- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
subota je ustanovljena davno, davno nego se prvi Židov pojavio
Slape imam molbu za tebe, objasni kad je ova radnja i šta se u njoj govori:
66:23 I od mladine do mladine, i od subote do subote dolaziće svako telo da se pokloni preda mnom, veli Gospod.
"Da vas niko ne osudjuje za jelo i piće" odnosi se na jestive i naljevne zrtve.
Evo dokaza sta predstavljaju jelo i piće:
Ako bi je ko prinosio da zahvali, neka prinese na žrtvu zahvalnu kolače bez kvasca zamešene s uljem i pogače bez kvasca namazane uljem, i belog brašna poprženog s tim kolačima zamešenim s uljem" ( 3 Mojsijeva 7. 9 - 12 )
CETVRTA ZAPOVEST:
"Sjećaj se dana od odmora da ga svetkuješ.
( 2 knjiga Mojsijeva 20. 8-11 ).
SUBOTA SIBOL STVARANJA POSVECENA OD SAMOG TVORCA KAO DAN POCIVANJA: "
Tako se dovrši nebo i zemlja i sva vojska njihova.
( 1 knjiga Mojsijeva 2. 1-4 )
ZAPOVEST O SUBOTI NAMENJENA SVIM NARODIMA:
A tuđine koji pristanu uz Gospoda da mu služe i da ljube ime Gospodnje, da mu budu sluge, koji god drže subotu da je ne
( knjiga proroka Isaije 56. 1-7 )
SUBOTA NA NOVOJ ZEMLJI:
I od mladine do mladine, i od subote do subote dolaziće svako tijelo da se pokloni preda mnom, veli Gospod.
( knjiga proroka Isaije 66. 22-24 ).
APOSTOL JOVAN DOBIJA OTKRIVENJA OD BOGA U DAN GOSPODNJI - SUBOTU:
"Bijah u duhu u dan Gospodnji i čuh za sobom glas veliki kao trube koje govoraše: ja sam alfa i omega, prvi i pošljednji"
( Otkrivenje Jovanovo 1. 10 ).
Nigdje nije napisao za tjedne subote.
Pavle nije menjao nijednu od ovih zapovesti. On je držao Zakon i uvek ga je branio. Dela 16:1-3; 18:18; 20:6,16; 21:17-26; 24:17-18; 25:8; 27:9; 28:17; Rim 3:31; 7:12; 1. Kor. 5:6-8; 11:17-34; 16:8.
Pogledajte kako se okupilo "Jelenino jato". Radosna im majka, tko je sada sretniji od nje.
Ukratko ću odgovoriti "Jeleninim pilićima".
1. Brzom sam već odgovorio.
2. Laviću, Židovima, pa tako i Izaiji, subote i mlađaci su kalendarske odrednice - vremenske točke. Bogu ćemo dolaziti, Boga ćemo gledati, svaki dan. Kako bi jedan Židov, i da ga Židovi razumiju, mogao drugačije izraziti ovu svoju misao osim reći Židovima "od subote do subote". Nećemo, dakle, Bogu "odlaziti" i Boga gledati jedne subote, a onda ponovo nakon sedam dana slijedeće subote. Zar ti očekuješ da Boga gledaš jednom tjedno? Bogu ćemo dolaziti "od dana do dana" - neprekidno.
3. Laodikeja, ti najprije kažeš kako je u 2. poglavlju poslanice Kološanima akcent na prinošenju žrtava, ja tražim da citiraš iz poslanice Kološanima gdje se vidi da je akcent na prinošenju žrtava, a ti nakon toga kopiraš pola Biblije bez riječi iz poslanice Kološanima. Tvoja posla, što drugo reći.
Nigdje nije napisao za tjedne subote.
Pavle nije menjao nijednu od ovih zapovesti. On je držao Zakon i uvek ga je branio. Dela 16:1-3; 18:18; 20:6,16; 21:17-26; 24:17-18; 25:8; 27:9; 28:17; Rim 3:31; 7:12; 1. Kor. 5:6-8; 11:17-34; 16:8.
Je, je. Inače je poznato da se Pavao sedam puta u životu obrezivao, i svaki dan tri puta šišao.