Salate od piletine

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Cezarova salata

Cezarova salata

Za 4 osobe: 75 g mesnate slanine, 2 kriške belog hleba, 3 čena belog luka, kašika morske soli, 3 kašike ulja, 2 manje glavice zelene salate, 4 inćuna iz ulja ili kuvane pileće grudi, veća breskva i 50 g parmezana.

Za preliv:
2 jajeta, 4 kašike maslinovog ulja, sok od pola limuna, pola kašike "vočester" sosa, kašičica morske soli i C mleveni crni biber.


Slaninu isecite na kockice. Sa hleba skinite koru i isecite je na kockice. Viljuškom izgnječite dva čena belog luka i pomešajte sa morskom soli. Na vrelom tiganju propržite slaninu, izvadite je, dodajte ulje i kada se zagreje ubacite kockice hleba i mešavinu belog luka i soli. Mešajte da se hleb ravnomerno ispeče sa svih strana. Kada kockice hleba dobiju zlatno–žutu boju ređajte ih na upijajući papir. Salatu operite, osušite, odvojte listove i one veće iscepkajte prstima. Inćune operite pod mlazom hladne vode, ocedite i sitno iseckajte. Ukoliko koristite pileće grudi prethodno ih skuvajte, ohladite i iscepkajte prstima na komadiće. Zidove veće činije istrljajte preostalim čenom belog luka, u nju ređajte listove zelene salate, dodajte komade pržene slanine, inćuna ili pilećeg belog mesa i tanke kriške bresaka i pažljivo promešajte, vodeći računa da slanina i inćuni ne završe na dnu posude. Umutite jaja i postepeno sipajte maslinovo ulje, limunov sok, "vočester" sos, so i biber. Nastavite da mutite dok se svi sastojci ne sjedine. Ovaj preliv sipajte preko salate, dodajte pečene kockice hleba i sve pospite krupno struganim parmezanom.









 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pileća salata

Pileća salata

77022_jednostavnapilecasalata_if.jpg


Za pileću salatu sa pesto sosom potrebno vam je:

Dva paradajza srednje veličine iseckana na kockice;
Oko 300 grama kuvanog pilećeg belog mesa;
Dva usitnjena tvrdo kuvana jaja;
Pola šolje izrendanog celera;
Pola kafene šoljice iseckanog luka;
Nekoliko listova zelene salate;
Pesto sos;
Soli i bibera po ukusu;



Sve sastojke pomešajte u činiji i ostavite da se ohladi. Pre služenja rasporedite na listove zelene salate i ravnomerno prelijte pestom.






 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Cezar salata


79621_cezar-salata-01_f.jpg

Potrebno je:
100 gr. dimljene slanine
200 gr. belog pilećeg mesa
30 gr. parmezana
3 čena belog luka
2 parčeta tost hleba
veća glavica zelene salate
2 čeri paradajza
sok od 1 limuna
pavlaka
majonez
maslinovo ulje
biber
so


Priprema:
Propržiti iseckanu slaninu bez dodavanja masnoće. Izvaditi i staviti na papirnu salvetu da upije masnoću. Na teflonu ispeći piletinu i kad se prohladi iseći je dugačke trake. Hleb iseći na kocke. Pomešati sa iseckanim belim lukom i propržiti na masnoći koju je pustila slanina. Izvaditi i staviti na salvetu.

Umutiti maslinovo ulje sa sokom od limuna, posoliti i pobiberiti. Dobijenim prelivom (sa maslinovim uljem) preliti opranu i iscepkanu zelenu salatu. Preko salate naređati piletinu, slaninu, krutone (prepečeni hleb), čeri paradajz, krupno narendani parmezan i preko toga preliti umućenu pavlaku s majonezom.




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Elegantna pileća salata

Elegantna pileća salata


88239_chickensalad_f.jpg


Potrebno je:

450 g pilećeg belog mesa
1/2 šolje majoneza
2 kašike jabukovog sirćeta
2 čena belog luka
3 kašike seckane sveže mirodije
1/4 šolje izdrobljenog feta sira
1 crvena babura


Priprema:

Belo meso obariti, očistiti od kostiju i kožice i iseckati. Papriku iseckati na kockice. Beli luk protisnuti kroz presu.

Pomešati majonez, sirće, beli luk i mirođiju. Ostaviti u frižideru preko noći.
Pomešati piletinu, papriku i sir, pa umešati rashlađen preliv.
Služiti odmah.




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Salata s piletinom

9755_salata-sa-piletinom-illed-chicken-breast-shutterstock_6485176_if.jpg


SALATA S PILETINOM

POTREBNO JE

200 g pilećeg belog mesa, zelena salata, crvena paprika, kašika parmezana, 2 čena belog luka, kašika limunovog soka, 4 kašike majoneza, 2 kašike maslinovog ulja, seckani oljušteni bademi, so, biber

PRIPREMA

Piletinu propržite u gril tiganju sa malo ulja da porumeni sa obe strane, posolite i pobiberite, te isecite na trake. U blender stavite ulje, beli luk, majonez, sok od limuna i sve ispasirajte. To na kraju sastavite s parmezanom. Zelenu salatu izmešajte sa paprikom isečenom na kocke, pa prelijte pripremljenom smesom, poređajte pečeno meso i pospite seckanim bademom.





 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Južnjačka salata

Južnjačka salata

Za 4 osobe: manje pakovanje krem sira, kesica majoneza, 2 kašičice karija u prahu, kašičica soli, 2 pileća filea, manja konzerva ananasa, 150 g isušenih brusnica, 150 g iseckanih prženih badema.
Za dekoraciju:
malo svežih borovnica, veća breskva i 2 grančice nane.


U većoj posudi izmiksajte zajedno krem sir, majonez, kari i so. Dodajte pileće meso od kojeg ste prethodno skuvali supu i isekli na kockice ili trake. Dodajte ananas isečen na kockice i izmrvljene brusnice. Promešajte da se svi sastojci sjedine. Da salata lepše izgleda prilikom služenja, napunite pripremljenom masom okrugli kalup za torte koji ste prethodno obložili providnom folijom. Prekrijte drugim komadom folije i čuvajte najmanje 8 sati u frižideru. Pre serviranja salatu izručite na postolje za torte, uklonite aluminijumsku foliju i utisnite u salatu komadiće grubo iseckanih, prženih badema. Oko salate rasporedite tanke kriške breskve, borovnice i nekoliko listića nane.






 
Član
Učlanjen(a)
14.04.2010
Poruka
50
PEKINSKA SALATA

Skuvati dva veca pileca bela mesa i sitno iseckati.
Dodati jednu manju glavicu crnog luka,sitno iseckanog,
100 grama sitno seckanog pecenog slanog kikirikija,
150 grama przenog susama,100 grama majoneza,
2 kisele pavlake,malo senfa i malo limunovog soka.

Sve to dobro izmesati i servirati,moze i u vise malih cinija.
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pileća salata sa povrćem

Pileća salata sa povrćem

Potrebno je:400 g piletine bez kostiju, 150 g sojinih ljuspica, 5 listova kupusa, kašika maslinovog ulja, struk praziluka, 3 kašike soja sosa i kašika meda.

Piletinu isecite na kocke, pa je ispržite na zagrejanom ulju. Praziluk operite i iseckajte na tanke kolutove, a kupus operite i iscepkajte na manje komade. U velikoj činiji za salatu pomešajte kupus, praziluk, sojine ljuspice i piletinu. Sve dobro promešajte. U maloj posudi napravite začinski preliv od maslinovog ulja, meda i soja sosa, pa ga prelijte preko salate.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Marokanska salata

mala4salata.jpg


Marokanska salata


Potrebno je:500 g piletine bez kostiju, 300 g majoneza, manja glavica zelene salate, čaša pavlake, 2 kašike karija, kašika vinskog sirćeta, 2 kašike rendanog korena celera, 3 zelene jabuke oljuštene i isečene na kocke, 2 šake seckanih lešnika, so i beli biber po ukusu.

Pileće meso isecite na kocke, pa ispržite na ulju. Zelenu salatu iseckajte na komadiće i stavite u veću činiju za salatu zajedno sa piletinom, celerom i jabukama. U manjoj posudi pomešajte kari, sirće, so i biber. Dobro promešajte i prelijte preko salate, pa još jedanput dobro promešajte. Ostavite da odstoji desetak minuta. U međuvremenu pomešajte majonez i pavlaku, prelijte preko salate i opet dobro promešajte. Na kraju pospite seckanim lešnikom.



 
Master Of The Universe
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
911
Salata sa piletinom

Salata sa piletinom​

6761647a71977543df0e1e3a9c372236_header.jpg

Sastojci:
2-3 (oko 600gr.) pileca bela mesa,
10 kornisona 200 gr.,
przeni slani kikiriki,
200 ml.kisele pavlake,
1 manja teglica majoneze,
1 kasicica senfa,
malo soli i
biber

Priprema
Pilece meso skuvajte i iseckajte, krastavce isto iseckajte, kikiriki iseckajte u blenderu ili rucno, ali da bude na krupno, pa sve sjedinite, dodajte ostale sastojke, zacinite i uzivajte.
 
Poslednja izmena:
Natrag
Top