Sastajaliste mlatilaca prazne slame

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Pa ti si potpuno nerazuman.

Ja objasnih razloge a ti i dalje teras svoje
.

Stvarnoslap pokazuje jedan opste los karakter, zao, lukav, i namcorast.

U njemu se moze primetiti i opste nepostenje i neistinoljubivost, i neobjektivno sagledavanje realnosti, posebno sada u ovoj prici o Hitleru.

Dakle, za vreme Hitlera u Nemackoj su za crkvu bila opste poznata teska vremena.

Sve crkve su uglavnom bile progonjene ili su napustale zemlju zbog ukidanja verske slobode.

Oni koji su ostali iz straha su pravili razlicite kompromise sa svetovnom vlascu, jer svako ko je bio protiv nacisticke partije bio je proglasavan neprijateljem.

Te kompromise su pravili i Rimokatolicka crkva, ali i druge, iz pomenutog straha.

To je objektivna i postena slika koja prikazuje realnost 2 svetskog rata.

Zato ne treba nikog osudjivati, i treba razumeti zasto su pojedinci i crkve ove kompromise pravili.

Jedino se ne moze razumeti to - da se crkva cesto stavljala na celo zlocina u 2 svetskom ratu govoreci o Rimokatolicizmu, sto mozemo videti u fasistickoj Italiji, u Hrvatskoj, i nekim Katolickim zemljama, gde je sama crkva podrzavala genocide i zlocine nad citavim narodima, a sami svestenici u njima ucestvovali kao ubice i koljaci ljudi, zena, staraca, i dece.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400

.

Ništa ti objasnio nisi. Ti si jednom laži pokušao obraniti svoju sektu. To što si ti napravio nije objašnjenje, nego moralni zločin - optužio si druge za ono što nisu činili (slavili Hitlerove rođendane) i pravdao subotare koji su stvarno slavili Hitlerove rođendane. Rekoh, moralni zločin.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije Adventisticka crkva to radila, jer sediste crkve je u Americi a ne u Nemackoj.

To su radili pripadnici svih crkava koje su ostale u Nemackoj.

Za Adventiste ne znam jer nemam tu informaciju.

A razloge sam dao.

.

Stvarnoslap pokazuje jedan opste los karakter, zao, lukav, i namcorast.

U njemu se moze primetiti i opste nepostenje i neistinoljubivost, i neobjektivno sagledavanje realnosti, posebno sada u ovoj prici o Hitleru.

Dakle, za vreme Hitlera u Nemackoj su za crkvu bila opste poznata teska vremena.

Sve crkve su uglavnom bile progonjene ili su napustale zemlju zbog ukidanja verske slobode.

Oni koji su ostali iz straha su pravili razlicite kompromise sa svetovnom vlascu, jer svako ko je bio protiv nacisticke partije bio je proglasavan neprijateljem.

Te kompromise su pravili i Rimokatolicka crkva, ali i druge, iz pomenutog straha.

To je objektivna i postena slika koja prikazuje realnost 2 svetskog rata.

Zato ne treba nikog osudjivati, i treba razumeti zasto su pojedinci i crkve ove kompromise pravili.

Jedino se ne moze razumeti to - da se crkva cesto stavljala na celo zlocina u 2 svetskom ratu govoreci o Rimokatolicizmu, sto mozemo videti u fasistickoj Italiji, u Hrvatskoj, i nekim Katolickim zemljama, gde je sama crkva podrzavala genocide i zlocine nad citavim narodima, a sami svestenici u njima ucestvovali kao ubice i koljaci ljudi, zena, staraca, i dece.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Potreban je tebi, jer lažov si ti.

Ja ne iznosim laž...kao što si video i Dositej i Bertrand Rasel to isto govori. I vidi se kojim duhom je nadahnut Dositej..protestantizmom. To jeste duh koji je nadahnuto i prosvetiteljstvo, koje je doprinelo nastanku modernih demokratskih vrednosti. Zato još jedan greh činiš lažno me optužujući.

Svakako moraš razmišljati da trebaš da pokažeš i neke druge karakteristike na ovom forumu osim ovih do sada..napadačkih, mrziteljskih i sl...valda imaš i neke pozitivne karakteristke. Posebno ako si hrišćanin.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja ne iznosim laž...kao što si video i Dositej i Bertrand Rasel to isto govori. I vidi se kojim duhom je nadahnut Dositej..protestantizmom.

Dakle, duhom laži. Krasno.

To jeste duh koji je nadahnuto i prosvetiteljstvo, koje je doprinelo nastanku modernih demokratskih vrednosti. Zato još jedan greh činiš lažno me optužujući.

Ali ovo što tvrdiš je notorna laž. Evo samo jedan primjer kao dokaz.

U 11. stoljeću Sveti Wulfstan i sveti Anselmo pokrenuli su uspješne kampanje kojima su uklonili posljednje tragove ropstva iz kršćanskoga svijeta. Dokidanje ropstva najdramatičniji je primjer moralnoga napretka tijekom "mračnog doba". A što je napravio "prosvijetljeni protestantizam" koji se pojavio 500 godina kasnije? Ponovo uveo ropstvo tamo gdje su propestanti vladali.

Dakle, nisam te lažno optužio da lažeš, jer vidjesmo da ti zaista jesi notorni lažov.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Laž ne oslobađa. Lažovi kao ti neće nebo baštiniti.

Ah, ali on veruje da hoće, tačnije da mi "lažemo", a da je ono što on iznosi "istina".

Kako Istina ne može imati dva ili više lica, tko onda laže?

Ujedno, od kada se to istina navješćuje ogovaranjima i glasinama?

Dakle, ko laže?

Oni kojima je Bog na Orionu.

Naime, upravo oni svoju "istinu", a istina je samo jedna, navješćuju glasinama i ogovaranjima.

Jesu li tako činili apostoli kada navješćivaše Krista i Evanđelje?

NE.

Jesu li upadali i urlikali "Što to činite pa se klanjate svecima"? Kao što to čine subotari i ostali "revivalisti"?

Ne.

Jesu li cepali zajednice?

Ne

Jesu li izračunavali datume?

Ne

Natrag