S kim je razgovarao Saul kod vračare?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Mire.
SVE sto si napisao je potpuno pogresno i nebiblijski.

Tvoja hronologija nema veze sa Biblijskom, upravo je suprotna!.

Postoji biblijska hronologija, i događaji koji u njoj treba da se odigraju do Hristovog drugog dolaska, ali ti je ne poznaješ jer si slab u proučavanju.

Ti odredjujes datume numerologijom, piramidologijom i svojom babom..

Već sam dao odgovor, ali ti me nazivaš lažovom time što ponavljaš ono na šta sam već dao odgovor.

Ja se ne bavim numerologijom niti piramidologijom.

Ono što sam pisao u vezi svog pozvanja na službu, predstavlja kontinuitet događaja koje je Bog vodio da se odigraju onako kako je njegova volja, i u zacrtanim vremenskim okvirima, po svom Božanskom proviđenju, a vezani su za mene lično.

Gde ti je zig zveri, gde ti je antihrist, gde su ti pojedinosti koje trebaju da se dogode pre kraja? Gde ti je biblija???
Nista nemas!

Pričaš napamet i izmišljaš.

SVE je tu, i sve će se odigrati onako kako je zapisano u bibliji. i žig zveri, i antihrist, i sve pojedinosti opisane u jevanđeljima, i otkrivenju Jovanovom.

Ne znam zašto izmišljaš i pripisuješ mi neistine.

Odredjivanje datuma je osudjeno kako od strane Biblije tako i od strane EGW, a samim tim i ti si osudjen kao lazni prorok, jer se time bavis!

Nigde u bibliji nije osuđeno određivanje datuma, jer prorok Danilo je po Božjem savetu računao vremenska proročanstva i datume poslednjih događaja.
Takođe, u Danilu i otkrivenju postoje vremenska proročanstva.

Što se tiče Ellen White - već sam dao odgovor, da su otkrivenja data ovom prvom vesniku Adventne crkve - data da se ispune u tačno zacrtanom vremenskom okviru koji je prošao.
Pošto je prošao - Bog je dao nove svetlosti o vremenu koje je dao kao vreme milosti nakon isteka ovog vremenskog okvira, i događajima posletka koji će se odigrati u kontinuitetu, nakon čega će Hristos doći u sili i slavi, u vremenu koje je ostavio u svojoj vlasti.

Sad vise ne vredi ni biblijska hronologija nego neka tvoja.!

Pišeš napamet i izmišljaš.

Ne postoji moja hronologija, već Božja koja je odavno prošla, i mi živimo u produženom vremenu milosti, u kome će se ostvariti sve ono što je zapisano u bibliji, a tiče se posletka.

Opseo te satana numerologijom piramidologijom, podsticuci tvoj ponos.!

Nema u meni satane, ni ponosa, niti se ja bavim numerologijom niti piramidologijom, a ti možeš izmišljati koliko hoćeš.

Ti mislis da si superioran u odnosu na druge, da si sa Bogom, da si savrsen, pa pothranjejes svoju sujetu kao i Tripo, ali to je kod tebe podsvesno...!

Nema u meni nikakvih osećanja veličanja i sujete, niti bilo čega što mi pripisuješ.
Svačija duhovnost i savršenstvo zavisi od lične zajednice sa Isusom, i ja je ostvarujem za sebe.
Ja neću odgovarati u Tripovo ili tvoje ime, već je vaša lična odgovornost da li će te ovu zajednicu ostvariti i održavati je, tu nema govora o nikakvom veličanju i sujeti, jer je to najveća potreba svakog čoveka.

Bog sad ima neku drugu hronologiju, jel da? A ona je bazirana na piramidi mozda?

Izvrnuo si kontekst mojih reči.
Ja sam pisao o Jehovinim svedocima i Chrles Taze Russelu, koji je na osnovu proučavanja piramida, odnosno - mera velike piramide, došao do 1918 godine.
Potom sam prokomentarisao neke izvode iz takvog njegovog računanja, i dao opasku - da određene cifre u tim merama - daju određene datume.

To je bilo samo moje zapažanje, a ne moja neka nova nauka koju sam tobože stvorio, imajući u vidu da je veliku piramidu gradio biblijski Josif, verujem lično - po merama koje je dobio od Boga.

Recimo primer, da i mere Jerusalima, ili pak novog Jerusalima, njegovi zidovi i temelj - imaju simbolične mere zapisane u bibliji.

I onda kazes da ti imas 100% adventisticku nauku?

Apsolutno.

Tvoji staovi su kreirani od tebe samoga u tvom umu, i ništa od toga što pišeš i što mi pripisuješ - ne postoji u realnosti.
Time samo obmanjuješ prisutne, i prikazuješ iskrivljenu sliku stvarnosti o meni, i onome što sam iznosio.

Ti si 100% zastranio.

Stvar je upravo suprotna, da je zastranjenje tvoje, a ako to svesno radiš - to je još gora stvar, jer rušiš otpor savesti koja te osvedočava da ono što pišeš nije istina, i da iznosiš izmišljotine.

Pozdrav i svako dobro.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Neces za njega reci nista, zato jer ti se ne suprotsravlja i jer je adventista.

Dok mene mrzis zato sto ti istinu kazem!

Ako Jovan i njemu slicni tumace stihove razlicito od ad. crkve, onda nemate ni vi jedinstvenu teologiju!!!

Adventistička teologijia svakako će se dopunjavati pojedinostima i to je sasvim normalno. Zapravo od postanka Hrišćanstva uvek su neke stvari postajale jasnije kasnije. Međutim, najvažnije je da se nesuprotstavlja temelju dosadašnje istine o datom predmetu. Možda je ovaj primer sa tumačenjem recimo Kološanima 2,16.17 najbolji u prilog ovoj tvrdnji. Možda ga ja drugačije tumačim, i to svakako nisam jedini, ali je suština da se takvim tumačenjem ne menja osnova vere o sedmičnom sabatu iako se tome dodaje i izvesno drugačije shvatanje ostalih praznika. Naravno, ovo se možda usvoji možda ne ali Bog će voditi sve nas u saznavanju istine.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Adventistička teologijia svakako će se dopunjavati pojedinostima i to je sasvim normalno. Zapravo od postanka Hrišćanstva uvek su neke stvari postajale jasnije kasnije. Međutim, najvažnije je da se nesuprotstavlja temelju dosadašnje istine o datom predmetu. Možda je ovaj primer sa tumačenjem recimo Kološanima 2,16.17 najbolji u prilog ovoj tvrdnji. Možda ga ja drugačije tumačim, i to svakako nisam jedini, ali je suština da se takvim tumačenjem ne menja osnova vere o sedmičnom sabatu iako se tome dodaje i izvesno drugačije shvatanje ostalih praznika. Naravno, ovo se možda usvoji možda ne ali Bog će voditi sve nas u saznavanju istine.

Pozdrav.

Slazem se.

Tako je i pravoslavna i katolicka crkva dopunjavala, kako su stvari postajale jasnije, i zato imamo danas da se to naizgled ne slaze sa biblijom ali nije tako.
Nazovimo to novom svetloscu koja ne sme poricati staru. Naravno da je tako.

Ja sam samo odgovorio Tripu, da postoje razlicita tumacenja istih stihova u vasoj crkvi , tako da on ne moze prigovoriti nama sto i mi to imamo..

Ali on je tvrdoglav i inati se.
Razuman covek to prihvata kao razuman odgovor.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Slazem se.

Tako je i pravoslavna i katolicka crkva dopunjavala, kako su stvari postajale jasnije, i zato imamo danas da se to naizgled ne slaze sa biblijom ali nije tako.
Nazovimo to novom svetloscu koja ne sme poricati staru. Naravno da je tako.

Ja sam samo odgovorio Tripu, da postoje razlicita tumacenja istih stihova u vasoj crkvi , tako da on ne moze prigovoriti nama sto i mi to imamo..

Svakako, samo je važno da ne bude u sukobu sa već otkrivenim istinama. Nova svetlost mora dopunjavati i konkretizovati staru istinu. E sad neki argumenti za istinu mogu biti odbačeni i promenjeni ali sada zamenjeni novim koji još bolje upućuju na tu istinu. Bog nekada dopušta da se neka istina brani argumentima koji možda nisu u svemu ispravni ali se brani istina. Kada dođe vreme Bog otkriva još bolje argumente. Zašto Bog nekada tako radi? Ljudi spoznavši istinu nekada unose deo svojih starih razmišljanja i istinu brane onako kako znaju. Međutim, kada dođu do potpunijeg saznanja istine onda su i argumenti utemeljeniji i jači.

Pozdrav.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
To ne kazu svi , dakle to nije dokaz da crkva to uci..

Pa uči, jer je to rekao Justin Ćelijski a On je ako nisi znao (a očigledno da nisi) glavni dogmatičar SPC.

Umes li ti kad iznosis neke tvrdnje da uzmes zvanicnu teologiju koja se uci na Bogoslovskom fakultetu? Literaturu?

Pa većina današnjih vladika (starijih) su učenici Justina Ćelijskog, npr. Amfilohije, Artemije itd.

Nemaš pojma o pravoslavlju.

Ti samo kleveces..

:beee: Pa Justin Ćelijski je glavni za dogmu. Naravno bio je mrtav je sada, a mnoge vladike njegovi učenici.

:roll::roll:

Jasno je da ti smeta ovo učenje, pa hoćeš da to umanjiš kao eto neki uče to, a neki ne. To jeste tačno Kleopa uči istinu da je bio demon. Ali ko njega sluša u PC.

Pa gdje god sam na FB rasp. o duši svi pravosl. su dali to kao arg. besmrtne duše tj. rekli su da se javio duh Samuila.

Јустин Поповић (Врање, 6. април 1894манастир Ћелије, 7. април 1979) је новоканонизовани српски светитељ. Био је архимандрит манастира Ћелије, доктор теологије, професор Београдског универзитета и духовник.

Pa vidiš da je Justin bio prof. Bogoslovije.

E Mire bruko. Čovjek napisao dogmatiku PC.

Догматика православне цркве, 1-3 (1932),

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Dakle svi pravoslavci koriste to kao arg. besmrtnosti duše.

Evo čak i uputstva šta treba navesti advent. i JS.

Бесмртност душе

Разговор са „Јеховиним сведоком“ неће проћи без разговора на тему бесмртности душе. Они сматрају да је то учење у потпуности незнабожачко, да је прешло у јудаизам а затим и у хришћанство из античког философско-религиозног система јелинизма. Подршку свом учењу они налазе у Старом Завету.

У Старом Завету постоје назнаке о посмртном стању (1 Сам. 28:11-20; Ис. 14:5-20; Јез. 32:21-27).

Ovdje je naveden stih 1. Sam. 28, 11-20

1. Samuilova 28,11

Tada reče žena: koga da ti dozovem? A on reče: Samuila mi dozovi.
1. Samuilova 28,12 A kad žena vidje Samuila, povika iza glasa, i reče žena Saulu govoreći: zašto si me prevario? ta ti si Saul.
1. Samuilova 28,13 A car joj reče: ne boj se; nego šta si vidjela? A žena reče Saulu: bogove sam vidjela gdje izlaze iz zemlje.
1. Samuilova 28,14 On joj opet reče: kakav je? Ona mu reče: star čovjek izlazi ogrnut plaštem. Tada razumje Saul da je Samuilo, i savi se licem do zemlje i pokloni se.

Још један старозаветни текст који упућује на бесмртност душе налази се у 28. глави Прве књиге Самуилове (која се назива и Прва књига о царевима).

У њој читамо како је израиљски цар Саул разговарао са духом пророка Самуила, значајне израиљске личности, који је тада већ био мртав и сахрањен.

Knjiga O besmrtnosti duše Konstantin Kavarnos.

ДУША

Дух Самуила говори Саулу: „Господ је учинио како је казао преко мене… И Господ ће предати и Израиља с тобом у руке Филистејима; те ћеш сутра ти и синови твоји бити код мене“ (1 Сам. 28:17,19). „

Свети Јустин Ћелијски

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa uči, jer je to rekao Justin Ćelijski a On je ako nisi znao (a očigledno da nisi) glavni dogmatičar SPC.

Pa većina današnjih vladika (starijih) su učenici Justina Ćelijskog, npr. Amfilohije, Artemije itd.

Nemaš pojma o pravoslavlju.

:beee: Pa Justin Ćelijski je glavni za dogmu. Naravno bio je mrtav je sada, a mnoge vladike njegovi učenici.

:roll::roll:

Jasno je da ti smeta ovo učenje, pa hoćeš da to umanjiš kao eto neki uče to, a neki ne. To jeste tačno Kleopa uči istinu da je bio demon. Ali ko njega sluša u PC.

Pa gdje god sam na FB rasp. o duši svi pravosl. su dali to kao arg. besmrtne duše tj. rekli su da se javio duh Samuila.

Јустин Поповић (Врање, 6. април 1894манастир Ћелије, 7. април 1979) је новоканонизовани српски светитељ. Био је архимандрит манастира Ћелије, доктор теологије, професор Београдског универзитета и духовник.

Pa vidiš da je Justin bio prof. Bogoslovije.

E Mire bruko. Čovjek napisao dogmatiku PC.

Догматика православне цркве, 1-3 (1932),

Prestani da izvrces i daj mi tu dogmu napisanu u teoloskoj literaturi za bogoslovski fakultet, navedi zvanicno ucenje. Hvala.

Od sad ocekujem da sve izjave tako i potkrepis.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Prestani da izvrces i daj mi tu dogmu napisanu u teoloskoj literaturi za bogoslovski fakultet, navedi zvanicno ucenje. Hvala.

Opet isto kao i sa subotom i sa svinjom. Znači da te istina ne zanima.

Kud ćeš veći dokaz od glavnog dogmatičara SPC.

On što kaže to je bilo zakon. Vidi se da ne možeš da oboriš tvrdnju da podržavate okultnu nauku javljanja mrtvih živima.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
ŠAUL razgovarao sa probuđenim duhom
mrtvoga proroka Samuela

tako piše u Bibliji
ja vjerujem Božjoj Jahvinoj riječi

Natrag