Sastajaliste mlatilaca prazne slame

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Prirodni karkater je neprijatelj Bogu. To znaš, to uči Biblija. To na kraju uči i tvoja crkva, ali si tu lekciju propustio. Sve što je "prirodno" u karkateru jeste "prirodni neprijatelj" Bogu. Adam je sagrešio i izgubio slavu Božijiu i karakter. Njegov karakter je postao neprijateljski Bogu. Ti si kao i svi mi nasledio "prirodni" karakter oca Adama. To se mora menjati.

Ne znam šta je to čudno? To su osnovne stvari.

Onda ništa nije neprijateljsko prema Bogu koliko je to "EGWističko subotarstvo". Jer je EGWističko subotarstvo rođeno u ovoj bogohuli o kojoj ti zboriš. Vaša subotarska sekta još je u kolijevci urliknula - 22.10.1844. Isus je prestao posredovati za grešnike i tada je završilo vrijeme za spasenje grešnika.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Onda ništa nije neprijateljsko prema Bogu koliko je to "EGWističko subotarstvo". Jer je EGWističko subotarstvo rođeno u ovoj bogohuli o kojoj ti zboriš. Vaša subotarska sekta još je u kolijevci urliknula - 22.10.1844. Isus je prestao posredovati za grešnike i tada je završilo vrijeme za spasenje grešnika.

Evo ga vratio se sa MEDITACIJE Stvarno Slupani.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Onda ništa nije neprijateljsko prema Bogu koliko je to "EGWističko subotarstvo". Jer je EGWističko subotarstvo rođeno u ovoj bogohuli o kojoj ti zboriš.

To ne može uticati na karakter, čak i ako je zabluda. Ono što utiče na karakter je tvoja svesna odluka da budeš "prirodan". Ispoljavanje "prirodnih" sklonosti..da pustiš da kulja ono "prirodno" iz tebe je pogubno. A to moraš da menjaš. To moramo svi da menjamo. Uz Hristovu pomoć i pomoć Duha Svetoga.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Itekako bitno. Nitko normalan neće slušati laprdane, neznalice i lažove. Ne traži ni ti od mene.

To Hristos traži od tebe. Ako se predstavljaš da si sluga Hristov, On to traži od tebe. Ne ja. Ja samo mogu te pozvati ka Hristu..da budeš zaista ono za šta se izdaješ i u čije ime pišeš.

Znaš šta uče apostoli...kakav karakter moramo imati. Krotak, beprekoran, promenjen od prirodnih skloniosti. Razmisli, gde si ti u odnosu na ovo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
To Hristos traži od tebe. Ako se predstavljaš da si sluga Hristov, On to traži od tebe. Ne ja. Ja samo mogu te pozvati ka Hristu..

Hvala lijepo na tvome 'kristu' za kojega si rekao da je jednak sotoni. Sotone se ti drži, tako ti je činila i pijana proročica, a odlazi od mene.

Znaš šta uče apostoli...kakav karakter moramo imati. Krotak, beprekoran, promenjen od prirodnih skloniosti. Razmisli, gde si ti u odnosu na ovo.

Njemački filozof i psihijatar Karl Jaspers: Što je Hitler činio, to je Luther nalagao s iznimkom izravnog usmrćivanja u plinskim komorama.“

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Stvarnoslap pokazuje jedan opste los karakter, zao, lukav, i namcorast.

U njemu se moze primetiti i opste nepostenje i neistinoljubivost, i neobjektivno sagledavanje realnosti, posebno sada u ovoj prici o Hitleru.

Dakle, za vreme Hitlera u Nemackoj su za crkvu bila opste poznata teska vremena.

Sve crkve su uglavnom bile progonjene ili su napustale zemlju zbog ukidanja verske slobode.

Oni koji su ostali iz straha su pravili razlicite kompromise sa svetovnom vlascu, jer svako ko je bio protiv nacisticke partije bio je proglasavan neprijateljem.

Te kompromise su pravili i Rimokatolicka crkva, ali i druge, iz pomenutog straha.

To je objektivna i postena slika koja prikazuje realnost 2 svetskog rata.

Zato ne treba nikog osudjivati, i treba razumeti zasto su pojedinci i crkve ove kompromise pravili.

Jedino se ne moze razumeti to - da se crkva cesto stavljala na celo zlocina u 2 svetskom ratu govoreci o Rimokatolicizmu, sto mozemo videti u fasistickoj Italiji, u Hrvatskoj, i nekim Katolickim zemljama, gde je sama crkva podrzavala genocide i zlocine nad citavim narodima, a sami svestenici u njima ucestvovali kao ubice i koljaci ljudi, zena, staraca, i dece.

Natrag