Zato piše da je svo Pismo ndahnuto od Boga, znači istina.
Pismo je "Bogo - nadahnuto", dakle nije "diktirano".
Ono sadrzi ljudska misljenja i stavove, jel je Bog dozvoljavao ljudima da se izrazavaju svojim recima.
Ljudska misljenja i stavove ne vrednujemo kao Bozje stavove!
Ono sto Solomun pise su njegova misljenja a ne Bozja!
Samim tim što je ustanovljena žrtva i praznik prvina jasno je dasu svi znali za žrtvuMesije i vaskrsenje.
Jasno je da NISU SVI ZNALI, jer da su znali , shvatili bi da mesija mora umreti, ali nisu!
Takodje da je Bog objasnio svrhu prinosenja zrtvi, ne bi Kain onda prineo biljke!
A Pavle Hristovu zrtvu, naziva "tajnom sakrivenom od postanja sveta", dakle nesto sto se nije znalo!
Oboreno po ko zna koji put, ali ti i dalje tvrdoglavo istrajavas u svom ponosu i sujeti...
Da ne znam da je tvrdoglavost, mislio bi da u zivotu nisi otvorio bibliju.
Čaksu i prije Solomona znali za uskrsenje npr. Jov.
A da li sam ja rekao da "niko nije znao"???
Ja sam rekao da "nije bilo opste poznato" i da obican narod nije o tome nista znao, jel to se nije propovedalo!
Propovedanje vaskrsenja pocinje tek sa Isaijom, jel on je taj koji je Hrista navestio, i sve aspekte dogadjaja koji ce to pratiti, ukljucujuci i vaskrsenje...
Tek od Isaije postoji kod Jevreja dogma o vaskrsenju kao i dogma o mesiji, a ne pre toga!
Tvoja tvrdoglavost, ponos , sujeta i inat ti ne daju mira!
Sa duhovnog aspekta - on zna sve, i potpuno veruje u vaskrsenje, a to vidimo iz njegovih izjava, od kojih poslednja glasi: "...JER ĆE SVAKO DELO BOG IZNETI NA SUD, I SVAKU TAJNU BILA DOBRA ILI ZLA"
Ovde je rec o "zemaljskom sudu"!
Solomun je bio sudija, i znao je kako to funkcionise, na sudu se ocitavala Bozja volja a ne ljudska, ne sudi covek nego Bog!
Tako on pise za zemaljski sud, da ce Bog suditi onome ko gresi. Ne pise o sudu nakon smrti!
Vi prosto volite biti zaslepljeni.
To je vas izbor.