Sastajaliste mlatilaca prazne slame

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Narod ili rulja? I danas imamo takve slučajeve. Nerazmni ljudi su nezadovoljni jer su prazni i bezbožni i žele iskaliti svoj bijes na bilo kome i bilo čemu. Pa onda, udri po Crkvi. Spali, ubij, progoni! I to je napredak?
Zanimljivo je da tvoj bracika misli isto:

Da, vjerovala ili ne, Jovan (ovaj ovdje, fejk-čeker Deretić) upravo divljaštvo i divljake veliča i promovira kao napredak. A veličanje divljaka i divljaštva također je divljaštvo. Kao takvo, divljaštvo je pred Bogom strašahan grijeh, strašan zločin. Divljaci, slični ovdje Jovanu, na ovim našim prostorima u dva zadnja stoljeća promovirali su divljaštvo, laž i mržnju. Rezultati tog promoviranja divljaštva i huškanja, na "one koji su genocidni", poznat nam je svima. Zato je važno razobličavati ljude ljude kakav je Jovan, jer svaka njegova laž ovdje iznesena i svako njegovo nerazobličeno promoviranje divljaštva može rezultirati desetinama tisuća ubijenih za tridesetak ili pedesetak godina.

S obzirom da "naš fejk-čeker" do božanskih visina veliča Francusku i Američku revoluciju, njemu je onda Thomas Paine bog. Samo malo manji od Ellen White. O kakvom se zapravo čovjeku radi bit će poprilično jasno iz kratkog ulomka od Rodney-a Starka.

Kratki ulomak iz knjige Rodneya Starka - Raskrinkavanje stoljeća protukatoličke povijesti - Poglavlje 4. Nametanje mračnoga srednjeg vijeka:

Nasuprot tome, "doba razuma" je uzrečica koja je izvorno bila naslovom knjige Thomasa Painea, napisanoj 1793./94., dok je bio u zatvoru za vrijeme Francuske revolucije. Usprkos naslovu, to nije primarno bilo djelo razuma, nego ono koje vrijeđa razum jer je velik dio bio posvećen militantnim napadima na Bibliju i sve religije kao na "bajkovite izmišljotine".

Zaključak

Kada se pogleda ustaljeni pregled povijesti Zapada, nailazi se na neke uistinu nevjerojatne izmišljotine. Njih nije izmislila Crkva nego sekularni intelektualci koji su stvorili termine kao što su - mračno doba, renesansa, prosvjetiteljstvo i doba razuma. To su bila velika povijesna razdoblja, ali koja se stvarno nikada nisu dogodila.

-----------------------------------
Uvod svoje knjige autor Rodney Stark završava ovim riječima: Napokon, nisam rimokatolik i nisam napisao ovu knjigu kako bih obranio Crkvu. Napisao sam je kako bih obranio povijest.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Je li tebi Francuska reovlucija bila divljaštvo? Je li tvoj ustav, ustav države u kojoj danas živiš, divljački ustav?

Ako je po tebi Francuska revolucija divljaštvo, onda ustav koji danas je u tvojoj državi jeste čisto divljaštvo. E plitka pameti. E brzopletog zaključivanja.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Je li tebi Francuska reovlucija bila divljaštvo?

Ja sam nebitan. Osim toga ja sam i u "sukobu ineteresa", kao i ti, kada vrednujem Francusku revoluciju, pa ću ja iznijeti neke detalje o Francuskoj revoluciji, a ljudi koji pročitaju imaju mozak pa će sami zaključiti. Dakle, o Francuskoj revoluciji:

- Revolucionarna skupština je 2. studenog 1789. preuzela svu imovinu u vlasništvu Crkve, a slijedećeg mjeseca uslijedila je opća rasprodaja te imovine.

- Revolucionarna skupština je 13. veljače 1790. prisilno zatvorila sve muške i ženske samostane, te naredila raspuštanje svih vjerskih redova.

- Revolucionarna skupština je 12. srpnja 1790. donijela „Građansku konstituciju o svećenstvu“, kojom su od svećenika tražili da prisegnu kako će podržavati Konstituciju te potvrde kako nisu odani papi. Ovako prisiljeni i zaplašeni, 24% svećenstva ppoložilo je prisegu.

- Nezadovoljni malim brojem svećenstva koji je prihvatio Konstituciju, Revolucionarna skupština je za one svećenike koji nisu prihvatili Konstituciju, propisala kaznu od deset godina zatvora.

- U rujnu 1791. raspuštena je Revolucionarna (Narodna) skupština te je zamjenjena Zakonodavnom skupštinom u čijem radu je sudjelovao i tzv. „Komitet javnog spasa“, zapravo skupina žestokih protuvjerskih tirana, čija je zamisao bila „potpuno uništenje vjere“.

- U rujnu 1792. bijesna rulja, potaknuta vođama Revolucije, ubila je tri biskupa te više od dvjesto svećenika u Parizu. Ovaj događaj poslije će biti nazvan „Rujanskim masakrima“.

- U siječnju 1793. kralj Luj XVI. Je giljotiniran, a uskoro nakon njega na giljotini su završile i 16 594 žrtve u Parizu te još 25 000 žrtava širom Francuske. Među ubijenima našlo se nekoliko biskupa te gotovo tisuću svećenika.

- Dana 21. listopada 1793. donesen je zakon po kojemu se sve svećenike koji nisu dali prisegu kao i one koji bi ih skrivali moglo ubiti na licu mjesta.

- U studenome 1793. uveden je novi republikanski kalendar kojemu je bio cilj dekristijanizacija Francuske. Ukinuti su sedmodnevni tjedni, a svaki je mjesec bio sastavljen od tri cjeline po deset dana, kako bi ljudi izgubili vremenski ritam i kako ne bi znali kada je nedjelja. A svaki deseti dan određen je kao dan odmora. Blagdani svih svetaca bili su zabranjeni.

- Novim kalendarom se pokušalo prekinuti i računanje godina od Kristova rođenja, postavljajući 1789. kao prvu godinu.

- Dana 29. rujna 1795. proglasom su zabranjena sva javna isticanja vjere. Svećenicima te redovnicima i redovnicama bilo je zabranjeno nositi svoje odore i habite. Crkvena zvona nisu smjela zvoniti, niti se igdje smjelo istaknuti vjerski kip ili križ.

- Zabrana je proširena i na groblja, što je potaklo orgije razbijanja nadgrobnih spomenika na kojima su bili križevi ili vjerski natpisi.

- Vođe Revolucije pokrenuli su nove kultove kako bi zamijenili religiju. Najistaknutiji od njih bio je „kult razuma“, tako što se u zaplijenjenimcrkvama štovalo kipove „božice Razuma“ – u Parizu je ovaj kult preuzeo katedralu Notre Dame.

- U proljeće 1794
. Robespierre se odrekao „kulta razuma“ te poslao njegove vođe – uključujući i svoje prijašnje revolucionarne kolege na giljotinu, zamjenivši kult razuma svojim vlastitim „kultom Vrhovnoga Bića“, koji je službeno predstavljen 7. svibnja 1794. Vrlo brzo, 28. srpnja 1794., i sam Robespierre je završio na giljotini, a njegov kult je umro zajedno s njim.

- Jedanaest dana prije svoje smrti Robespierre je poslao na giljotinu šesnaest karmelićanki jer su nastavile s molitvenim životom.

Je li tvoj ustav, ustav države u kojoj danas živiš, divljački ustav?

Naravno da nije. Samo ne znam kakve veze ima Ustav moje države sa divljaštvom Francuske revolucije? Daj mi ti reci, pouči me. Tko su autori prvog Francuskog ustava a tko Hrvatskog ustava, pa da vidimo kakva je uopće veza između njih.

Ako je po tebi Francuska revolucija divljaštvo, onda ustav koji danas je u tvojoj državi jeste čisto divljaštvo. E plitka pameti. E brzopletog zaključivanja.

Rekoh gore. Pokaži vezu pa da moženmo vidjeti.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Naravno da nije. Samo ne znam kakve veze ima Ustav moje države sa divljaštvom Francuske revolucije?

Upravo tvoj ustav i ustav svake danas moderne i demokratske države je zasnovan na tekovinama Francuskog ustava...podela vlasti na tri grane: sudska, zakonodavna i izvršna, odvojenost crkve od države, jednakost svih građana..jel tako...nema povlašećenih, nema feudalaca koji ne plaćaju...već svi plaćaju porez, nema monarha koji je izuzet od svih zakona..jel tako.

Hoćeš reći da je sve ovo divljaštvo? Sve ove tekovine koje baštini i tvoja država i sve ostale evropske demokratske države jeste zasnovano na tekovina Francuske revolucije i ustava koji su doneseni 1791 i 1793 kao i ustava SAD-a iz 1787.

Ti ćeš dakle zbog Robespjera sve to svesti na divljaštvo? Ako gledaš na Francusku i Amerčku revoluciju kao na divljaštvo, onda sve moderne tekovine koje važe i u tvojoj državi moraš osuditi da je divljaštvo.

A onda sledeće pitanje..ćemu bi se ti vratio?

Vremenu pre revolucije i feudalnim odnosima? Jel bi se tome vratio? To je po tebi bolji sistem?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Upravo tvoj ustav i ustav svake danas moderne i demokratske države je zasnovan na tekovinama Francuskog ustava...podela vlasti na tri grane: sudska, zakonodavna i izvršna, odvojenost crkve od države, jednakost svih građana..jel tako...nema povlašećenih, nema feudalaca koji ne plaćaju...već svi plaćaju porez, nema monarha koji je izuzet od svih zakona..jel tako.

Nisu ovo izmislili Francuzi, a pogotovo ne oni divljaci koji su pokrenuli Francusku revoluciju.

Hoćeš reći da je sve ovo divljaštvo? Sve ove tekovine koje baštini i tvoja država i sve ostale evropske demokratske države jeste zasnovano na tekovina Francuske revolucije i ustava koji su doneseni 1791 i 1793 kao i ustava SAD-a iz 1787.

Ja kažem da su divljaci oni koji su pokrenuli Francusku revoluciju, i još važnije, u nekoliko svojih prethodnih postova pokazao i dokazao sam da su zaista bili divljaci.

Vidim sada da se, kao na božanstvo, pozivaš na Ustave Francuske i SAD-a, pa bih te molio da navedeš imena nekih ljudi koji su njihovi tvorci, kako bismo mogli nastaviti poštenu i argumentiranu analizu ovoga.

Ti ćeš dakle zbog Robespjera sve to svesti na divljaštvo? Ako gledaš na Francusku i Amerčku revoluciju kao na divljaštvo, onda sve moderne tekovine koje važe i u tvojoj državi moraš osuditi da je divljaštvo.

Ovo je samo tvoje mišljenje. Točnije, ovo si ti negdje pročitao bez ikakve provjere i analize. Zato sam gore tražio imena tih "prvaka Francuske i Američke revolucije i njihovih ustava".

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Nisu ovo izmislili Francuzi, a pogotovo ne oni divljaci koji su pokrenuli Francusku revoluciju.

Iz Francuske revolucije izlazi deklaracija o pravima čoveka i građanina, slična proklamaciji ustava SAD-a(pred Bogom su svi jednaki u pravima). Ona dalje je razrađena zakonima 1791 i 1793 kada su definisane slobode građana i oslobađanje od tiranije vladara i crkve. Građani jesu bili protiv feudalnog poretka i ustali su protiv njega. Ne možeš francusku revoluciju gledati kroz jednog čoveka kao ni reformaciju. Istu grešku praviš...identičnu.

Ja kažem da su divljaci oni koji su pokrenuli Francusku revoluciju, i još važnije, u nekoliko svojih prethodnih postova pokazao i dokazao sam da su zaista bili divljaci.

Znaš kako kaže..revolucija jede svoju decu...nekada se i o sama pretvori u kontru onoga sa čime je započela. No, gleda se ono što je trajno..ono što je ostalo opšteprihvaćeno. A to su slobode od stega feudalnog poretka i moderne države i zakoni.

Ovo je samo tvoje mišljenje. Točnije, ovo si ti negdje pročitao bez ikakve provjere i analize. Zato sam gore tražio imena tih "prvaka Francuske i Američke revolucije i njihovih ustava".

Ja sam se ovim bavio odavno....i poznajem materiju Francuske revolucije. Ne treba da gledaš na pojedince, iz jedne i druge revolucije, već kontekst opšteg doprinosa.

Sve moderne tekovine demokratije utkane u zakone naših današnjih država potiču upravo iz opštečovečanskih principa Ameičke i Francuske revolucije. Možda bi se oni pojavili i nevezano za ove revolucije(da ih nije bilo) ali znatno kasnije i pitanje je kakvim bi tokom to sve išlo. Ovako, sve slobode koje danas poznajemo jesu produkt ovih dveju značajnih revolucija.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Evo Evropa je u danasnjem danu u katastrofama, i ne vidi pred sobom kraj ovozemaljskog poretka, i ne poznaje vreme u kome zivi.
Treba im odneti vest jevandjelja, a ne gubiti vreme na kojekakvo sukobljavanje na nekakvom forumu i blacenju drugih.

Tako je, zato ja ne mogu da gubim vreme, da se raspravljam oko beznacajnih stvari, kada postoje vaznije stvari. Ako neko jos nije poznao vreme u kojem zivimo, onda mi je stvarno zao, i ja tim ljudima zelim pomoci..

Cudi me da ljudi koji nikada nisu citali bibliju niti imaju znanje primecuju da se vodi duhovni rat ili da se u krajnjem nesto cudno desava, a vernici nista ne vide kao da su zaslepljeni..

Nase medjusobne razmirice su stvarno beznacajne u ovom trenutku, i nisu vredne pomena, jer Bog ce svakom coveku ponaosob pokazati koje su njegove duznosti u ovom vremenu u kojem zivimo, a nase je da se molimo i da ih uputimo na Boga i njegovu rec..

Dakle, Laodikeja je jasno, da ne može jasnije, rekao zašto je otvorio ovu temu - da ukaže na lažove katolike (Dartha i mene) koji pišu (lažu) protiv Adventista.

Nije on otvorio temu da ukaze jedino na vas, on zeli da kaze da svi oni koji ne obracaju paznju na trenutna zbivanja u svetu i ispunjenje prorocanstava, bave se drugim temama, zapravo "mlate praznu slamu'.. Znam to, jer sam pricao sa njim o tome ranije.

A to sto on sad navodi vasa imena, to ne treba da cudi s obzirom ko mu najvise smeta, to je poznato..

Što bih ja trebao sada napraviti? Reći da je sve laž što sam napisao o Ellen White i ASD? NE. Upravo je obrnuto, niti jednu laž o Ellen White, pionirima ASD, njihovim vjerovanjima i naučavanjima nisam iznio. Pretpostavljam da je adventistima ta istina bolna, ali posljedice

Nebitno je sad to da li je pila ili nije, to nije nesto cime bismo se trebali baviti trenutno. Ne shvatam da mozete da gubite vreme na ovakve stvari..

Valjda je vaznije pozabaviti se sobom i trenutnom situacijom, jer ovo sto se desava trenutno u svetu je direktno ispunjavanje Bozjih prorocanstava.. Ako je tako, onda mi kao Hriscani treba ljude da upozorimo na to, a ne da se bavimo medjusobnim razmiricama...

Tacno, otvorio sam temu da ukazem na mlacenje prazne slame Stvarnoslapa i DartthShonea kojima forum za nista drugo ne sluzi nego da napadaju druge, opstruirajuci bilo kakvu normslnu komunikaciju i diskusiju, i zaatrpavajuci stranice praznom slamom.

Nisi otvorio temu samo zbog njih, vec da ukazes i na ostale koji mlate praznu slamu, nemoj tako da navodis imena pojedinacno, to nije potrebno..

Upravo tako. No Miretu je teško da to prihvati,

Nije tako, pricali smo o tome ja i on, niste vas dvojica jedini na tapeti..

Uopste ova tema nije nastala kao posledica neke frustracije vama dvojicom, nego zbog trenutne situacije u svetu. A vi se time skoro i ne bavite, nego se bavite adventistima.. Naravno da ce on primetiti adventiste samo, kada je on to, ali i drugi koji pisu bilo sta nrvezano za ovu trenutnu situaciju i pandemiju su takodje "matioci prazne slamule". To je on mislio, ali ne ume da se izrazi, po obicaju..

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Iz Francuske revolucije izlazi deklaracija o pravima čoveka i građanina, slična proklamaciji ustava SAD-a(pred Bogom su svi jednaki u pravima). Ona dalje je razrađena zakonima 1791 i 1793 kada su definisane slobode građana i oslobađanje od tiranije vladara i crkve. Građani jesu bili protiv feudalnog poretka i ustali su protiv njega. Ne možeš francusku revoluciju gledati kroz jednog čoveka kao ni reformaciju. Istu grešku praviš...identičnu.

Ma nemoj!?!?! I nitko prije Francuza i Amerikanaca nije ovo imao. Sad je meni jasno zašto ti veličaš divljake i divljaštvo. Neznalica si, pojma ti nemaš o ovome.

Znaš kako kaže..revolucija jede svoju decu...nekada se i o sama pretvori u kontru onoga sa čime je započela.

Odavno sam ja prepoznao, čak i ovdje napisao da si ti boljševik.

No, gleda se ono što je trajno..ono što je ostalo opšteprihvaćeno. A to su slobode od stega feudalnog poretka i moderne države i zakoni.

Nisu ovi divljaci koje ti veličaš ukinili feudalizam. Ne znaš ti puno o ovome.

Ja sam se ovim bavio odavno....i poznajem materiju Francuske revolucije.

Bavila se i Ellen White octom.

Sve moderne tekovine demokratije utkane u zakone naših današnjih država potiču upravo iz opštečovečanskih principa Ameičke i Francuske revolucije.

Ja sam tražio da navedeš imena tih svojih junaka koji su svojim umovima i na druge načine doprinjeli svemu onome "što je utkano u moderne demokracije"? Zar ih se stidiš, koji su to?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A evo dela Vatikana.

E Laodikeja, ala se ti pecas..

I onda se pitas, zasto Slap Shone i drugi napadaju adventizam, i zasto vas vijaju po forumu.. Nisi se suzdrzao da ne napises za Papu nesto..

A ti si otvorio temu iz sasvim drugog razloga, da bi skrenuo tok razgovora, da bi naveo ljude da razmisle o trenutnim dogadjajima.. znam to sasvim sigurno, pricali smo..

A zasto sada upadas u njihovu zamku?
Zar je bilo nuzno odgovoriti?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Nije on otvorio temu da ukaze jedino na vas, on zeli da kaze da svi oni koji ne obracaju paznju na trenutna zbivanja u svetu i ispunjenje prorocanstava, bave se drugim temama, zapravo "mlate praznu slamu'.. Znam to, jer sam pricao sa njim o tome ranije.

Ja ne bih imao ništa protiv da si u pravu, ali ne mislim da jesi.

Valjda je vaznije pozabaviti se sobom i trenutnom situacijom, jer ovo sto se desava trenutno u svetu je direktno ispunjavanje Bozjih prorocanstava.. Ako je tako, onda mi kao Hriscani treba ljude da upozorimo na to, a ne da se bavimo medjusobnim razmiricama...

Ne možeš pomoći onima koji pomoć odbijaju. Sa gnušanjem je odbijaju. Što ti konkretnije predlažeš?

Natrag