Šta je novo?
SerbianForum

Dobrodošli na SerbianForum.org, mjesto na kojem možete pronaći apsolutno sve, mjesto druženja i odlične zabave!

SEO optimizacija svih stranica sajta

  • Začetnik teme Okoloprati
  • Datum pokretanja
S

savanko

SEO Trendovi 2018

1. Glasovna pretraga

Glasovna pretraga će bitno uticati na način kreiranja sadržaja, ali i na način rangiranja sajtova. Koristan sadržaj koji daje više konkretnih odgovora će biti više favorizovan u odnosu na ostale stranice. Možda deluje previše takmičarski, ali stranice koje budu davale bolje odgovore na konkretna pitanja će biti favorizovane kod mašina za pretragu. Opet će SEO eksperti imati pune ruke posla jer treba prilagoditi postojeće stranice i sadržaje i ovom vidu pretrage, ali i sasvim različito razmišljati kod kreiranja sadržaja novih stranica.

Kako treba razmišljati prilikom kreiranja sadržaja za glasovnu pretragu?
Što jednostavnije i prirodnije. Treba se postaviti u ulogu korisnika koji pitanje postavlja i kakav odgovor on očekuje.
2. Kvalitetni povratni linkovi


Kvalitetni povratni linkovi su jedan od veoma važnih indikatora važnosti vašeg sajta i popularnosti vašeg brenda. Kroz istoriju Interneta i mašina za pretragu, kvalitet povratnih linkova je igrao i kako stvari stoje, igraće još dugo bitnu ulogu u rangiranju sajtova. Ako želite da budete bolji od konkurencije, strategija građenja linkova treba da bude jedan od veoma važnih kanala.

Kako voditi politiku građenja linkova?
Odabir prave firme za SEO je ključan za ovu opciju. Pogrešan ili nedovoljno dobar izbor firme potrošiće vam novce, i što je još gore izgubićete vreme. A faktor vremena postaje sve bitniji na Internetu.3. Koristan i viralan sadržaj


Nije lako mašinama za pretragu. Milioni sličnih stranica i od njih treba naći one koje su najmeritornije, najmerodavnije i one koje daju odgovore koje očekuje posetilac sajta. Sa druge strani nije lako ni autorima stranica, kreatorima sadržaja. Jer kako među stotinama, milionima stranica učiniti atraktivnijim i uspešnijim baš sopstvene stranice? Viralan sadržaj daje prednost vašim stranicama. Veliki izazov za SEO timove i opet iznova prilagođavanje nastupa u skladu sa dinamičkim tehnologijama pretraživanja i sve zahtevnijim i nestrpljivijim korisnicima Interneta.

Kako formirati viralan sadržaj sajta?
Nema jednostavne formule, ali postoje provereni načini. Temeljno, studiozno, strpljivo, analitički i u skladu sa zahtevima mašina za pretragu, novih tehnologija, i pre svega novim navikama korisnika Interneta.4. SSL


Google je i zvanično objavio da će stranice koje imaju SSL, odnosno sigurne web sertifikate, biti na neki način favorizovane u odnosu na one stranci ekje nemaju taj sertifkat. Pogotovo na stranicama koje imaju dinamičke sadržaje poput ecommerce i stranica sa različitim formularima. Cena koštanja dovoljno dobrog SSL sertifikata je prihvatljiva, a za mnoge hosting pakete se već uračunava u cenu paketa. Proverite sa vašim provajderom kako stoje stvari sa ovim sertifikatom ukoliko ga već nemate.

Isplati li se uvesti SSL sertifikat?
Definitivno da.5. Direktorijum pre poddomena


Mašine za pretragu poddomen tretiraju kao potpuno nezavisne sajtove. Migriranje pojedinih delova sajta poput blogova, prodavnice na poddomene stvara dodatni posao na promociju istih, ali i smanjuje bitnost i autoritativnost vašeg domena. Poddirektorijum u kome će biti vaš blog ili deo za shop će više doprinositii vrednosti vašeg sajta i bitno olakšati rad na SEO.

Isplati li se migracija sa poddomena u direktorijum?

ceo tekst na https://www.teshadesign.com/blog/SEO-Trendovi-2018-43.html

 
Top