Slučajno videh temu i mislim da je dobro postavljen koncept u postovima forumaša. Naravno, bilo bi dobro obratiti pažnju na neke suštinske stvari:
- Najbolja pozicija postiže poštovanjem pravila H1/H2/H3 gde je potrebno kvalitetno konstruisati sadržaj pri čemu veliku pažnju igra korišćenje naziva kategorija, organizacija prikaza putanje (kategorija/članak) i naravno samog članka.
- Šturo ponavljanje reči ili prosto nabrajanje daje vrlo slab rezultat (na bilo kojoj poziciji)
- Sadržaj je neophodan i obzirom na usavršavanje čika Google-ovih algoritama, za relativno kratko vreme, možete se naći vrlo visoko na listi ali opet, ponavljam, sadržaj je potrebno koncipirati tako da 'bukvalno' navodi na ključne reči koje želite da budu primećene i kvalitetno rangirane
- Neki minimum je oko 350 do 500 reči ali interpretiranih tako da prosto, logično očekujete da se pojave ključne reči (primera ima mnogo, pogledajte malo rezultate pretrage, pročitajte tekst i samo će Vam se kasti)
Meni je bilo interesantno na početku kako to radi (SEO) ali vremenom sam shvatio da je potrebno primeniti šablon kao kod pismenih zadataka iz našeg jezika (dobijete temu i onda ide klasika - uvod/razrada/zaključak). Naravno, nije nikakav problem da neke od atributa (slabije ključne reči) 'provučete kroz svaki segment i verovatnoća da se dobro pozicionirate - raste.
Sve što ste pomenuli itekako ima smisla ali razmislite samo o jednoj sitnici, koja je razlika izmedju 'dobrog' i 'manje dobrog' prodavca ? U kvalitetu komunikacije sa potencijalnim kupcem. Prvi se uopšte ne opterećuje time da MORA da proda, pa čak u nekim momentima i 'odvraća' kupca, da bi u sledećem trenutku kupca jednostavno naveo da sam zaključi da prodavac i nije baš svestan svih prednosti koje proizvod ima i da je to prilika da kupi nešto što mu u suštini i nije potrebno ali time pokazuje svoju nadmoć (u bilo kom kontekstu) nad prodavcem...
Ovo je samo jedan od primera (BTW Psihologija prodaje) ali itekako se može primeniti na pretraživače (u Google-u rade ljudi od krvi i mesa)...
Suštinski CEO je veoma jednostavan ali kao i u svakom društvu, traži se 'čarobni štapić' ili 'procedura' kako bi Vi bili na prvom mestu u pretrazi...TOGA NEMA !!!
CEO, možemo tumačiti kao skup reči, koje se međusobno upotpunjuju i vode ka suštini uz poštovanje nekih smernica koje ste pomenuli u prethodnim postovima i po meni, lingvisti su veoma bitan faktor za dobar CEO.
Što se mene lično tiče, moja jedna (jedina) strana (statična) za sada daje rezultate koji su po meni F E N O M E N A L N I ! Ključne reči se odnose na 'časove' i naravno ključne pojmove vezane za IT. Nema neki dizajn, temu, samo tekst koji je koncipiran u skladu sa ovim što sam napisao. Inače, domen je in.rs i star je nekoliko godina i nema veze sa tom temom i ključnim rečima te strane.
Imajte strpljenja za CEO, rezultati dolaze posle nekoliko nedelja, eksperimentišite i trudite se da ispoštujete osnovnu formu sadržaja.
Što se tiče 'Akademija' i drugih subjekata, mislim da nema potrebe trošiti reči...Pominjali ste Istoka, kako Vam deluju njegovi ostovi kada ih čitate ? Prosto vas 'vuče' da čitate dalje, zar ne ? To je suština, dobar interesantan tekst u kome prvo 'padnu dve-tri kapi kiše' pa onda počne ' sitna kišica' da bi na kraju pljusak, doveo vašu malenkost do prvog prodavca kišobrana, kabanice, čizama (bez i jedne jedine direktne reči tipa (kupi, probaj, dođi, potrebno ti je...)...i cilj je postignut...tako lako, da niste ni osetili...
Biće mi drago ukoliko sam bio od koristi, po pitanju ove teme