Salate od piletine

Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Indijska salata

Indijska salata

17-indijska-salata.jpg

Potrebno je:
2 jabuke, 300 g pilećeg belog mesa, 2 kašičice karija, 100 g majoneza, 1 dl jogurta, 2 kašičice meda, kašika soka od limuna, 1/4 kašičica đumbira, 1/8 kašičice soli i šaka badema.

U blenderu pomešajte kari, majonez, jogurt, med, sok od limuna, đumbir, pa umutite u preliv. Piletinu skuvajte i isecite na kockice, pomešajte je u posudi za salatu sa kockicama jabuke i bademom isečenim na polovine, promešajte i posolite. Sipajte preliv preko salate, ohladite u frižideru pre serviranja.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Salata sa avokadom

Salata sa avokadom

18-SALATA-SA-AVOKADOM-.jpg

Za 2 osobe: koren celera, 250 g pečene piletine, 150 g krem sira, pola veze peršuna, struk mladog luka, veći avokado, 30 g badema isečenih na listiće, 30 g struganog kačkavalja, limun, so i biber.

Sa pečenog pilećeg mesa uklonite sve kosti i ostatke kožice i izmiksajte ga zajedno sa krem sirom, struganim kačkavaljem, mladim lukom i peršunom, pa posolite i pobiberite. Celer oljuštite i iseckajte na tanke trake, a avokado prepolovite, uklonite košticu, meso pažljivo izvadite, a kožicu sačuvajte za korpice. Meso avokada iseckajte na tanke listiće i prelijte limunovim sokom da ne potamne. Korpice napunite pripremljenim kremom, odozgo rasporedite trake celera i listiće avokada, pospite listićima badema i servirajte.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Salata od spanaća i piletine

Salata od spanaća i piletine

1.jpg

POTREBNO JE
300 g spanaća, čen belog luka, 2 šargarepe, 2 pileća fileta, 4 kašike maslinovog ulja, 4 kašike maslaca, 2 tvrdo kuvana jajeta, 2 parčeta belog hleba, 2 kašike pesto sosa, 2 kašike pavlake


PRIPREMA
Spanać očistite, operite, procedite i ispržite na ulju s jednim čenom belog luka. Šargarepu obarite, a meso operite posolite i pobiberite, pa ga u tiganju ispržite na dve kašike maslaca s obe strane. Pečeno meso, šargarepu i jaja isecite na sitne kockice. U činiji pomešajte sve sastojke, a na kraju dodajte pavlaku i po želji pesto sos. Servirajte posuto preprženim hlebom iseckanim na kockice i proprženim na dve kašike maslaca.




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Sa piletinom i suvim grožđem

Sa piletinom i suvim grožđem

sa-karijem-i-piletinom.jpg


Za 2 osobe potrebno je:
2 komada pilećih grudi bez koske, 1 glavica crnog luka, 1 kašika suvog grožđa, 1 sveža ljuta paprika, 1 šargarepa, 2 kašike randanog korena celera, 1 kašika rendanog đumbira, 2 kašike majoneza, 2 kašike nemasne kisele pavlake, 1 kašičica karija, sok od pola limuna, 1/2 kašike jabukovog sirćeta, 1 kašika meda, 1 kašičica bosiljka, so i biber.

Skuvajte piletinu i isecite na manje komade jednake veličine, pa pomešajte sa suvim grožđem i ljutom paprikom koju ste sitno isekli. Zatim dodajte na kockice iseckan luk i šargarepu, rendani đumbir i celer, dobro promešajte. U manjoj posudi pomešajte majonez i kiselu pavlaku, kari, sok od limuna, jabukovo sirće, med, bosiljak, so i biber, dobro promešajte i pomešajte sa salatom.

 
Član
Učlanjen(a)
18.01.2012
Poruka
62
Salata sa piletinom

Sastojci:

150 grama belog mesa, ispečenog na teflonu, ili ako želite može biti i bareno
1 manja glavica zelene salate
par listova radiča
par listova rukole
1 šaka kubeta
3-4 cherry paradajza presečenih na pola
1 crvena paprika isečena na kolutiće
1 kašika balsamskog sirćeta
so i biber po ukusu


Piletinu naseckajte na kockice, dodajte naseckanu salatu, rukolu i radić, papriku, paradajz i kubeti. Prelijte sirćetom, dobro promešajte i probajte pre nego što dodate so i biber. Pazite na radič i rukolu jer mogu da budu gorki. Umesto cherry paradajza naravno možete iseckati i jedan manji. Takođe ko voli može dodati feta sir iseckan na kockice ili narendani parmezan. Dobar apetit!
 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Gurmanska salata

Gurmanska salata

1.jpg

Za 4 osobe: 4 pileća bela mesa bez kosti, veća glavica reckave zelene salate, 250 g šampinjona, 3 manje tikvice, crvena paprika, 4 paradajza, 2 šargarepe, 4 pileća filea, kašičica kineske mešavine pet začina, kašičica karija u prahu, pola kašičice kurkume u prahu, kašičica sušene mešavine provansalsih začina, 6 kašika maslinovog ulja, kašika sirćeta balsamiko, si i biber.

Meso isecite na tanke trake, prelijte s 4 kašike maslinovog ulja pomešanog sa svim začinima u prahu. Dodajte so i biber i mešavinu začina prstima dobro utrljajte u meso, pa ostavite sa strane da se marinira. Tikvice i papriku isecite na trake, a šampinjone na kolutiće i sve zajedno na brzinu propržite na 2 kašike maslinovog ulja. Posolite, pobiberite, dodajte provansalske začine, promešajte i dinstajte 15 minuta. Vadite šupljom kašikom, ređajte na upijajući papir i ostavite da se sasvim ohladi. U tiganj u kojem ste pržili povrće sipajte još malo ulja i pržite marinirano meso da porumeni sa svih strana. Prženo meso ređajte na upijajući papir da se ohladi, a masnoću u kojoj se meso pržilo razredite kašikom sirćeta balsamiko, promešajte, skinite sa ringle i sasvim ohladite. Dno posude za salatu obložite listovima reckave, zelene salate, odozgo rasporedite ohlađeno dinstano povrće, kriške paradajza, struganu šargarepu i ohlađeno meso. Prelijte pripremljenim prelivom i do služenja čuvajte u frižideru.



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Salata od piletine

1.jpg

Za 4 osobe: 200 g kornflejksa, 2 jajeta, veća glavica zelene salate, pola veze rotkvica, 600 g pilećeg filea, 2 limuna, 2 avokada, 200 ml "klasik" majoneza, kašika pikantnog senfa, čaša kisele pavlake, 2 paradajza, dva-tri struka mladog luka, so i biber.

Pileće belo meso operite i osušite. Svako parče potopite u umućeno jaje, uvaljajte u kornflejks, poređajte u podmazan pleh obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta u rerni zagrejanoj na 10 stepeni, a zatim ostavite sa strane. Oba avokada prepolovite i uklonite im košticu. Kašičicom izvadite pulpu jednog avokada, pomešajte je sa sokom jednog limuna i snažno promešajte. Pulpu drugog avokada iseckajte na kriške, prelijte sokom preostalog limuna i sačuvajte za kasnije. Pripremljeni pire od avokada pomešajte sa "klasik" majonezom, dodajte pikantni senf i kiselu pavlaku i sve sjedinite. Salatu operite, odvojte i prstima iscepkajte listove, pa preručite u veću posudu. Dodajte paradajz isečen na kriške, iseckani mladi luk, ohlađenu piletinu i kriške avokada. Posolite, dodajte pola količine pripremljenog preliva od avokada i "klasik" majoneza i snažno promešajte. Do serviranja čuvajte u frižideru.

(Novosti)




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pileća salata

PILEĆA SALATA

2.jpg

POTREBNO JE

400 g spiralne makarona u tri boje, 150 g obarenog pilećeg mesa, 100 g obarenog graška,2 kisela krastavčića, glavica crnog luka, čaša pavlake, 100 g majoneza, so, biber

PRIPREMA

Makarone obarite u posoljenoj vodi, procedite i ohladite, te sastavite sa seckanim obarenim belim mesom i graškom. Dodajte krastavčiće i crni luk isečene na kocke. Posolite i pobiberite, pa sve zajedno promešajte. Pavlaku i majonez izmešajte i sastavite sa salatom. Salatu u činiji možete ukrasiti isečenom paprikom iz turšije i grančicom francuskog peršuna.

Izvor: Blic žena




 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Kikiriki salata sa piletinom

Kikiriki salata sa piletinom

1.jpg

SASTOJCI:

* 1 pileće belo meso
* 150 g pečenog kikirikija
* 100 g susama
* 200 g majoneza
* 2 čaše kisele pavlake

PRIPREMA:

1. Obariti belo meso i iseckati ga na štapiće.
2. Kikiriki staviti u čistu krpu i izmrviti ga oklagijom.
3. Susam propržiti u suvom tiganju da dobije zlatnožutu boju.
4. Pomešati majonez sa pavlakom. Za kraj izmešati sve namirnice i dekorisati po želji.

(S media)



 
Always a lady
MODERATOR
Učlanjen(a)
25.08.2009
Poruka
38.978
Pileća salata sa prelivom od plavog sira

Pileća salata sa prelivom od plavog sira

1.jpg

Sastojci:

  • 2 pileća filea, svaki od po 200 g
  • 2 kašike senfa
  • 3 kašike ulja
  • 150g sira s plavim plesnima
  • 150ml pavlake za kuvanje
  • 50ml mleka
  • 1gl ajsberg salate
  • 1 šargarepa
  • 2 paradajza, isečena na kriškice
  • pola glavice crvenog luka
  • 20g badema
  • 20g oraha
  • 20g suvih brusnica
  • 1 zelena jabuka ili kruška
  • 1 kašika jabukovog sirćeta
  • so i biber
Priprema:

Izmešajte 2 kašike senfa,1 kašiku ulja, so i biber i utrljajte ih u pileće grudi. Stavite grudi u pleh i pecite na 180 stepeni oko 15 min. Prekrijte ih aluminijumskom folijom nakon pečenja kako bi ostale tople. Ukoliko ne želite da koristite rernu, piletinu možete da pržite u tiganju na 1 kašiki ulja.

Priprema preliva:

U jednoj posudi žicom pomešajte 150 g izgnječenog plavog sira sa 150 ml pavlake za kuvanje, 50 ml mleka, solju i biberom.

Priprema salate:

Glavicu salate isecite na 4 dela, a zatim svaki deo na trake. Stavite salatu u posudu i dodajte šargarepu isečenu na tračice, paradajz isečen na četvrtine, seckani luk, tanko sečenu jabuku, ulje, jabukovo sirće, so i biber. Pospite orasima, bademima i brusnicama.

Pileće grudi isecite na trake i stavite ih preko salate, prelijte sve sosom od plavog sira i preko pospite orasima, bademima i brusnicama.

Izvor: Hrana za dušu

 
Natrag
Top