Ja cu ljudima u mojoj okolini gde sam trenutno, pomoci da shvate vreme u kojem zivimo. A ostale rasprave mi trenutno nisu u fokusu interesovanja, eto..
Niko od nas nije zaboravio u kakvom vremenu živimo. Niti je iko od nas zaboravio kako da prepozna znakove vremena.
Ne brini, svima govorim da paze. Svima koje znam.
Ali da raspravljam o tome kako je odbrana od zamki zloga i njegovih slugekanja u shabatima, izračunavanju datuma, ili veganstvu,
E to neću i ne mogu.
Sotona je duh, duh koji tačno ljudima govori ono što oni žele da čuju. Pokazuje im ono što žele da vide. I koristi ono što ljudi smatraju (veruju) da je ispravno.
Da li je to vakcinisanje pokusnim neproverenim miksom, da bi mogli da putuju i ne nose maske, ili gledanje u nebo da se vide "znaci"
isto je.
Što pre shvatimo da se radi o duhu koji vodi i one koji "upozoravaju" i one koji čine što čine, biće nam lakše da se suočimo s vemenom u kome živimo i koje dolazi.
Budimo realni, on stvarno i misli da ste vi - losi!
Ako on to tako misli, mogu samo reći da i Slap i ja činimo dobar posao.
Naime, da misli da smo dobri značilo bi da smo negde pogrešili.
PS. Sećaš li se, ili te moram podsećati, kakvo je vreme, duh vremena bio u vreme Apostola.
Seti se i ne zaboravi da je i tada bilo i nemorala, i ljudi koji su sebe nazivali bogovima, i ratova i gladi i siromaštva. Svega je bilo. Svega i bolesti.
A šta su hebreji očekivali tada? Mesiju reći ćeš, jer su misli da je vreme, da su videli znake vremena.
I kada se mesija konačno pojavio, oni ga kao takvog (većina) prepoznali nisu.
Oni su očekivali da će kraljevstvo - carstvo Božije biti isterivanje Rimljana, kamenovanje bludnica, da će mesija biti general, nepobedivi general, da će biti zakonomlatitelj, a da će ako i dođe do uskrsnuća mrtvih, svi živeti u raju na zemlji.
A šta su dobili.
Nekoga ko ni dve pare ne daje za Zakon, nekoga kome na pamet ne pada da podiže bunu protiv Rimljana, nekoga ko ne da bludnice ne kamenuje, nego im još i grehove oprašta, nekoga ko propoveda kraljevstvo u kome je poslednji prvi, a prvi poslednji, nekoga ko svoje telo i svoju krv nudi ljudima da jedu.....
I, šta se onda desilo s tim mesijom?
Razapeli su ga.
No On je uskrsnuo.
Pa ipak, ni to nije bilo dovoljno da ga njegovi sunarodnici prihvate. O ne.
Jer da jeste, ne bi pristali uz Simeona Bar Kohbu, ne bi dizali bune koje su ih koštale ljudskih žrtava.
A sve to im se događalo upravo zato jer su hteli da prisvoje Boga, jer su hteli da ne menjajući sebe, uslovljavaju Boga poštovanjem "zakona".
E, vidiš to i danas oni koji sebe Hrišćanima nazivaju pokušavaju da urade s Hrišćanima.
Isto to.
Računaju datume, prorokuju po ovome i onome, sebe predstavljaju kao poznavaoce i nude svoju sliku Hrista.
Ne Hrista kakav on zaista jeste, nego
željenu sliku, stvorenu sliku Hrista.
Zato i Slap i ja pišemo i kako kažeš ganjamo adventiste ovde na forumu. Ne da bi ih obratili, nego da drugi ne padnu u realnu zamku.
Zamku lažnih proroka, lažnih mesija i lažnog spasenja.
Spasenja koje nije Božansko, nego ljudsko.