Sastajaliste mlatilaca prazne slame

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
A zasto sada upadas u njihovu zamku?

Zamku??? Koju ni ja ni Slap nismo ni postavili.

Biće da je ipak tačnije ono što smo mi rekli o temi.

Ujedno, nemojj misli da ne pišem o onome što se događa u svetu. I te kako pišem.

Ali se ne dam zavesti.

I onda se pitas, zasto Slap Shone i drugi napadaju adventizam, i zasto vas vijaju po forumu..

Sve i da prestanu da čine to što čine, a ne smeju jer im od toga zavisi "spasenje", nećemo prestati da ih "vijamo".

Drugi moraju da vide šta je adsventizam, da ne bi posle kada za to dođe vreme bili u kandžama zloga koga kao takvog prepoznati neće.

Valjda je vaznije pozabaviti se sobom i trenutnom situacijom, jer ovo sto se desava trenutno u svetu je direktno ispunjavanje Bozjih prorocanstava..

Bilo bi to tako da ovo jesu ispunjavanja proročanstava.

Ali nisu.

Nisu od Boga, niti Bog s njima upravlja.

Ovo su ljudski, anglosaksonski pokušaji izazivanja još jednog u nizu lažnih Armagedona.

Ne nasedajmo, ponavljam ne nasedajmo na propagandni kod onih koji svoje verovanje u Ragnarok zameniše izazivanjem Armagedona.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nisu ovi divljaci koje ti veličaš ukinili feudalizam. Ne znaš ti puno o ovome.

Feudalizam u Evropi jeste ukinut u Francuskoj revoluciji. Ovo se uči još u 7-mom razredu osnovne a zatim u III godini srednje škole. Ja stvarno ne znam odakle ti izvlačiš svoje negiranje opštepoznatih činjenica ali ja znam da tako moraš, jer kako bi drugačije.

"Француском револуцијом укинут је феудализам и успостављен капитализам у Француској. Француска револуција је битно утицала на развој капиталистичких односа у целој Европи. " Vidkipedija.

Znači pad feudalizma, potiče od Francuske revolucije, pokrenute naravno nešto ranije Američkom. A jednoj i drugoj je koren u Prosevrtiteljstvu kome je koren Reformacija.

Ja sam tražio da navedeš imena tih svojih junaka koji su svojim umovima i na druge načine doprinjeli svemu onome "što je utkano u moderne demokracije"? Zar ih se stidiš, koji su to?

Kao što vidiš, istorijska nauka se ne bavi pojedincima već evo gore kako stoji...opšti doprinos.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ne možeš pomoći onima koji pomoć odbijaju. Sa gnušanjem je odbijaju. Što ti konkretnije predlažeš?

Ja cu ljudima u mojoj okolini gde sam trenutno, pomoci da shvate vreme u kojem zivimo. A ostale rasprave mi trenutno nisu u fokusu interesovanja, eto..

Predlozio bih to svima, umesto sto se bave drugim temama, nikakve koristi od toga..

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Zamku??? Koju ni ja ni Slap nismo ni postavili.

Budimo realni, on stvarno i misli da ste vi - losi! To je jedan od razloga zasto je otvorio temu, i ide na to da cete se vi polazati takvima. Ali kazem nije samo zbog toga, vec zbog svih onih koji se bave drugim stvarima nevezanim za ovu trenutnu situaciju..

Ja sam ovo drugo podrzao, jer ni sam ne shvatam razlog zasto bi se ljudi bavili adventistima ili necim drugim trenutno..

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Evo nešto o deklaraciji "Prava čoveka i građanina" iz 26. avgusa 1789:

"Из Члана 4: "Сви грађани су једнаки у очима закона, имају исти приступ јавним положајима, местима и служби, у складу са њиховим могућностима, без обзира на разлике сем у врлинама и надарености." Опет, ово је противуречило пререволуционарној подели друштва на сталеже - свештенички, племићки и трећи сталеж - где су прва два имали посебна права. Било је у супротности са идејом да се људи рађају као племићи или у оквиру других слојева, те да на основу тога уживају посебна права."

Dakle, nema više feudalnih privilegija. To je do dan danas osnovni princip zakonodavstva.

"Обезбеђена је ex post facto молба у кривичном праву и принципи попут претпоставке невиности, слободе говора и штампе, као и слабашна гаранција слободе вероисповести - предвиђа се да исповедање вере неће реметити јавни ред успостављен законом. Изјављује се слобода својине, док је јавно право на опште добро резервисано"

"Члан 17: "Својина је неповредиво и свето право, нико не може бити лишен приватне употребе, сем када је то јавна потреба забележена у закону, и под условом садашње и пређашње одштете."

Dakle, sloboda štampe, sloboda govora, privatne svojine. Opšta načela deokratskog poretka. Opet iz Fracuske revolucije i Deklaracije i Pravimačoveka i građanina.

Slušaj ovo sada..poreklo ovog zakonika:

"Принципи декларације се заснивају на начелима просветитељства као што су индивидуализам, друштвени уговор Жан-Жака Русоа, начело поделе власти барона Монтескјеа. Такође се заснива на америчкој Декларацији независности и Декларацији права Вирџиније, који пак почивају на енглеском Закону о правима од 1689. године.

Ideje prosvetiteljstva su doprinele ovim zakonima a takođe su sadržane i u Američkoj Deklaraciji nazavisnosti.

Dakle..šta ti kažeš na ove jednostavne istorijske opštepoznate činjenice?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Ja cu ljudima u mojoj okolini gde sam trenutno, pomoci da shvate vreme u kojem zivimo. A ostale rasprave mi trenutno nisu u fokusu interesovanja, eto..

Niko od nas nije zaboravio u kakvom vremenu živimo. Niti je iko od nas zaboravio kako da prepozna znakove vremena.

Ne brini, svima govorim da paze. Svima koje znam.

Ali da raspravljam o tome kako je odbrana od zamki zloga i njegovih slugekanja u shabatima, izračunavanju datuma, ili veganstvu,

E to neću i ne mogu.

Sotona je duh, duh koji tačno ljudima govori ono što oni žele da čuju. Pokazuje im ono što žele da vide. I koristi ono što ljudi smatraju (veruju) da je ispravno.

Da li je to vakcinisanje pokusnim neproverenim miksom, da bi mogli da putuju i ne nose maske, ili gledanje u nebo da se vide "znaci" isto je.

Što pre shvatimo da se radi o duhu koji vodi i one koji "upozoravaju" i one koji čine što čine, biće nam lakše da se suočimo s vemenom u kome živimo i koje dolazi.

Budimo realni, on stvarno i misli da ste vi - losi!

Ako on to tako misli, mogu samo reći da i Slap i ja činimo dobar posao.

Naime, da misli da smo dobri značilo bi da smo negde pogrešili.

PS. Sećaš li se, ili te moram podsećati, kakvo je vreme, duh vremena bio u vreme Apostola.

Seti se i ne zaboravi da je i tada bilo i nemorala, i ljudi koji su sebe nazivali bogovima, i ratova i gladi i siromaštva. Svega je bilo. Svega i bolesti.

A šta su hebreji očekivali tada? Mesiju reći ćeš, jer su misli da je vreme, da su videli znake vremena.

I kada se mesija konačno pojavio, oni ga kao takvog (većina) prepoznali nisu.

Oni su očekivali da će kraljevstvo - carstvo Božije biti isterivanje Rimljana, kamenovanje bludnica, da će mesija biti general, nepobedivi general, da će biti zakonomlatitelj, a da će ako i dođe do uskrsnuća mrtvih, svi živeti u raju na zemlji.

A šta su dobili.

Nekoga ko ni dve pare ne daje za Zakon, nekoga kome na pamet ne pada da podiže bunu protiv Rimljana, nekoga ko ne da bludnice ne kamenuje, nego im još i grehove oprašta, nekoga ko propoveda kraljevstvo u kome je poslednji prvi, a prvi poslednji, nekoga ko svoje telo i svoju krv nudi ljudima da jedu.....

I, šta se onda desilo s tim mesijom?

Razapeli su ga.

No On je uskrsnuo.

Pa ipak, ni to nije bilo dovoljno da ga njegovi sunarodnici prihvate. O ne.

Jer da jeste, ne bi pristali uz Simeona Bar Kohbu, ne bi dizali bune koje su ih koštale ljudskih žrtava.

A sve to im se događalo upravo zato jer su hteli da prisvoje Boga, jer su hteli da ne menjajući sebe, uslovljavaju Boga poštovanjem "zakona".

E, vidiš to i danas oni koji sebe Hrišćanima nazivaju pokušavaju da urade s Hrišćanima.

Isto to.

Računaju datume, prorokuju po ovome i onome, sebe predstavljaju kao poznavaoce i nude svoju sliku Hrista.

Ne Hrista kakav on zaista jeste, nego željenu sliku, stvorenu sliku Hrista.

Zato i Slap i ja pišemo i kako kažeš ganjamo adventiste ovde na forumu. Ne da bi ih obratili, nego da drugi ne padnu u realnu zamku.

Zamku lažnih proroka, lažnih mesija i lažnog spasenja.

Spasenja koje nije Božansko, nego ljudsko.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja stvarno ne znam odakle tiizvlačiš svoje negiranje opštepoznatih činjenica ali ja znam da tako moraš, jer kako bi drugačije.

"Tvoje opštepoznate činjenice" su notorne gluposti i laži.

"Француском револуцијом укинут је феудализам и успостављен капитализам у Француској. Француска револуција је битно утицала на развој капиталистичких односа у целој Европи. " Vidkipedija.

Vikipedija? Možeš i tripu citirati kao dokaz svojim tvrdnjama. Čak sam primjetio da si od tripe kopirao citate od Dositeja Obradovića.

Znači pad feudalizma, potiče o d Francuske revolucije, pokrenute naravno nešta ranije Američkom. A jednoj i drugoj je koren u Prosevrtiteljstvu kome je koren Reformacija.

A jesi li ti čuo za društva i zajednice koje nisu uopće bile organizirane kao feudalna društva? ;)

Kao što vidiš, istorijska nauka se ne bavi pojedincima već evo gore kako stoji...opšti doprinos.

Rekoh ti, ovo što si ti naveo jesu floskule, gluposti i laži.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Vikipedija? Možeš i tripu citirati kao dokaz svojim tvrdnjama. Čak sam primjetio da si od tripe kopirao citate od Dositeja Obradovića.

Ti i dalje ne veruješ.

Ne veruješ ni kada Bertrand Rasel kaže da je Protestantizam uzrokovao Prosvetiteljstvo a ne veruješ ni kada navodim autentične citate Dositeja Obradovića gde se vidi uticaj protestantizma a ne veruješ ni kada ti se navedu činjenice iz izvora koji o ovome govore u vezi Francuske revolucije. Tvoje neverjovanje je fascinanto.

Ti si veći nevernik od bilo kog ateiste. Nevernik kada su činjenice u pitanju.

Sve je lepo navedeno..istorijiski, reference navedene...ali ti naravno navedi izvore koji pobijaju ove činejnice. Ovako samo tvoje "ne verujem" ništa ne znači.

"
Evo nešto o deklaraciji "Prava čoveka i građanina" iz 26. avgusa 1789:

"Из Члана 4: "Сви грађани су једнаки у очима закона, имају исти приступ јавним положајима, местима и служби, у складу са њиховим могућностима, без обзира на разлике сем у врлинама и надарености." Опет, ово је противуречило пререволуционарној подели друштва на сталеже - свештенички, племићки и трећи сталеж - где су прва два имали посебна права. Било је у супротности са идејом да се људи рађају као племићи или у оквиру других слојева, те да на основу тога уживају посебна права."

Dakle, nema više feudalnih privilegija. To je do dan danas osnovni princip zakonodavstva.

"Обезбеђена је ex post facto молба у кривичном праву и принципи попут претпоставке невиности, слободе говора и штампе, као и слабашна гаранција слободе вероисповести - предвиђа се да исповедање вере неће реметити јавни ред успостављен законом. Изјављује се слобода својине, док је јавно право на опште добро резервисано"

"Члан 17: "Својина је неповредиво и свето право, нико не може бити лишен приватне употребе, сем када је то јавна потреба забележена у закону, и под условом садашње и пређашње одштете."

Dakle, sloboda štampe, sloboda govora, privatne svojine. Opšta načela deokratskog poretka. Opet iz Fracuske revolucije i Deklaracije i Pravimačoveka i građanina.

Slušaj ovo sada..poreklo ovog zakonika:

"Принципи декларације се заснивају на начелима просветитељства као што су индивидуализам, друштвени уговор Жан-Жака Русоа, начело поделе власти барона Монтескјеа. Такође се заснива на америчкој Декларацији независности и Декларацији права Вирџиније, који пак почивају на енглеском Закону о правима од 1689. године.

Ideje prosvetiteljstva su doprinele ovim zakonima a takođe su sadržane i u Američkoj Deklaraciji nazavisnosti."

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Slobodno. Demokratija je za tebe divljaštvo a feudalizam pravi poredak. Tebi svakako nije prijatno u ovom demokratskom društvu sada..čekaš bolje vreme.

Zato su ti bliske teorije zavere koje upravo hoće da "obrnu" realnost i da prikažu kako su stara vremena(feudalizam) bila bolja a ovo sada sa demokratijom...da je zlo i naopako, retrogradne i nazadne ideje. To jednostavno ide jedno sa drugim i zato i poseduješ zaverološki um po pitanju svega.

Zato ja i kažem da zaverološka ideja potiče upravo iz tradicionalizma. Sve se savršeno uklapa.

Poslednja izmena:
Natrag