ko juzni car???
Probaj malo,potrudi se,ako ti je barem dovde sve jasno?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ne,mene zanimaju stihovi od 40 do 45. Šta misliš ko je tu ko?
Po ovome sto danas razumemo severni car jeste Rusija,a Juzni car jeste USA sa svojim saveznicima.
To ne znaci da smo nepogresivi,vreme ce pokazati da li je to tacno ili nije.
U svakom slucaju poenta price je da nema pobednika.
Kad severni car bude zeleo da unisti mnoge smetnuce ga glasovi sa Severa i istoka i kad dodje svom kraju niko mu nece pomoci.
Glasovi sa Severa i istoka po sadasnjem nasem razumevanju prеdocavaju Jehovu Boga i isusa Hrista,
najkrace receno.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Po ovome sto danas razumemo severni car jeste Rusija,a Juzni car jeste USA sa svojim saveznicima.

Na osnovu čega? Kojih parametara u Pismu? Ne činili ti se da je to nategnuto? Jer ako primeniš doslovnost(i to u pogledu geografije ali ne i zemalja, što je apsurd), kao što i radite vi koji ovo doslovno tumačite, kako ćeš razumeti kosu Edomci, Moavci i Amonci?

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Na osnovu čega? Kojih parametara u Pismu? Ne činili ti se da je to nategnuto? Jer ako primeniš doslovnost(i to u pogledu geografije ali ne i zemalja, što je apsurd), kao što i radite vi koji ovo doslovno tumačite, kako ćeš razumeti kosu Edomci, Moavci i Amonci?
Nemoj da sirimo pricu na Isakovog brata blizanca Isava od koga poticu Edomci i Idumeja,pa o sinovima Lotovih cerki Moabu i Amonu.Imas istorijski atlas i lako ces naci njihove zemlje ,mada ti u Bibliji pise gde su ziveli geografski.Takodje tim putem mozes da vidis ko zivi danas na toj teritoriji gde su oni nekad ziveli,koje su to nove drzave ,pogledaj google map ili geografski atlas.
Kako cu ti objasniti stanje danas,kad ne shvatas osnove,kako je sve to pocelo i ko je bio prvi severni i ko prvi juzni car.
Ali bi mi bilo zanimljivo tvoje nagadjanje ko bi to bio,jer se u tim stihovima govori o vremenu kraja,
jer ne znam dal si primetio nastavak je u
Dan. 12
1 A u to će se vreme podignuti Mihailo, veliki knez, koji brani tvoj narod; i biće žalosno vreme, kakvog nije bilo otkako je naroda do tada; i u to će se vreme izbaviti tvoj narod, svaki koji se nađe zapisan u knjizi.
tako da ,hajde me prosvetli ko je to i kad ce to biti?
I kad smo kod toga kod velikog kneza Mihaila,secas li se ko je jos nazvan knezom mira,ili dal se secas kako je andjeo Mihailo,dobio titulu arhandjel i sta to znaci?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Neke drzave ce se prikloniti do kraja vremena.
Sada mozda ne, ali zato trpe pritiske i sankcije.

Mozda ce to uraditi i Rusija, i Kina, i Srbija.
 Neke jos uvek sede na dve stolice.

Naravno da se gledaju ljudi a ne same zemlje.
Ali karakter tih ljudi i njihovo Bozansko pozvanje odredjuje i sudbinu tih drzava odakle oni poticu.

Tako je Bog podigao svoje sluge vesnike u drzavi Srbiji.
I zato je vodio i prilike i politicka i drustvena uredjenja u ovoj drzavi.

I zato je ova drzava pod stalnim naletima velikih sila.
Ne zbog same drzave, vec zbog onih koji su od Boga predodredjeni i pozvani u sluzbu vesnika Bozjih.

To je Bog mogao da ucini u bilo kojoj drugoj drzavi.
Ali on je po svojoj mudrosti i Bozanskom providjenju to ucinio ovde.

A jel znas sta je tu najtuznije?

Sto se drugi nisu okrenuli protiv Bozjih slugu i njegovog dela probudjenja, vec su najveci protivnici sami Adventisti.

A to sestra Ellen White upravo svedoci da je videla.

""Da ce propovednici i crkva odbaciti delo Bozje, i da ce ustati da se protiv njega bore.
Da se delo ne prima kako bi trebalo.
Ako nije i potpuno odbaceno""

To su nene reci.

Zato ce Bog sam zavrsiti delo, jer je crkva potpuno podbacila.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nemoj da sirimo pricu na Isakovog brata blizanca Isava od koga poticu Edomci i Idumeja,pa o sinovima Lotovih cerki Moabu i Amonu.Imas istorijski atlas i lako ces naci njihove zemlje ,mada ti u Bibliji pise gde su ziveli geografski.Takodje tim putem mozes da vidis ko zivi danas na toj teritoriji gde su oni nekad ziveli,koje su to nove drzave ,pogledaj google map ili geografski atlas.

Ko živi sada i kakva je uloga tih zemalja?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ni jednom.

Samo sam pogresno protumacio 2022 godinu na koju mi je Gospod ukazivao kao kljucnu za kraj istorije.

Ja sam zakljucio da tada dolazi Hristos, a u stvari je Gospod ukazao na poslednji veliki rat koji ce uspostaviti novi antihriscanski poredak.

Sve ostalo sto sam iznosio a sto mi je Gospod otkrio se ispunilo.

Pocetak sudova 2011 zemljotresom u Japanu.
Poplave u Srbiji 2014.
Korona 2020.
Pocetak zavrsnih dogadjaja 2021.
I ova 2022 kao pocetak rata, za koju sam ja pogresno zakljucio da je Hristov dolazak.

I moja crkva nije bludnica, vec Rimokatolicka crkva, koja bludnici ili pravi kompromis sa carevima ovog sveta u progonstvu svetih, sto se ispunilo tokom mracnog srednjeg veka, a bice opet u poslednje vreme.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nego, Laodikeja, koliko si puta do sada proricao (i promašio) datum Isusova dolaska na zemlju?

A ovo!?

Sedmog decembra 2022 godine - Isus se pojavljuje na oblacima nebeskim u sili i slavi sa hiljadama Svetih andjela

A ovo!?

1677226876094.png

Laodikeja. Pravi si adventist, sljedbenik i klanjatelj Ellen White. Baviš se 'sotonskim poslovima' - određivanjem datuma Isusova dolaska - pa kada promašiš onda lažima pokušavaš sakriti svoju sramotu. Potpuno isto su vam učinili utemeljitelji subotarske sekte 1840-tih godina. Bavili se đavlijim poslom, đav'o im došapnuo datum 22.10.1844., jednako kao tebi 22. mart 2011. i 7 decembar 2022., naravno promašili, a onda nastavili kao pravi sinovi oca laži:-

'Da, nije Isus došao na zemlju 22.10.1844., ali je toga dana, 18 stoljeća nakon svoga uskrsnuća, prvi put se uselio svome Ocu u Svetinju nad svetinjama. Koje subotarsko svetogrđe, eto, Otac i Sin čitavih 18 stoljeća uopće ne žive zajedno. :bfghb::ludd/:

A nakon ovog 'đavloslovlja', slijedi još strašnije svetogrđe pionira adventizma sedmog dana - Ellen White, James White, Joseph Bates - to je njihovo naučavanje da je za sve ljude koji ne prihvaćaju njihovu blasfemiju, kako je Isus u Svetinju nad Svetinjama uselio tek 18 stoljeća nakon uskrsnuća, 22.10.1844. završilo vrijeme pokajanja i spasenja - "teorija zatvorenih vrata".

Natrag