S kim je razgovarao Saul kod vračare?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U cemu se ja ne slazem sa drugima?

Mire, tvoj pokusaj diskreditacije je providan.

Ja sam vec napomenuo da se ja ne moram u svemu sloziti sa Adventistima, i ako se slazem 99, 99%

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Vidiš koliki je kult dogme kod pravosl. u stanju su da kažu da je to bio Samuilo samo da bi dkazali besmrtnost duše.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ti ne možeš da navedeš primjere, a ja mogu.

Sta kao nisam naveo primer da ti suprotno ostalim adventistima ne verujes da se mozemo moliti Svetom Duhu?

Sta kao nisam naveo da Jovan drugacije shvata kolosanima 2:16?

Sta kao nisam naveo da Laodikeja veruje da je on prorok Ilija, da je piramidolog, da veruje u drugu sansu za gresnike, savrseno drzanje zakona i da takvo nesto ne veruju adventisti..

Sta kao nisam naveo da Kainos ne veruje u Trojstvo?

Tvoja riječ ničim dokazana. Ti uopšte ne zznaš kako se teološke stvari dokazuju, a ni naučne.

Glavno da ti znas.
Vidimo to svakog dana u tvojoj nemogucnosti da ikome ista dokazes.
Ti samom sebi dokazujes!

Još da dokažeš.

Ludom dokazati i nemozes, njemu je crno belo a belo crno. Takvog mozes samo kod lekara odvesti..

U cemu se ja ne slazem sa drugima?

Mire, tvoj pokusaj diskreditacije je providan.

Ja sam vec napomenuo da se ja ne moram u svemu sloziti sa Adventistima, i ako se slazem 99, 99%

Ti si naveo sta si naveo, a ja sam Tripu naveo sta sam i trebao.

Znaci slazes se da se ne slazes u 1% i da ne moras, a to nisu bas trivijalne stvari..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Taj 1% je shvatanje probuđenja i reforme, i u vezi pojedinih svetlosti koje je Bog dao, i kako će se formalno završiti istorija sveta.

Što se tiče učenja, ono je 100% identično, i sa njim se slažem.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Sta kao nisam naveo primer da ti suprotno ostalim adventistima ne verujes da se mozemo moliti Svetom Duhu?

Pa skoro niko od advent. ne vjeruje da se treba moliti DS. Taj mali dio koji ima nije upravu.

Sta kao nisam naveo da Jovan drugacije shvata kolosanima 2:16?

Zato je Bog dozvolio osnivanje JS i PC da mnogi odu iz advent. tamo. I ti si formalno shvatao držanje subote i držao si je. Za Jovana to ne kažem, ali on nije negirao subotu u tom stihu, samo je o nečemu drugom govorio.

Tako da se ipak slažemo.

Sta kao nisam naveo da Laodikeja veruje da je on prorok Ilija, da je piramidolog,

To nisam vidio. Moram da provjerim šta Laodk. kaže. U toj temi nisam bio.

da veruje u drugu sansu za gresnike,

Ja znam da si ti izvrnuo mnoge njegove riječi.

savrseno drzanje zakona i da takvo nesto ne veruju adventisti..

Vjerujem i to da si izvrnuo, inače si ti sklon tome.

Sta kao nisam naveo da Kainos ne veruje u Trojstvo?

crkva izbacuje takve, zatim ipak postoje dobri arg. jaki da duh Sveti nije posebna osoba, jeste ličnost. Jer tvoj duh nešto mimo tebe? Nije. Tako da shvatanje Božanstva nije nikakav problem.

Ni oni koji prihvataju Trojstvo nemaju isto shvatanje Trojstva.

Glavno da ti znas.

Glavno za spasenje što treba.

Vidimo to svakog dana u tvojoj nemogucnosti da ikome ista dokazes.

Opet tvoja riječ, ničim dokazana.

Ludom dokazati i nemozes, njemu je crno belo a belo crno. Takvog mozes samo kod lekara odvesti..

ti nemaš mogućnost da nešto smislom objasniš, samo praznom riječju.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Taj 1% je shvatanje probuđenja i reforme, i u vezi pojedinih svetlosti koje je Bog dao, i kako će se formalno završiti istorija sveta.

Što se tiče učenja, ono je 100% identično, i sa njim se slažem.

Nije istina!

Ne moze se "nova svetlost" suprotiti staroj!

A kod tebe se sve suproti!

Adventisti ne veruju u savrseno drzanje zakona. Ti tvrdis da mozes bez greha ziveti.
To nigde neces naci kod adventista a ni kod EGW!

To su tvoja izvrtanja!

Svaki je covek po adventistickoj teologiji pogresiv, i "nema savrsenog coveka nijednog", dok ti tvrdis suprotno!

Druga stvar, adventisti ne veruju u "dolazak Ilije". Moja tetka adventistkinja o tome ne zna nista, moj prijatelj adventisticki pastor o tome ne zna nista.. Nego si ti negde procitao nesto slicno u spisima EGW i shvatio to kao da se o tebi govori, jel ti imas neki skriveni ponos, koji hranis takvim citatima!

Isto tako, adventisti se ne bave "odredjivanjem datuma"!

EGW kaze da VISE NIKADA poruka crkve nece biti vezana za datum:

Ona [istina] se nikada neće razvijati ni u čemu u takvom pravcu da nas to navede na zaključak da možemo znati ’vremena i ljeta’ koje je Otac zadržao u svojoj vlasti. Uvek iznova primala sam upozorenja protiv određivanja vremena dolaska. Nikada više neće biti poruke za Božji narod koja će se odnositi na vreme. Mi ne treba da znamo tačno vreme ni izlivanja Svetoga Duha, ni Hristovog dolaska” (SM, knjiga 1, str. 188).

Dakle, ti si "lazni prorok"!
To kaze EGW!

A to posebno vidimo i po tvojoj "numerologiji'' i "piramidologiji"!

Takodje tu su neke tvoje izjave o "drugoj sansi za gresnike", koju si ti pokupio od J.S. jel i oni tvrde isto. Cak si me pitao, sta J.S. kazu o tome i kad sam ti rekao, ti si onda po forumu poceo pricu da je to "novo svetlo".

Isto tako, tvoja "nova svetlost" o "piramidama" je podstaknuta pricom Jehovinih Svedoka.

Ides okolo i skupljas djubre , ono sto ti se svidi, pa onda to nazivas "novim svetlom"!

Pa skoro niko od advent. ne vjeruje da se treba moliti DS. Taj mali dio koji ima nije upravu.

TO DA SE TREBA MOLITI SVETOM DUHU IMAS U ADVENTISTICKIM KNJIGAMA!

Znaci ti ne verujes i drugi!
Ali neki veruju!

Zato je tvoja tvrdnja kako mi nemamo jedinstvenu teologiju primenjiva i na vas!

Ni vi nemate!

Zato je Bog dozvolio osnivanje JS i PC da mnogi odu iz advent. tamo.

Hahaha :)

Cuj, on dozvolio osnivanje PC, pa mi smo postojali pre vas. Bice da je vas 'dozvolio'!

I ti si formalno shvatao držanje subote i držao si je.

Ti si bolestan i umisljen covek.

Tako i Laodikeja umislja da je prorok, a ti umisljas da prepoznajes srce!

To je patologija!

Ja nikada ''formalno nisam drzao subotu", vec sam drzao duhom, a to znaci ne biti opsednut hoces li prekrsiti subotu ili ne. Naravno drzao sam je fizicki, ali nisam bio formalista.

Zato sada i razumem sta znaci duhom drzati subotu, i da fizicko drzanje nije neophodno, nesto sto ti ne razumes uopste!

Ti si opsednut fizickim drzanjem (samo o tome govoris), jel duha nemas!

Ti verovatno mislis da ne smes kupiti ni hleb subotom!

Ti si formalista, ne ja!

Za Jovana to ne kažem, ali on nije negirao subotu u tom stihu, samo je o nečemu drugom govorio.

Neces za njega reci nista, zato jer ti se ne suprotsravlja i jer je adventista.

Dok mene mrzis zato sto ti istinu kazem!

Ako Jovan i njemu slicni tumace stihove razlicito od ad. crkve, onda nemate ni vi jedinstvenu teologiju!!!

To nisam vidio. Moram da provjerim šta Laodk. kaže. U toj temi nisam bio.

Ne pravi se lud, pisao si i napao me na toj temi, umesto njegovu masonsku piramidu!

Ja znam da si ti izvrnuo mnoge njegove riječi.

Ja izvrnuo?

Pa ti izvrces moje reci neprestano, i to radis namerno!

Vjerujem i to da si izvrnuo, inače si ti sklon tome.
Ma kako da ne!

Sklon si ti da izvrces bibliju, ali to radis na svoju pogibao, a moje reci i motive takodje izvrces, zato sto zelis da me diskreditujes, ali ti ne ide.

Znaju ljudi da si pokvaren i da ces to namerno raditi.

crkva izbacuje takve, zatim ipak postoje dobri arg. jaki da duh Sveti nije posebna osoba, jeste ličnost. Jer tvoj duh nešto mimo tebe? Nije. Tako da shvatanje Božanstva nije nikakav problem.

Jeste problem, adventisti veruju da je Sveti Duh posebna licnost!

Oni ne veruju da je Duh Bozji kao i Duh covekov!

Ni oni koji prihvataju Trojstvo nemaju isto shvatanje Trojstva.

Nemaju, ali mi govorimo o vasoj crkvi i nejedinstvenoj teologiji, kao sto ti govoris da pravoslavci nemaju isto shvatanje o svemu, eto dokaz da ni vi nemate!

Ni ti, ni Laodikeja, ni Kainos, ni Jovan, ni Marko.. nemate!

Opet tvoja riječ, ničim dokazana.

Glavno da si ti dokazao kako si dobar adventista, kako imas "rodove", a ne slazes se ni sa njihovom naukom!

ti nemaš mogućnost da nešto smislom objasniš, samo praznom riječju.

Ako si iskren shvatices, ako nisi odbacices i opet ces popljuvati po meni tvrdeci kako sam formalista, kako sam pokvaren, i kako ja nista nisam dokazao.. Sve iz cistog inata i sujete!

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja sam na tvoje opaske vec odgovorio, i u to spadaju i citati Ellen White koje pominjes, samo sto si ti sada preuzeo i ulogu Bozjeg savetnika, i ti odredjujes Bogu sta treba da cini.

Mire, Mire.

Dakle.

Stvar je u sledecem, da u bibliji postoji biblijska hronoologija vremena, i otkrivenja koja su data u tom vremenskom okviru, u kome treba da se odigra sve sto je zapisano u biblijskom otkrivenju, i spisima Ellen White, i da Hristos dodje u svojoj slavi.

Posto je ova hronologija odavno prosla, i Hristov dolazak je odlagan do ovog trenutka zbog nespremnosti crkve da poslusa Bozji glas i obavi misiju koja mu je poverena, Bog je ustao sa svog prestola, i sam ce delovati u ovom vremenu po svojoj volji.
U tom smislu, on je dao i pojedine svetlosti nama koji smo poslednja generacija Hriscana pred njegov slavni dolazak.

Dakle, iskljucivo Bog u ovom vremenu vodi delo, i otkriva svoju volju izabranim slugama.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Stvar je u sledecem, da u bibliji postoji biblijska hronoologija vremena, i otkrivenja koja su data u tom vremenskom okviru, u kome treba da se odigra sve sto je zapisano u biblijskom otkrivenju, i spisima Ellen White, i da Hristos dodje u svojoj slavi.

Tvoja hronologija nema veze sa Biblijskom, upravo je suprotna!

Ti odredjujes datume numerologijom, piramidologijom i svojom babom.

Gde ti je zig zveri, gde ti je antihrist, gde su ti pojedinosti koje trebaju da se dogode pre kraja? Gde ti je biblija???

Nista nemas!

Odredjivanje datuma je osudjeno kako od strane Biblije tako i od strane EGW, a samim tim i ti si osudjen kao lazni prorok, jer se time bavis!

Posto je ova hronologija odavno prosla, i Hristov dolazak je odlagan do ovog trenutka zbog nespremnosti crkve da poslusa Bozji glas i obavi misiju koja mu je poverena, Bog je ustao sa svog prestola, i sam ce delovati u ovom vremenu po svojoj volji.

Sad vise ne vredi ni biblijska hronologija nego neka tvoja.

Opseo te satana numerologijom piramidologijom, podsticuci tvoj ponos.

Ti mislis da si superioran u odnosu na druge, da si sa Bogom, da si savrsen, pa pothranjejes svoju sujetu kao i Tripo, ali to je kod tebe podsvesno...

Bog sad ima neku drugu hronologiju, jel da? A ona je bazirana na piramidi mozda?

I onda kazes da ti imas 100% adventisticku nauku?

Ti si 100% zastranio.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Pa pravosl. teologiji čiji je glavni tvorac Justin pravedni Samuilo se javio vračari i Saulu. Dakle javio se okultnim ljudima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa pravosl. teologiji čiji je glavni tvorac Justin pravedni Samuilo se javio vračari i Saulu. Dakle javio se okultnim ljudima.

To ne kazu svi , dakle to nije dokaz da crkva to uci..

Umes li ti kad iznosis neke tvrdnje da uzmes zvanicnu teologiju koja se uci na Bogoslovskom fakultetu? Literaturu?

Ti samo kleveces..

Natrag