Ne, ti ne znas medicinu, jer da znas ti bi morao da znas i da medicina i te kako savetuje da se ne jedu masnoce, jer izazivaju povisen krvni pritisak, slog, mozdani udar, infarkt, i druge bolesti.
Ja sam ucio medicinu tako da znam.. Ali posto ti bibliju i nemas u ovom slucaju vatas se medicine...
Naravno da medicina savetuje da se ne jedu masnoce ali isto tako zaboravljas da je "
biljna mast" opasna koliko i ona zivotinjskog porekla. Nezasicene masti biljnog porekla (nalaze se u svoj biljnoj hrani u malim kolicinama) oksidiraju i oslobadjaju slobodne radikale, a slobodni radikali onda izazivaju ostecenja celija, sto se manifestuje ostecenjem unutarnjih oragana i zlezda. Nezasicene masti ubrazavaju starenje, ostecuju pankreas (rizik od raka ili pankreatitisa), izazivaju secernu bolest, opterecuju jetru i uticu negativno na kozu.
O ovom se ne prica dovoljno, a vi izbegavate ovo da pomenete, jer vam ne odgovara. Odgovara vam jedino kad neko pise o "svinji"!
Margarin, suncokretovo ulje, kukuruzno ulje, ulje iz semenki grozdja, sojino ulje, orahovo ulje, laneno ulje, ulje kikirikija, I sva ostala ulja zitarica I kostunjavih plodova. SVE JE OVO STETNO PO ZDRAVLJE!!!
Dakle, nije zakon dat zbog masti (stetnosti masti), jer bi onda pomenuo i biljke, to nigde ne pise, vec je on ukazivao na duhovni aspekt.
Ne mozes ti pobiti ono sto sam ja dao , a to je da se hrana odnosila na "duhovni aspekt" (ritualni).
Lepo pise "
nemoj kuvati jare u mleku majke njegove" - kakve to veze ima sa stetnoscu hrane?
Kako se hrane jevreji, da vidimo - "kosher ishrana":
"Postoje pravila za sve
Kuvati, držati ili jesti zajedno meso i mleko je strogo zabranjeno u jevrejskoj kuhinji. Meso se ne sme pripremati u posuđu u kojem je kuvano mleko. Čak se meso i mleko ne smeju pripremati u istoj kuhinji. Svinjsko meso je zabranjeno, isto tako i zečevina i kamilje meso, što je u Evropi naravno od manjeg značaja. Ograničenja se odnose i na hranu iz slatkih i slanih voda: " Mi ne jedemo sve ribe. Ribe koje imaju krljušti, te smemo da jedemo. Sve što dolazi iz vode, a nema krljušti, jegulje, školjke, rakove – to mi Jevreji ne jedemo"."
Dakle, vi uzimete nesto sto je ritualno i pripisujete to "zdravstvenom" a to veze sa zdravljem nema. Kao sto sam pokazao i stihom koji ishranu povezuje sa duhovnim aspektom odnosno simbolikom. Jevreji su na svu hranu gledali simbolicno. Nje judaizam samo biblija, vec imas i talmud, imas i tradiciju, a oni su po tome svaki obed smatrali zrtvenim obredom, a otuda je i meso predstavljalo zrtvu tj. jagnje (Hrista) i moralo je biti "bez mane"! Zato se nisu mesali sa neznaboscima dok jedu , jer im je to bio ritual i prinos Bogu! Isto kao sto se ni mi ne mesamo sa nevernicima dok jedemo Euharistiju!